Histotekniker

Histotekniker

Som histotekniker arbetar du på ett patologilaboratorium med hantering av vävnadsprover. Klinisk patologi är en nyckelfunktion inom vården där man tar emot vävnadsprover och bortopererade organ eller delar av organ, som sedan undersöks för olika sjukdomar och tillstånd. Huvudsakligen görs den undersökningen för att utesluta eller påvisa förekomsten av cancer eller dess förstadier. Därmed är du som Histotekniker en av de nyckelspelare för att sjukhuset ska kunna ge patienterna rätt svar angående diagnos/diagnoser och ta fram rätt behandling.

Utbildning

Utbildningen till histotekniker är både teoretisk och praktisk. Den riktar sig till dig som läst NA eller TE på gymnasiet. Det är en uppdragsutbildning på två terminer med start september 2024. Utbildningen ger 60 högskolepoäng men ger inte rätt till studiemedel från CSN varför Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder en anställning under utbildningstiden. Efter avslutad utbildning har du stora möjligheter att bli erbjuden en fortsatt anställning på Karolinska Universitetssjukhuset. 
Sista ansökningsdag till utbildningen som startar i september 2024 är: 2024-06-09. För mer information var god besök ki.se/uppdragsutbildning/kursutbud/histoteknik-ht24-vt25

Arbetsplats

Som histotekniker arbetar man på Medicinsk Diagnostik på ett sjukhus. 

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.