På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Helikopterpilot
Spela filmen

Helikopterpilot

Pilotens uppgift i en helikopterverksamhet är att tillsammans med en pilotkollega, på säkraste sätt, flyga helikoptern för att möjliggöra en sjö eller flygräddningsinsats från luften.

Pilottjänsten har två kategorier, Styrman och Kapten. Styrman har samma uppgifter som Kaptenen när man flyger. Kaptenen har dock alltid det formella ansvaret för den operativa verksamheten, det vill säga flygningen från A till B.

Utbildning

Helikopterverksamheter rekryterar färdigutbildade piloter, som efter anställning får en mycket gedigen fortsättningsutbildning. Beroende på förutsättningar kan utbildningarna vara MCC, IFR, Typinflygning, Tekniska kurser, Operativ SAR utbildning, etc.

Utbildning kan finnas inom yrkeshögskolan.

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

BRA söker ATR-piloter

Arbetsgivare / Ort: Braathens Regional Airlines AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 16 maj (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Pilot/Trafikflygare/Flygkapten

Om jobbet
BRA söker piloter som tillsammans med oss vill utvecklas och vara med och välkomna tillbaka våra efterlängtade resenärer! Vi siktar framåt och vill vara det självklara valet för att knyta samman vårt avlånga land och leverera Sveriges bästa kundupplevelse – alltid! Som pilot på BRA erbjuds du en varierad och utmanande vardag då vi flyger till många olika orter i Sverige. Detta i kombination med uppdragsflygningar både nationellt och internationellt runt om i Europa. Uppdraget ställer höga krav på kompetens och dina egenskaper som pilot. Vi är mycket stolta över det arbete som våra piloter utför. BRA kännetecknas av en kultur där närhet, dialog och öppenhet är grundläggande. Du har ett trevligt och professionellt bemötande. Du har lätt för att samarbeta i team. Du, tillsammans med dina kollegor, löser de olika uppgifter och utmaningar som uppstår på ett flexibelt sätt – alltid med säkerheten och kunden i fokus! Ditt eget engagemang och drivkraft kommer vara vägledande i ditt arbete. BRA har höga ambitioner för att nå hållbarhetsmålen i branschen. Vår flotta som består av ATR 72-600 är i snitt 3 år och ett av de mest bränsleeffektiva regionalflygplan på marknaden. Vi anser oss ha tagit ledartröjan i debatten för bioflygbränsle och har som första flygbolag gått med i regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige, med målet att bli fossilfritt år 2030. BRA flyger med Bromma flygplats som nav men har även besättningsbaser i Malmö, Visby och Göteborg. Kvalifikationer:   EASA - ATPL(A) - CPL(A) - MPL(A), with completed ATPL theory and MCC course   Valid IR(A)M   Part-MED Medical Class 1   ICAO English Language proficiency minimum level 5   EU-medborgare   Skandinaviskt språk   Grundläggande behörighet till högskolan Meriterande: ATR 72-600 rating Så här ansöker du: Välkommen med din ansökan, du söker via länken ovan. Sista ansökningsdag 2021-05-16.  Du sänder in din ansökan genom att trycka på knappen "Sök tjänsten" Intervjuer kommer att påbörjas under juni månad. Vi arbetar med löpande urval av sökande under ansökningstidens gång. Anställning planeras från augusti 2021. Har du några frågor är du välkommen att kontakta: [email protected] Intervju: Intervju och tester äger rum vid ett och samma tillfälle och du kommer då få träffa såväl representanter från BRA som representanter från SIAP. Till intervjutillfället måste du kunna redovisa utbildningar, jobb och aktiviteter för de senaste fem (5) åren med intyg. Inga luckor får överstiga 28 dagar. Detta innebär att du måste kunna redovisa dina aktiviteter under fem (5) år tillbaka i tiden med arbetsgivarintyg, betyg etc., där dessa ska vara tydligt specificerade med datum, år månad och dag. Utdrag ur polisens belastningsregister ska överlämnas i ett obrutet kuvert vid intervjutillfället.    Varmt välkommen med din ansökan! Vi tar inte emot ansökningar via vanlig post.
Arbetsgivare
Braathens Regional Airlines AB
Ansökan
Ansök senast 16 maj (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.