På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

E-handeln ökar – fler söker jobb!

E-handeln ökar – fler söker jobb!

I takt med pandemin har e-handeln ökat. Många väljer att handla på nätet och få sina produkter hemskickade istället för att handla i fysiska butiker och därmed riskera att bli smittade. 

Ett yrke som sett ökat intresse under pandemin är e-handelslogistiker (E-commerce manager). E-handelsutbildningen toppar nu som den mest sökta utbildningen via yrkeshögskolan.

Som e-handelslogistiker jobbar du som en slags digitaliseringskoordinator för olika företag och organisationer där du ansvarar för olika typer av e-handelsprojekt. Du samordnar, utvecklar och optimerar företagets eller organisationens arbete inom e-handel. Är du e-handelslogistiker jobbar du med infrastruktur och är länken mellan olika avdelningar på företaget. 

Du behöver också ha kunskap inom logistik, infrastruktur och kommunikation. Jobbet innebär att samla in och analysera statisk och annan data. Syftet är att öka företagets trafik på webben, sälja mer och därmed öka företagets lönsamhet. 

Andra arbetsuppgifter kan vara att affärsutveckla företagets omnikanaler. Det vill säga bygga både fysiska butiker och digitala webbplatser, där utbudet överensstämmer och där försäljningskanalerna är koordinerade med varandra för att uppnå ett och samma mål.


Utbildning
För att utbilda dig till e-handelslogistiker kan det finnas relevanta utbildningar inom yrkeshögskolan men du kan också ges grundläggande kunskaper på flera gymnasieprogram där bland Handel- och administrationsprogrammet. Du behöver också kunna digital affärsutveckling både strategiskt och operativt, digital statistikhantering, webbanalys, applikationer och certifieringar. 


Elin sammanfattar:
E-handeln ökar och öppnar till flera nya arbetsmöjligheter. Mitt tips är att kika på yrkesutbildningar via yrkeshögskolan. På yrkeshögskolan erbjuds enbart utbildningar där kompetensbrist råder, vilket i sin tur innebär att det finns ett behov på arbetsmarknaden som ger dig stora möjligheter att få ett jobb.  


 

Källor: dhandel.se