På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Riksglasskolan YH, Nybro

Upplev glasets magi på Riksglasskolan!

Utbildningen Design- och konstglas är en yrkeshögskoleutbildning som vänder sig till dig med tidigare erfarenhet inom glasblåsning och omfattar ett års heltidsstudier.

Utbildningen har fokus på glasblåsning och gravering med olika sliptekniker eller en kombination av dessa. Genom utbildningen får du kunskaper att skapa, forma och designa produkter.

Yrkeshögskola är en utbildningsform på eftergymnasial nivå. Den ger en skräddarsydd utbildning i nära samarbete med arbetslivet. Teori varvas med praktik, LIA (Lärande i arbete), på en arbetsplats. Utbildningen är avgiftsfri och berättigar dig till studiemedel från CSN. Viss kurslitteratur får du dock betala för.

För denna utbildning krävs förkunskaper och erfarenhet av glasblåsning. Du som söker bifogar max fem bilder på formgivna, designade och tillverkade glasobjekt tillsammans med din ansökan.

Kontakta oss så får du veta mer!

Visa mer
Visa mindre

YH-utbildningar hos Riksglasskolan YH, Nybro

Design och konstglas

Studietakt / Ort
100% / Nybro kommun
Utbildningsstart
2022-08-29
Utbildningsslut
2023-06-02
Antal poäng
200 YH-poäng (ca 1 år)
Ansökan öppnar
Saknas
Ansökan stänger
Saknas
VISA MER

Ansök till Design och konstglas nu!

Utbildningen omfattar ett års studier på heltid och vänder sig till dig som vill fördjupa din kreativitet i det magiska materialet glas.

Utbildningen baseras på en individuell studieplan där förutsättningar och intressen är grunden för studierna. Studierna sätter fokus på glasblåsning eller gravering med olika sliptekniker eller en kombination av dessa sektorer.

Genom yrkeshögskoleutbildningen Design- och konstglas erhåller du kunskaper för att skapa, forma och designa produkter som också har fokus på kommersiellt värde. Efter utbildningen kan den studerande få anställning i glasföretag, i mindre eller medelstora glashyttor eller i närliggande områden som efterfrågar kompetens som hantverkare inom glasnäringen.

I utbildningen läggs ofta in olika typer av uppdrag från kommuner, landsting, organisationer och näringslivet. Genom åren har våra elever fått vara med och designa och producera produkter och hederspriser till olika nationella och internationella evenemang.

För mer information
För mer information, kontakta vår studievägledare Johan Lerbacka, 0481-455 64.

VISA MINDRE