På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Avbytare
Spela filmen

Avbytare

Avbytare sköter arbetet på gården, framförallt djurskötseln, när lantbrukare eller djurskötare har semester eller är sjuka. Avbytaren kan också hoppa in vid arbetstoppar, för att byta av en anställd eller när lantbrukaren vill ha en eller ett par dagar ledigt. Behovet av den rollen minskar dock i takt med att gårdarna blir färre och större, då man vid stora gårdar i stället väljer att anställa egen personal i den omfattning som behövs.

Ett visst antal små jordbruk kommer dock sannolikt att finnas kvar, vilket innebär att avbytarrollen också lever kvar men i mindre omfattning.

De gårdar man arbetar på har oftast mjölkproduktion men också grisar, får och fjäderfä. Ibland finns också hästar. När det gäller gårdar med mjölkkor är arbetsdagen normalt uppdelad på två pass - ett tidigt morgonpass och ett pass sent på eftermiddagen.

Utbildning

Grundutbildning finns på gymnasiets Naturbruksprogrammet, inriktning djur.

Arbetsplats

Avbytaren jobbar vanligtvis som egenföretagare i stället för anställd.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

4 Lediga jobb

Medarbetare inom lantbruk

Arbetsgivare / Ort: Johansson, Jan Gunnar
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Lantbrukare
  • blandad drift

Om jobbet

Prästbol är ett modernt lantbruksföretag i Södra Värmland. Här bedrivs nötköttsproduktion och växtodling på drygt 500 ha. Till det kommer en del naturbeten och 100 ha skog.

Vi söker en medarbetare till lanbruket, där diverse arbete ingår. Du måste ha intresse för växtodling och djurhantering samt det är bra om du kan reparera maskiner. Vi söker dig som är ordningsam, har ett teknikintresse och är lätt att samarbeta med. Det är bra om du kan svenska och engelska språket . Arbetet innebär omväxlande arbetsuppgifter. Det är viktigt att du är rätt person. En första kontakt önskas ske via mail till arbetsgivaren på: [email protected]

Arbetsgivare
Johansson, Jan Gunnar
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (5 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Driftledare hos äggproducent/packeri

Arbetsgivare / Ort: Hänvisning till Arbetsförmedlingen
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 25 november (1 månad 6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Meriterande
  • Driftledning
  • lantbruk

Om jobbet
Driftsledare Vi utökar vår verksamhet med nyuppförda hönsstallar för frigående höns utomhus och söker dig med utbildning och/eller erfarenhet som agronom/lantmästare med djurinriktning. Arbetet sker i arbetslag och vi vill därför att du har erfarenhet av arbetsledning. Inom djurhållning behövs fasta rutiner. Vi ser att du är strukturerad, målinriktad och självständig. Egna snabba beslut kan behöva fattas under arbetets gång. Du behöver kunna förflytta dig mellan våra två gårdar och därför krävs körkort för bil. Tjänstens omfattning är heltid. Tjänstebostad kan erbjudas. Schemalagd arbetstid Lön enligt avtal. Välkommen in med din ansökan!
Arbetsgivare
Hänvisning till Arbetsförmedlingen
Ansökan
Ansök senast 25 november (1 månad 6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Lantbrukare/arbetande förman till Tyresta gård

Arbetsgivare / Ort: Stift Tyrestaskogen / Vendelsö
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 november (1 månad 11 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Driftledare
  • lantbruk

Om jobbet

Stiftelsen Tyrestaskogen förvaltar och utvecklar Tyresta nationalpark och naturreservat, ett 5000 hektar stort område beläget dryga 20 km från centrala Stockholm. Verksamheten bedrivs inom tre driftsenheter: Fält som jobbar med naturvård och naturbevakning, naturum som står för naturvägledning och besökarmottagning samt Tyresta gård.

Nu söker vi en lantbrukare och arbetande förman till Tyresta gård. Gården är en integrerad del i vår förvaltningsorganisation och har tre huvudsakliga ansvarsområden:

ETT: Betesdriften, med svenska lantraser så som rödkullor, gotlands- och roslagsfår, bidrar till landskapsvård inom naturreservatet samt produktion av ekologiskt naturbeteskött. Genom att hålla lantraser är vi också en del av ett viktigt bevarandearbete.

TVÅ: Växtodlingen syftar till att hålla kulturlandskapet öppet och att producera foder till våra djur.

TRE: Visningsgården är en populär aktivitet i Tyresta där besökare får bekanta sig med djuren och hur vi arbetar. På gården har vi förutom kor och får även hästar, gotlandshöns, gotlandskaniner och svensk gul anka.

Tyresta gård omfattar idag ca 23,5 ha växtodling (vall) och ca 42 ha bete. Därtill kommer ytterligare areal jordbruksmark som är under utveckling bl.a. genom nyodling.

Gårdens anställda är för närvarande en övergripande chef, en djurskötare och en lantarbetare samt ett antal timanställda personer. Maskinparken innefattar i praktiken resurser för hela produktionskedjan och endast mindre delar utförs genom köpta tjänster. Tyresta gård utför även mindre entreprenaduppdrag inom närområdet.

Du rapporterar till verksamhetsgrenens chef och kommer att ansvara för och deltaga i den dagliga driften och visningen av Tyresta gård. Vidare ansvarar du för den operativa planeringen för både djurhållning och växtodling. I arbetet ingår också ansvar för administrativa uppgifter som planering av avel, märkning, beten och hagar, rapportering till Jordbruksverket, ansökningar om arealstöd med mera. Tyresta gård samverkar med övriga verksamhetsgrenar och du kommer att vara involverad i vårt gemensamma arbete med att förvalta nationalparken och naturreservatet.

Vi tror att du har en relevant utbildning inom lantbruk och/eller minst 10 års erfarenhet av arbete med djurhållning och växtodling, gärna från en ekologisk verksamhet. Du har gedigen erfarenhet och kunskap av alla former av lantbruksmaskiner samt stor vana av tillhörande service- och reparationsarbeten. Du har också vana av arbetsledning och problemlösning inom lantbruk samt attraheras av möjligheten att tillsammans med erfarna och engagerade kollegor arbeta med praktisk natur- och kulturvård i ett av Sveriges mest skyddsvärda områden. Du har en naturlig fallenhet att hantera människor och ett engagemang för att visa upp vår spännande verksamhet för många besökare. Självklart har du körkort B.

Vi erbjuder en heltidstjänst där arbetstiden är schemalagd och även omfattar helger. Vi har kollektivavtal och tillämpar provanställning. Vi kan erbjuda en vacker tjänstebostad i Tyresta by.

Om du har frågor om tjänsten, kontakta chefen för Tyresta gård, Mattias Sjölander via mail [email protected]

För mer information om Tyresta nationalpark, besök gärna: www.sverigesnationalparker.se/park/tyresta-nationalpark

Välkommen med din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 30 november. Märk din ansökan med ”Lantbrukare Tyresta gård”.

Arbetsgivare
Stift Tyrestaskogen
TYRESTA BY
13659 Vendelsö
Hemsida: www.sverigesnationalparker.se/park/tyresta-nationalpark
Ansökan
Ansök senast 30 november (1 månad 11 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Medarbetare sökes till växtodling- och djurgård utanför Mantorp

Arbetsgivare / Ort: Uljebergs Lantbruk AB / MANTORP
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 december (2 månader 12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Nu söker vi en positiv och ansvarstagande kollega till lantbruket.

Vår huvudsakliga inriktning är konventionell växtodling, slaktgrisproduktion och hyresverksamhet av häststall och bostäder. Gården ligger längs E4:an vid Mantorp, mitt i mellan Linköping och Mjölby.

Tjänsten kommer att innebära varierande arbetsuppgifter såsom traktorkörning, underhåll och reparation av maskiner, djurskötsel, underhåll av byggnader mm. Till gården hör också skog och vindkraft där visst arbete kan förekomma. Arbetsuppgifterna kan till visst del anpassas efter intresse och kompetens.

Vi ser gärna att Du som söker har erfarenhet av lantbruk och framförning samt service av traktorer och maskiner. Tidigare erfarenhet av sådd, sprutning, tröskning samt arbete med gris är meriterande men ej krav. B-körkort och rökfri är krav.

Anställningsform är heltid tillsvidareanställning. Tjänsten inleds som provanställning. Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Om Du vill veta mer eller har frågor är Du välkommen att kontakta Carl Gillheimer 0705-55 51 83 alternativt [email protected]

Välkommen med Din ansökan, gärna så snart som möjligt! Intervjuer sker löpande.

Arbetsgivare
Uljebergs Lantbruk AB
Uljebergs Säteri
59597 MANTORP
Ansökan
Ansök senast 31 december (2 månader 12 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.