På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Hydrobiolog

Hydrobiolog

En utbildad hydrobiolog kan vara anställd exempelvis med arbetstiteln Provtagare mark och vatten.
Som provtagare sysslar man huvudsakligen med fältarbete, främst i form av provtagning i olika vattenmiljöer och även i mark.
Variationen i olika enskilda uppdrag kan vara ganska stor, vilket gör att hydrobiologer får en omväxlande mix av olika typer av arbetsuppgifter: allt från provtagningar från båt i kust och sjö eller dricksvattenprovtagningar, till att utföra provtagningar inom industrianläggningar.

Andra viktiga delar inom arbetsuppgifter som hydrobiologer kan ha är underhåll av fältutrustning, fältplanering och kontakt med kunder och administrativa arbetsuppgifter (oftast i form av rapportering). 

Personliga egenskaper
Man behöver vara en noggrann, flexibel, självgående och ordningssam person med "egen driv", som är praktiskt lagd och har rätt stor teknikintresse.

Kvalifikationer
Man behöver vara en van datoranvändare och inneha kortort (lägst B-körkort, för personbil, men helst BE eller B med utökad behörighet). Vidare behöver man även ha god hälsa och fysik och "laboratorievana". Dokumenterad erfarenhet av "provfiske" är meriterande.

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.