På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Upplevelsedesigner
Spela filmen

Upplevelsedesigner

Upplevelsedesigners "levererar utveckling genom upplevelser". Kunderna får av upplevelsedesigners hjälp att maximera genomslagskraften i sina personalmöten, nätverksträffar, konferenser och andra personliga möten, som t.ex "mingelaftonen för kundvård".

Genom att tänka upplevelsedesign, med bas i respekten för människan som både biologisk men också social och kulturell varelse, kan man ta hand om sin personal och sina kunder på bästa möjliga sätt. 

Som upplevelsedesigner "översätter" man kunders strategier, visioner och värderingar till meningsfulla och lustfyllda metoder och verktyg som tar medarbetarna framåt i förändringsprocessen. Upplevelsedesigners jobbar tillsammans med kunder och slutanvändare igenom designprocessen. De jobbar både digitalt och analogt, ofta i ett team, tillsammans med strateger, innehållsproducenter, digitala producenter, filmmakare och formgivare.

Upplevelsedesignernas kompetens ligger i att kunna kommunicera på ett sätt som verkligen berör, skapar inspiration och säkrar att företagets/organisationens kunder upplever det tänkta budskapet med alla sina sinnen.

Utbildnings- och erfarenhetsbakgrund som upplevelsedesigners har varierar kraftigt. Det finns exempel på att personer med längre erfarenhet av ha jobbar inom stora offenliga organisationer, varit egenföretagare, service designer eller UX-designer "sadlar om sig" till upplevelsedesigners. Det är många gånger de personliga egenskaper (kreativitet och uppfinningsrikedom) som är viktigare än utbildning och formella meriter.

Lön/Tjänster-och-service
Medellön för verksamma inom "Tjänster & Service" i Sverige var år 2016 ca 31500 kr/mån. Källa: Svenskt Näringsliv.

Länktips

  • littfest.se - Sveriges största litteraturfestival som arrangeras i Umeå sedan år 2007
  • whiteguide.se - Sveriges bästa restauranger och caféer
  • bolla.se - Kulturrådets projektbank (lärande exempel inom barn- & ungdomskultur från hela Sverige)
  • nordicmuseum.org - an internationally recognized museum & cultural center in Seattle, USA, where people of all backgrounds are welcomed to be inspired by the values, traditions, art & spirit of the Nordic peoples
  • hd.se/2017-12-31/laser-och-ljus - artikel Laser och ljus nya trenden på tolvslaget
  • un.org/en/events/creativityday

 

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.