På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Medicinsk genetiker

Medicinsk genetiker

1 Lediga jobb

Forskare med inriktning på skogsträdsförädling

Arbetsgivare / Ort: Stift Skogsbrukets Forskningsinstitut, Skogforsk / Sävar
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 20 oktober (24 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Genetiker

Språk
Krav
  • Svenska
  • Engelska

Om jobbet

Skogforsk har uppdraget att utveckla plantmaterial till framtidens skogar. Nu söker vi dig som vill jobba med forskning och utveckling inom området skogsträdsförädling.

Skogens betydelse för samhället kommer att öka i framtiden. För att möta en ökad efterfrågan på förnybara produkter från skogen kommer genetiskt förädlat plantmaterial ha en avgörande betydelse. Skogforsk har ett uppdrag från samhället och skogsbruket att utveckla och nyttiggöra plantmaterial för framtidens skogar genom genetisk förädling av våra viktigaste trädslag och förvaltning av vårt förädlingsmaterial.

Som förädlare ansvarar du för projekt inom den operativa förädlingen av ett eller flera trädslag. Förädlingen genomförs i nära kontakt med skogsbrukets olika intressenter inklusive forskarkollegor på universitet och andra forskningsorganisationer, vilket är av stor betydelse för att utveckla och implementera ny förädlingsmetodik. Skogsträdsförädling innebär att man jobbar väldigt långsiktigt och kombinerar praktiskt arbete i fält och plantskola med projektplanering och statistiska analyser av resultat.

Du ska ha en utbildning som jägmästare, biolog, agronom eller liknande. Arbetslivserfarenhet och forskarutbildning inom relevant ämne är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Tjänsten förutsätter att du har ett starkt intresse för svenskt skogsbruk, statistik och analyser av data, och att du tycker det låter lockande att jobba med skogsträdsförädling. Du har både ett forskningsinspirerat tankesätt och en praktisk läggning. God kommunikationsförmåga, både i tal och skrift, är en mycket viktig egenskap och du behöver behärska både svenska och engelska.

Vi kan erbjuda ett spännande, omväxlande och framtidsinriktat jobb med goda möjligheter till kompetensutveckling på en arbetsplats där vi är övertygade om att mångfald är viktigt för både trivsel och effektivitet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på vår forskningsstation i Sävar utanför Umeå. Tillträdesdatum kan diskuteras.

Vi vill ha din ansökan senast den 20 oktober. Ange ”Förädlingsforskare” i ämnesraden och skicka ansökan till Jessica Jonsson, [email protected]

För mer info, kontakta gärna:

Thomas Kraft, programchef Förädling, [email protected], 070-69 000 58.

Mari Suontama, biträdande programchef Förädling, [email protected], 070-910 33 26

Mikael Andersson, facklig företrädare för Saco, [email protected],

Arbetsgivare
Stift Skogsbrukets Forskningsinstitut, Skogforsk
Tomten 1
91821 Sävar
Hemsida: www.skogforsk.se
Ansökan
Ansök senast 20 oktober (24 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.