På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Hippolog
Spela filmen

Hippolog

Hippolog är expert på hästar, som har goda kunskaper i bland annat hästskötsel och foderhantering.

Helg och jourtjänst kan ingå i jobbet.

Utbildning

Utbildningar till Hippolog finns med flera olika yrkesutgångar: Hippolog ridlärare, Hippolog stallchef, Hippolog med inriktning trav och galopp.

B-körkort är alltid en merit, men kan ställas som ett krav. Körkort med utökad behörighet (BE eller B96) kan krävas.

Viss utbildning av hästar kan ingå i arbetsuppgifterna och det är därför en stor merit om man har goda ridkunskaper.

Rekommenderat gymnasieprogram är bl a Naturbruksprogrammet, inriktning djur.

Personliga egenskaper

Personliga egenskaper som krävs för att kunna arbeta som en hippolog är ansvarsfullhet, noggrannhet, flexibilitet och pedagogiska förmågor, därför att undervisning i hästrelaterade kurser samt mentorskap ingår ofta i tjänsten.

Arbetsplats

Exempel på en arbetsplats för en hippolog är Naturbruksgymnasier, där arbetsuppgifterna är att undervisa och handleda elever samt delta i alla förekommande arbeten inom hästskötsel.

För övrigt, kan en utbildad hippolog arbeta både ute i stallen eller administrativt på olika typer av företag eller organisationer inom hästnäringen. Många hippologer har arbetsledande roller såsom t ex stall- eller verksamhetschefer.

Som travhippolog eller islandshästhippolog kan du vara anställd som travtränare, lärare på travskola, gymnasielärare på Naturbruksprogrammets inriktning Djur (profil Häst) eller vara en egenföretagare, rådgivare, organisatör, administratör eller jobba med friskvård för travhästar.

Visa mer
Visa mindre

4 Lediga jobb

Hästskötare/stall kombinerat med föräldrar vikariat som Verksamhetschef

Arbetsgivare / Ort: Ronneby Ryttarfören / Ronneby
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 11 november (19 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Djurskötare
 • häst

Om jobbet

Ronneby Ryttarförening söker en rutinerad och erfaren hästskötare som kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du ska ha en positiv inställning till utveckling och kunna vara flexibel för verksamhetens behov. Förekommande arbetsuppgifter är fodringar, in/utsläpp av hästar, mockning, lokalvård, leda ridning för funktionshindrade samt eventuell rehab och utbildning av ridskolehästar.

Tjänsten som hästskötare är på 50%, om vi hittar rätt kandidat kan denna tjänst kombineras med ett föräldrar vikariat på 50% som tillförordnad Verksamhetschef.

Som Verksamhetschef på Ronneby Ryttarförening behöver du vara: driftig, kreativ, lösningsorienterad och van att arbeta självständigt inom givna ramar och mot utsatta mål. Du behöver ha hög social kompetens, vara prestigelös som ledare, ödmjuk samt ha lätt för att prioritera om och kunna hugga i där det behövs och när det behövs.

Du behöver vara trygg i ditt ledarskap och gärna ha tidigare erfarenheter av ledarskap.

Arbetet som verksamhetschef hos oss innebär att du arbetar både strategiskt och operativt med många externa kontakter med t.ex. kommun, leverantörer, ideella krafter och utbildningssamarbeten.

Några av arbetsuppgifterna:

 • Ansvarar för den dagliga driften och verksamheten, bidrar till utveckling av all verksamhet.
 • Utövar personal- och arbetsmiljöansvar samt arbetstidsplanerar personal och verksamhet så den drivs på ett kostnadseffektivt sätt.
 • Ansvara för medarbetarsamtal och lönesamtal med personalen enligt gällande kollektivavtal.
 • Ansvarar för att rutiner på anläggningen fungerar och att anläggningen används på ett säkert sätt som främjar sund hästhållning.
 • Verka för ökad lönsamhet och mervärde för föreningen och dess medlemmar.
 • Ansvar för underhåll och drift av anläggningen.
 • Visst budgetansvar inom givna ramar från styrelsen där du måste förstå hur kostnader och intäkter påverkar verksamheten och därefter kunna göra korrekta prioriteringar.
 • I samarbete med ridskoleansvarig organisera och genomföra aktiviteter för elever och medlemmar.
 • Vid behov veterinärkontakt samt ansvarar för försäkringar på alla ridskolehästar.
 • I samråd med styrelsen införskaffa hästar/ponnys till ridskolan. Ansvarar för avtal/kontrakt.
 • Närvara på styrelsemötena och kontinuerligt rapportera till styrelsen.

Ange i ansökan om du anser dig lämplig till båda tjänsterna alternativt enbart hästskötare eller enbart tillförordnad verksamhetschef.

Tillträde som hästskötare 1 december 2021 eller enligt överenskommelse. Tillträde som tillförordnad Verksamhetschef 1 januari 2022 eller enligt överenskommelse.

Vi kallar till intervjuer löpande så skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Arbetsgivare
Ronneby Ryttarfören
Visängsvägen 10
37238 Ronneby
Hemsida: www.rrf.nu
Ansökan
Ansök senast 11 november (19 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Häst- och djurskötare till säsongen 2022 i Astrid Lindgrens Värld

Arbetsgivare / Ort: Astrid Lindgrens Vimmerby AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 21 november (29 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Djurskötare
 • häst

Om jobbet
"Jag trodde du var på låtsas, men nu vet jag att du finns på riktigt." – ett besökande barn till Madicken i Astrid Lindgrens Värld I Astrid Lindgrens Värld kliver besökarna rakt in i sagornas värld och blir direkt en del av den. Här får barnen och deras familjer träffa, prata och leka med karaktärerna från Astrid Lindgrens böcker. Våra besökare får under högsäsong varje dag se berättelserna från de välkända böckerna spelas upp i över 50 olika förställningar. Varje år har parken nästan en halv miljon besökare och det gör oss till Sveriges största utomhusteater och en sagovärld som skapar minnen för livet. Vår målsättning är att levandegöra Astrid Lindgrens författarskap och att arbeta i hennes anda utifrån grundvärderingen att alla människor har samma värde och är lika viktiga. Hos oss har alla en betydelsefull del i att skapa en äkta och genuin upplevelse av Astrid Lindgrens Värld. Vill du vara med? I arbetet som djurskötare i Astrid Lindgrens Värld ingår, förutom den vardagliga skötseln av djuren, att du som djurskötare också medverkar vid föreställningarna och ser till att hästarna och de andra djuren är färdiga och på rätt plats vid rätt tid. Du medverkar karaktärsklädd på scen under föreställning och leder, rider, kör eller håller hästarna och övriga djur.  Vi söker dig som har hästskötarutbildning eller erfarenhet av arbete med hästar. Det är en fördel om du har vana av kallblodsraser och av minigrisar och fåglar. Vi vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning tillför verksamheten och välkomnar alla oavsett etnicitet eller kulturell bakgrund. Uppfyller du de formella kraven är du välkommen att söka till oss! Anställningsperioderna varierar beroende på vilken tjänst/rollkaraktär, då vi har olika repetitionsperioder. Den längsta perioden sträcker sig från början av mars och alla perioder avslutas den 21 augusti. Sista ansökningsdag: 21 november 2021 Ansökan fyller du i på vår hemsida www.astridlindgrensvarld.se. Vi tar inte emot några ansökningar via post eller e-post. Lön: enligt avtal mellan Arbetsgivaralliansen och HRF (Nöjesavtalet). Intervjuer sker i Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby, i mitten på december.
Arbetsgivare
Astrid Lindgrens Vimmerby AB
Hemsida: www.alv.se
Ansökan
Ansök senast 21 november (29 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Gårdsinstruktör

Arbetsgivare / Ort: Eolshälls 4H-Klubb / Hägersten
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 17 december (1 månad 24 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Djurskötare
 • häst

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Brinner du för att se unga växa? Vill du ha ett betydelsefullt arbete där du själv får vara med och påverka och utvecklas?

Sveriges 4H är en ideell barn- och ungdomsorganisation med ca 12 000 medlemmar. Vår vision är att alla barn och ungdomar ska utvecklas till engagerade och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna. Eolshälls 4H-gård är en besöksgård för grupper, skolklasser och privatpersoner och bedriver medlemsverksamhet för barn och ungdomar i ålder 6-25 år. 4H-Gården drivs enligt 4H:s riktlinjer och har tillstånd för offentlig förevisning. Bland annat föder vi upp och bevarar de svenska lantraserna. Gården har hästar, kaniner, kor, höns, och får.

Stor vikt kommer att läggas vid din personlighet, det viktigaste är att du brinner för det vi gör. Du är strukturerad, ansvarsfull, lyhörd och flexibel. Du besitter en stark förmåga att prioritera och kunna växla mellan många arbetsuppgifter. Du är kreativ och ser lösningar på problem och tar genast tag i dem när de dyker upp. Du uppfattas som glad och positiv och har lätt för att skapa nya kontakter. Du ser fram emot att möta barn och ungdomar många timmar dagligen i olika aktiviteter som du leder.

Arbetsuppgifter

Djurvård

Ridningar för personer med funktionsvariation från små barn upp till vuxna.

Undervisning i ridning i skog och mark, ibland på ridbana.

Hästhantering som tex. longering och tömkörning.

Stallskötsel, mockning mm.

Pedagogik djurskötarkurs, hästskötarkurs och kaninskötarkurs.

Pedagogik dagläger djur/ häst inriktning.

Handledning av gårdens ledare (11- 17 åringar).

Städ av gården.

Handledning av ideella vuxna.

Handledning av praktikanter.

Service till besökare.

Administration- mail, tel, bokningar mm.

Ansvarsområden:

Ledare:Poängsystem, bokning, aktiviteter

Kalas: bokningar, kalasvärdar, utveckling

Medlemssystem

Foder: beställa och ta emot (hö, halm, kraft).

Helgsköteri: boka in de ideella på helger, hålla kurser i stall och gårdsskötsel för dessa.

Bak till gårdens café.

Säsongsuppgifter:

Assistera vid lamning, kalvning

Mjölka

Klippa får

Kvalifikationer

Längre hästvana MINST 10 års häst- och ridvana är absolut nödvändig. Skriv med vilken hästvana du har och varifrån du fått den i ansökan.

Erfarenhet av- eller utbildning i pedagogik

Erfarenhet av- eller utbildning i djurskötsel

Svenska i tal och skrift.

Datorvana

Körkort

Meriterande

Utbildning i att köra häst och vagn.

Kunskap i Voltige

Erfarenhet av föreningsarbete och arbete med ideella.

Erfarenhet av caféarbete

Erfarenhet från smådjursskötsel (särskilt kanin).

Bra att veta

Arbetet kan både vara stressigt och tungt. God kondition behövs. Arbetet är förlagt till minst två kvällar i veckan och en del helger.

Arbetsgivare
Eolshälls 4H-Klubb
Eolshällsvägen 10
12937 Hägersten
Hemsida: www.4h.se/eolshall
Ansökan
Ansök senast 17 december (1 månad 24 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Gårdsinstruktör 75-100%

Arbetsgivare / Ort: Eolshälls 4H-Klubb / Hägersten
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 17 december (1 månad 24 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Brinner du för att se unga växa? Vill du ha ett betydelsefullt arbete där du själv får vara med och påverka och utvecklas?

Sveriges 4H är en ideell barn- och ungdomsorganisation med ca 12 000 medlemmar. Vår vision är att alla barn och ungdomar ska utvecklas till engagerade och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna. Eolshälls 4H-gård är en besöksgård för grupper, skolklasser och privatpersoner och bedriver medlemsverksamhet för barn och ungdomar i ålder 6-25 år. 4H-Gården drivs enligt 4H:s riktlinjer och har tillstånd för offentlig förevisning. Bland annat föder vi upp och bevarar de svenska lantraserna. Gården har hästar, kaniner, kor, höns, och får.

Stor vikt kommer att läggas vid din personlighet, det viktigaste är att du brinner för det vi gör. Du är strukturerad, ansvarsfull, lyhörd och flexibel. Du besitter en stark förmåga att prioritera och kunna växla mellan många arbetsuppgifter. Du är kreativ och ser lösningar på problem och tar genast tag i dem när de dyker upp. Du uppfattas som glad och positiv och har lätt för att skapa nya kontakter. Du ser fram emot att möta barn och ungdomar många timmar dagligen i olika aktiviteter som du leder.

Arbetsuppgifter

Djurvård

Ridningar för personer med funktionsvariation från små barn upp till vuxna.

Undervisning i ridning i skog och mark, ibland på ridbana.

Hästhantering som tex. longering och tömkörning.

Stallskötsel, mockning mm.

Pedagogik djurskötarkurs, hästskötarkurs och kaninskötarkurs.

Pedagogik dagläger djur/ häst inriktning.

Handledning av gårdens ledare (11- 17 åringar).

Städ av gården.

Handledning av ideella vuxna.

Handledning av praktikanter.

Service till besökare.

Administration- mail, tel, bokningar mm.

Ansvarsområden:

Ledare:Poängsystem, bokning, aktiviteter

Kalas: bokningar, kalasvärdar, utveckling

Medlemssystem

Foder: beställa och ta emot (hö, halm, kraft).

Helgsköteri: boka in de ideella på helger, hålla kurser i stall och gårdsskötsel för dessa.

Bak till gårdens café.

Kvalifikationer

Längre hästvana.Skriv med vilken hästvana du har och varifrån du fått den i ansökan.

Erfarenhet av- eller utbildning i pedagogik

Erfarenhet av- eller utbildning i djurskötsel

Svenska i tal och skrift.

Datorvana

Körkort

Meriterande

Utbildning i att köra häst och vagn.

Kunskap i Voltige

Erfarenhet av föreningsarbete och arbete med ideella.

Erfarenhet av caféarbete

Erfarenhet från smådjursskötsel (särskilt kanin).

Bra att veta

Arbetet kan både vara stressigt och tungt. God kondition behövs. Arbetet är förlagt till minst två kvällar i veckan och en del helger.


Arbetsgivare
Eolshälls 4H-Klubb
Eolshällsvägen 10
12937 Hägersten
Ansökan
Ansök senast 17 december (1 månad 24 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.