Komplettera dina gymnasiebetyg på distans Spela filmen ANNONS i samarbete med NTI-skolan

Komplettera dina gymnasiebetyg på distans

Ditt yrkesmässiga mål är i sikte, men du står inför en utmaning: du behöver komplettera dina gymnasiebetyg för att komma in på din drömutbildning. Då kan distansutbildningar på NTI-skolan vara dörren till din framtida dröm.

I denna artikel utforskar vi hur du kan öka dina chanser att nå ditt drömyrke genom rätt behörighet till din drömutbildning med fokus på praktiska och yrkesinriktad betygskomplettering.

Läsa upp dina betyg på Komvux
På en Komvux distansutbildning kan du komplettera dina gymnasiebetyg med ämnen som du saknar helt, men även plugga upp ämnen som du redan har betyg i och som du vill höja, vilket ger dig möjligheten att söka till högskola och universitet. Oavsett om det är ENGELSKA 5, MATEMATIK 4, GEOGRAFI 1 eller andra ämnen, har NTI-skolan skräddarsydda kurser som passar dina behov och tidsramar.

När du väl har identifierat vilka kurser eller ämnen du behöver för att komplettera dina gymnasiebetyg kan du skräddarsy ditt utbildningspaket på distans. Ofta erbjuds flexibla alternativ som ger dig möjlighet att studera i din egen takt och anpassa din utbildning till ditt nuvarande yrkesliv.

Fördelar med att läsa Komvux på distans
Att studera Komvux på distans erbjuder flera fördelar som kan vara attraktiva för många studenter. Här är några av de främsta fördelarna med distansutbildningar:

  • Flexibilitet och geografisk frihet. Vi förstår att vissa har arbete eller andra åtaganden. En distansutbildning ger dig flexibiliteten att studera enligt ditt eget schema och i en miljö som passar dig bäst, vilket är en av de främsta fördelarna med denna studieform. Du har inga geografiska begränsningar, vilket är fördelaktigt om du bor på en avlägsen plats, om du vill undvika långa pendlingar till en fysisk skola eller kanske till och med studera i solen utomlands.
  • Lärande i egen takt. En annan fördel med att studera distansutbildningar på NTI-skolan är att du kan välja tid, plats och takt för dina studier. Välj att studera i 25%, 50% eller 100% studietakt.  
  • Kombinera jobb med distansutbildning. Distansstudier är också fördelaktiga då du kan kombinera dina studier med ditt arbete. En distansutbildning ger dig möjlighet att behålla nuvarande arbete medan du studerar, vilket kan vara avgörande för att till exempel upprätthålla din ekonomiska stabilitet.
  • Studiemiljö. Du har även möjlighet att skapa din egen studiemiljö. Du kanske trivs bättre med att studera hemifrån, på ett kafé eller på biblioteket. Att ha kontroll över din studiemiljö kan bidra till en förbättrad inlärningsupplevelse.
  • Spara tid och pengar. Att plugga på distans kan vara mer kostnadseffektivt än att gå tillbaka till en traditionell skola eller universitet. Du slipper kostnader för boende och pendling och dessutom är kursera på NTI-skolan alltid gratis. Du sparar också tid genom att kunna arbeta med dina studier när det passar dig bäst, vilket är särskilt värdefullt om du redan är etablerad i ditt yrke.
  • Visa din anpassningsförmåga. I dagens snabbutvecklande värld är flexibilitet och anpassningsförmåga avgörande. Genom att plugga på distans visar du att du kan hantera olika uppgifter samtidigt och anpassa dig till nya teknologier och inlärningsmetoder.
  • Demonstrera yrkesmässig mognad. Att komplettera dina gymnasiebetyg på distans visar ditt engagemang och yrkesmässiga mognad. Arbetsgivare och utbildningsinstitutioner ser positivt på individer som tar eget ansvar för sin utveckling och visar att de är villiga att investera tid och energi i att uppnå sina mål.


Använd modern teknik och resurser
NTI-skolan, den digitala skolan erbjuder en hög kvalitet på deras distansutbildningar, med kompetenta lärare och en pedagogisk metod som har visat sig vara effektiv. Studenter på skolan har även tillgång till en personlig lärare som finns tillgänglig för frågor och stöd under kursens gång. Lärarkontakten på NTI-skolan är alltid individuell, något som många beskriver som en av de främsta fördelarna med att studera på distans på just NTI-skolan.

Att plugga på distans ger dig tillgång till de senaste teknik- och informationsresurserna. Modern teknik och digitala verktyg har gjort det möjligt för distansstudier att kunna erbjuda högkvalitativa och uppdaterade resurser online. Detta innebär att du har tillgång till de senaste läroböckerna, artiklar, videolektioner och andra pedagogiska material som är relevanta för ditt yrkesområde, oavsett var du befinner dig.

Vissa yrken kräver specialiserade programvaror eller verktyg. Genom en Komvux vuxenutbildning på distans på NTI skolan kan du få tillgång till vissa programvaror och lära dig hur man använder dem på ett professionellt sätt. Detta är särskilt värdefullt för tekniska yrken och branscher där det ständigt utvecklas ny teknik. Även om du inte har tänkt arbeta inom teknik kan användning av teknik i din distansutbildning förvärva färdigheter och kunskaper som arbetsgivare efterfrågar på arbetsmarknaden.

Vilka är NTI-skolan?
NTI-skolan är en digital skola som erbjuder kvalitativ, flexibel och individanpassad distansutbildning för dig som vill studera utifrån dina förutsättningar och behov. Varje år är det över 38 000 elever som väljer att studera på NTI-skolan, vilket har gjort att skolan är en utav de största skolorna inom distansutbildning i Sverige. Skolan har i över 50 år erbjudit distansutbildningar och tillsammans med kunniga och engagerade lärare utgör de grunden för en framgångsrik utbildning.

NTI-skolan har ett omfattande utbud av över 280 lärarledda kurser inom vuxenutbildningar på distans. Detta innebär att du kan studera när det passar dig, var du än befinner dig, och i den takt som mest bekväm för dig, med en personlig lärare som stöd.

NTI-skolan är ett utmärkt val om du vill komplettera dina gymnasiebetyg på distans för att kunna nå högre studier för framtida karriärdrömmar.

Kan man få studiemedel för Komvux distansstudier från CSN?
Ja, du kan söka CSN studiemedel för alla NTI skolans kurser. Du ansöker om studiemedel via www.csn.se.

Vem får studera på Komvux?
Detta finns utförligt beskrivet på Skolverkets hemsida.

Vem kan läsa en Komvux distansutbildning på NTI-skolan?
För att kunna ansöka om att studera på NTI-skolan behöver du i regel vara folkbokförd i en kommun som har ett avtal med NTI-skolan. Om din kommun saknar avtal kan det finnas möjlighet för dig att studera på NTI-skolan ändå, genom en så kallad interkommunal ansökan. Läs mer om det här >>.

Hur mycket kostar det att läsa på Komvux?
Det är helt gratis att studera på Komvux men du betalar själv för litteratur och kursmaterial.

 

Betalt reportage i samarbete med NTI-skolan