På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Inga planer för hösten?

Inga planer för hösten?

Nu har antagningsresultatet kommit till de flesta utbildningarna. Det är både blandade känslor, många är glada över att ha blivit antagna andra är besvikna och vissa hoppas fortfarande att komma in som reserv.
Sen finns det andra, som inte sökt en utbildning men som ångrat sig!

Om du vill gå en populär utbildning som har många sökande, ja då kan det vara försent att börja studera till hösten. Men det finns många andra utbildningar med lediga platser som du fortfarande kan ha tur att komma in på. På yrkeshögskolan finns det en del utbildningar som har restplatser, passa på att söka nu så kan du börja studera redan om några veckor.
Även en del högskolor och universitet har lediga platser på vissa utbildningar.

De flesta utbildningarna startar på hösten men det finns också utbildningar med start i januari. Vintern kan kännas ganska långt bort just nu i mitten av juli, men det går fort! Ansökningsperioden för yrkeshögskolan kan variera men sker mellan september och oktober beroende på skola och utbildning. Ansökningsperioden för högskola och universitetsutbildningar öppnar redan den 15 september.

Du kanske inte har tillräckligt med betyg och behöver läsa upp ämnen för att bli behörig, det är ett utmärkt tillfälle att ägna hösten åt det. Du kan läsa upp dina betyg och göra prövningar både genom Komvux och privata utbildningsanordnare.