På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Biståndsarbetare

Biståndsarbetare

Som biståndsarbetare kan man få lön men kan också jobba som volontär och då får man oftast mat och husrum istället för lön.

Det underlättar mycket om du kan flytande engelska och/eller landets språk.

Utbildning

Grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program.

Passande utbildningar kan även finnas inom yrkeshögskolan, högskolan/universitet, folkhögskolan och man kan även läsa utomlands.

Arbetsplats

Biståndsarbete arbetar över hela världen, ofta för organisationer som gör olika former av välgörenhetsarbete. Det kan vara skolor, jordbruksprojekt, medicinska projekt m.fl.

Visa mer
Visa mindre

81 Lediga jobb

Biståndshandläggare LSS-vuxen

Arbetsgivare / Ort: Huddinge kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Biståndsbedömare/Biståndshandläggare

Om jobbet
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Bistånd och förebyggande verksamhet ansvarar för att, utifrån gällande lagstiftning, utreda och besluta om insatser/bistånd inom områdena funktionshinder och äldreomsorg. Bistånd och förebyggande verksamhet har drygt 80 medarbetare och kontoret ligger centralt i Huddinge centrum, nära pendeltåg och busstation. Målet för verksamheten är en mycket väl fungerande myndighetsutövning som präglas av rättssäkerhet, god service och hög kvalité. Vår arbetsplats kännetecknas av gott samarbete och ett öppet klimat där vi ser varandra som viktiga resurser för att utvecklas och nå våra mål. Enheten för funktionshinder präglas av engagemang, driv och god sammanhållning. Vi värdesätter varandras kunskap och strävar gemensamt efter att ständigt utveckla vårt arbete för att säkerställa en rättssäker myndighetsutövning med god service. - Arbetsuppgifter Som biståndshandläggare på Enheten för funktionshinder, utreder och beslutar du om insatser enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och socialtjänstlagen (SoL) samt arbetar med att följa upp beslutade insatser. Tjänsten är i en arbetsgrupp på fem biståndshandläggare som ansvarar för utredningar om bistånd för vuxna med funktionsnedsättningar. Arbetet är självständigt och du har egen delegation på ett flertal insatser. Kollegiemöten hålls varje vecka för avstämning och stöd i arbetet. Som stöd i myndighetsutövningen finns kollegor, chefer, gruppledare och verksamhetsjurist nära i det dagliga arbetet. Din profil Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan jämförbar högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av att möta människor med olika funktionsnedsättningar samt av arbete inom myndighetsutövning är meriterande. Du har goda kunskaper om gällande lagstiftning, erfarenhet av dokumentation samt förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. För att bli framgångsrik i arbetet krävs att du är stabil och trygg i dig själv, bidrar till ett gott samarbetsklimat samt är empatisk och tydlig i mötet med brukare. Viktigt är också att du har ett gott omdöme och att du driver ditt arbete strukturerat och självständigt. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Intervjuer kommer att påbörjas under annonseringstiden. Välkommen med din ansökan! Förmåner För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner Facklig kontaktperson För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Arbetsgivare
Huddinge kommun
Hemsida: www.huddinge.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Biståndshandläggare med möjlighet för distansarbete

Arbetsgivare / Ort: Strömstads kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Biståndsbedömare/Biståndshandläggare

Om jobbet
ARBETSUPPGIFTER Nu söker vi biståndshandläggare för att stärka upp vårt team inom socialtjänsten. Här blir du en nyckelperson för de som behöver stöd och hjälp! Enheten arbetar för att ge stöd utifrån den enskildes behov och inom de ramar som finns. Din uppgift är att hjälpa äldre och personer med funktionsnedsättning att leva ett liv med samma möjligheter som andra så långt det är möjligt. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp där vi arbetar inom bland annat LSS, socialpsykiatri, färdtjänst och bostadsanpassning. Du förväntas utreda, bedöma och ta beslut om insatser och uppföljning enligt SOL och LSS. Biståndsbedömning sker utifrån IBIC- Individens Behov i Centrum enligt SoL och LSS. Jobbet innebär kontakter och samverkan med den som är berörd, med anhöriga liksom med andra professioner inom kommunen samt med externa myndigheter och utförare. Vi värderar gruppdynamiken högt här hjälps vi åt! Teamet är flexibelt och vi utbyter regelbundet erfarenheter och ger stöd till varandra i olika ärenden. Tjänsten kan periodvis innehålla handläggning av andra områden inom biståndsenheten och erbjuder möjligheter att delta i utvecklingen av handläggning och regeltillämpning vid enheten. Det finns möjlighet att förlägga viss tid av arbetstiden på distans. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har examen från Socionomprogrammet, Sociala omsorgsprogrammet, eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig som till exempel socialpedagog. B-körkort är ett krav. Erfarenhet av myndighetsutövning inom Socialtjänsten är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som biståndshandläggare, samt kunskap inom IBIC och ICF. Vi ser att du kan vara aktiv i flera verksamhetssystem och på olika digitala arenor. Önskvärt är att du har arbetat i dokumentationssystemet Treserva och vårdplaneringssystemet SAMSA. För oss är det viktigt med samarbete och viljan att utveckla teamet, likväl i arbetsgruppen som att samverka med andra interna verksamheter. Det faller dig därför naturligt att vara positiv till att stötta kollegor och se utvecklingsmöjligheter som kan gagna vårt uppdrag. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Rekryteringsprocessen sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag!
Arbetsgivare
Strömstads kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Biståndshandläggare till Myndighet Nordost

Arbetsgivare / Ort: Göteborgs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 21 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-10-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna. Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år. Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg. ARBETSUPPGIFTER Vill du vara med och göra det möjligt för personer du möter att leva ett värdigt liv och känna välbefinnande? Inom Myndighet Nordost Angered arbetar vi för att ge invånarna hög kvalitet på den service och de tjänster vi tillhandahåller. Hos oss är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för Göteborgs Stad i stort. Som medarbetare hos oss kan du vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Myndighet Nordost Angered består av tio biståndshandläggare och en 1:e biståndshandläggare. Som biståndshandläggare kommer du att utifrån inkommen ansökan om bistånd hämta och sammanställa beslutsunderlag med individens behov i centrum. Du utgår ifrån Socialtjänstlagen och dess nationella värdegrund samt Förvaltningslagen i arbetet. Arbetet innebär att i mötet med den enskilde utreda, bedöma och fatta beslut om biståndsinsatser samt att bedriva ett aktivt uppföljningsarbete i ärendet. Uppdraget innebär att säkerställa en likvärdig och rättssäker handläggning med fokus på individens inflytande och delaktighet. Du kommer att möta äldre personer och få ta del av deras beskrivning av sitt behov och deras levnadsvillkor. Samarbete och samverkan sker tvärprofessionellt på individ, grupp och organisationsnivå så att individens behov tillgodoses. Du har ett nära samarbete med både interna och externa samarbetspartners såsom kollegor, hemtjänst, vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt övrig socialtjänst. En del i ditt uppdrag är också samverkan med slutenvården och primärvården i samband med vårdplanering. I Göteborgs Stad arbetar vi med valfrihet inom omsorgen. Du kommer även att medverka i utvecklingsarbete och bidra till att verksamhetens resurser används på bästa sätt. I ditt yrke behöver du hålla dig uppdaterad inom aktuell forskning. Arbetstiden är dagtid. Inom Göteborgs Stad erbjuder vi rätt till en heltidstjänst. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har socionomexamen eller annan jämförbar högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Du har goda kunskaper om gällande lagstiftning i Socialtjänstlagen och Förvaltningslagen. Erfarenhet från liknande arbete är meriterande. För tjänsten krävs också att du har B-körkort, vilket behövs för att snabbare göra besök kopplat till rollen. För att passa i rollen ser vi att du är en person som upprättar tydliga mål och planerar aktiviteter och projekt i god tid. Du använder tiden effektivt och arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt. Du ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet. Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens/kundens behov som utgångspunkt för ditt agerande. Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten. Du agerar på egen hand utifrån vad situationen kräver utan att behöva stöd av andra. Du har förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag. Utifrån ditt ansvarsområde kan du stå emot påtryckningar från andra, sätta gränser och säga nej när det behövs. Du är tydlig i din yrkesroll och agerar professionellt i situationer där andra ifrågasätter dig eller ställer orimliga krav. Välkommen med din ansökan! ÖVRIGT Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig: • Trygg anställning med goda anställningsvillkor • Karriärmöjligheter • Internutbildningar • Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter • Introduktion vid nyanställning • Heltid med möjlighet till deltid • Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Arbetsgivare
Göteborgs kommun
Ansökan
Ansök senast 21 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Biståndshandläggare till socialpsykiatrin

Arbetsgivare / Ort: Stockholms kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 22 oktober (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Biståndsbedömare/Biståndshandläggare

Om jobbet
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning är beläget i västra Stockholm med närhet till natursköna områden och med tillgång till flera strandbad. Våra 1 600 medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att våra verksamheter håller en hög kvalitet med våra invånare i fokus. Vi är varandras arbetsmiljö och vi strävar efter ett klimat som präglas av mod, respekt, tydlighet och hjälpsamhet. För att nå dit krävs ett nära ledarskap som kännetecknas av personlig mognad och tydlighet samt att du som medarbetare bidrar med ett aktivt medarbetarskap. Beskrivning En av våra biståndshandläggare på socialpsykiatrin går i pension i vår, och därför söker vi nu en ny biståndshandläggare till vårt team som arbetar med personer med psykisk funktionsnedsättning. Enheten ingår i Avdelningen för vuxna och ansvarar för myndighetsutövning och uppföljning av beslutade insatser enligt SoL och LSS. Arbetsgruppen består av både nya och erfarna medarbetare som med sitt engagemang drivs av att göra skillnad samt att på ett professionellt sätt tillgodose människors grundläggande rättigheter. På enheten arbetar 21 vuxenhandläggare, varav 9 inom socialpsykiatri och 12 inom funktionsnedsättning. Enheten har även 1 färdtjänsthandläggare och 3 administratörer. Arbetet leds av 2 biträdande enhetschefer, samt 1 enhetschef med övergripande ansvar. Som nyanställd kommer du få en mentor tilldelad, och en gedigen introduktion som ger dig de verktyg som behövs i arbetet. I det dagliga arbetet ges kontinuerlig ärendehandledning för att säkerställa en hög kvalitet i våra bedömningar, samt intern och extern handledning. Du får även möjlighet att ta del av stadens stora utbildningsutbud. Arbetsuppgifter Som biståndshandläggare hos oss kommer din insats att leda till att individer med funktionsnedsättningar uppnår självständighet i högre utsträckning. I arbetet ingår samverkan med andra avdelningar och enheter inom förvaltningen samt med andra myndigheter och vårdgivare. Arbetet sker både enskilt och i grupp. Rättssäkerheten i handläggningen genomsyrar hela handläggningsprocessen, och vår strävan är att ge rätt insats till rätt person vid rätt tillfälle. Arbetet innebär att i huvudsak utreda behov, fatta beslut och följa upp insatser, skriva juridiska yttranden samt att administrera olika processer i vårt system. Vi arbetar ständigt med att utveckla vår egen verksamhet, och du förväntas ta en aktiv del i detta genom deltagande i olika arbetsgrupper och enskilda uppdrag.  Kvalifikationer Vi söker dig som har: - Socionomexamen eller annan akademisk examen som av arbetsgivaren bedöms likvärdig - Erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänst - God förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift Erfarenhet av att ha arbetat med myndighetsutövning med målgruppen meriteras. Som person tar du ansvar för dina arbetsuppgifter, strukturerar och driver dina ärenden framåt. Du är självgående och stabil samt har uppnått en personlig mognad. Du arbetar mot mål, är kostnadsmedveten och fokuserar på resultat. Vidare bidrar du till utveckling av arbetet och har ett helhetsperspektiv. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Du arbetar bra med andra människor och kommunicerar på ett tydligt sätt. Arbetet ställer krav på högt ansvarstagande, självständighet och hjälpsamhet. Då vi månar om en stark vi-känsla i gruppen kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och mognad. Övrigt Vi tillämpar flextid och kortare arbetstid på sommaren. Som anställd hos oss har du även tillgång till motionslokal samt kan förmånligt köpa träningskort till Stockholms stads simhallar med gym och träningsanläggningar. Du har också möjligt att ansöka om semesterväxling.  Under 2020-2021 har vi gjort ett gediget arbete när det kommer till struktur, administrativt stöd, budget och arbetsmiljö som har gett fantastiska resultat. Har vi fångat din uppmärksamhet? Vill du vara med på vår fortsatta resa? Tveka då inte med att skicka in din ansökan till oss! Provanställning kan komma att tillämpas. Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Arbetsgivare
Stockholms kommun
Ansökan
Ansök senast 22 oktober (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Biståndshandläggare

Arbetsgivare / Ort: Enköpings kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 22 oktober (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Biståndsbedömare/Biståndshandläggare

Om jobbet
Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga? Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi enligt det salutogena förhållningssättet för att ta tillvara och stärka de resurser personer har. Vi ansvarar för äldreomsorg och stöd till personer med funktionsnedsättningar. Som medarbetare hos oss arbetar du nära människor för att skapa en meningsfull och trygg vardag. ARBETSUPPGIFTER Som biståndshandläggare arbetar du med handläggning av ansökningar avseende bistånd enligt Socialtjänstlagen för äldre och personer med funktionsnedsättning. Arbetet utgår från ett helhetsperspektiv kring och med den enskilde och i samarbete med nätverk såsom anhöriga, utförare, andra professioner samt andra förvaltningar och myndigheter. KVALIFIKATIONER Socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig - Avgörande B-körkort - Avgörande Vi söker nu medarbetare till två längre vikariat där möjlighet till tillsvidareanställning kan finnas längre fram. En tjänst avser biståndshandläggare i vårt tvärprofessionella planeringsteam och den andra tjänsten är med inriktning mot äldre samt socialpsykiatri. Det finns dock möjligheter att framöver byta till andra områden inom biståndsenheten. Vi ser helst att du har erfarenhet från myndighetsutövning, allra helst som biståndshandläggare. Erfarenhet och kunskap om IBIC (Individens Behov I Centrum) är meriterande precis som tidigare erfarenhet av arbete med utskrivningsplaneringar. Vi söker dig som är är självgående och tar ansvar för din uppgift. Du strukturerar och driver ditt arbete självständigt. Du tar initiativ, sätter gärna igång aktiviteter och når resultat. Du samarbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser samarbetssvårigheter eller konflikter på ett konstruktivt sätt. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. ÖVRIGT Varmt välkommen med din ansökan! Det är av yttersta vikt att kunder och klienter inom Vård och omsorgsförvaltningens verksamheter kan känna trygghet i den omsorg som kommunen har ansvar för. Därför måste du visa upp ett utdrag från belastningsregistret innan erbjudande om anställning. Handläggningstiden för ett utdrag är cirka tre veckor och du beställer det själv via polisens webbplats. Beställ gärna utdraget samtidigt som du skickar in din ansökan så att du har allting klart om du går vidare i rekryteringsprocessen. Har du redan ett utdrag får det inte vara äldre än ett år. Beställ ditt utdrag från belastningsregistret på polisens webbplats: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/ Om du ska arbeta med barn med funktionsnedsättning inom LSS ska du beställa det här utdraget: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/ För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan. Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693. Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Arbetsgivare
Enköpings kommun
Ansökan
Ansök senast 22 oktober (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.