På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Fromager

Fromager

Fromager är en ostexpert som har breda kunskaper om olika sorters ostar, osträtter och ostens olika användningsområden. Du har både praktiska och teoretiska kunskaper i ämnet ostkunskap, är kvalificerad att anordna ost-provningar och kan även utbilda konsumenter i grundläggande ostkunskaper.

Ost är ett av våra viktigaste livsmedel som har funnits på människans bord sedan urminnes tider. Från början var osttillverkning ett sätt att konservera mjölken. Men ost är också kultur som kräver kunskap och erfarenhet.

En ost kan även vara en hel måltid i sig, men ost passar även utmärkt i olika måltidssammanhang. Man behöver egentligen aldrig slänga en ost, eftersom det är ett av de mest hållbara livsmedlen och miljömässigt helrätt samt viktig i matlagning.

En fromager är bland annat kunnig inom följande kunskapsområden: vad ost är och vilka dess olika användningsområden är, ostkultur och dess historia, tillverkningstekniker, lagringstekniker, ost i måltiden samt vilka drycker som passa bäst till de olika ostsorterna. Du jämför olika ostsorter och marknadsför olika ostsorter, osträtter och ostprovningar.

Som fromager kan du inneha olika diplom som du erhåller efter godkända examensprov i slutet av olika kurser och avlägga fromager-examen.

Utbildning

Bra grundutbildning finns på gymnasieskolans Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas inom komvux.

Den specifika ostutbildningen kan du skaffa sig bland annat hos privata utbildningsanordnare. Utbildningen brukar sträcka sig över några heldagar och brukar innehålla examination och diplomering. Du får oftast bekosta utbildningen själv eller så kan arbetsgivare bekosta utbildningen som en del i din fortbildning som anställd. På dessa utbildningar brukar man få föreläsningar från experter från olika delar av ostbranschen, det är forskare, ostmakare, nationella och internationella osthandlare och affineurer.

Du kan också skaffa dig fromage-utbildning i bland annat Frankrike, som traditionellt är stort inom ost och ostkunskap.

Arbetsplats

Fromager kan arbeta med matlagning och matservering på olika sätt, tex i kök, kafé, matsal, vinbar, butik, delikatessdisk eller som säljare av livsmedel i större sammanhang.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Maskinoperatör i Helsingborg

Arbetsgivare / Ort: Randstad AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Rörlig ackords- eller provisionslön

Ansök senast 30 December (28 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Arbetsbeskrivning

Just nu söker vi maskinoperatör inom livsmedelsindustrin till kund i Helsingborg. Tidigare arbete inom livsmedel och/eller teknisk erfarenhet värderas högt. Eftersom arbetet bedrivs i team är kommunikation och god samarbetsförmåga andra värdefulla kvaliteter hos dig som söker. 

Uppdraget innebär att du är anställd hos oss på Randstad men arbetar som konsult hos vår kund. 
Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort. Tjänsten kan innebära många kontakter och då är det är viktigt att du har god förmåga att samarbeta. På Randstad strävar vi efter att erbjuda dig en mängd karriärmöjligheter, så att du kan utveckla din kompetens och få ett välfyllt CV. Söker du en arbetsgivare som erbjuder varierande uppdrag och nya kontaktnät kommer du att trivas hos oss.


Ansvarsområden

Som maskinoperatör ansvarar du, tillsammans med ditt team, för att er linje producerar enligt uppsatta mål. Tillsammans med dina kollegor förser du produktionen med material och livsmedel på en eller flera linjer. Du är delaktig i skyddsronder och riskbedömningar samt dokumenterar utfört arbete och följer upp avvikelser.  

Arbetstider

Anställningen är på heltid där arbetstiderna är förlagda på 3-skift med rullande förmiddag- eftermiddag- och nattvecka.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är van vid tekniskt arbete eller har ett stort tekniskt intresse samt god datorvana. Har du arbetat inom livsmedelsindustrin tidigare är det mycket meriterande då arbetet ställer stora krav på hygien och renhållning. Du är en prestigelös lagspelare och utför ditt arbete noggrant och detaljerat. Du ser inga problem med att arbeta varken tidiga mornar, sena kvällar eller nätter eftersom arbetet är förlagt på 3-skift. Flytande svenska i tal och skrift är ett krav eftersom dokumentation är en viktig del av arbetet. Du som söker ska ha fyllt 18 år och ha körkort. Truckkort är meriterande men inget krav. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2020-12-30. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Ansök därför så snart som möjligt. 

För information: [email protected]

Om företaget

Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster och erbjuder bemannings-, konsult- och rekryteringslösningar inom alla kompetensområden. Vi erbjuder även interim management, executive search och omställningstjänster. Vi har ett stort nätverk av bolag och kandidater vilket innebär att vi förmedlar hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden.

Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och organisationer att nå deras sanna potential. Vi kallar det Human Forward.
Arbetsgivare
Randstad AB
Ansökan
Ansök senast 30 December (28 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


3 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.