På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Verkmästare på bilverkstad
Spela filmen

Verkmästare på bilverkstad

En kundmottagare/verkmästare på bilverkstad ska ha ett stort intresse för bilar, men också vilja ha kundkontakter och kunna samarbeta.
Det är också viktigt att vara tålmodig och kunna ge bra service även i stressiga situationer.

Verkmästaren/kundmottagaren är den som tar emot kunden när bilen ska lämnas in på verkstaden. En kundmottagare ska först och främst göra en klar och tydlig gemensam överenskommelse med kunden och lokalisera eventuellt fel på bilen. Det är viktigt att lyssna på kunden, undersöka bilen och oftast även provköra bilen för att upptäcka felet, därför måste du ha körkort för att kunna jobba som verkmästare på en bilverkstad.

Utbildning

Arbetsgivare brukar ställa som krav att man har utbildning från Fordons- och transportprogrammet på gymnasial nivå (eller motsvarande utbildning för vuxna - från Komvux). Även körkort brukar krävas (lägst klass B, för personbil).

Visste du att... ?

Midsommarhelgen är i Sverige, enligt många experter, den värsta trafik-helgen på hela året: med störst risk för långa trafikköer på vägarna och mycket förhöjd risk för trafikolyckor; detta pga många bilar kommer ut på vägarna samtidigt, för att förare har bråttom och en del förare är, tyvärr, påverkade av alkohol, läkemedel, narkotika eller är för trötta för att kunna köra bil på ett säkert sätt.

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.