Upplevelsedesigner
Spela filmen

Upplevelsedesigner

Upplevelsedesigners "levererar utveckling genom upplevelser". Kunderna får av upplevelsedesigners hjälp att maximera genomslagskraften i sina personalmöten, nätverksträffar, konferenser och andra personliga möten, som t ex "mingelaftonen för kundvård".

Genom att tänka upplevelsedesign, med bas i respekten för människan som både biologisk, men också social och kulturell varelse, kan du ta hand om din personal och dina kunder på bästa möjliga sätt. 

Som upplevelsedesigner "översätter" du kunders strategier, visioner och värderingar till meningsfulla och lustfyllda metoder och verktyg som tar medarbetarna framåt i förändringsprocessen.

Upplevelsedesigners jobbar tillsammans med kunder och slutanvändare igenom designprocessen. Du jobbar både digitalt och analogt, ofta i ett team, tillsammans med strateger, innehållsproducenter, digitala producenter, filmmakare och formgivare.

Upplevelsedesignernas kompetens ligger i att kunna kommunicera på ett sätt som verkligen berör, skapar inspiration och säkrar att företagets kunder upplever det tänkta budskapet med alla sina sinnen.

Utbildning

Utbildnings- och erfarenhetsbakgrund som upplevelsedesigners har varierar kraftigt.

Det är många gånger de personliga egenskaper, som kreativitet och uppfinningsrikedom, som är viktigare än utbildning och formella meriter.

Bra grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.