På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Försvarsattaché

Försvarsattaché

En försvarsattaché är en officer placerad vid en diplomatisk beskickning (som oftast är ambassad eIIer konsuIat) hos en främmande stat med uppgift att följa med denna stats militära förhållanden och meddela hem sina erfarenheter. Det kan även ingå i uppgifterna att stödja den egna försvarsindustrin samt stödja de bilaterala förhållandena de olika ländernas försvarsmakter emellan.

En försvarsattaché kan komma ur vilken som helst av de svenska försvarsgrenarna och ska inte förväxlas med militärattaché, som alltid kommer ur armén. Vid vissa ambassader har varje försvarsgren sin egen attaché. I dessa fall används termerna militär- eller arméattaché, marinattaché samt flygattaché. I Sverige tillhör attachéerna Försvarsmakten och hanteras av Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST).

Utbildning

För information om utbildning till detta yrke och till andra yrken inom Försvarsmakten, var god se Försvarsmakten.se eller kontakta Försvarsmaktens Rekryteringslinje.

Länktips
forsvarsmakten.se/sv/organisation/ledningsregementet - info om PRAO hos FM
un.org - International Mine Awareness Day, 4 april
globalportalen.org/amnen/katastrofer

jobb.forsvarsmakten.se - Försvarsmaktens rekryteringslinje besvarar frågor som gäller rekrytering till grundutbildning, officersutbildning och till civila tjänster inom Försvarsmakten.

 

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.