På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Säljare i resebranschen

Säljare i resebranschen

Från reseledare till Key Account Manager.
Efter tre år som reseledare på Mallorca, i Thailand och i Kroatien fick Irma Kanlic jobb på Fritidsresors huvudkontor i Stockholm. Nu är hon Key Account Manager och ansvarar för reseförsäljningen mot Fritidsresors återförsäljare.

Hur valde du din yrkesbana?

Att vara reseledare var nog lite av en dröm för mig redan som liten. Jag gick samhällsvetenskapliga programmet på gymnasiet med inriktning IT/ekonom och i trean gjorde jag ett projektarbete om resebranschen. Efter en liten avstickare med studier på lärarutbildningen ville jag resa, men samtidigt tjäna pengar och bygga upp mitt CV och då sökte jag en utbildning som reseledare på Fritidsresor. Och sen blev det Mallorca!

Hur ser en vanlig dag ut på ditt jobb?

För mig finns inga vanliga dagar! Häromdagen tog jag bilen till Jönköping för att vara med på en resmässa. Andra dagar sitter jag i möten med våra återförsäljare eller planerar försäljningen inför sommaren. Och snart ska jag på en studieresa med en grupp resesäljare till Turkiet och visa upp våra produkter.

Vem blir en bra säljare i resebranschen?

Du måste ha social kompetens och en passion och ett intresse för ditt arbete. Det måste lysa i dina ögon, man måste se att du verkligen själv tror på den produkt du ska sälja. Sen måste du kunna vara rak på sak och ärlig. Och ha en vilja att ställa upp och kunna lösa saker.

Får du fortfarande resa mycket?

Ja, framförallt reser jag i Sverige där jag träffar säljcheferna på de 54 återförsäljarbutikerna som jag ansvarar för. Sen måste jag ju känna till våra resmål för att kunna sälja in dem, så jag reser både själv och tillsammans med reseagenter. Det senaste året har jag varit i Mexico, på Rhodos och på Mallorca och i Thailand.

Vilket är ditt favoritresmål?

Jag älskar ju Mallorca - där finns allt! Du har de små byarna med gubben som sitter och dricker kaffe på torget och grannarna som ropar till varandra. Sen finns storstaden Palma med shopping, bra mat och trevliga restauranger. Och sen är det ju stranden i Alcudia – en 14 kilometer lång sandstrand med turkosblått hav.