På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

2 Lediga jobb

Konstpedagog

Arbetsgivare / Ort: Piteå kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Konstpedagog

Om jobbet
Kultur, park och fritidsverksamheterna i Piteå kommun ska verka för att stärka pitebornas livskvalitet och folkhälsa. Verksamheterna ska ge piteborna glädje, njutning, insikt och uttrycksmöjligheter till ett rikare liv och stimulera till inflyttning och företagsetablering. Ett mångsidigt kultur- fritids- och föreningsliv ger också piteborna stöd, inspiration och förutsättningar att välja goda levnadsvanor. Att aktivt delta i verksamheterna och skapandet av dessa är en källa till nytänkande, självtillit och ett rikare liv. Kultur, park och fritidsförvaltningen består av tre avdelningar med drygt 100 medarbetare totalt och med en egen politisk nämnd som ytterst ansvarig. Förvaltningen har ett nära samarbete internt inom förvaltningen, med andra förvaltningar, externa aktörer, föreningar och medborgare. Tjänsten som konstpedagog sorterar under Kulturavdelningen som inrymmer biblioteksverksamheten, kulturmötesplatsen Kaleido/Konsthallen, Allmänkulturen, Fritid Ung, Christinasalen samt i, samarbetet med Region Norrbotten, länsdansinstitutionen Dans i Nord. Arbetsuppgifter Som Konstpedagog ansvarar du för den konstpedagogiska verksamheten och utställningsverksamheten i Konsthallen. Därtill ingår ansvar för kommunens konstinköp inklusive Konstparken samt registrering i konstregistret. Tjänsten är förlagd till kulturmötesplatsen Kaleido och i uppdraget ingår även att delta i verksamhetens dagliga göromål. Förutom samarbete med Konstföreningen kommer du att samverka med personalen på Kaleido samt med arrangörer som verkar i lokalen som övriga kulturföreningar och studieförbund. Du har budgetuppföljningsansvar och stort eget ansvar för planering och genomförande av aktiviteter med konstinriktning. Engagemang i förvaltningsövergripande och/eller kommunövergripande grupper förekommer. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår. Kvalifikationer Högskoleexamen eller motsvarande konstutbildning. Strukturerat men flexibelt arbetssätt, hög social kompetens samt erfarenhet av konstpedagogisk verksamhet liksom kunskap om utställningsteknik är en förutsättning liksom förmåga att kunna uttrycka sig i tal och skrift då korrespondens och rapportering med myndigheter samt muntlig redovisning till nämnd och förvaltning förekommer. Du har ett servicetänkande och ett positiv förhållningssätt till värdskapets betydelse. Kännedom om kulturverksamhet i vid bemärkelse, föreningsarbete i allmänhet och konstens förutsättningar i kommunal verksamhet är meriterande. B-körkort ett krav. Övrigt Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde 200501 eller enligt överenskommelse. Upplysningar Micael Jonsson Avdelningschef, telefon 0911-69 68 13 Facklig företrädare  Helén Esberg Vision, telefon 0911-69 68 04 Åsa Wilén DIK, telefon 0911-69 68 07 Välkommen med din ansökan senast 21-03-07
Arbetsgivare
Piteå kommun
Hemsida: http://www.pitea.se
Ansökan
Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Konstpedagog

Arbetsgivare / Ort: REGIONMUSEET I SKÅNE/ LANDSANTIKVARIEN I SKÅNE / Kristianstad
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 14 March (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Konstpedagog

Språk
Meriterande
  • Engelska

Om jobbet

Regionmuseet Skåne söker en konstpedagog med inriktning på barn, skola och ateljéverksamhet, 50%

Vi söker en konstpedagog som brinner för samtidskonst, lärande, publikutveckling och medskapande. Huvuduppgiften är att planera och genomföra pedagogiska program utifrån Regionmuseet Skånes och Kristianstads konsthalls utställningar med visningar och ateljépass samt att arbeta med ateljélokalernas material och verktyg. Möte med barn och unga är prioriterat, men tjänsten innehåller en variation i arbetsuppgifter och publikmöten. Vi söker dig som är engagerad och kan sprida entusiasm för konst.

Regionmuseet Skåne har omfattande pedagogisk verksamhet med fokus på det livslånga lärandet. Barn och unga är en prioriterad målgrupp, men museet utvecklar ständigt nya metoder och vägar för att nå många olika målgrupper. Tjänsten är placerad inom sektionen för lärande där du tillsammans med våra andra pedagoger skapar och genomför pedagogiska program för olika målgrupper kopplat till våra utställningar, men även på platser utanför museet. Regionmuseet Skåne har ett uppdrag att verka i hela regionen. Museet driver också Kristianstads kommunala konsthall som visar aktuell svensk och internationell konst i 3 till 4 utställningar varje år, med tillhörande programverksamhet.

Det är viktigt att du är kreativ och innovativ, liksom att du har en god omvärldsbevakning för att kunna hitta nya vägar att nå ut med museets verksamhet. Digitala kompetenser är en viktig del i att nå ut, men vi använder många olika sätt att engagera och inspirera människor. Vi ser museet som en resurs som genom lärandeverksamhet inte bara bidrar till lärande om konst, utan också bidrar till en ökad social sammanhållning, bättre hälsa, inspiration eller förändring hos människor. Vi förväntar oss att ditt expertisområde är konst, men som pedagog på Regionmuseet Skåne är det också möjligt att ingå i olika typer av projekt som går utanför det huvudsakliga arbetsområdet, varför vilja att pröva nya saker och flexibilitet är viktiga egenskaper.

Du som söker ska ha

· en utbildning på högskolenivå med inriktning konst och har även en pedagogisk utbildning.

· minst 2 års dokumenterad arbetslivserfarenhet av att planera och leda skapande verkstadspedagogiskt arbete, från konsthall, museum, skola eller liknande verksamhet.

· god kunskap om olika material och konstnärliga tekniker och stort intresse för kreativa skapande processer.

· Förmåga att ta ansvar för att initiera, driva och följa upp projekt, program och evenemang

· Uttrycka dig väl på ett skandinaviskt språk och engelska

Du är en noggrann, initiativrik person som kan arbeta både självständigt och i samverkan med andra. Stor vikt läggs vid social kompetens och samarbetsförmåga.

Tjänsten är på 50%, tillsvidare. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar:

Anna Hansen, museichef, [email protected] 0707-84 19 17

Marika Reuterswärd, konsthallschef, [email protected] 0707-84 19 37

Facklig företrädare Malin Liedberg (SACO), [email protected] 0707-84 19 45

Skicka ansökan med meritförteckning med e-post till [email protected]. Vi vill ha din ansökan senast 14 mars. Ange referensnummer 2021/2.

Om Regionmuseet Skåne

Stiftelsen Regionmuseet i Skåne är en kulturarvsorganisation som arbetar för att ge kvalitativa upplevelser och lärande med fokus på besökaren. Vi är till för hela regionen och alla som vill veta mer om och ta del av kulturarvet i vid bemärkelse. Genom vår verksamhet skapar vi förutsättningar för människor att utmanas, uppleva, umgås och utforska. Det betyder inte minst att vi tar plats i samhällsdebatten och behandlar ämnen som på olika vis är viktiga i samtiden.

Regionmuseet i Skåne erbjuder en arbetsplats där det alltid händer något nytt och där vi ständigt utvecklar verksamheten på olika sätt. Hos oss arbetar vi tillsammans och medarbetarna utvecklas genom att de alltid har möjlighet att föreslå nya idéer och projekt, där personer från alla delar av organisationen gemensamt tar museet mot nya mål.

Arbetsgivare
REGIONMUSEET I SKÅNE/ LANDSANTIKVARIEN I SKÅNE
Stora Torg
29122 Kristianstad
Ansökan
Ansök senast 14 March (13 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.