På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Sverige – landet med högst yrkeskompetens i Europa?

Sverige – landet med högst yrkeskompetens i Europa?

Ja, enligt en lista som tankesmedjan European Centre for Entrepreneurship sammanställt ligger Sverige som nummer två på listan över utbildad kompetens inom kunspasintensiva yrken. Där t.ex. yrken inom Data- och IT-branschen rankas. 

Trots att Sverige placerar sig så bra har företagen fortfrande svårt att rekrytera. Sverige saknar kompetens inom Data- och IT-branscehn som också listas som bristyrken i en rapport som ManPower Group tagit fram. 

Enligt samma rapport är Sverige dessutom ett av de länder som ligger i den övre delen på kompetensbristskalan i världen och som också har svårast att fylla positioner på arbetsmarknaden. Med en procentsats på 64 % är Sverige ett av de länder som lider av akut kompetensbrist inom branschen.

I Data- och IT-branschen där Sverige presterar i topp har alltså företag problem att rekrytera. Prognosen för jobb inom Sveriges IT- och tech-bransch ser god ut. Om du är du sugen på att vara med och bidra till en fortsatt god placering eller om du vill satsa på ett yrke inom en framtidsbransch verkar det finnas gott om arbetstillfällen inom Data- och IT-branschen.  

 

Källor: ecepr.org och manpower.com