På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Magiker

Magiker

Magiker kallas av tradition för trollkarl eller trollkonstnär. Illusionist är också en benämning som förekommer på en artist som utför trolleritrick.

Idag har det även utvecklats olika scener för trolleri. Så kallad street magic är en vanlig form där magiker utför trolleri ute på gator och torg i vanliga stadsmiljöer.

Utbildning

Vägen in i yrket går oftast via ett fritidsintresse. Det kan finnas kurser i trolleri på kulturskolorna och studieförbund, det finns även intresseföreningar för trolleri-intresserade.

Det sker försök att starta universitetsutbildning i ämnet och det har hittills varit tre pilotförsök på Dans och Cirkushögskolan. Det sker även diskussioner med folkhögskolorna som en möjlig utbildningsväg till magiker eller trollkonstnär.

En bra grundutbildning ges på gymnasiets Estetiska programmet.

Arbetsplats

Magiker uppträder på scen, ofta med en egen show eller som en del av en större föreställning, exempelvis kan magi ingå som ett underhållningsmoment i en cirkusföreställning.

Visa mer
Visa mindre

9 Lediga jobb

Lärare cirkus Kulturskolan

Arbetsgivare / Ort: Skurups kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 16 juli (22 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Cirkusartist

Om jobbet
Skurups kommun ligger naturskönt på den skånska sydkusten mellan hav och ås och utgör en central plats i Öresundsregionen. Med ca 15 000 invånare har Skurup en mångfald av natur, kultur och näringsliv att erbjuda. I södra delen finns två av sydkustens bästa havsbad, småbåtshamnar, fiske, golfbana och ett äkta skånskt odlingslandskap. I den norra delen breder ett böljande kulturlandskap ut sig med inslag av bokskogar samt intressanta sevärdheter och fornminnen. Kombinera arbetsliv, familj och fritid i Skurup i Nils Holgerssons hembygd. Kulturskolan ligger i Skurups tätort på gångavstånd från järnvägsstationen. ARBETSUPPGIFTER Kulturskolan har 60 elever i cirkus i fyra grupper på olika nivåer. Åldrar 6-18 år. De tränar varje vecka i en idrottssal och varje termin arrangeras flera uppvisningar. Du ska arbeta i par med en annan cirkuslärare, och eleverna är i grupper om 15. Du blir en del i ett lärarlag som driver en mycket utåtriktad verksamhet för att inspirera barn att uttrycka sig musikaliskt och konstnärligt. Varje år i mars gör vi ett sex veckor långt projekt då den ordinarie undervisningen byts ut mot ensembler och allt annat kul och utvecklande, och vi byter elever med varandra. Lärarna bestämmer utbudet ihop med eleverna. Vi utvecklar och hittar samarbeten mellan skolans olika ämnen. Utöver cirkus har Kulturskolan ett brett utbud inom dans och musik. Skolan har ca 500 elever. KVALIFIKATIONER Dokumenterad erfarenhet av cirkusundervisning, med referenser. Du är en utåtriktad och inspirerande person som lätt får kontakt med barn och som har lätt att samarbeta med kollegor. Du är nyfiken och kreativ och söker ständigt nya sätt att undervisa och möta eleverna. Du är en utåtriktad och inspirerande person som lätt får kontakt med barn och som har lätt att samarbeta med kollegor. Du är nyfiken och kreativ och söker ständigt nya sätt att undervisa och möta eleverna. Körkort är ett plus men inget krav. Övriga kvalifikationer som kan vara till fördel: Erfarenhet av annan undervisning, kulturverksamhet eller barnverksamhet. ÖVRIGT Ansök senast: 2021-06-20. Sök snarast, då vi behandlar ansökningarna löpande. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Skurups kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har Skurups kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Skurups kommun
Hemsida: http://www.skurup.se
Ansökan
Ansök senast 16 juli (22 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Skådespelare sökes

Arbetsgivare / Ort: EVENTLIGAN SVERIGE AB / Göteborg
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Rörlig ackords- eller provisionslön
Ansök senast 31 juli (1 månad 7 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-31
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Skådespelare

Om jobbet

Skådespelare sökes till deckargåta!

Eventligan Sverige AB söker nu skådepelare inför vår nästa spelperiod av Deckargåtan.

Deckargåtan spelas i Göteborg, mitt i Vasastan.

Vår Deckargåta är en teaterföreställning i fyra akter där publiken gissar vem som är mördaren mellan varje akt. I akt paus äter också publiken middag, trerätters, en rätt i varje akt paus.

Själva föreställningen utspelar sig på 1700 talet och kretsar kring en Greve och hans familj. Det handlar mycket om relationer, affärer och pengar. Publiken följer varje liten detalj i föreställningen i sin jakt på ledtrådar för att lista ut vem som är mördaren.

I vanliga fall spelar vi en ny Deckargåta varje år men eftersom förra årets Deckargåta endast blev spelad några gånger så sätts den upp ett år till.

Det här är ett projekt som sträcker sig mellan september 2021 till april 2022.

Under September så repas pjäsen in och sedan är det premiär i början av oktober. Vi lägger rep perioden så att det går att kombinera med studier eller jobb på dagtid. Det repas alltså kvällar mellan 17:00 -22:00 och heldagar på lördag och söndag.

Den spelas sedan i princip varje lördag med ca 5 undantag under perioden oktober-april. Perfekt för den som vill ha ett bra extrajobb i Göteborg under vinterhalvåret.

Ansökningsperioden är Juni-Juli. I början på Augusti så blir det auditions följt av kontraktsskrivning innan rep perioden drar igång i början på September.

Totalt söker vi 3 stycken kvinnliga skådespelare och 2 stycken manliga skådespelare i spelålder 20-40 år.

Lön enligt överenskommelse.


Eventligan Sverige AB är ett relativt litet företag och teaterprojekteten har begränsad budget. Förutom teater och show jobbar Eventligan även med bland annat teambuilding events.

Eventligan har inga som helst bidrag utan driver teaterverksamheten helt oberoende av bidrag.

Detta blir vårt fjärde år som vi sätter upp Deckargåta i Göteborg.

För att ansöka om att vara med i detta projekt så skickar du ett mail till vårt systerbolag som kommer att sköta rekryteringsprocessen för detta projekt.

[email protected]

Ju mer information om dig desto bättre. Har du ett CV, skicka med det, har du ett showreel, skicka med det. Har du inget showreel, så kanske du har bilder du kan skicka med.

Arbetsgivare
EVENTLIGAN SVERIGE AB
Vävskedsgatan 4
41659 Göteborg
Hemsida: www.eventligan.se
Ansökan
Ansök senast 31 juli (1 månad 7 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Skådespelare med sångkunskaper till Halloween 2021

Arbetsgivare / Ort: Liseberg AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 1 augusti (1 månad 8 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Skådespelare

Om jobbet
Upplevelse- och åkattraktionerna är för många gäster anledningen till ett Lisebergsbesök. Med bemötande och säkerhet i fokus ansluter gästverksamhetsområde Attraktion starkt till ansvaret för gästens helhetsupplevelse och förstärker Lisebergsupplevelsen ytterligare. Beskrivning Gästverksamhet Attraktion på Liseberg söker skådespelare med sångkunskaper till Skräckenheten Cirkus Bisarr. Dagen kommer att blandas med sångframträdanden och talade monologer. Som skådespelare uppträder du med manusbaserade nummer. Sångvana är ett krav. Arbetsuppgifter En arbetsdag innefattar förutom schemalagda framträdanden, även uppvärmning, förberedelser och iordningställande. Tjänsterna vi erbjuder är säsongstjänster och arbetstiden följer Lisebergsparkens öppettider och är förlagd till såväl vardagar som helger, dagtid som kvällstid. Kvalifikationer De framträdanden som spelas är till stor del manusbundna och regisserade, men innehåller även improviserade delar, vilket gör att vi lägger stor vikt vid din förmåga att improvisera. Vi söker dig som är en stark sångare och har röstläge sopran eller alt. Har du erfarenheter eller utbildning inom sång samt fysisk teater är detta meriterande. För att arbeta som skådespelare på Liseberg ser vi att du har utbildning och/eller professionell erfarenhet inom området teater/sång/dans. Samt goda kunskaper inom improvisation. Vi vill att du förutom din ansökan och CV att du spelar in en stycke film där du berättar om vem du är, varför vill du arbeta på Halloween och presentera ditt nummer? 60 sek. Vill du så får du gärna länka din showreal. Vill du veta mer om våra karaktärer eller övrig information om tjänsten är du välkommen att kontakta vår konceptkoordinator/arbetsledare Elisabeth Söderberg, 031-766 70 37, områdeschef Emil Aronsson, 031-766 73 43 alt via mejl [email protected] Observera att sista ansökningsdag är söndagen den 1 augusti och audition kommer att hållas på Liseberg måndag den 23 augusti.
Arbetsgivare
Liseberg AB
Ansökan
Ansök senast 1 augusti (1 månad 8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Cirkus- och varietéartist till Halloween 2021

Arbetsgivare / Ort: Liseberg AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 1 augusti (1 månad 8 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Cirkusartist

Om jobbet
Upplevelse- och åkattraktionerna är för många gäster anledningen till ett Lisebergsbesök. Med bemötande och säkerhet i fokus ansluter gästverksamhetsområde Attraktion starkt till ansvaret för gästens helhetsupplevelse och förstärker Lisebergsupplevelsen ytterligare. Beskrivning Gästverksamheten Attraktion på Liseberg söker Cirkus- och varietéartister till Skräckenheten Cirkus Bisarr. I din roll uppträder du tillsammans med dels övriga Cirkus- och varietéartister samt våra Aktörer i området. Som Cirkus- och varietéartist uppträder du med egna eller manusbaserade nummer. Beroende på vilken roll man har är det olika talanger som krävs. Du gillar att leka med eld, sticka nålar i huden, jonglör, fakir, lindansare eller gillar att vara lite galen med ett annat eget nummer är du kanske en av oss till Halloween 2021. Arbetsuppgifter En arbetsdag innefattar förutom schemalagda framträdanden, även uppvärmning, förberedelser och iordningställande. Tjänsterna vi erbjuder är säsongstjänster och arbetstiden följer Lisebergsparkens öppettider och är förlagd till såväl vardagar som helger, dagtid som kvällstid. Kvalifikationer De framträdanden som spelas är till viss del manusbundna och regisserade, men innehåller även improviserade delar, vilket gör att vi lägger stor vikt vid din förmåga att improvisera. Vi söker dig som besitter unika talanger/nummer inom varieté. Har du erfarenheter eller utbildning inom fysisk teater är detta meriterande. För att arbeta som Cirkus- och varietéartist på Liseberg ser vi att du har utbildning och/eller professionell erfarenhet inom området teater/sång/dans eller liknande utbildning inom cirkus. Samt goda kunskaper inom improvisation. Vi vill att du förutom din ansökan och CV att du spelar in en stycke film där du berättar om vem du är, varför vill du arbeta på Halloween och presentera ditt nummer? 60 sek. Vill du får du gärna länka din showreal. Vill du veta mer om våra karaktärer eller övrig information om tjänsten är du välkommen att kontakta vår konceptkoordinator/arbetsledare Elisabeth Söderberg, 031-766 70 37, områdeschef Emil Aronsson, 031-766 73 43 alt via mejl [email protected] Observera att sista ansökningsdag är söndagen den 1 augusti och audition kommer att hållas på Liseberg måndag den 23 augusti.
Arbetsgivare
Liseberg AB
Ansökan
Ansök senast 1 augusti (1 månad 8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Aktörer till Halloween 2021

Arbetsgivare / Ort: Liseberg AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 1 augusti (1 månad 8 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Upplevelse- och åkattraktionerna är för många gäster anledningen till ett Lisebergsbesök. Med bemötande och säkerhet i fokus ansluter gästverksamhetsområde Attraktion starkt till ansvaret för gästens helhetsupplevelse och förstärker Lisebergsupplevelsen ytterligare. Beskrivning Gästverksamhet Attraktion söker Aktörer till vår säsong Halloween. Som Aktör uppträder du tillsammans med andra Aktörer i ett av våra Skräckhus eller vid våra uteområden. Vi har till årets säsong fem stycken Skräckhus; Vinden, Gasten, Zombie, The Experiment och Skogen samt två stycken uteområden; Cirkus Bisarr och Distrikt Z. Arbetsuppgifter En arbetsdag som Aktör innefattar att du kommer skrämma våra gäster. Arbetstiden inkluderar förberedelser innan och efter ditt agerande. Tjänsterna vi erbjuder är säsongstjänster och arbetstiden följer Lisebergsparkens öppettider och är förlagd till såväl vardagar som helger, dagtid som kvällstid. Till detta tillkommer tillfällen för uppstartsmöten och utbildning. Kvalifikationer De framträdanden som spelas är till viss del manusbundna och regisserade, men innehåller även improviserade delar, vilket gör att vi lägger stor vikt vid din förmåga att just improvisera. Har du erfarenheter eller utbildning inom fysisk teater är detta meriterande. För att arbeta som Aktör ser vi att du har goda kunskaper inom improvisation samt att kunna ta regi. Vi vill att du förutom din ansökan och ditt CV spelar in två stycken olika filmer: Nummer 1 – presentera dig (vem är du) och svara på frågan varför vill du arbeta på Halloween Liseberg? Maxtid 30 sek. Nummer 2 – här vill vi se dig skrämma en kompis. Maxtid 30 sek. Notera att om du idag är anställd på Liseberg skall du inte söka via denna annons. Vill du veta mer om våra karaktärer eller övrig information om tjänsten är du välkommen att kontakta vår konceptkoordinator/arbetsledare Elisabeth Söderberg, 031-766 70 37, områdeschef Emil Aronsson, 031-766 73 43 alt via mejl [email protected] Observera att sista ansökningsdag är söndagen den 1 augusti och audition kommer att hållas på Liseberg den 16, 17, 18 och 19 augusti.
Arbetsgivare
Liseberg AB
Ansökan
Ansök senast 1 augusti (1 månad 8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.