Slipmästare slipar knivar och annat redskap för att ge dem nytt liv.
Ofta är det yrkesverksamma kockar som är kunder hos slipmästare, men även amatörkockar och privatpersoner kan använda sig av slipmästarens tjänster.
Varför behövs det slipmästare? Jo, för att varje kniv är unik och det går inte att ställa in en slip-robot perfekt, i ett läge, så att varje unik kniv blir så bra slipad som möjligt. Detta är anledningen till varför de flesta av proffskockarna anser att knivar som är handslipade av en slipmästare, är mycket bättre än knivar som är nya.

Hitta rätt utbildning!
Fyll i intresseformuläret. Vi hjälper dig att hitta utbildningar som leder till detta yrke.
Utbildning
Det kan vara svårt att hitta var man kan utbilda sig till slipmästare. Man kan behöva arbeta som lärling hos en verksam slipmästare.
Bra grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans yrkestekniska program, som Industritekniska programmet samt på Hantverksprogrammet.
Arbetsplats
Slipmästare arbetar på sliperier. Yrket är i Sverige ganska litet.
Länktips
- hantverksakademin.se - en yrkeshögskola som utbildar framtidens hantverkare
- konstfack.se
- Mästarregistret
- Hantverksråd

Jag hjälper dig att hitta en
utbildning som leder till detta jobb!
Till formuläret