På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Fartygselektriker

Fartygselektriker

Till fartygselektrikers arbetsuppgifter hör felsökning, service av el, styr och regler-utrustning, generatorer och motorer. Du arbetar även med installation av navigationsutrustning. Sjöingenjör är chef över fartygselektrikerna och förväntas kunna utföra jobbet om elektrikerna behöver hjälp.

Om du är sjöman och vill utbilda sig till fartygselektriker går du en utbildning godkänd av Transportstyrelsen samt att du tjänstgör minst sex månader i fartygets maskinavdelning. De teoretiska kraven på fartygselektriker motsvarar en behörighet som kallas för BB1:a. Den som är utbildad elektriker behöver minst 3 månaders sjötid som elev för att få ut behörigheten.

Utbildning

Du utbildas till elektriker på gymnasiets El- och energiprogrammet, inriktning elteknik.

Efter den grundläggande utbildningen i gymnasieskolan tar du en anställning som lärling vid ett elföretag. Efter godkänd utbildning och avslutad lärlingstid utfärdar Elbranschens centrala yrkesnämnd ett certifikat som visar att du har fullgjort sin utbildning.

Utbildningar med inriktning mot elinstallationsområdet finns även inom Yrkeshögskolan.

Yrkesfilm

Möt Emmy, som arbetar som elektriker.

Visste du att...?

...nästan hälften av den el som används i Sverige kommer från vattenkraft.

Visa mer
Visa mindre

44 Lediga jobb

Industrielektriker, dagtids- och skiftgående

Arbetsgivare / Ort: Domsjö Fabriker AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Automationselektriker

Om jobbet
Industrielektriker, dagtids-och skiftgående Bioraffinaderiet Domsjö Fabriker befinner sig i en marknad under snabb utveckling, driven av världens ökade behov av hållbara produkter. Domsjös huvudprodukt cellulosa används till textilmaterialet viskos som är ett miljömässigt alternativ till bomull och syntetiska textilfibrer. Vi bryr oss om framtiden och vi vill gärna dela den med dig. Av vår förnybara råvara, skogen, tillverkar vi produkter och energi med en tydlig miljöprofil. Vi säger att vi gör mer av trädet, vi vill ta tillvara så mycket som möjligt för att producera fler miljövänliga produkter. Idag säljer vi cellulosa, lignin och bioetanol över hela världen. Domsjö ingår i indiska Aditya Birla Group som är världens största producent av viskos. Aditya Birla Group har drygt 120 000 medarbetare och verksamhet över hela världen, det öppnar möjligheter för oss och våra cirka 350 medarbetare i Domsjö. Här finns fina chanser att utvecklas i sitt jobb. Vi söker industrielektriker till automationsavdelningen Automationsavdelningen ingår i underhållsorganisationen och består idag av ca 15 medarbetare. Som industrielektriker är du en viktig kugge, med arbetsuppgifter främst inom förebyggande och avhjälpande underhåll. Tillsammans med produktionsorganisationen jobbar du även med förbättringar. Arbetsområdet är hela fabriken. Vi söker medarbetare till både dagtidsarbete och skiftgång. Du har elteknisk installationsutbildning eller industrielektrikerutbildning med certifikat, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Ytterligare vidareutbildning, praktisk erfarenhet från arbete med felsökning, schemaläsning, industriautomation samt erfarenhet av PLC-utrustningar vid processindustri är meriterande. I dagtidsarbete ingår beredskap. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är ansvarsfull, uppskattar samarbete och har en drivkraft att utvecklas såväl i jobbet och som person. Du bör också kunna arbeta självständigt. Du värdesätter vårt gemensamma arbete för god arbetsmiljö och identifierar dig med våra värderingar: Integritet, Engagemang, Passion, Gränsfrihet och Snabbhet. Vi erbjuder ett utvecklande arbete på en trivsam arbetsplats med god laganda. Vi anser att balans i livet är en förutsättning för att känna arbetsglädje och engagemang. Därför är det självklart för oss att underlätta för våra medarbetare att förena arbetsliv och familjeliv. Vi stödjer också friskvårdsaktiviteter och sociala aktiviteter. Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och välkomnar sökanden som ökar vår mångfald. Närmare upplysningar om tjänsterna lämnas av arbetsledare Anders Jansson tel. 0660-27 57 95 eller avdelningschef Magnus Edmark tel. 0660-27 55 96 Facklig information får du av Ronny Hellström Pappers avd 108 tel 0660-27 53 97 Urval kommer att ske fortlöpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Välkommen med din ansökan via vår ansökningsportal som nås via intranätet/hemsidan.
Arbetsgivare
Domsjö Fabriker AB
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Industrielektriker

Arbetsgivare / Ort: Ls Jobbet AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-10-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vi på Erasteel söker nu Industrielektriker till teamet. Var med och utvecklas med oss!

Om dig

Vi söker dig som har en el-teknisk gymnasieutbildning med inriktning automation, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper genom annan likvärdig utbildning eller arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har en bred tekniskt kunskap när det kommer till industriella anläggningar samt att du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Då du ingår i ett team som ansvarar för reparationer och underhåll av produktionsmaskiner och kringutrustning ser vi gärna att du är social och trivs med att arbeta i både grupp och individuellt. Du ser problemlösning som en utmaning och brinner för teknik. Du bör även vara flexibel samt ha ett sinne för ordning och reda.

Om arbetsuppgifterna

I arbetsuppgifterna ingår bland annat förebyggande och avhjälpande underhåll på produktionsmaskiner. De arbetsområden som finns är industriella styrsystem, elektriska anläggningar och elkraft. Du kommer utöver ovanstående också att delta vid ombyggnader och nyanskaffning av utrustning.

Vi erbjuder en möjlighet till ett stimulerande arbete i ett globalt företag. Med utgångspunkt från våra grundläggande värderingar vill vi premiera teamwork, uppmärksamma varje medarbetare och uppmuntra att våra medarbetare delar med sig av sin kunskap till varandra.

Annat viktigt att veta

Tjänsten är heltid, tillsvidare.

Arbetstiden är dagtid, skift och beredskap förekommer.

Har du frågor vänligen kontakta Tobias Johansson på 029-354423 eller [email protected]

Rekryteringen sker löpande så välkommen med din ansökan redan nu!

Krav

  • El-teknisk gymnasieutbildning alternativt en annan likvärdig utbildning eller arbetslivserfarenhet.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska.

Meriterande

  • Erfarenhet/kunskap från industri och industriella anläggningar.


Arbetsgivare
Ls Jobbet AB
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Serviceelektriker Industri Skövde

Arbetsgivare / Ort: Prima Rekrytering Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Driftelektriker

Om jobbet
Jernbro är en av Sveriges ledande aktörer inom industriservice. Varje dag, året om, hjälper vi svensk industri att snurra både säkrare och mer effektivt. Vi finns lokalt där våra kunder finns. Djup kompetens gör att vi kan utveckla både underhållet och produktionsanläggningen. Vår kunskap skapar växtkraft på orten. Läs mer på jernbro.com   Jernbro söker Elektriker till verksamheten i Skövde.   Arbetsbeskrivning  Jernbro söker nu Elektriker till verksamheter i Skövde. Vi söker dig med erfarenhet av arbete inom industrin.   Som Elektriker kommer du att jobba med: - Felsökning/reparation och frånkoppling av diverse olika elektriska utrustningar. - Hos kunderna förekommande elektriska arbeten. - Förebyggande och avhjälpande underhållsåtgärder på produktionsutrustning. - Tvåskift och beredskap kan förekomma   Vem är du? Vi söker dig som har en elektrikerutbildning och har dokumenterad erfarenhet som industrielektriker. B-körkort är ett krav. Vi värdesätter egenskaper som ansvarskännande, initiativrikedom, flexibilitet och samarbetsförmåga. För att vi ska kunna leva upp till våra åtaganden gentemot våra uppdragsgivare på ett förstklassigt sätt, är det en förutsättning att du även har en hög servicekänsla samt en förmåga att möta kunden och dennes krav. Vi ser gärna att du har god datorkunskap eftersom vi rapporterar både i våra egna & kunders datorsystem. Kunskap om olika styrsystem är en merit eftersom vi jobbar med flera olika system hos våra kunder.  Jernbros erbjudande  Att arbeta hos Jernbro innebär att du får ett fritt och varierande arbete. Du har stora möjligheter att påverka ditt eget arbete och möjligheten att utvecklas. Känner du att detta stämmer in på dig och att du vill du vara delaktig i arbetet med att utveckla Jernbros verksamhet, är du varmt välkommen med din ansökan! För upplysningar om tjänsten kontakta Prima Rekrytering, Seniorkonsult Per Grytter på telefon 0760-253596. Vi arbetar med löpande urval och vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt.    
Arbetsgivare
Prima Rekrytering Sverige AB
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Automationselektriker till Elsystem i Perstorp/Ängelholm

Arbetsgivare / Ort: Experis AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 28 oktober (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Automationselektriker

Om jobbet
Är du utbildad elektriker med erfarenhet av installation, driftsäkerhet och byggnation av automationsutrustning? Vill du hitta din nästa utmaning i en tjänst som erbjuder möjlighet att självständigt driva ditt dagliga arbeta i ett sammanhang som erbjuder goda möjligheter till utveckling och variation? Då kanske du är Elsystems nya automationselektriker för uppdrag i Ängelholm! Kontakta oss för att få reda på mer, eller ansökan redan idag! Om tjänsten Vi söker nu dig som vill arbeta i fält ute hos våra kunder som är verksamma inom industri och automation. Som automationselektriker hos oss får du möjlighet att själv styra om du föredrar att jobba stationerad ute hos slutkund eller istället vill jobba hos en variation av uppdragsgivare. Primärt just nu behöver vi dock förstärka vårt team av automationselektriker hos vår kund i Ängelholm. Arbetsuppgifterna kommer över tid variera utifrån kundernas behov. Det innebär allt ifrån elektriska installationer på automationsutrustning, byggnation av apparatskåp, felsäkring av driften på befintlig automation samt installation av ny automationsutrustning. Utöver våra uppdrag lokalt runt Perstorp och Ängelholm så erbjuder vi uppdrag till även runt om i Sverige, Norge, Danmark och norra Europa för den som istället trivs i en tillvaro på resande fot. Som automationselektriker hos oss på Elsystem får du ett varierande arbete, med många såväl interna som externa kontaktytor. Vi erbjuder ett sammanhang av kompetenta och trevliga kollegor som hjälps åt och stöttar varandra i ett stabilt och expansivt företag. Om dig För den här tjänsten ser vi att du har EL utbildning som har gett dig kompetens och kunskap att självständigt ta dig an utmanande el-tekniska problemställningar. Vi tror att du har minst tre års erfarenhet som automationselektriker. Som person är du handlingskraftig, engagerad och vad vid att ta egna initiativ. Du drivs av att hitta lösningar och för att göra det yttersta för att kunderna ska bli nöjda. Vi sätter alltid säkerheten först och lägger därför stor vikt vid att du är en ansvarstagande person som både tänker på dig själv och personer runt omkring dig. Därtill har du en god social kompetens, och du trivs att vara del av ett team där det finns och du bidrar till en härlig laganda. Då tjänsten innefattar flertalet kontaktytor, såväl internt som externt, är det viktigt att du har väl utvecklade kommunikativa förmågor och ett gott bemötande. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav samt B-körkort. Om Elsystem i Perstorp AB Vårt företag grundades för 16 år sedan och ligger i framkant gällande senaste tekniken inom industriautomation. Vi är specialister på att skräddarsy specialanpassade anläggningar så att de ska anpassas till våra kunders befintliga konstruktioner och program. Med hela kedjan i ett och samma företag servar vi våra kunder med konstruktion, programmering och installation. Elsystem är just nu i en spännande expanderingsfas och söker därför efter att stärka laget med en ny kollega. Vi är idag 30-talet anställda, både ingenjörer, elektriker och administration, omsätter 44 miljoner och har vårt huvudkontor i centrala Perstorp. För mer information om Elsystem besök www.elsystem.se. Kontakt och ansökan I den här rekryteringen samarbetar Elsystem i Perstorp med Jefferson Wells, en del av ManpowerGroup, med lång erfarenhet av rekrytering av chefer och specialister. Tjänsten söker du via ansökningslänken. Om du vill ha ytterligare information, är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Johan Angerfors på tele 035 - 161 442, alternativt [email protected] Urval sker löpande, så skicka in din ansökan snarast, dock senast 31 oktober. Alla ansökningar behandlas självklart konfidentiellt. Vi ser fram emot Din ansökan!
Arbetsgivare
Experis AB
Ansökan
Ansök senast 28 oktober (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Underhållstekniker till Scania IM

Arbetsgivare / Ort: Scania CV AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 oktober (7 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Automationselektriker

Om jobbet
På Scania Industrial Maintenance AB, söker vi nu flera Underhållstekniker och Industrielektriker till våra underhållsavdelningar. Du blir en viktig del av ett engagerat team bestående av underhållstekniker, specialister, planerare och beredare som tillsammans arbetar med att utföra arbetsordrar både avhjälpande, förebyggande och förbättrande, inom ert område. Dina arbetsuppgifter som underhållstekniker innebär att arbeta med akutservice, felsökning, utbildning av operatörer, förebyggande underhåll och uppstart av nya maskiner. Vad erbjuder vi dig Du får ett arbete som är självständigt och omväxlande, där du får en bredd i dina arbetsuppgifter och möjlighet till stor teknisk utveckling. Du jobbar med högteknologiska kvalitetsprodukter i en kultur som präglas av ett stort tekniskt kunnande, nytänkande och engagemang där stort värde läggs vid säkerhet och samarbete. Underhållsavdelningen har en spännande utveckling framför sig och för rätt person finns det goda utvecklingsmöjligheter. Är det här du Vi söker dig med teknisk gymnasieutbildning och tidigare erfarenhet av att arbeta inom el, hydraulik, felsökning, mekanik och styrsystem såsom Heidenhain, Siemens, Fanuc och/eller Mitsubishi styrsystem. Minst 3 års tidigare erfarenhet av liknade arbetsuppgifter är ett krav. Du har flytande kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska såväl tal som skrift. Stor vikt läggs vid grundläggande tekniskt kompetens och drivkraft. För att trivas i rollen som underhållstekniker ser vi gärna att du är en skicklig, analytisk och målmedveten problemlösare. För att kunna prioritera och hantera de olika typer av utmaningar som uppkommer i vår vardag behöver du även vara strukturerad, trygg och stabil person som behåller lugnet och arbetar systematiskt och metodiskt även i stunder av press. Ytterligare information Tjänsten är en tillsvidare tjänst. Tjänsten är baserad i Södertälje. Kontakt För frågor om tjänsten kan du kontakta Alexander Kazantsev, Underhållsledare tfn 073-8018929. Ansökan Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. Skicka din ansökan så snart som möjligt då ansökningarna kommer att hanteras löpande under annonseringstiden. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag den 30 november. Varmt välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Scania CV AB
Hemsida: https://www.scania.com/world/#/
Ansökan
Ansök senast 30 oktober (7 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.