På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Gymnasiemässorna

Gymnasiemässorna

På hösten i Sverige är det inte endast svamp-tider utan även gymnasie-mäss-tider! Oktober och november är de två mest intensiva månaderna med många gymnasiemässor runt om i landet.

Att besöka gymnasiemässor är ett mycket bra tillfälle att skaffa sig en överblick över vilka gymnasieskolor som finns i din region. På en gymnasiemässa kan du besöka skolornas montrar och träffa skolrepresentanter och ofta även några elever som går på den gymnasieskolan.

På plats finns det allt som oftast även studie- och yrkesvägledare, representanter från gymnasieantagningen och branschorganisationer m.fl. redo att diskutera gymnasievalet och vad man kan göra efter den valda utbildningen.

Gymnasiemässorna brukar vara välbesökta och inte endast av elever, utan även av andra intresserade, som exempelvis föräldrar/vårdnadshavare, skolpersonal, t.ex lärare, rektorer, skolvärdar/värdinnor, studiepedagoger m.fl.

Vilka gymnasiemässor som arrageras runt om i Sverige och andra event/aktiviteter som öppna hus, infokvällar och prova-på-dagar kan du se om du går in på www.gymnasieguiden.se/events.

Även du som är yngre och idag studerar på åk. 8 eller 7 kan också dra stor nytta av ett gymnasiemäss-besök! :)

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA GYMNASIEMÄSSORNA och vi hoppas att du får ett trevligt och lärorikt besök!