På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

45 Lediga jobb

Underhållselektriker - Vattenfall Vattenkraft

Arbetsgivare / Ort: Vattenfall AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!


Om arbetet som underhållselektriker

Du kommer att ingå i en underhållsgrupp som utgår från Stornorrfors, Storuman och Lycksele. I gruppen arbetar elektriker, mekaniker, förrådstekniker, teamledare och chef. Vi arbetar med tillsyn, förebyggande underhåll och ombyggnadsprojekt vid Vattenfall Vattenkrafts anläggningar i Västerbottens län.

Som elektriker kommer du att arbeta med elektriskt underhåll, felsökning, reparationer, montagearbeten, besiktningar, förebyggande underhåll och vissa projekt.


Exempel på arbetsuppgifter:

• Medverka i översyner/avställningar tillsammans med mekaniker, produktionstekniker och entreprenörer

• Analysera och redogöra för fel eller brister, skriva meddelanden i underhållssystemet (SAP)

• Installationer, reparationer och service

• Aktivt delta i planering och beredning av både underhålls- och projektarbeten och ansvara för mindre projekt

• Arbeta för att utveckla arbetsmetoder så att arbetet genomförs säkert, effektivt och med korrekta riskbedömningar

• Vi ser gärna att du kan anta en roll som ledande montör framöver.


Placeringsort

Tjänsten är placerad i Stornorrfors (Norrfors), Storuman eller Lycksele. Ange gärna vilken av orterna du söker till.


Om dig

Du har gymnasial eller eftergymnasial utbildning inom el. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med el-tekniskt underhåll i vattenkraftanläggningar eller någon liknande industriell verksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av instrumentering och hantering av mätvärden.

Du har en bra IT-vana, goda kunskaper i svenska och engelska samt B-körkort. Resor och övernattningar i tjänsten kommer att ingå.

Säkerhet på arbetsplatsen är nummer ett, du behöver vara en uppmärksam och trygg kollega som trivs med att samarbeta i team. Du tar stort ansvar för att arbetet görs effektivt under säkra förhållanden med löpande riskobservationer.


Ansökan

Välkommen med din ansökan via vår annons på vattenfall.se/jobb senast den 19 september, 2021. Har du frågor om din ansökan eller ansökningsportalen kontakta rekryterare Ingela Skoog, 0730-243 164.


Kontaktpersoner

För frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef Mattias Sundström, 076-790 55 47. Fackliga representanter är Anneli Jönsson Ledarna, Mikael Busk Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.


Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss, välkommen med din ansökan!

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Vattenfall AB
Ansökan
Ansök senast 19 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

ProfilGruppen söker Underhållsingenjör

Arbetsgivare / Ort: Profilgruppen Extrusions AB / Åseda
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Är du en person som hellre använder ord som utmaningar, lösningar och ja istället för ord som problem, hinder och nja? Är du en social person som tycker om att hjälpa andra människor genom din kunskap inom underhåll och produktion? Svarar du ja på dessa frågor kan det vara just dig vi söker! Profilgruppen växer kraftigt och vi söker en underhållsingenjör som kan driva förbättringsarbete med framförallt förebyggande underhåll men även att skapa instruktioner och på andra sätt möjliggöra för andra medarbetare att kunna utföra ett bra jobb med väl fungerade maskiner.

Vilka är vi?

ProfilGruppen är ett svenskt, noterat bolag som utvecklar och tillverkar kundanpassade komponenter och profiler i aluminium. Vår verksamhet kännetecknas av personligt engagemang, snabbhet, lyhördhet och professionalitet. Vi vill göra framsteg varje dag och är nu inne i en expansiv fas där företaget tas till nästa nivå. Idag har koncernen cirka 500 medarbetare, med huvudkontor i småländska Åseda. Våra kunder finns i en stor variation av branscher och främst på den nordeuropeiska marknaden. Omsättningen uppgår till cirka 1,4 miljarder svenska kronor och ungefär hälften av våra leveranser går på export.

Om rollen

I rollen som underhållsingenjör kommer du att driva förbättringsarbete vad gäller förebyggande underhåll. Du kommer att skapa instruktioner för dagligt underhållsarbete samt genomföra underhållstekniska aktiviteter vid nyanskaffning och ombyggnation av olika sorters utrustning och maskiner inom produktion. Vidare ingår i arbetsuppgifterna att skapa kravbeskrivningar och att genomföra leverantörsvärderingar med hjälp av tekniska specifikationer, funktionskravsbeskrivningar och olika formulär. I rollen ingår att föra tekniska diskussioner med maskinleverantörer, att genomföra konstruktionsgranskning, besiktningar och funktionstester. I arbetsuppgifterna ingår även att driva och delta i olika projekt inom underhåll, att supportera produktionen vid förbättringsarbete och att kalkylera på nya och befintliga jobb.

Vill du veta mer om hur det är att vara medarbetare på ProfilGruppen? Lyssna då in Magda och Semirs upplevelser!

https://www.youtube.com/watch?v=F9E3n5AEc88

https://www.youtube.com/watch?v=p0A7aulH2bM

Vem är du?

Vi söker dig som har en teknisk utbildning, gärna på högskolenivå och eller har flera års erfarenhet inom aluminiumbranschen eller annan producerande verksamhet. Du tycker om att arbeta i ett högt tempo, vilket betyder att du måste vara duktig på att strukturera och planera din vardag. Du är en individ som naturligt agerar på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet.

Som person är du strukturerad, tydlig och har en hög specialistkunskap inom underhåll och produktion samt fungerar bra i en koordinerande funktion. Du har en problemlösande analysförmåga och en positiv inställning till ditt arbete och din omgivning Dina kunskaper i svenska är goda, både i tal och skrift. Vi förväntar oss att du har goda IT-kunskaper.

Vid eventuella frågor om tjänsten kontakta Gustav Alm, Underhållschef på telefon 0474-550 35 alternativt [email protected]

Varmt välkommen med din ansökan via vår hemsida, senast den 19 september. Kandidater kommer att utvärderas löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Arbetsgivare
Profilgruppen Extrusions AB
Östra Industriområdet
36421 Åseda
Ansökan
Ansök senast 19 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Elektriker till Danderyds sjukhus

Arbetsgivare / Ort: Lassila & Tikanoja FM AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Driftelektriker

Om jobbet
Är du en driven lagspelare som gillar att jobba i högt tempo? Är du dessutom elektriker några års erfarenhet? Då vill vi gärna ha med dig i vårt team! Elektriker till Danderyds sjukhus Vi behöver förstärka vårt team med ännu en elektriker, med placering på Danderyds sjukhus. Dina arbetsuppgifter kommer att variera från dag till dag och du kommer att jobba med alla möjliga el-relaterade uppgifter som förekommer på ett sjukhus. Fokus på arbetet ligger på service och skötsel av elanläggningar och att lösa de felanmälningar som rullar in under dagen. Övergripande jobbar du för att sköta de byggnader som omfattas av entreprenaden utan avbrott och skador med stor fokus på energioptimering. All rapportering sker elektronisk via mobilen. Detta jobb är extra spännande eftersom du kommer att jobba med fastighetsdriften på ett förvaltningsobjekt som är från 20-talet. Då Danderyds sjukhus byggs om får du jobba med nya komplexa och intressanta byggnader samt teknik. Du kommer att ingå i vårt engagerade team på ca 35 personer och ha duktiga arbetsledare som bollplank. Dina insatser kommer att vara en viktig del i vår verksamhet. Beredskap kan komma att ingå. Kvalifikationer • Minst 3-årig gymnasieutbildning med yrkesexamen eller med högskolebehörighet. • Några års erfarenhet av yrket • God datorvana och administrativ förmåga då all rapportering sker digitalt • Behärska svenska mycket väl, både i tal och skrift • B-körkort Meriterande • Kunskap inom styr & reglerteknik • Arbete i vårdmiljö • Erfarenhet av service & underhåll även inom andra teknikområden såsom ventilation, värme, energi och VVS Din profil Du gillar att lära dig nya saker och lösa problem eftersom arbetsuppgifter som inte är rutinmässiga förekommer ofta. Vidare är du duktig på att prioritera och kan fatta egna beslut i stressiga situationer, eftersom dina arbetsuppgifter drivs av de felanmälningar som du får. Du har daglig kontakt med både personal och interna och externa kunder, vilket ställer krav på dig att ha en god social förmåga, vara serviceinriktad och hantera de förekommande arbetsuppgifterna och situationerna på ett professionellt sätt. Vi gör löpande urval och intervjuer och önskar därför att få din ansökan helst idag, men annars så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta Rekryterande chef: Anna Petterson +46 73 043 92 56 Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.
Arbetsgivare
Lassila & Tikanoja FM AB
Ansökan
Ansök senast 19 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Process Automation Technician

Arbetsgivare / Ort: Senior Material (Europe) AB / ESKILSTUNA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Drift- och underhållsingenjör
  • anläggning

Om jobbet

About Senior Material (Europe) AB:

Shenzhen Senior Technology Material Co. Ltd is a leading manufacturer of high-performance lithium-ion battery separator film and a strategic supplier to world’s top lithium-ion battery giants. Headquartered in the Chinese tech hub Shenzhen, the company has formed a manufacturing network of 4 production bases, strategically located in Shenzhen, Changzhou, and Hefei, China. The newly up running plant of wet-process base film and Gigafactory of coating in Changzhou are among those most-sophisticated and largest in the industry. The advanced R&D centre in Shenzhen along with research units in the US and Germany provide us strong capabilities of staying in the front of separator material and process development as well as close collaboration with lithium-ion battery cell manufacturers for specific solution. The company is listed on the Shenzhen Stock Exchange Market and plans for further expansion both in China and internationally, to cope with the tremendous demand of EV battery in the years to come.

In response to the fast electrification of mobility, which is taking place around in Europe, Senior Material has established its European subsidiary, Senior Material (Europe) AB, in Eskilstuna. A large-scale manufacturing plant, which will be equipped with high-automated production lines of both wet-process base film and coating, has left the drawing table and will be realized in coming years. To this exciting project, we are inviting you to join our stellar team in Eskilstuna to build the first-ever factory of lithium-ion battery separator in Sweden. We provide an international and dynamic working environment, with good opportunities of career development.

Role and Responsibilities:

 As Process Automation Technician you will be an important part of the local project management team.

 Providing technical lead in manufacturing equipment engineering of battery separator film coating process, slitting and packaging.

 Executing engineering activities utilizing established automation processes, equipment, tools at Senior’s plants in China.

 Executing equipment engineering activities and deliverable to meet budget, schedule, and quality targets.

 Participating in coating process equipment installation and commissioning at Senior Europe.

Background and Skills:

To be successful in this role, we want

 You have technical experience in manufacturing equipment engineering of film coating process, preferably from li-ion battery separator film manufacturing industry.

 You are a specialist in one of the following areas: film coating equipment, coating slurry preparation equipment or industrial process automation.

 You have deep knowledge in separator film manufacturing process and familiar with li-ion battery industry.

 You are a particularly good communicator in an international environment, with necessary language skills.

Personal Qualifications:

 Minimum bachelor’s degree in mechanical engineering or industrial automation.

 Minimum 5 years’ experience in manufacturing equipment engineering, experience gained in lithium-ion battery cell manufacturing industry is a plus.

 Proven track record of engineering project of new plant construction or manufacturing process automation.

 Result oriented, good sense of structure, proactive, and driving.

 Team player who embraces responsibility and wants to be part of a winning team.

 English is required and Chinese is a plus.

Contact: For information about the position, contact the recruiter at Senior Material (Europe) AB, [email protected]


Arbetsgivare
Senior Material (Europe) AB
Lagervägen 8
63502 ESKILSTUNA
Ansökan
Ansök senast 19 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Stationsingenjör

Arbetsgivare / Ort: Ellevio AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Drift- och underhållsingenjör
  • anläggning

Om jobbet
Vill du vara med och bidra till att ett hållbart energisamhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i våra elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Ellevio som arbetsgivare eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter eftersom vi ser olikheter som en tillgång.Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i våra elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Ellevio som arbetsgivare eftersträvar mångfald i kompetens och personligheter eftersom vi ser olikheter som en tillgång. I år tog vi emot utmärkelsen för Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och vi har även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team inom Nätförvaltning i Stockholm som stationsingenjör.   Matchar vi varandra? Ellevio tar ett samhällsansvar och vi drivs av att skapa framtidens hållbara samhälle. Vi är stolta över vårt arbete och vi arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa, rulla och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt. På Ellevio föregår ledare och medarbetare med gott exempel genom att agera enligt våra värderingar. Vi tror på en inkluderande kultur och strävar alltid efter att förbättra vår kollektiva intelligens. Ellevios vision är att med engagemang och kunnande bidra till en ljus och hållbar framtid. Om du, precis som vi drivs av att påverka och forma framtidens hållbara samhälle – då hoppas vi att du söker den här tjänsten!  Vad vi erbjuder dig som Stationsingenjör Som stationsingenjör blir du specialist på våra stationer i Stockholm. I rollen som stationsingenjör kommer du ha ansvaret för beställning samt uppföljning av de underhållsåtgärder som genomförs löpande, du kommer även få leda mindre underhållsprojekt. Vilket innebär att du ibland även kommer få agera tekniskt stöd till våra projektledare och entreprenörer i olika projekt när det gäller anläggningarnas funktionalitet och uppbyggnad. Som stationsingenjör ingår det även särskild kontroll av våra anläggningar, vilka genomförs regelbundet och du kommer tillsammans med kollegor arbeta med verksamhetsutveckling. Som stationsingenjör är du viktig för att våra anläggningar underhålls på bästa sätt. Att vara Stationsingenjör innebär också att du får en nära inblick i, och får vara med och följa hur vi bygger och arbetar med smarta elnät samt nätstationer. Om dig För att du ska passa och trivas i rollen som stationsingenjör ser vi att du har eftergymnasial utbildning med inriktning mot elkraft alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har några års erfarenhet av drift och underhåll, gärna inom regionalnätsanläggningar och det är meriterande om du har arbetat med byggnation av regionalnätsanläggningar. För denna tjänsten krävs det att du har B-körkort då du regelbundet besöker våra anläggningar och våra entreprenörer. Då det förekommer mycket kommunikation på svenska krävs det att du är flytande i svenska både i tal och skrift. Det krävs även att du besitter en god förmåga och förståelse i engelska. Som person är det fördelaktigt om du är lösningsorienterad då det emellan åt kan uppstå situationer och utmaningar som inte alltid har en given och klar lösning. Du behöver även ha en god förmåga att hantera flera parallella projekt och aktiviteter, vilket även ställer krav på att du har ett strukturerat arbetssätt med god förmåga att planera och prioritera. Som stationsingenjör är det även viktigt att du som person kan anpassa dig efter olika situationer och trivs med att samarbeta med andra för att nå det gemensamma målet på bästa tänkbara sätt. Som stationsingenjör har du möjlighet att specialisera dig och utvecklas inom olika områden och vi ser det som en fördel om du är nyfiken och är intresserad av att lära dig mer inom elkraft. Kontakt och information Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt? Skicka in din ansökan senast 2021-09-19. Urval kommer påbörjas efter sista ansökningsdag.   Vid frågor gällande tjänsten kontakta rekryterande chef Paola Phillippi på [email protected] eller på tel. 070 509 66 72 Vid frågor gällande ansökningsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Frida Månsson på [email protected] eller på tel. 073 202 65 67 Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning. Vill du veta mer om oss? Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.    
Arbetsgivare
Ellevio AB
Hemsida: https://www.ellevio.se
Ansökan
Ansök senast 19 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.