Lata dagar på kontoret..? 

Lata dagar på kontoret..? 

Enligt forskning som framgår i boken ”När? – Vetenskapen om perfekt tajming”, som Daniel H. Pink har skrivit, så är olika tider på dygnet olika bra när det gäller hur effektiv du är.

Kanske känner du att det är svårt att planera dina dagar på hemmakontoret eller så har du inte kommit igång ordentligt efter semestern ännu. Här har du 3 bra tips på hur du bör prioritera din tid för att göra din dag så effektiv som möjligt!

1. Du är alltid mest fokuserad på förmiddagen
Under förmiddagen har du din mest fokuserade tid på dygnet. Lägg därför alla viktiga möten och mer tids- och energikrävande arbetsuppgifter då. Under dina första timmar på jobbet är du som mest skärpt så se till att använda tiden smart. 

2. Analysera ditt beteendemönster
Enligt forskning är de flesta människorna mest produktiva under förmiddagen, för att sedan tappa fokus under eftermiddagen och sedan känna sig mer skärpta igen under kvällen igen. Men det är viktigt att komma ihåg att alla människor fungerar olika. Du kanske inte alls känner att påståendet passar in på dig? Du kanske är en kvällsmänniska snarare än en morgonmänniska? Om du vill hitta ett sätt som fungerar för dig är det smart att föra dagbok över dina mest produktiva timmar. Därefter kan du forma ett upplägg som passar dig! 

3. Avsluta dagen på topp
För att kunna starta och avsluta varje dag på ett så positivt och bra sätt som möjligt är det smart att sammanfatta dagen innan du går hem. En kort stund, det räcker med fem minuter, för att du ska hinna tänka igenom vad du har gjort bra och kanske mindre bra under dagen. Ett bra avslut ger dig större chans att komma tillbaka till jobbet på topp nästa dag. Dessutom ger det dig möjligheten att känna dig nöjd med din insats och avsluta dagen på topp.

Nu har du allt du behöver för färre lata dagar på kontoret :-)


Källor: Lernia.se