På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Glastekniker / Glasmästare
Spela filmen

Glastekniker / Glasmästare

Glastekniker och Glasmästare kan arbeta med underhålls- och reparationsarbete av fönster. Ibland byter de till exempel ut gamla fönster mot nya för att minska kostnaderna för uppvärmningen i ett hus. Vid ombyggnader av affärs- och butikslokaler blir det ofta arbete för glastekniker och glasmästare.

Glasmästare kan också konstruera hela fasader och tak av glas och använder då ofta en metallkonstruktion som glasen fästs i. De kan också göra mellanväggar, uterum och entréer i glas. Användningen av glas som fasad och i inredningar har ökat på senare år. Som glasmästare kan du också kallas glastekniker.

Arbetet som glasmästare är ett modernt teknikyrke med många inslag av traditionellt hantverk. Man använder handverktyg av olika slag. Man skär till glaset och monterar det i till exempel ett fönster eller en dörr. Det är ett precisionsarbete och det gäller att man är noggrann. I vissa fall kan man använda ett datorstyrt skärverktyg för att skära i glaset. I uppgifterna kan också ingå att slipa och borra i glas.

Glasmästare kan också arbeta med olika specialiteter som att tillverka blyinfattade fönster eller fönster som ska tåla brand eller vara ljudisolerande. Att jobba med inramningar är ett annat område.

Utbildning

Utbildning i glasmästeriteknik ges inom gymnasieskolan, bland annat på Bygg- och anläggningsprogrammets inriktning Husbyggnad och på Hantverksprogrammets inriktning Övriga hantverk.

Motsvarande utbildning kan finnas inom komvux och yrkeshögskolan. Man kan också få hela utbildningen genom lärlingsanställning i företag. Vidareutbildning kan ges inom branschen.

B-körkort kan ibland vara ett krav för arbete på ett glasmästeri.

Framtidsutsikter

Arbetsförmedlingen bedömer att glasmästare får en balanserad arbetsmarknad det kommande året. De kommande åren antas behovet av glasmästare komma att öka, då byte av fönsterglas blivit en viktig energibesparing. Det finns alltså goda utsikter till jobb för dem som väljer att utbilda sig inom yrket.

Personliga egenskaper

Ofta har de direktkontakt med kunden, vilket kräver känsla för service. Det kan förekomma tunga lyft i jobbet.

Arbetsplats

Glasmästare / Glastekniker jobbar oftast på ett mindre företag med få anställda. Specialiseringen inom yrket blir allt större. Glasmästarens arbete är fritt, självständigt och omväxlande. De byter arbetsplats relativt ofta.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

16 Lediga jobb

Glastekniker Söderbergs Bil AB

Arbetsgivare / Ort: Ls Jobbet AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 januari (2 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Söderbergs personbilar är ett expanderande företag som de senaste åren haft en otrolig utveckling vilket skapar behov av fler duktiga medarbetare. Vi byter fler och fler vindrutor och behöver nu en duktig glastekniker till.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som glastekniker kommer du att ingå i vårt rekond-team. I rollen ingår bland annat vindrutebyten, glasbehandlingar och solfilmsmonteringar.

God arbetsmiljö står överst på vår prioriteringslista och vi är måna om att våra medarbetare trivs hos oss. Hos oss får du en mycket bra arbetsmiljö och möjligheten att arbeta med de bästa verktygen och härliga kollegor. Vi är ett företag som aktivt satsar på våra medarbetare, här är det bara du själv som sätter stopp för din egen utveckling! Vi erbjuder även goda utvecklingsmöjligheter och bra utbildningar.

Om dig

Vi söker dig som vill utvecklas och bli en del av ett stabilt och expanderande företag som erbjuder starka varumärken. Vi söker dig som har erfarenhet som glastekniker. Du har erfarenhet av glasbyte på bilar, gärna av solfilmsmontering. B-körkort är ett krav.

Övrigt

Hos oss finns ett härligt gäng som väntar på din ansökan. Sista datum att söka är den 30 januari 2022. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Magnus Hjort på 011-280137 Norrköping.

Vill du bli en av oss? Varmt välkommen med din ansökan! Har du vägarna förbi vår anläggning i Norrköping så kom gärna in och presentera dig.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jobbet.se och undanber oss telefonsamtal och erbjudanden från andra annonserings- eller rekryteringsföretag.

Krav

  • Branscherfarenhet
  • B-körkort

Meriterande

  • Erfarenhet av solfilmsmontering


Om arbetsgivaren - Söderbergs Bil

Söderbergs Bil är ett av Östergötland/Sörmlands ledande bilhandelsföretag med stark lokal förankring med verksamhet i Norrköping och Nyköping. Vi är återförsäljare för Volkswagen, Audi, Seat, Skoda och Volkswagen Transportbilar. I företaget ingår även Europcar biluthyrning. Hos oss kan du arbeta med försäljning, ekonomi, verkstad, lackering, däck och bilvård. Vi är ca 220 medarbetare, omsätter ca 1,2 miljarder kronor och levererar en ny bil i halvtimmen. Företaget är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Arbetsgivare
Ls Jobbet AB
Ansökan
Ansök senast 31 januari (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Montör till Winab Vikväggar AB

Arbetsgivare / Ort: Prowork Bemanning AB / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 4 februari (6 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Nu söker vi flera montörer till vår kund med start omgående!

Vår kund

Vår kund är nordens ledande leverantör av vik- och blockväggar. De erbjuder flexibla, kundanpassade vägglösningar för miljöer där kraven på en flexibel och rationell användning av lokalens ytor är höga. Deras produkter är vanliga i skolor, kontor och sjukhus men också i offentliga miljöer som hotell, konferensanläggningar, kultur- och konsertlokaler.

Om tjänsten

Vår kund ligger på Ekerö och tillverkar vikväggar, blockväggar och glasvikväggar som säljs över hela världen. Du kommer att vara med och vara behjälplig i verkstaden under produktionen av dessa väggar. Det kan innefatta sågning, slipning, rengöring, samt montering utav olika delar. Det finns ett antal olika stationer och beroende på erfarenhet kan man vara på en station eller flera.

Om dig som söker

Vid denna tjänst förekommer mycket tunga lyft vilket kräver god fysisk förmåga och ett intresse av att röra sig i arbetet. Vi ser gärna att du är händig och har en bra förståelse för produktion och tillverkning. Därför är det till din fördel om du tidigare har jobbat med någon form av byggarbete eller om du tidigare har haft en teknisk roll. Erfarenhet utav liknande tjänst är väldigt meriterande.

Vi lägger stor vikt på din personlighet i urvalet av sökande. Vi ser att du har lätt att lära dig och gillar ett varierat arbete samt bidrar med god teamkänsla. Vi söker en person som är driven och engagerad för sitt jobb och som triggas av att få varierade arbetsuppgifter. Du ska känna dig bekväm med att jobba i verkstadsmiljö, du har hög arbetsmoral, passar tider och ställer upp när det behövs.

Arbetstider: 07.00-16.00

Är det möjligtvis dig vi söker, så skicka direkt in en ansökan till [email protected] eller ring ansvarig konsultchef Thomas på 0738554774 vid ytterligare frågor.

Om Prowork

Vi är ett auktoriserat bemanning och rekryteringsbolag som grundades 2013, vi jobbar mot branscher som Bygg & Anläggning, industri och lager, varifrån vi har gedigen erfarenhet från. Vi ger oss inte förrän våra kunder har fått rätt personal på rätt plats! Kunskap om den bransch vi jobbar med i kombination med ett högt engagemang är det vi lever på.

Arbetsgivare
Prowork Bemanning AB
11728 STOCKHOLM
Hemsida: http://www.prowork.se
Ansökan
Ansök senast 4 februari (6 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Glasmästare/ montörer till Jönköping

Arbetsgivare / Ort: Ryds Glas AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 februari (8 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Ryds Glas är ett entreprenörsdrivet företag som älskar glas! Under de senaste åren har vi haft en kraftig tillväxt och vi är Sveriges största glasmästeri. Koncernen omsätter idag 700 MSEK och är verksamma på drygt 50 orter med huvudkontor i Helsingborg. Ryds Glas har 480 anställda och behöver nu förstärka med flera kompetenta kollegor för att fortsätta tillväxtresan. Ryds Glas arbetar aktivt med jämställdhetsfrågor och ser därför gärna både kvinnliga och manliga sökande. Läs gärna mer på rydsglas.se Om rollen Ryds Glas söker två skickliga kollegor till verksamhetsområdet Jönköping med omnejd. Vi är experter på glas och våra glasmästare och montörer är alltid uppdaterade när det gäller nya och kreativa lösningar till våra kunder. Bland våra kunder finns både företag och privatpersoner såväl som försäkringsbolag, kommuner och offentlig verksamhet. Att arbeta som glasmästare och montör hos oss på Ryds Glas innebär att du dagligen träffar våra kunder och hjälper dem med olika skräddarsydda lösningar inom glas. Vi erbjuder montage och underhålls- eller reparationsarbete av alla typer av planglas, så som fönster, fasader, tak, inredning, ljudisolering, energibesparing och säkerhetslösningar. Arbetsuppgifterna är varierande och innebär allt ifrån uppmätning och tillskärning av glas på verkstaden till montering och installering på plats hos kund. Vanliga arbeten är tex servicearbeten på skadade glaspartier, byggen av glasräcken, uterum, balkonginglasningar, entréer eller glasinredning på kontor eller i hemmamiljö. Är du den vi söker? För att vara aktuell för tjänsten ser vi i första hand att du har erfarenhet av att ha arbetat som glasmästare eller montör, alternativt har arbetat inom annat bygg- eller hantverksyrke i angränsande bransch. Relevant utbildningsbakgrund är vanligen bygg- eller hantverksprogrammet på gymnasiet, yrkeshögskola inom glasmästeriteknik eller genom lärlingsanställning. Utbildningar inom glasbranschen är meriterande, så som exempelvis yrkesbeviset, MTK-utbildning eller safe construction. Du har B-körkort och du behärskar svenska i tal och skrift. För att lyckas i rollen behöver du ha en hög servicekänsla, trivas att arbeta med varierande arbetsuppgifter och vara noggrann i ditt arbete. Som person är du även initiativtagande, ansvarstagande och tycker om att arbeta såväl självständigt som i grupp. Vi erbjuder dig Hos oss får du ett spännande arbete på Sveriges ledande glasmästeri. För oss är det glasklart - med våra 75 år av kunskap, erfarenhet och yrkesskicklighet ska vi fortsätta att driva Ryds Glas och vår bransch framåt. Du får arbeta med modern glasmästeriteknik tillsammans med ett härligt gäng där arbetet präglas av arbetsglädje, gemenskap och yrkesskicklighet. Tillsammans skapar vi ljusa rum för stora tankar, tak för nya perspektiv och golv för nya framsteg. Ansökan Vill du också vara med och förändra utsikten inom glasbranschen? Är du vår nästa kollega? Välkommen att skicka in din ansökan snarast via jobb.rydsglas.se. Sista ansökningsdag är den 6 februari 2021. Vid eventuella frågor om tjänsten kontakta Emelina Bengtsdotter HR-generalist på telefon 042-32 94 48. Varmt välkommen att söka! Sökord: glasmästare, glastekniker, glasbranschen, glas, bygg, byggbranschen, hantverk, hantverksbranschen, glazier, Huskvarna, Gränna.
Arbetsgivare
Ryds Glas AB
Hemsida: https://www.rydsglas.se/
Ansökan
Ansök senast 6 februari (8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Operatörer till 3 skift på Glasbruket

Arbetsgivare / Ort: Ardagh Glass Limmared AB / Limmared
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 februari (8 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Ardagh Group är en ledande leverantör av förpackningar i glas och metall. Vi levererar till livsmedels- och dryckesindustrin. Ardagh Group har 16 000 anställda fördelat på 56 fabriker i 12 länder globalt. I Norden har Ardagh två fabriker som tillverkar förpackningsglas åt en mängd kända kunder och varuärken inom livsmedel och drycker på den Nordiska marknaden. Den Svenska fabriken ligger i Limmared och den Danska fabriken ligger nära Naestved. Totalt omsätter vi 1,6 miljarder SEK, har 800 anställda och en produktion som är i drift 24/7, 365 dagar per år.

Ardagh Group Nordic arbetar enligt mottot ”One company, two locations"

Vår AV-produktion arbetar med efterbehandling av glas. De processer som ingår är screentryck, etikett, omsyning, pallreparation och coating. Vi arbetar på linjer i grupper om 2-5 personer där man hjälps åt med förekommande arbetsuppgifter.

Du erbjuds goda möjligheter att växa och utvecklas i ditt arbete.

Vi värdesätter att du gillar att samarbeta med andra, är strukturerad och tar ansvar för din uppgift.

Framförallt ser vi viljan att lära som viktigast och vi kommer att lägga stor vikt vid Dina personliga egenskaper.

Du har fullgjort gymnasiet. Tidigare erfarenhet av skiftarbete inom industri är en merit och vi ser gärna att du har truckkort.

Vi värderar arbetslivserfarenhet, att du bor i närområdet.

Körkort och bil är ett krav om du inte bor i närområdet.

Tjänsterna är heltid och anställningsformen varierar från visstid till tillsvidare.

Arbetstid heltid, skift enl. schema. Lön enl. kollektivavtal.

Arbetsgivare
Ardagh Glass Limmared AB
Storgatan 22
51483 Limmared
Hemsida: http://www.ardaghgroup.com
Ansökan
Ansök senast 6 februari (8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Händig student sökes för extrajobb till Ryds Bilglas Täby

Arbetsgivare / Ort: Studentconsulting Sweden AB (Publ)
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 9 februari (11 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Glastekniker/Glasmästare

Om jobbet
Är du en positiv och noggrann person som gillar att jobba med kundbemötande? Söker du ett spännande extrajobb inom bilbranschen? Just nu söker Ryds Bilglas en händiga studenter för att reparera stenskott på deltid till verkstäder runt om i Stockholm. Som stenskottsreparatör har du en viktig roll hos Ryds Bilglas. Du kommer att alltid arbeta ihop med en kollega och kommer även att få utbildning för att kunna utföra uppgifterna. Du kommer att få genomföra en utbildning under 3 dagar i verkstaden i Vallentuna. Du kommer att arbeta dedikerat mot verkstaden i Täby men behöver även kunna vara flexibel att stötta upp i andra verkstäder vid behov. Verkstäderna för denna tjänsten ligger i följande orter: Spånga, Bromma, Täby, Upplands Väsby, Solna, Arlanda Stad, Jakobsberg samt i centrala Stockholm. Vid god arbetsinsats kommer det även att finnas möjlighet till att få sommarjobba i tjänsten. Förutom att ta emot kunder och ge service i världsklass kommer arbetsdagarna att innebära: • Stenskottsreparationer • Assistera vid bilglasbyte • Vara ett gott och representativt föredöme internt och externt • Ta emot glasleveranser • Utföra underhåll av utrustning Ryds Bilglas är stolta över deras kompetenta och engagerade medarbetare och hoppas att just du vill vara en del av det teamet. Dom har kollektivavtal och trygga anställningsvillkor med bra förmåner men tror framförallt att du kommer uppskatta det varierande arbetet och deras härliga kollegor. Tjänsten är en extraanställning med start i mitten av februari. Arbetstiderna kommer att vara vardagar mellan kl. 8-17. Du förväntas att kunna arbeta mellan 1-3 dagar per vecka. Din profil För att vara aktuell för tjänsten krävs det att du uppfyller nedanstående krav. • Du är studerade på längre sikt. • Har B-körkort för manuell bil. • Kan prata och skriva obehindrat på svenska. • Inte har astma. • Du är tillgänglig för att arbeta 1-3 vardagar i veckan. • Du är flexibel med att ta dig till olika orter inom Stockholmsområdet. Det är meriterande om du har tillgång till bil. Vidare är det även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med bilar eller har ett intresse för det. Vi söker dig som har en fingertoppskänsla samt trivs i en fysisk och praktisk roll. Det är viktigt att du är serviceinriktad, noggrann och positiv. Du är Ryds Bilglas ambassadör utåt och målsättningen är att alltid se till kundens bästa och att hålla en god servicenivå. Du är en problemlösare som ser till att kunderna är glada och nöjda när de lämnar verkstaden samtidigt som du bidrar med en god stämning bland kollegorna. Passar detta in på dig? Tveka inte på att ansöka redan idag. Urval och intervjuer sker löpande! Notera att rekryteringen avslutas i en anställning hos vår kund på Ryds Bilglas. Rekryteringsprocessen sköts däremot av oss på StudentConsulting och därmed hänvisar vi alla frågor om tjänsten och processen till oss. Om företaget Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se
Arbetsgivare
Studentconsulting Sweden AB (Publ)
Hemsida: www.studentconsulting.com
Ansökan
Ansök senast 9 februari (11 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.