På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Färdigmatlagare

Färdigmatlagare

Färdigmatlagaren är en livsmedelsarbetare som arbetar med att producera färdiga maträtter som säljs i butik eller levereras till storhushåll av olika slag. Det kan till exempel handla om enportionsrätter som kött med potatis och sås, om fiskgratänger eller förpackningar med kåldolmar.

Ett företag som producerar färdigmat kan bestå av flera avdelningar och arbetsuppgifterna kan skifta beroende på var man arbetar och vilka kunskaper man har. Det mesta av arbetet sker utmed produktionslinjer och mycket av tillverkningen är automatiserad. I övervakningsarbetet vid maskinerna ingår till exempel arbete med att fylla på råvaror och material samt att ställa maskinen efter den produkt som tillverkas.

Det finns dock fortfarande manuella arbetsmoment kvar i produktionen. Ett exempel kan vara på köksavdelningen. Där kokas råvarorna och där görs såser och fyllningar efter färdiga recept. I denna del av produktionen är det vanligt att arbete utförs för hand.

De olika komponenterna i exempelvis en enportionsrätt går sedan vidare till portioneringen. Portioneringen sker vid olika stationer utmed en linje, en del mat vägs - vilket kan vara ett manuellt moment, medan andra ingredienser doseras av en maskin. När maträtten är färdig sätts locket på automatiskt och portionen fryses in.

Utbildning

Bra grundutbildning som leder till arbete med livsmedel hittar du på på Restaurang och livsmedelsprogrammet.

Upplärning sker på arbetsplatsen. Vid anställning är det meriterande med någon form av gymnasieutbildning inom livsmedelsområdet.

Visste du att ...?

... mikrovågsugnen uppfanns 1946 av doktor Percy Spencer, som jobbade på en radarstation. P Spencer märkte att godiset i hans ficka framför en aktiv radar, smälte och han provade att värma upp andra matvaror med hjälp av en radar, vilket funkade. Han byggde en låda anpassad för detta ändamål, som blev den första mikrovågsugnen någonsin.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

2 Lediga jobb

Ledigt jobb som Kvalitetsassistent i Eslöv via Manpower

Arbetsgivare / Ort: Manpower AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 5 juli (11 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Kvalitetsassistent i Eslöv via Manpower Kvalitetsassistent på jakt efter nytt jobb? Vår kund i Eslöv behöver nu utöka sitt team med ytterligare en kompetent kollega och letar efter dig som uppskattar att arbetet är väldigt mångsidigt. Du kommer att bli anställd av oss på Manpower, så välkommen med din ansökan till oss! Du kommer att arbeta som konsult, vilket innebär att du är anställd av oss på Manpower men arbetar som uthyrd konsult hos vår kund. Att jobba som Kvalitetsassistent för Manpower Den här tjänsten innebär att du kommer att tillbringa dina arbetsdagar ute hos vår kund. Tjänsten är på heltid och dina arbetstider kommer att vara kontorstid. I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. att utföra sensorisk bedömning på råvaror, registrera och hantera avvikelser på råvaror och bedöma leverantörscertifikat mot kontrollprogram, underhålla referenslager av råvaror, frisläppa råvaror vid godkända analyser m.m. Vem söker vi? Till rollen som Kvalitetsassistent söker vi framför allt dig som är en kommunikativ och organiserad person som motiveras av möjligheten att utvecklas i din yrkesroll och möjligheten att få jobba med de bästa i branschen. För att komma in i rollen så snabbt som möjligt är det ett stort plus om du har erfarenhet av livsmedelsproduktion och analysarbete, men det här är inget krav. Det dagliga arbetet kräver att du är metodisk och självgående i din yrkesroll. Krav för tjänsten: * Mycket goda kunskaper i engelska då mycket av de dokument som hanteras är på engelska * Mycket god datorvana Det är meriterande om du tidigare har arbetat i SAP. Erbjudande Rent formellt bygger en anställning hos oss på samma lagar och regler som på den övriga arbetsmarknaden. Vi har kollektivavtal, med allt vad det innebär vad gäller försäkringar, tjänstepension och fackliga relationer. Det som skiljer sig är att du blir anställd hos oss, men arbetar på olika uppdrag hos våra kunder. Du får chansen att arbeta i olika branscher, med olika arbetsuppgifter och med olika människor. Som konsult erbjuds du även friskvårdsbidrag samt utöver det får alla Manpowers anställda fri tillgång till över 4500 interaktiva utbildningar via vår e-learningportal PowerYOU. Givetvis har du en konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela din anställningsperiod och som är ansvarig för dina uppdrag, att du trivs på din arbetsplats och att du utvecklas i din yrkesroll. Sök tjänsten idag!
Arbetsgivare
Manpower AB
Ansökan
Ansök senast 5 juli (11 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Livsmedelsarbetare

Arbetsgivare / Ort: Kalmar Kebab AB / HELSINGBORG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 15 juli (21 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vi på Kalmar Kebab söker nya medarbetare.

Vi söker dig som är engagerad och positiv till nya utmaningar. I gengäld erbjuds en stabil samt varierande arbetsplats med långsiktighet i fokus.

I första hand avser arbetet manuell tillverkning av gyros och kebabspett i olika storlekar. Ingen tidigare erfarenhet krävs och upplärning sker på plats.

Hos oss finns även utvecklingsmöjligheter för den som önskar. Därav så är följande kunskaper meriterande:

  • Mekaniska kunskaper ett stort plus.
  • Svenska språket är ett plus.
  • Fysisk styrka är positivt.
  • Truckkort.

Lön enligt kollektivavtal. Vänligen skicka in er ansökan på mail till [email protected]

#jobbjustnu

Arbetsgivare
Kalmar Kebab AB
KIELERGATAN 46
25232 HELSINGBORG
Ansökan
Ansök senast 15 juli (21 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.