På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Asbestsanerare

Asbestsanerare

Asbestsanerare gör besiktningar och sanerar asbest från fastigheter, till exempel vid rivningsarbeten.

Asbest är ett samlingsnamn för olika mineraler som tidigare användes för bland annat brandskydd och värmeisolering. Asbestdamm är farligt att andas in och totalförbjöds under 1980-talet, men finns tyvärr fortfarande kvar i en hel del äldre byggnader. Det är också vanligt att sanera PCB, som är ett annat miljö- och hälsofarligt ämne.

Arbete med asbestsanering kräver läkarintyg och godkänd lungröntgen. Man måste även ha tillstånd från Arbetsmiljöverket för att få jobba med asbest.

Utbildning

PCB-utbildning kan krävas vid anställning.

B-körkort är ofta ett krav. BE och C-körkort samt liftkort är meriter.

Vid industrisanering kan det vara bra att ha gått en säkerhetsutbildning för arbete inom industrin.

Grundläggande gymnasieutbildning finns på Bygg- och anläggningsprogrammet eller Industritekniska programmet.

Lilla ordboken

PCB - en förkortning som står för Polyklorerade bifenyler, en grupp svårnedbrytbara organiska föreningar som man fann i miljön i mitten av 1960-talet. Att ämnena är svårnedbrytbara innebär att de anrikas i näringskedjan när de kommer ut i miljön. PCB-föreningarna har skadliga effekter på djurs och människors hälsa.

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Rivningsarbetare/sanerare

Arbetsgivare / Ort: D & D Riv och Demontering AB / Varberg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 16 August (1 dag kvar)
Publicerad: 2020-07-14
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Asbestsanerare

Om jobbet

D&D Riv och Demontering AB verkar inom bland annat rivning, asbest/PCB sanering samt rörisolering. Företaget är beläget i Varberg och vänder sig till både företag och privatpersoner. D&D Riv och Demontering arbetar för att bygga upp långsiktiga kundrelationer genom att utföra arbetet utifrån kundens önskemål på ett effektivt sätt.


Vi söker nu efter två nya medarbetare till oss! Vi söker dig som är flexibel till arbetet och har ett starkt eget driv. Du är prestigelös och har en naturlig känsla för service. Du tycker om problemlösning och att arbeta fysiskt och kan arbeta såväl ensam som i grupp. I ditt arbete är du ordningsam och strukturerad.

För att lyckas i tjänsten är det ett krav att du har B-körkort. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av rivningsarbete och erfarenhet inom asbest/PCB sanering, men det är inget krav. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Tjänsterna är tillsvidare på 100% och kan komma att inledas med provanställning, arbetstiden är förlagd dagtid, kl. 7–16. Placeringsort är Varberg.

Är det dig vi söker? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag senast den 16 augusti Vi kommer att tillsätta tjänsterna löpande. Ansökan skicka via mail till [email protected]

Vid frågor är du välkommen att kontakta Jörgen Nilsson via [email protected]

Arbetsgivare
D & D Riv och Demontering AB
Batterivägen 3 F
43232 Varberg
Hemsida: www.dodab.se
Ansökan
Ansök senast 16 August (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Rivare - sanerare

Arbetsgivare / Ort: AB WASA Skadeservice
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 30 August (15 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-02
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Asbestsanerare

Om jobbet

Vi söker en grovarbetare/rivare/sanerare för arbete på olika byggarbetsplatser. Vi söker dig som kan jobba som grovarbetare. Det är viktigt att du är skötsam och att du kan arbeta i grupp. Det är även viktigt att du har en bra attityd och god känsla för service mot både gruppen och även kunden. Du är flexibel, arbetsvillig samt gillar att arbeta med omväxling och högt tempo.

Erfarenhet inom branschen krävs .

Körkort - Svenska i tal och skrift ett krav .

Vi har kollektiv avtal med Byggnads .

Arbetsgivare
AB WASA Skadeservice
Hemsida: wasanering.se
Ansökan
Ansök senast 30 August (15 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Saneringsarbetare sökes!

Arbetsgivare / Ort: Xitus Alltjänst AB / Kållered
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 9 September (25 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-10
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Asbestsanerare

Om jobbet

#jobbjustnu


Nu söker vi saneringsarbetare till ett växande bolag inom riv- och sanering!

Vi på Xitus söker nu efter en erfaren saneringsarbetare för att delta i riv- och saneringsprojekt i göteborgsområdet.

Detta förväntar vi oss av dig

Du som person skall vara flexibel ha en bra samarbetsförmåga med medarbetare och samarbetspartners. Då vi är ett riv - och saneringsföretag så kommer asbest vara en stor del av uppdragen vi utför så därför är utbildning inom asbesthantering meriterande. Vi söker dig som trivs med varierade arbetssysslor och ett stundtals högt tempo.

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer vara att delta i riv- och saneringsprojekt i Göteborg med omnejd. Du samarbetar med teamet för att säkerställa en hög kvalité för våra kunder. Att du har ett gott bemötande mot kunder och samarbetspartners är viktigt då vi vill upprätthålla vårt rykte om att vara ett pålitligt och kompetent företag.

Vad du kan förvänta dig

Av oss kommer du få stora utvecklingsmöjligheter samt stor självständighet i ditt arbete då vi är ett relativt nystartat företag i tillväxtfas. Du kommer ha varierande och utmanade arbetsuppgifter vilket kräver personligt engagemang.

Förväntat startdatum: 2020-09-01

Kontraktstyper: Heltid, Fast


Erfarenhet:

 • Riv- och sanering, asbesthantering : 1 år (Meriterande)
Arbetsgivare
Xitus Alltjänst AB
Gamla Riksvägen 2
42832 Kållered
Hemsida: www.xitus.se
Ansökan
Ansök senast 9 September (25 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Sanerare till ett företag i framkant

Arbetsgivare / Ort: Xtream Group AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 18 October (2 månader 3 dagar kvar)
Publicerad: 2020-04-22
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Asbestsanerare

Färdigheter
Krav
 • Asbestsanering
 • PCB-sanering

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Sanerare till ett företag i framkant

Har du erfarenhet av sanering sedan tidigare och vill du arbeta i ett företag som ligger i framkant i branschen? Vill du även arbeta i ett företag som är en del av en växande koncern med stora möjligheter till utveckling? Sök till oss!

SBG i Stockholm är en del av Xtream Group AB som är en koncern där möjligheten till utveckling och skapa något nytt ligger i fokus. Både SBG i Stockholm och Xtream Group är under utveckling och vi har långsiktiga planer för hur vi ska kunna arbeta på ett mer effektivt sätt. I denna utveckling söker vi nu nya erfarna sanerare som villa vara med och driva verksamheten framåt.

Om tjänsten

Arbetsuppgifterna är relativt tunga och du behöver vara i god fysisk form för att klara av arbetet. Arbetstempot kan vara högre i perioder beroende på projektet och deadlines, vi förespråkar dock att du arbetar strukturerat och systematiskt med riskanalyser och grundligt förarbete där kvalité och ett bra resultat är målet men gör det som krävs för att hålla deadline. Arbetsmiljön är ständigt närvarande och kräver att man är lyhörd och löser eventuella problem eller risker så fort man kan samt rapportera detta till närmsta chef. En god kommunikation mellan kollegor är A och O och därför är förståelsen genom språket en viktig del i det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Om dig

Vi ser gärna att du är en person som har lätt för att arbeta i grupp men ändå har drivet till att arbeta självständigt och tar initiativ till att få arbetet utfört. Du har lätt för att ta instruktioner och löser eventuella problem som uppstår under arbetets gång. Vi söker efter en person med ca 1 års dokumenterad erfarenhet eller mer av asbest- och PCB-sanering. Du är noggrann och effektiv i ditt arbete, har kunskap eller erfarenhet av de maskiner och verktyg som används vid saneringar och hjälper gärna kollegor för att underlätta arbetet och driva det framåt.

Du är en person som håller tider och följer de riktlinjer och rutiner som gäller på företaget och har förståelse för arbetsmiljön som helhet och vikten av det systematiska arbetsmiljöarbetet. Du innehar B-körkort och talar svenska flytande i både tal och skrift.

Mer om oss

SBG i Stockholm startades 2007 i Sundbyberg och har växt från 2 anställda till ca 40 stycken idag och ingår nu i koncernen Xtream Group AB tillsammans med 3 andra bolag.

SBG i Stockholm har ett gott rykte med ett stort humankapital och värderar kvalité på arbetet högt. Visionen i gruppen är att ge möjlighet till att arbeta med något som de känner glädje och tillfredsställelse av och där människor ska få möjlighet att utvecklas och kunna ge utlopp för sina idéer. Vi är precis i starten av denna utveckling och vi ser gärna att du vill vara en del av detta vidare. Vi arbetar mestadels i Stockholmsområdet men arbete utanför Stockholm kan förekomma. Arbetstiderna är 07-16 måndag till fredag.

Är du intresserad av att börja arbeta med oss? Skicka din ansökan till [email protected] och märk ansökan med SanXG20 i ämnesraden så vi vet vilken tjänst du söker.

Arbetsgivare
Xtream Group AB
Hemsida: www.xtreamgroup.se
Ansökan
Ansök senast 18 October (2 månader 3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Betonghåltagare - Växjö - Rivning och sanering som ger nya möjligheter!

Arbetsgivare / Ort: Consultify AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 27 November (3 månader 12 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-10
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Asbestsanerare

Om jobbet
Om Företaget Företaget är ett rivningsföretag med mål att hjälpa företag i byggbranschen att komma igång med diverse bygg och renoveringsprojekt. Dem utför även asbestsanering i alla des former där dem har kunnig personal med bred erfarenhet. Företaget grundades 2015 och är idag ett litet sammansvetsat team. Arbetet sker på olika platser med framförallt i Växjö, men kan även ha projekt utanför staden och dem vänder sig till både privata och statliga kunder. Arbetsuppgifter Företaget utgår ifrån Växjö men har kunder i hela Kronoberg och arbetet kan ske både inomhus och utomhus med betonghåltagning i fokus men även annat kommer att ligga under arbetsveckan. Rivning och sanerings jobben sker alltid i par, kan hända att på lättare jobb att man åker ut ensam. Kunderna är både privathushåll, företag, industrier. Förutom rivningen så förekommer även brand- och vattenskador, håltagning, ventilation, bilning, isolering, slipning och ytfräsning. Är det så att utbildningen inte finns på asbestarbeten så är erfarenhet inom håltagning också intressant. Personliga Egenskaper - Stor vilja att arbeta inom detta och lära sig mer om yrket - Flexibel och ansvarstagande - Social och driven då mycket arbete sker ute hos privatkunder - Lojal med hög arbetsnivå - Noggrann och metodisk med effektivitet Krav - Svenska i tal och skrift för att kunna ge och ta information utan felmarginal - B-körkort då bilkörning är en dela av arbetet -Erfarenhet av håltagning Meriterande - C- kort - Liftkort - Heta arbeten - Skylift kort - Asbestutbildning/ PCB-sanering Varaktighet och arbetstider - Tjänsten är heltid och man utgår från Växjö och det är start omgående. - Arbetstider är 07:00 - 16:00, övertid kan förekomma enligt överenskommelse Då urval kommer ske löpande ser vi gärna att du ansöker så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan! Vi tar ej emot ansökningar via e-post på grund av den nya lagstiftningen GDPR. För att din ansökan skall vara giltig, vänligen registrera dig och ansök via vår annons eller hemsida.) Om oss Consultify är företaget för unga talanger som vill komma direkt in på ett företag. Där får du visa vad du går för mitt i hetluften, istället för att bli ett namn på ett cv som bara hamnar på hög. Vi är ett service- och personalförmedlingsföretag som brinner för att få ut ungdomar i givande och stimulerande jobbmöjligheter, bygga på cv:et, knyta kontakter och till slut få en fast anställning. Vi har huvudkontoret i Kalmar men finns även i Växjö och Karlskrona. Consultify är företaget som skapar riktiga jobb för Sveriges unga talanger!
Arbetsgivare
Consultify AB
Hemsida: http://www.consultify.se
Ansökan
Ansök senast 27 November (3 månader 12 dagar kvar)

Ansök här

Rivare & Sanerare till Tumba Riv och Sanering (2st olika tjänster)

Arbetsgivare / Ort: Tillväxt Botkyrka AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 13 December (3 månader 28 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-26
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Asbestsanerare

Om jobbet
Tumba Riv & Sanering är ett stabilt och tryggt familjebolag verksamma inom rivning, sanering & håltagning. Vi arbetar runt om i stor- Stockholmsområdet och är UE till större byggbolag som gör ROT- arbeten och stambyten. Våra kunder väljer oss för att vi är pålitliga och utför arbetet med högsta kvalité och renlighet och detta har vi byggt upp ett gott ryckte bland byggarna i Stockholm. Företaget har funnits i 15 år och har mycket erfaren personal, vi är stolta över att vi har väldigt låg personalomsättning och att folk vill stanna hos oss och utvecklas i branschen. Just nu har vi mycket jobb och söker därför fler rivare & sanerare som vill bli en del av vårt arbetslag. Som Rivare kommer du bland annat: - Sedvanligt förekommande rivningsuppgifter Du ansvarar för att det alltid ar rent och snyggt när du lämnar arbetsplatsen. Detta är väldigt viktigt för oss. Som Sanerare kommer du bland annat: - Sedvanligt förekommande arbetsuppgifter inom asbestsanering Du ansvarar för att det alltid ar rent och snyggt när du lämnar arbetsplatsen. Detta är väldigt viktigt för oss. Krav: - 2 års arbetslivserfarenhet av en liknande tjänst - Goda referenser från tidigare arbetsgivare - Svenska språket tal & förståelse Krav (Sanerare) - Asbestutbildning Meriterande - B- körkort Vi söker dig som: Ordningsam & pålitlig - Vi ser alltid till att det är ordning och reda på våra arbetsplatser, allt ska vara helt & rent Övrigt: Start: Omgående Arbetstider: 7- 16 Placering: På arbetsplats runt om i Stockholmsområdet Anställningsform: Heltid, tillsvidare. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Förmåner: Lönen sätt enligt Byggavtalet Ansökan: Skicka din ansökan här! (https://jobb.tillvaxtbotkyrka.com/jobs/preview/35a49e9d-baee-4c5c-a065-5ea055e9b173) Urvalet sker löpande och dina svar på ansökningsfrågorna ligger till grund för bedömning av din ansökan.
Arbetsgivare
Tillväxt Botkyrka AB
Hemsida: http://www.tillvaxtbotkyrka.se
Ansökan
Ansök senast 13 December (3 månader 28 dagar kvar)

Ansök här

Rivare & Sanerare till Tumba Riv och Sanering (2st olika tjänster)

Arbetsgivare / Ort: Tillväxt Botkyrka AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 28 December (4 månader 13 dagar kvar)
Publicerad: 2020-07-11
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Asbestsanerare

Om jobbet
Tumba Riv & Sanering är ett stabilt och tryggt familjebolag verksamma inom rivning, sanering & håltagning. Vi arbetar runt om i stor- Stockholmsområdet och är UE till större byggbolag som gör ROT- arbeten och stambyten. Våra kunder väljer oss för att vi är pålitliga och utför arbetet med högsta kvalité och renlighet och detta har vi byggt upp ett gott ryckte bland byggarna i Stockholm. Företaget har funnits i 15 år och har mycket erfaren personal, vi är stolta över att vi har väldigt låg personalomsättning och att folk vill stanna hos oss och utvecklas i branschen. Just nu har vi mycket jobb och söker därför fler rivare & sanerare som vill bli en del av vårt arbetslag. Som Rivare kommer du bland annat: - Sedvanligt förekommande rivningsuppgifter Du ansvarar för att det alltid ar rent och snyggt när du lämnar arbetsplatsen. Detta är väldigt viktigt för oss. Som Sanerare kommer du bland annat: - Sedvanligt förekommande arbetsuppgifter inom asbestsanering Du ansvarar för att det alltid ar rent och snyggt när du lämnar arbetsplatsen. Detta är väldigt viktigt för oss. Krav: - 2 års arbetslivserfarenhet av en liknande tjänst - Goda referenser från tidigare arbetsgivare - Svenska språket tal & förståelse Krav (Sanerare) - Asbestutbildning Meriterande - B- körkort Vi söker dig som: Ordningsam & pålitlig - Vi ser alltid till att det är ordning och reda på våra arbetsplatser, allt ska vara helt & rent Övrigt: Start: Omgående Arbetstider: 7- 16 Placering: På arbetsplats runt om i Stockholmsområdet Anställningsform: Heltid, tillsvidare. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Förmåner: Lönen sätt enligt Byggavtalet Ansökan: Skicka din ansökan här! (https://jobb.tillvaxtbotkyrka.com/jobs/preview/35a49e9d-baee-4c5c-a065-5ea055e9b173) Urvalet sker löpande och dina svar på ansökningsfrågorna ligger till grund för bedömning av din ansökan.
Arbetsgivare
Tillväxt Botkyrka AB
Hemsida: http://www.tillvaxtbotkyrka.se
Ansökan
Ansök senast 28 December (4 månader 13 dagar kvar)

Ansök här

Rivare & Sanerare till Tumba Riv och Sanering (2st olika tjänster)

Arbetsgivare / Ort: Tillväxt Botkyrka AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 20 January (5 månader 5 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-03
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Asbestsanerare

Om jobbet
Tumba Riv & Sanering är ett stabilt och tryggt familjebolag verksamma inom rivning, sanering & håltagning. Vi arbetar runt om i stor- Stockholmsområdet och är UE till större byggbolag som gör ROT- arbeten och stambyten. Våra kunder väljer oss för att vi är pålitliga och utför arbetet med högsta kvalité och renlighet och detta har vi byggt upp ett gott ryckte bland byggarna i Stockholm. Företaget har funnits i 15 år och har mycket erfaren personal, vi är stolta över att vi har väldigt låg personalomsättning och att folk vill stanna hos oss och utvecklas i branschen. Just nu har vi mycket jobb och söker därför fler rivare & sanerare som vill bli en del av vårt arbetslag. Som Rivare kommer du bland annat: - Sedvanligt förekommande rivningsuppgifter Du ansvarar för att det alltid ar rent och snyggt när du lämnar arbetsplatsen. Detta är väldigt viktigt för oss. Som Sanerare kommer du bland annat: - Sedvanligt förekommande arbetsuppgifter inom asbestsanering Du ansvarar för att det alltid ar rent och snyggt när du lämnar arbetsplatsen. Detta är väldigt viktigt för oss. Krav: - 2 års arbetslivserfarenhet av en liknande tjänst - Goda referenser från tidigare arbetsgivare - Svenska språket tal & förståelse Krav (Sanerare) - Asbestutbildning Meriterande - B- körkort Vi söker dig som: Ordningsam & pålitlig - Vi ser alltid till att det är ordning och reda på våra arbetsplatser, allt ska vara helt & rent Övrigt: Start: Omgående Arbetstider: 7- 16 Placering: På arbetsplats runt om i Stockholmsområdet Anställningsform: Heltid, tillsvidare. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Förmåner: Lönen sätt enligt Byggavtalet Ansökan: Skicka din ansökan här! (https://jobb.tillvaxtbotkyrka.com/jobs/preview/35a49e9d-baee-4c5c-a065-5ea055e9b173) Urvalet sker löpande och dina svar på ansökningsfrågorna ligger till grund för bedömning av din ansökan.
Arbetsgivare
Tillväxt Botkyrka AB
Hemsida: http://www.tillvaxtbotkyrka.se
Ansökan
Ansök senast 20 January (5 månader 5 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.