På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Fartygselektriker

Fartygselektriker

Till fartygselektrikers arbetsuppgifter hör felsökning, service av el, styr och regler-utrustning, generatorer och motorer. Du arbetar även med installation av navigationsutrustning. Sjöingenjör är chef över fartygselektrikerna och förväntas kunna utföra jobbet om elektrikerna behöver hjälp.

Om du är sjöman och vill utbilda sig till fartygselektriker går du en utbildning godkänd av Transportstyrelsen samt att du tjänstgör minst sex månader i fartygets maskinavdelning. De teoretiska kraven på fartygselektriker motsvarar en behörighet som kallas för BB1:a. Den som är utbildad elektriker behöver minst 3 månaders sjötid som elev för att få ut behörigheten.

Utbildning

Du utbildas till elektriker på gymnasiets El- och energiprogrammet, inriktning elteknik.

Efter den grundläggande utbildningen i gymnasieskolan tar du en anställning som lärling vid ett elföretag. Efter godkänd utbildning och avslutad lärlingstid utfärdar Elbranschens centrala yrkesnämnd ett certifikat som visar att du har fullgjort sin utbildning.

Utbildningar med inriktning mot elinstallationsområdet finns även inom Yrkeshögskolan.

Yrkesfilm

Möt Emmy, som arbetar som elektriker.

Visste du att...?

...nästan hälften av den el som används i Sverige kommer från vattenkraft.

Visa mer
Visa mindre

34 Lediga jobb

Elektriker med giltigt pass

Arbetsgivare / Ort: Malmö Ljus & Kraft AB / Malmö
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Automationselektriker

Om jobbet

Företagsbeskrivning

Malmö Ljus & Kraft grundades 1975 som en installationsfirma. I slutet av 70-talet började man att bygga elutrustningar, som idag är 70 % av verksamheten. Vi är nu verksamma i vår fastighet på 1800 kvm på Sporregatan 12.

Personalstyrkan är för närvarande 23 personer, montörer, konstruktörer och administratörer.

Våra kunder finns huvudsaken inom industrin, konsulter och entreprenörer inom el och kylbranschen. Här strävar vi efter att skapa långsiktiga affärsrelationer genom att leverera rätt produkt med hög kvalitet till rätt pris.

Vår verksamhet bygger på en nära kontakt mellan kunder och konstruktörer/montörer/installatörer vilket gör att vi snabbt finner lämpliga lösningar. Med ett stort lager på plats kan vi lösa akuta problem.

Vår installationsverksamhet riktar sig mycket mot industri och anläggningsmontage men vi utför givetvis normala elinstallationer, maskinstallationer, data- och telenät. Vidare har vi serviceelektriker som löser de problem som uppstår hos våra kunder. MLK ingår i APOCCA-gruppen som erbjuder allt från rådgivning projektuppdrag med fullständiga automationslösningar, inklusive design, hårdvara, installation och driftsättning.

Vi befinner oss i ett expansivt skede och behöver förstärka vår organisation med nya medarbetare.

Vad vi erbjuder

Våra medarbetare är vårt största värde därför lägger vi stor vikt vid trivsel på arbetet. Hos oss på Malmö Ljus & Kraft kommer du arbeta i en positiv företagskultur med entreprenörsanda, teamkänsla och en härlig anda. Här har du chansen att komma till ett väl inarbetat team som vet vad kvalitet och nöjda kunder betyder.

Arbetsuppgifter

Du trivs lika bra med att serva våra lokala kunder som att vara ledande montör på våra utlandsuppdrag. Arbetet innebär diverse installations- och serviceuppdrag inom el med inriktning mot industri. I dina arbetsuppgifter ingår att leda och ansvara för uppdragens utförande och framåtskridande inom ramen för dina arbetsuppgifter samt rapportering till projektledare. Utlandsuppdragen består oftast i att leda el-montage på plats med hjälp av lokala elmontörer.

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad elektriker med inriktning elteknik och har några års erfarenhet. Gärna el-behörighet men det är inget krav.

Som person vill vi att du är driven, flexibel, har framåtanda och har ett stort tekniskt intresse. Du trivs med att arbeta på ett strukturerat sätt med kundens behov i fokus. Då tjänsten ställer krav på att du kan samarbeta med såväl kunder som med medarbetare, vill vi att du har en mycket god samarbetsförmåga. Andra viktiga egenskaper är positiv grundattityd samt uthållighet.

Vi ser gärna att du har en viss datorvana samt att du behärskar svenska och engelska språket i både tal och tal skrift.

Ansök

Tycker du att den här bilden stämmer på dig och du vill anta en intressant utmaning och vara med och utveckla Malmö Ljus & Kraft AB

Välkommen med din ansökan till oss senast 2021-08-31

Skicka din ansökan och ditt CV till : [email protected]

Arbetsgivare
Malmö Ljus & Kraft AB
Sporregatan 12
21377 Malmö
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Elektriker till Danderyds sjukhus

Arbetsgivare / Ort: Lassila & Tikanoja FM AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Driftelektriker

Om jobbet
Är du en driven lagspelare som gillar att jobba i högt tempo? Är du dessutom elektriker några års erfarenhet? Då vill vi gärna ha med dig i vårt team! Elektriker till Danderyds sjukhus Vi behöver förstärka vårt team med ännu en elektriker, med placering på Danderyds sjukhus. Dina arbetsuppgifter kommer att variera från dag till dag och du kommer att jobba med alla möjliga el-relaterade uppgifter som förekommer på ett sjukhus. Fokus på arbetet ligger på service och skötsel av elanläggningar och att lösa de felanmälningar som rullar in under dagen. Övergripande jobbar du för att sköta de byggnader som omfattas av entreprenaden utan avbrott och skador med stor fokus på energioptimering. All rapportering sker elektronisk via mobilen. Detta jobb är extra spännande eftersom du kommer att jobba med fastighetsdriften på ett förvaltningsobjekt som är från 20-talet. Då Danderyds sjukhus byggs om får du jobba med nya komplexa och intressanta byggnader samt teknik. Du kommer att ingå i vårt engagerade team på ca 35 personer och ha duktiga arbetsledare som bollplank. Dina insatser kommer att vara en viktig del i vår verksamhet. Beredskap kan komma att ingå. Kvalifikationer • Minst 3-årig gymnasieutbildning med yrkesexamen eller med högskolebehörighet. • Några års erfarenhet av yrket • God datorvana och administrativ förmåga då all rapportering sker digitalt • Behärska svenska mycket väl, både i tal och skrift • B-körkort Meriterande • Kunskap inom styr & reglerteknik • Arbete i vårdmiljö • Erfarenhet av service & underhåll även inom andra teknikområden såsom ventilation, värme, energi och VVS Din profil Du gillar att lära dig nya saker och lösa problem eftersom arbetsuppgifter som inte är rutinmässiga förekommer ofta. Vidare är du duktig på att prioritera och kan fatta egna beslut i stressiga situationer, eftersom dina arbetsuppgifter drivs av de felanmälningar som du får. Du har daglig kontakt med både personal och interna och externa kunder, vilket ställer krav på dig att ha en god social förmåga, vara serviceinriktad och hantera de förekommande arbetsuppgifterna och situationerna på ett professionellt sätt. Vi gör löpande urval och intervjuer och önskar därför att få din ansökan helst idag, men annars så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta Rekryterande chef: Anna Petterson +46 73 043 92 56 Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.
Arbetsgivare
Lassila & Tikanoja FM AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Elanläggningsansvarig till kundföretag

Arbetsgivare / Ort: Konsultia AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Driftelektriker

Om jobbet
Om kundföretaget Just nu söker vi en elanläggningsansvarig till vår kund inom tillverkningsindustrin, företaget är beläget några kilometer utanför centrala Skellefteå. Dina arbetsuppgifter Som elanläggningsansvarig så kommer du att vara kundens representant i alla elfrågor. Du ansvarar för att ha ordning på underhållskrav och ta fram underhållsplaner för elanläggningarna på industrin. Visst praktiskt arbete förekommer men du kommer framförallt att fördela ut arbetet till övriga medarbetare och underleverantörer. Din profil Vi söker dig som är utbildad inom området, gärna på högre nivå. Du har arbetat i el-branschen under flera år och är uppdaterad på dagens krav och standard, vidare har du kunskap inom felsökning av elektrisk utrustning som kan förekomma inom industrin. Har du tidigare haft ett arbetsledande ansvar så är det ett stort plus! Som person är du strukturerad, nyfiken och noggrann. Vidare gillar du att arbeta tillsammans med andra människor och bidrar till en god stämning på arbetsplatsen. Övrig information Detta är en rekrytering, det innebär att Konsultia sköter rekryteringsprocessen och slutkandidaten blir anställd av kundföretaget. Mer information om tjänsten ges ut vid en eventuell intervju. Är du intresserad? Tveka inte att söka tjänsten redan idag! Vi intervjuar löpande, och tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdatum.
Arbetsgivare
Konsultia AB
Hemsida: http://www.konsultia.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Automationstekniker & Kranelektriker till APM Terminals Gothenburg AB

Arbetsgivare / Ort: Apm Terminals Gothenburg AB / GÖTEBORG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 1 augusti (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-06-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Automationselektriker

Om jobbet

Har du funderat på hur varor from hela världen kommer hela vägen till dig? APM Terminals har ett kundorienterat arbetssätt och vår verksamhet förändras snabbt med focus på hållbarhet och digitalisering. Vi är en viktig länk mellan Skandinavien och världsmarknaden. APM Terminals är de enda terminalerna med kapacitet att ta emot och hantera de största oceangående fartygen och vi driver de största containerterminalerna i Skandinavien. Omkring hälften av all containertrafik till och från hamnen i Göteborg sker med järnväg, vilket innebär stora miljövinster. Vi hanterar mer än 50% av all import och export i Danmark och Sverige.


Arbetet består av elektriskt och mekaniskt underhåll, reparation samt felsökning på, i första hand kranar, men även på annan terminalutrustning. Du kommer även att vara delaktig vid ombyggnadsprojekt, digitalisering av APM Terminals maskin- och anläggningspark. Arbetet utförs till stor del utomhus och på höga höjder. Tjänsten är en tillsvidareanställning och följer för närvarande rullande schema med varierade arbetstider. Eftersom vi är ett globalt företag ingår det mycket erfarenhetsutbyte med andra terminaler runt om i världen. Du kommer vara en del av ett härligt team med bred kompetens och fin sammanhållning. Ingen dag är den andra lik och variationen i jobbet är stor.


Du har lägst 3-årig gymnasieutbildning inom elinstallation, automationsteknik eller innehar annan utbildning samt erfarenhet som bedöms som likvärdig.


Vi tror att Du har 3-5 års erfarenhet av drift- och underhållsarbete inom industrin och god förmåga att läsa ritningar och kunskap inom dokumentationshantering. Vidare är du en van användare av PLC-system. Du har bred kompetens inom drivteknik (frekvensomriktare, AC/DC motorer), Siemens S7-300/400, ABB AC500 S.

Meriterande är om du erfarenhet av fältbussar, särskilt Profinet, Profibus, CAN och om du har jobbat med Siemens Masterdrive, Sinamics S120 och/eller Danfoss FC30. Dessutom är det bra om du har deltagit i projekt samt själv drivit mindre ombyggnads- och förbättringsprojekt samt om du har egen elbehörighet.

Du har en god analytisk förmåga att hantera drift- och underhållsproblem och förmåga att anpassa dig till rådande omständigheter, tänka samt agera utanför ”boxen”. Vi ser att du är driven, målinriktad och med hög kvalitetsmedvetenhet och servicekänsla. Vi förutsätter att du har lätt för att samarbeta samtidigt som du även kan planera och arbeta självständigt när så krävs.

Som person är du stabil, ärlig och har inga problem med att fatta egna beslut samt komma med egna initiativ till lösningar. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska såväl som i engelska. B-körkort är ett krav.


Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Apm Terminals Gothenburg AB
Indiska oceanen 11
41834 GÖTEBORG
VISA MINDRE

Elkopplare sökes för uppdrag i Upplands Väsby

Arbetsgivare / Ort: Prowork Bemanning AB / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 2 augusti (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Driftelektriker

Om jobbet

Nu letar vi efter en person som är kunnig inom elkoppling!

Om tjänsten:

I tjänsten så kommer man främst att koppla el till stickugnar. Vilket innefattar montering utav el-utrustning enligt tillverkningsunderlag och el-ritningar. Det ingår även märkning utav värmesektioner med serienummerskyltar och att transportera färdig värmesektion till nästa produktionsgrupp. Även utfärdande av isolationstest på el utrustning är en del av tjänsten. Det förekommer en del rapporteringsarbete kring detta.

Arbetstider: Mån-Tor 07.00-16:12, Fre 07.00-14:00

Om dig

Vi ser gärna att du som söker är en aktiv person som gillar att arbeta i en verkstadsmiljö. Du förväntas kunna läsa elritningar/scheman och hantera elmätutrustning. Det förkommer även användning av en del handverktyg så vana att hantera dessa är en fördel. Som person är du bra på att samarbeta och noggrann.

Krav

  • Grundskola och min 3 års arbetslivserfarenhet, 3-årigt gymnasium eller motsvarande yrkesutbildning.
  • Grundkurs i ritningsläsning el- schema.
  • Svenska, goda kunskaper i tal och skrift
  • Allmän datakunskap

Låter detta intressant? Skicka in din ansökan på mejl till [email protected] redan idag. Inkludera CV samt personligt brev. Vid ytterligare frågor kontakta ansvarig Konsultchef Michelle på 072-969 85 85.

Du blir till en början anställd av oss på Prowork för att sedan få en anställning hos vår kund efter 6 månader.

Om oss

Prowork är en auktoriserad bemanning och rekryteringsbolag som grundades 2013 och är verksamma inom Bygg & Anläggning, Industri och Fastighet varifrån vi har gedigen erfarenhet. Vi ger oss inte förrän våra kunder har fått rätt personal på rätt plats! Kunskap om den bransch vi jobbar med i kombination med ett högt engagemang är vårt signum. Vi är belägna i både Stockholm och Göteborg, men är verksamma i hela landet.

Genom att skicka in dina handlingar till oss på Prowork – så godkänner du vår Integritetspolicy som finns att läsa på www.prowork.se

Arbetsgivare
Prowork Bemanning AB
11345 STOCKHOLM
Ansökan
Ansök senast 2 augusti (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.