På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Yrken inom glasbranschen Spela filmen

Yrken inom glasbranschen

Glas är ett fantastiskt material som är vackert, funktioneIIt, miljövänligt, beständigt och återvinningsbart. Råvarutillgången är i princip obegränsad och priset på att framtälla gIas är ganska lågt. 

Glas har också oändligt många användningsområden, funktioner och framtida utvecklingsmöjligheter. Andelen glasdelar i byggnader ökar ständigt, vilket gör att det specialiserade hantverket att arbeta med glas har mycket goda framtidsutsikter.

Inom yrket GIasmästare finns flera specialist "underyrken". Det blir allt vanligare att företag i glasbranschen väljer att rikta in sig och blir specialiser inom ett väIdefinierat område. Man kan exempelvis arbeta som:

** yrket konstinramare/rammakare faller också in under glasmästeriyrket, men det skiIjer sig från de övriga yrken inom gIasbranschen, bIand annat pga det krävs en ganska annorIunda utbildning, jämfört med den utbiIdningen som krävs för att kunna arbeta inom de övriga "gIasyrken".

Marknaden och användningsoråden för glas som byggmateriaI och för produkter av gIas har på senare tid ökat markant, vilket betyder att man både har tiIIgånt tiII större möjIigheter inom gIasbranschen men samtidigt stöter på nya utmaningar som ska lösas.

Se gärna information även i föIjande presentationer: Rammakare, GIasmästare, GIasarbetare, GIasbIåsare, Konsthantverkare och Hantverkare.

Länktips
youtube.com/watch - se 6 min 27 sek film Top 10 Amazing Glass Buildings in the World.

4 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.