På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Upplevelsedesigner
Spela filmen

Upplevelsedesigner

Upplevelsedesigners "levererar utveckling genom upplevelser". Kunderna får av upplevelsedesigners hjälp att maximera genomslagskraften i sina personalmöten, nätverksträffar, konferenser och andra personliga möten, som t.ex "mingelaftonen för kundvård".

Genom att tänka upplevelsedesign, med bas i respekten för människan som både biologisk men också social och kulturell varelse, kan man ta hand om sin personal och sina kunder på bästa möjliga sätt. 

Som upplevelsedesigner "översätter" man kunders strategier, visioner och värderingar till meningsfulla och lustfyllda metoder och verktyg som tar medarbetarna framåt i förändringsprocessen.

Upplevelsedesigners jobbar tillsammans med kunder och slutanvändare igenom designprocessen. De jobbar både digitalt och analogt, ofta i ett team, tillsammans med strateger, innehållsproducenter, digitala producenter, filmmakare och formgivare.

Upplevelsedesignernas kompetens ligger i att kunna kommunicera på ett sätt som verkligen berör, skapar inspiration och säkrar att företagets/organisationens kunder upplever det tänkta budskapet med alla sina sinnen.

Utbildning

Utbildnings- och erfarenhetsbakgrund som upplevelsedesigners har varierar kraftigt.

Det är många gånger de personliga egenskaper, som kreativitet och uppfinningsrikedom, som är viktigare än utbildning och formella meriter.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.