På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Lantmästare

Lantmästare

Lantmästare är specialister på lantbruk, som bland annat kan jobba med att planera, leda och genomföra arbete inom lantbruket och angränsande områden men kan också ha arbetsledande befattningar på en mängd olika företag och i diverse olika organisationer, till exempel inom lantbrukssektorn, media, förädlingsindustrin, försäkringsbolag, banker eller konsultföretag.

Naturvetarna, fackförbundet för akademiker inom Naturvetenskap, räknar med att det finns drygt 2000 yrkesverksamma lantmästare i Sverige idag.

Utbildning

Gymnasial grundutbildning finns på Naturvetenskapsprogrammet eller på Naturbruksprogrammet.

Framtidsutsikter

På fem års sikt är prognosen fortsatt balans för nyexaminerade. Konkurrens om mer erfaren arbetskraft kommer troligen öka, främst på grund av ökade pensionsavgångar.

Arbetsplats

Många lantmästare driver egna företag eller jobbar med driftledning på lantbruksföretag.

Andra arbetar med undervisning, rådgivning och marknadsföring på miljö- och hälsoskyddsförvaltningar, inom biståndsarbete eller annat utlandsarbete och med ekonomi på bokförings- och/eller konsultföretag. 

Visa mer
Visa mindre

12 Lediga jobb

Lantbruksekonom och Redovisningskonsult

Arbetsgivare / Ort: Hushållningssällskapet Västra / Vänersborg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 18 juni (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-05-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Efterfrågan på våra tjänster ökar och nu söker Hushållningssällskapet Västra med verksamhetsområde Skaraborg, Värmland, Dalsland och Bohuslän medarbetare till vårt team inom ekonomirådgivning. Placeringsort är Vänersborg. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete ihop med ett gäng som har unik bredd i sin kompetens och trivs bra tillsammans.

Om tjänsten

Du kommer att ingå i ett regionalt och nationellt nätverk med ekonomirådgivare vars inriktning är redovisning, ekonomistyrning och företagsutveckling. Vi jobbar tillsammans med kollegor främst med små och medelstora företag inom framförallt de gröna näringarna. Det innebär för dig som medarbetare att du kommer arbeta nära produktionslantbruket och landsbygdsföretagandet och genom din insats skapar du mervärde för kunden.

Vem är du?

Du får gärna ha erfarenhet av redovisningsarbete, budgetering, kalkyler och deklaration för olika företagsformer och förekommande ekonomisk rådgivning inom lantbruket. Vi vill att du har högskoleutbildning eller annan relevant utbildning i ekonomi. För oss och våra kunder är det av stor vikt att du har erfarenhet från gröna näringar. Har du erfarenhet av rådgivning kring ägar- och generationsskiftenskifte så är du en guldkandidat i våra ögon!

Anställningsintervjuer görs löpande så vänta inte med din ansökan, sista ansökningsdag är 18 juni, tillträde enligt överenskommelse.

Frågor om tjänsten besvaras av

Gustaf Högberg, Affärsområdeschef på telefon 0511-24860 eller [email protected]

Ove Conradsson, VD på telefon 0708-531325 eller [email protected]

David Bennhage, HR på telefon 0521-725511

[email protected]

Välkommen med din ansökan som du mailar till

[email protected]

Arbetsgivare
Hushållningssällskapet Västra
Vänerparken 13
46235 Vänersborg
Hemsida: https://hushallningssallskapet.se/alla-sallskap/valj-sallskap/vastra/
Ansökan
Ansök senast 18 juni (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Areal- och djurkontrollant

Arbetsgivare / Ort: Länsstyrelsen i Värmlands län
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 18 juni (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-05-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Lantbruksinspektor

Om jobbet
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen. Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län skulle du vara rätt person för oss. Enheten Lantbruk handlägger, kontrollerar och beslutar om EU-stöd inom jordbruket. En stor del av stöden är miljöersättningar som ska bidra till att uppfylla de svenska miljökvalitetsmålen. På Lantbruk bedrivs också kurs- och rådgivningsverksamhet riktad till lantbrukare. ARBETSUPPGIFTER Arbetet innebär att självständigt genomföra fältkontroller och djurkontroller inom jordbrukarstöden samt att dokumentera och bearbeta data. Även handläggning av jordbrukarstöd ingår i uppgifterna. Arbetet ställer stora krav på noggrannhet, förmåga att göra självständiga bedömningar i fält och att kunna kommunicera med lantbrukare. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är agronom, lantmästare eller har annan, som arbetsgivaren bedömer som lämplig, utbildning inom området. Erfarenhet från arbete med areal- och djurkontroller inom jordbrukarstöden samt från praktiskt arbete inom lantbruket är ett krav. B-körkort och goda datakunskaper är också ett krav. Som person är du ansvarstagande, noggrann och strukturerad. Du är självgående och tycker om att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. I ditt möte med människor är du trygg i dig själv, lugn och pedagogisk. Stor vikt kommer att fästas vid personliga egenskaper. Tjänsten innebär placering i myndighetens kris- och krigsorganisation. ÖVRIGT För att arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund. Dess sex principer anger inriktningen för hur myndigheter och statsanställda ska ta sig an sina uppdrag. o Demokrati o Legalitet o Objektivitet, saklighet och likabehandling o Fri åsiktsbildning o Respekt för alla människors lika värde o Effektivitet och service Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Så här behandlar vi dina personuppgifter: https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan kontakta någon av kontaktpersonerna för tjänsten.
Arbetsgivare
Länsstyrelsen i Värmlands län
Ansökan
Ansök senast 18 juni (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Valla ponnyklubb söker dig som vill jobba med stall- & ridanläggningsdrift

Arbetsgivare / Ort: Valla Ponnyklubb / Linköping
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 20 juni (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Inför hösten söker vi på Valla Ponnyklubb dig som vill ha ett varierande arbete med att sköta stall och ridanläggning i ett naturskönt och välbesökt område i kanten av centrala Linköping.

Valla Ponnyklubb är en ideell förening som har ca 500 medlemmar. Ridanläggningen ligger naturskönt i kanten av Linköping invid Universitetet. Ett nära samarbete finns med Friluftsmuseet Gamla Linköping.

Vi bedriver ridskoleverksamhet 7 dagar i veckan och har 36 lektionshästar. På ridskolan sträcker sig elevunderlaget barn från 4 år upp till vuxna och elever med tävlingsambitioner.

Arbetsuppgifter och kvalifikationer

I arbetet med hästarna ingår utfodring, mockning, hantering av hästarnas hagvistelse och skötsel av stall i övrigt. I anläggningsskötseln ingår skötsel av ridytor inomhus och utomhus samt planering och genomförande den dagliga foder och ströhanteringen. Dagliga vaktmästarsysslor som underhåll av anläggningen samt lokalvård ingår i uppdraget.

Som person är det viktigt att du är ansvarsfull, kommunikativ och flexibel. En stabil och dokumenterad hästkunskap är ett måste vid sidan av vana och kunskap av maskiner som används på ridanläggningar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och erfarenhet och goda referenser är ett krav.

Arbetsvillkor:

Arbetstiden är förlagd utifrån ett schema där tjänstgöringen i huvudsak är på dagtid.

Helgtjänstgöring och vikariat för övriga anställda kan förekomma.

Arbetsgivare
Valla Ponnyklubb
Stratomtavägen S
58330 Linköping
Hemsida: https://www.vallaponnyklubb.se/
Ansökan
Ansök senast 20 juni (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Driven lantbruksarbetare sökes.

Arbetsgivare / Ort: Eklöf Lantbruk AB / Moholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 20 juni (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Lantbrukare
  • blandad drift

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

1,5 Mil öster om Mariestad ligger gården Hjälstad Prästgård som bedriver växtodling på 370 hektar, samt en mindre Köttdjursbesättning på ca 80 djur. Entreprenad körning utförs även i mindre skala.

Vi söker dig med intresse för lantbruk samt vilja att lära sig nya saker.

Intresse av lantbruksmaskiner, maskinvård och reperation.

Även djurskötsel ingår i tjänsten.

Som person är du självständig, driven, noggrann och ansvarstagande. Du har körkort och kan ta dig hit med egen bil.

Lantbruksutbildning och sprutcertificat är meriterande.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Eklöf Lantbruk AB
Smeby 60
54992 Moholm
Ansökan
Ansök senast 20 juni (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Driven lantbruksarbetare sökes.

Arbetsgivare / Ort: Eklöf Lantbruk AB / Moholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 20 juni (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Lantbrukare
  • blandad drift

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

1,5 Mil öster om Mariestad ligger gården Hjälstad Prästgård som bedriver växtodling på 370 hektar, samt en mindre Köttdjursbesättning på ca 80 djur. Entreprenad körning utförs även i mindre skala.

Vi söker dig med intresse för lantbruk samt vilja att lära sig nya saker.

Intresse av lantbruksmaskiner, maskinvård och reperation.

Även djurskötsel ingår i tjänsten.

Som person är du självständig, driven, noggrann och ansvarstagande. Du har körkort och kan ta dig hit med egen bil.

Lantbruksutbildning och sprutcertificat är meriterande.

Arbetsgivare
Eklöf Lantbruk AB
Smeby 60
54992 Moholm
Ansökan
Ansök senast 20 juni (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.