Umeå universitet

Välkommen till norra Sveriges ledande universitet

Vårat universitet präglas av såväl tradition och stabilitet som förändring och nytänkande. Våra campus främjar en dynamisk och öppen kultur med en stark känsla av samhörighet. Vårat mål är att ge både studenter och medarbetare de bästa möjligheterna till lärande och utveckling. Umeå universitet vill bidra till att samhället står rustat att möta dagens och framtidens utmaningar.

Umeå universitet erbjuder fler än 150 utbildningsprogram och 1800 kurser. En tredjedel av alla kurser är helt på engelska. Gemensamt för alla våra utbildningar är hög kompetens bland lärarna och ett tätt samspel mellan forskning, utbildning, samverkan och innovation.


Här hittar du våra utbildningar inom teknisk-naturvetenskaplig fakultet >>
 

Kurs är den minsta delen i en utbildning. Hur lång kursen är anges i högskolepoäng (hp) och du kan läsa utbildningar i olika studietakt - heltid eller deltid.

Behörighet är de förkunskaper du måste ha för att kunna läsa en viss utbildning. Vilka kurser du har läst, på vilken nivå du har läst och hur många högskolepoäng du läser avgör vilken examen du kan ansöka om när du läst färdigt.

Visa mer
Visa mindre