På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Slipmästare

Slipmästare

Slipmästare slipar knivar och annat redskap för att ge dem nytt liv.

Ofta är det yrkesverksamma kockar som är kunder hos slipmästare, men även amatörkockar och privatpersoner kan använda sig av slipmästarens tjänster.

Varför behövs det slipmästare? Jo, för att varje kniv är unik och det går inte att ställa in en slip-robot perfekt, i ett läge, så att varje unik kniv blir så bra slipad som möjligt. Detta är anledningen till varför de flesta av proffskockarna anser att knivar som är handslipade av en slipmästare, är mycket bättre än knivar som är nya.

Utbildning

Det kan vara svårt att hitta var man kan utbilda sig till slipmästare. Man kan behöva arbeta som lärling hos en verksam slipmästare.

Bra grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans yrkestekniska program, som Industritekniska programmet samt på Hantverksprogrammet.

Arbetsplats

Slipmästare arbetar på sliperier. Yrket är i Sverige ganska litet.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.