Piercare

Piercare

Piercare är specialiserade på piercingar. De gör hål för ett piercingsmycke på den kroppsdel där kunden önskar ha det. Piercare kan samtidigt också verka som tatuerare. I ett litet företag kan en piercare arbeta ensam. I större företag arbetar flera yrkespersoner som antingen endast jobbar som piercare eller som både piercare och tatuerare eftersom samma företag kan göra både piercingar och tatueringar.

Att tänka på
Vid behov arbetar piercare även på obekväma arbetstider som kvällar och helger.
Försäljning av smycken kan ingå i dina arbetsuppgifter.
Yrket kräver att man behärskar arbetsredskap och de rätta arbetsmetoder samt noggrant iakttar hygienkraven. I arbetet behövs färdigheter i kundservice och interaktion, kvalitetsmedvetenhet och "öga" för färg och form. Även goda kunskaper i människans anatomi är nödvändigt att ha.

Utbildning

Företagen inom branschen ordnar kurser i tatuering och piercing. I praktiken lär man sig arbetet genom att verka som praktikant för en yrkesperson.

Arbetsplats

Yrkespersoner inom branschen verkar vanligen som egenföretagare i sin egen piercingstudio eller hyr en stol i en annan företagares butik eller lokal där de tar emot kunder via tidsbokningar.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  10 Lediga jobb som piercare

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.