På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Stenhuggare
Spela filmen

Stenhuggare

Stenhuggare är ett hantverksyrke och ett samlingsnamn för flera andra yrken, som gravstenhuggare, monumentstenhuggare och ornamentstenhuggare.

Som stenhuggare kan man arbeta med smågatsten, storgatsten, kantsten, marksten, plattor, murar, trappor m.m. Arbetsuppgifterna för en stenhuggare, på små och medelstora företag, kan också kombineras med yrket stensättare, som kan bestå i att lägga kantsten och plattor samt även utföra viss markarbete.

Utbildning

Bra förberedande grundutbildning finns på flera av gymnasieskolans nationella program. Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas på Komvux. Färdigutbildning ges vanligtvis på arbetsplatsen.

B-körkort är en stor merit och kan även ställas som ett krav för att få arbete.

Visste du att... ?

... om man säger att någonting inte är "hugget i sten", betyder det att det är flexibelt, föränderligt eller osäkert - däremot det som är "hugget i sten" är permanent eller säkert.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Stenhuggare

Arbetsgivare / Ort: Rk Natursten AB / Mölnlycke
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 17 October (19 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
RK Natursten söker stenhuggare till vår stenverkstad.

Arbetsbeskrivning:
I vår verkstad är du med och skapar framförallt interiör i natursten och kvartskomposit. Här bearbetas råskivor av marmor, granit, kalksten och kvartskomposit från hela världen. Vi värdesätter hantverkskicklighet och arbetar både maskinellt för hand och med större cnc-maskiner. Vi är ett dynamiskt team som arbetar ihop, från grund till färdigt montage, vilket även innebär monteringsjobb ute på arbetsplats.

Du är intresserad av sten och har känsla för hantverket som stenhuggare. Du har också möjligheten att se helheten i produktionen och har en god prioriteringsförmåga. Du är stark och är inte rädd för att hugga i. Vi söker dig som är pålitlig, lösningsorienterad, positiv och organiserad i ditt sätt att arbeta.


RK Natursten AB startades 2003. Vi har gått från enmans bolag till 25 anställda och är idag en viktig aktör på den svenska marknaden vad gäller natursten i all des former. Vi tillverkar allt från små fönsterbänkar till montage av stora stenfasader. För mer info titta in på vår hemsida: www.rk-natursten.se
Arbetsgivare
Rk Natursten AB
Analysvägen 6
43533 Mölnlycke
Hemsida: www.rk-natursten.se
Ansökan
Ansök senast 17 October (19 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.