Monterexpert/mässgeneral

Monterexpert/mässgeneral

Monterexpert kan ge tips på vad man behöver tänka på vad det gäller diverse mässor och liknande utställningsevent, bland annat om hur man bör utforma mäss-montrar för att på bästa sätt nå sina målgrupper och få mest av sitt deltagande på mässan.

För att kunna utforma en monter på bästa sätt bör man vara klar över vad som är syftet och målet med att ställa ut. Olika målsättningar för deltagande på mässor är t ex att bygga upp ett varumärke, marknadsföra en viss tjänst eller en viss produkt och öppna upp för möten.

Hur stor yta man behöver ha i montern beror bl a på hur många besökare som man vill ha och vilka tjänster och/eller produkter som ska visas upp eller delas ut. En annan sak att tänka på vad som gäller monter-yta är hur många personer som ska vistas i montern samtidigt, besökare inräknade. Och glöm inte heller på att montern behöver vara en funktionell arbetsplats för de som arbetar i den.

Utbildning

En bra grund får du på gymnasiets Estetiska programmet eller Hantverksprogrammet.

Personliga egenskaper

Kreativ förmåga, att tänka utanför boxen, att kunna ge monterbesökarna en upplevelse av varumärket, sinne för färg och form.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.