På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

11 Lediga jobb

Folkhögskollärare, matematik

Arbetsgivare / Ort: Skolfören Borås Folkhögskola / Borås
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 10 december (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-11-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Folkhögskolelärare

Om jobbet

Nu söker vi en engagerad medarbetare med tjänstgöring från 10 januari att undervisa i matematik på gymnasienivå. Kom och arbeta på en folkhögskola med stadsdelsnära verksamhet.

Arbetsuppgifterna är knutna till de Allmänna kurserna på gymnasienivå där matemaitken är nivågrupperad efter de studerandes förkunskaper. Engagemang för människor, samhällsutveckling samt medvetenhet om vägen in i det svenska samhället är en förutsättning för arbete på Borås folkhögskola.

Tillträde 10 januari 2022. Tjänsten är en timanställning ca 25% av heltid. Schemalagd måndagar, onsdagar och fredagar, undervisningen sker i Borås folkhögskolas lokaler. Timmar för sjukvikariat kan tillkomma vid överenskommelse.

Lön och övriga villkor enligt Branschavtal Arbetsgivaralliansen-Lärarförbundet.

Arbetsgivare
Skolfören Borås Folkhögskola
Solvarvsgatan 4
50740 Borås
Hemsida: www.borasfhsk.se
Ansökan
Ansök senast 10 december (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vikarierande lärare/pedagog i Matematik på HVILAN - Folkhögskolan Hvilan

Arbetsgivare / Ort: Garantiföreningen För Folkhögskolan Hvilan / ÅKARP
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 10 december (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-11-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Lärare/Pedagog på gymnasienivå – med ämnesbehörighet i Matematik. Behörighet i andra ämnen är meriterande.

Kommun: Burlöv (Åkarp), ev vid behov i filialen i Lund.

Korta fakta om jobbet

Omfattning: 100% av heltidstjänst

Varaktighet: Vikariat vårterminen 2022.

Anställningsform: Vikariat, semestertjänst, differentierad undervisningstid

Om jobbet

Vill du jobba på Sveriges äldsta Folkhögskola? En bildnings- och utbildningsorganisation i både Åkarp och Lund där du varje dag bidrar till att ge våra studerande verktyg att komma vidare och där du personligen kommer att utvecklas? Välkommen till HVILAN!

Arbetsuppgifter och placering

Du kommer att arbeta främst inom Allmän kurs (Naturvetenskapliga basår), men tjänsten kan innefatta även andra kurser/utbildningar och uppdrag som finns i vår verksamhet. Det är meriterande att ha erfarenhet av social- och specialpedagogiskt arbete samt kunskap eller erfarenhet av vuxenutbildning eller andra utbildningsformer. Du kommer ingå i vår personalstyrka och arbeta nära våra övriga pedagoger, vår administration och skolledning för att hjälpa våra studerande att nå resultat, utveckla sina strategier och optimera sitt lärande. Samtliga våra pedagogiska tjänster innefattar social- och specialpedagogiskt arbetssätt. Placering är i Åkarp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utvecklingsinriktad, ämnesbehörig eller motsvarande ämneskompetens med pedagogisk erfarenhet på gymnasienivå eller för vuxna med kombinerad inriktning inom följande:

-Matematik och ytterligare ämne är meriterande

-Du skall ha pedagogisk förmåga

-Du är duktig på att entusiasmera unga/vuxna utifrån deras individuella förutsättningar, är trygg med att arbeta på en mångfasetterad arbetsplats

-Du är bekväm med att använda olika digitala verktyg och media som en del av din pedagogik.

Du är tålmodig, tar ansvar och hanterar de utmaningar som uppstår i vardagen med en insikt att ditt bemötande påverkar våra studerandes inlärning. Vi vill att du är utvecklingsinriktad, har god kommunikation och en förmåga att se till helheten. Du trivs med att arbeta i en miljö med höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Du är duktig på att entusiasmera och motivera unga/vuxna, är van att arbeta på en mångfasetterad arbetsplats och är en kreativ medarbetare med ett gott bemötande.

Personliga egenskaper är avgörande för tjänsten!

Meriterande

Om du även kan undervisa i något annat ämne förutom matematik. Har kunskaper i exempelvis lågaffektivt bemötande och erfarenhet av vuxenutbildning och/eller gymnasial utbildning eller motsvarande

Anställning

Vikariat, 100 %, semestertjänst med differentierad undervisningstid.

Tillträde

Enligt överenskommelse, dock senast 10 januari 2022.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 10 december 2021. Urval sker löpande under rekryteringstiden och tillsättning av tjänsten kan ske. Ansökan genomförs via Hvilans webbsystem https://hvilan.se/jobbahososs och ska innehålla personligt brev och meritförteckning. Vi tar inte emot ansökan via e-post eller post.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser

Kontakt för information kring tjänsten

Finn Malmgren, biträdande rektor för allmän kurs, 076-546 44 03, [email protected]

Eduardo Gran Villanueva-Contreras, skolchef/rektor, 076-546 44 02, [email protected]

Fackliga företrädare nås via Hvilans växel, Tfn 040-464400

Om HVILAN, www.hvilan.se

Hvilan – Folkhögskolan Hvilan har funnits sedan 17 april 1868 och är därmed Sveriges äldsta folkhögskola. Vi är en mångfasetterad folkhögskola med huvudsätet i Åkarp som ligger mellan Malmö och Lund, men vi har sedan 2015 även filial i Lund och vi bedriver även ett antal utbildningar på distans.

Våra idag ca 700 studerande per år i Åkarp och Lund upplever på plats eller online en mötesplats och folkhögskolemiljö där möjligheter och utmaningar öppnas inför framtiden. Hos oss får de studerande verktyg att påverka sin livssituation och delta i samhällsutvecklingen och Hvilan utgår från allas lika värde.

Folkhögskolan Hvilan är en religiöst och politiskt obunden och icke vinstdrivande ideell förening där mångfalden är viktig.

Folkhögskolans verksamhet regleras nationellt genom ”Förordning (2015:218) om statsbidrag till folkbildningen” och är en egen utbildningsform inom det svenska utbildningssystemet, medan Hvilans SFI verksamheten regleras av “Skollagen 2010:800”. Därutöver bedrivs ett antal uppdrag och/eller projekt inom bildning och utbildning. Hvilan Meeting är vårt nystartade uppdragsbolag, som kompletterar vår övriga verksamhet.

Tillsammans med Sveriges andra folkhögskolor är vi en egen utbildningsform inom det svenska utbildningssystemet med syfte att utjämna utbildningsklyftorna i samhället, bilda/utbilda morgonsdager yrkesverksamma samt vara en kulturskapande folkhögskolan. Hvilan är en folkhögskola i ständig utveckling, förändring och förnyelse.

För mer information om Hvilan se bl.a. www.hvilan.se, följ gärna oss via bl.a. Facebook, Instagram eller LinkedIn.

Arbetsgivare
Garantiföreningen För Folkhögskolan Hvilan
Lundavägen 68
23202 ÅKARP
Hemsida: www.hvilan.se
VISA MINDRE

Folkhögskollärare

Arbetsgivare / Ort: REGION UPPSALA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 december (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Folkhögskolelärare

Om jobbet
Region Uppsala folkhögskola Kultur och bildning är Region Uppsalas kulturförvaltning och består av enheterna Konstenheten, Kulturutveckling, Region Uppsala folkhögskola, Strategiska enheten, Verksamhetsstöd samt konferensanläggningen Wiks slott. Kulturnämnden är förvaltningens politiska styrelse. Målen för Region Uppsalas kulturpolitik är ett rikt konstliv av hög kvalitet, en hög kulturell delaktighet och en attraktiv livsmiljö. Vår verksamhet Region Uppsala folkhögskola är en mötesplats för folkbildning och kultur. Genom folkbildning skapar vi möjligheter för människor att hitta kunskap och vägledning i strävan efter personlig utveckling. Folkbildning håller samman, stärker och utvecklar det svenska samhället och demokratin genom att utjämna utbildningsklyftor och höja utbildningsnivån i samhället samt bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet. Kunskap, nyfikenhet och utveckling ledord för hur vi arbetar. Vi har ett brett utbud av kurser med fokus på kultur, hälsa, natur och språk och genomför nu folkhögskoleutbildning i Heby, Tierp, Uppsala och på den anrika anläggningen Wik som ligger i anslutning till Wiks slott. Region Uppsala folkhögskola söker en folkhögskollärare, visstidsanställning våren 2022. Ditt uppdrag Du kommer att undervisa på Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF) på Region Uppsala folkhögskola med huvudsaklig placering i Heby, Centrum för livslångt lärande. Kursen ges i samverkan med Arbetsförmedlingen. Undervisningen sker oftast i mindre grupper där en lugn och trygg atmosfär skapas. Erfarenhetsutbyte som källa till ökad kunskap och förståelse för likheter och olikheter är viktigt. Att bygga och stärka självförtroendet är centralt. Du kommer ingå i arbetslag och i uppdraget ingår även att vara mentor för en grupp kursdeltagare. Dina kvalifikationer Vi söker dig som har en lärarexamen med ämnesbehörighet på gymnasienivå. Erfarenhet av vuxenutbildning och folkhögskoleutbildning är meriterande. Du delar folkbildningens värdegrund som bland annat innebär ett demokratiskt arbetssätt, att göra det möjligt för människor att påverka sin livssituation, att bidra till ökad delaktighet i samhället samt att se till varje människas behov och förutsättningar. Din kompetens Du gillar att samarbeta och delta i ett kollegialt lärande. Du besitter dialogkompetens, är lyhörd för deltagarnas behov och ser kunskap som en gemensam lärprocess. Vi erbjuder Vi erbjuder en visstidsanställning perioden 2022-01-15 t.o.m. 2022-06-15, heltid (100%). Intervjuer sker löpande. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/). Vill du veta mer? För mer information är du varmt välkommen att kontakta Magnus Hurtig, biträdande rektor och enhetschef på Uppsala folkhögskola, på telefonnummer 070-839 91 21. Fackliga kontaktpersoner nås via Region Uppsala växeln 018-611 00 00. Vill du jobba med oss? Välkommen med din ansökan via länken nedan. Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Arbetsgivare
REGION UPPSALA
Ansökan
Ansök senast 12 december (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Folkhögskollärare i engelska och idrott, vikariat

Arbetsgivare / Ort: VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 11 dagar - upp till 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 15 december (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Folkhögskolelärare

Om jobbet
Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara. Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid. Fristads folkhögskola med ca 190 studerande erbjuder - förutom allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå – trädgårdsutbildning, undersköterskeutbildning, vävkurs, hälsolinjen, Växa - en kurs för personer med funktionsvariation och anpassningskurser för synskadade. Ytterligare 75 studerande läser vävning, yrkesbiodling eller allmän kurs på distans. På skolans internat finns det boende för cirka 40 deltagare. Skolan har också kortkurs- och konferensverksamhet. Sammanlagt är vi drygt 40 anställda som arbetar med undervisning och service. Beskrivning och arbetsuppgifter Vi söker en pedagog med kompetens att undervisa i engelska på gymnasienivå och i idrott. Tjänsteunderlaget består av 50% engelska (Engelska 5 och 6) och 30% motion (två motionsgrupper samt del av hälsoprofilen tillsammans med en kollega). Det är ett vikariat pga en föräldraledighet. Möjlighet till fortsatt vikariat på 20% (antingen motion eller engelska) finns under läsåret 22/23. Kvalifikationer Du har lärarexamen i engelska med inriktning mot gymnasiet, vuxenutbildningen eller grundskolans senare år, gärna folkhögskollärrarutbildning. Det är meriterande om du har kunskaper om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och erfarenhet av att jobba med personer som behöver stöd i sitt lärande och sin personliga utveckling. Att du har arbetat på eller själv gått på folkhögskola är också ett plus. Vem trivs hos oss: Folkhögskolan är en fri utbildningsform där lärandet och deltagarnas personliga utveckling står i fokus. Som lärare har du fantastiska möjligheter att utforma lärandet utifrån din pedagogiska kompetens och deltagarnas behov och önskemål. Vi söker dig som är skicklig på att utveckla deltagarnas självkänsla och självständighet, och kan motivera och utmana dem på rätt nivå. Du är lyhörd, tydlig och strukturerad i din lärarroll. Dessutom har du lätt för att samarbeta med kollegor, deltagare och skolledning. Villkor Vikariat under perioden 220401-220608. Intervjuer kan ske  under annonseringstiden. Om Västra Götalandsregionen Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion Ansökan Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons. Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.
Arbetsgivare
VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN
Ansökan
Ansök senast 15 december (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Bosön Idrottsfolkhögskola söker vikarierande lärare i matematik, svenska, s

Arbetsgivare / Ort: Sveriges Riksidrottsförbund
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 december (10 dagar kvar)
Publicerad: 2021-12-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Folkhögskolelärare

Om jobbet
Idrottsrörelsen är inne i en dynamisk förändringsprocess. Vi bedriver idrott i förening för att ha roligt, må bra och utvecklas hela livet. Varje dag tar vi ännu ett steg på resan mot en mer nyfiken och välkomnande idrottsrörelse. Häng med på resan mot framtidens idrottsrörelse. Bosön Idrottsfolkhögskola (IFHS) är en del av Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Bosön Idrottsfolkhögskola erbjuder bland annat allmän kurs Idrott för hälso- och idrottsintresserade som önskar komplettera gymnasiebetygen och få högskolebehörighet. I kursen ingår även idrottsinriktade ämnen och en del av undervisningen genomförs som temaundervisning. Nu söker vi lärare med kunskaper i matematik, svenska, samhällskunskap och idrott som har erfarenhet från vuxenutbildning, gärna folkhögskola och ett genuint intresse för folkbildning, kultur och mångfald. Tjänsten kan komma att bli allt från en mindre deltid till heltid beroende på omfattningen av relevant ämneskompetens. Dina arbetsuppgifter Du kommer i första hand att undervisa på allmän kurs Idrott inom några av ämnena matematik, svenska, samhällskunskap och idrott. En del av kurserna sker på plats på Bosön och en del är helt digitala. I arbetet ingår även ämnes- och mentorsansvar. Du är en viktig del i vårt socialpedagogiska arbete och har flera roller i ditt lärararbete på folkhögskolan. Kunskaper och kompetenser vid sidan av huvudämnena är önskvärt, exempelvis inom idrottsnutrition eller IT och digital teknik. Ett intresse för friluftsliv eller kultur är en fördel. Du kommer att ingå i ett aktivt och engagerat arbetslag och behöver vara beredd på att arbeta tillsammans med andra såväl som individuellt. Kvalifikationer och personliga egenskaper Vi söker dig som har studerat folkhögskolelärarlinjen eller har akademisk eller motsvarande utbildning i de ämnen du undervisar i. Erfarenhet av temaundervisning, folkbildning, idrott- och annan föreningsverksamhet är meriterande. För att trivas i din roll är du intresserad av människor och vill engagera dig i såväl utbildningssituationen som andra verksamheter som kan förekomma på en folkhögskola. Du är flexibel och uppskattar att jobba i en personalgrupp som utan prestige jobbar över de olika utbildningarna. Vi ser positivt på att du tycker om att utmana och utveckla den traditionella synen på lärande och har en kreativ och lösningsfokuserad syn på ditt arbete. Du har bred kompetens, god social förmåga och sätter individens trygghet och respekt i centrum för lärandet. Du har goda kunskaper i Officepaketet och får gärna ha arbetat med digitala lärplattformar och distansundervisning. Erfarenhet av det webbaserade verktyget SchoolSoft är meriterande. Du behärskar god svenska i tal och skrift och har du ytterligare språkkunskaper som kan komma till nytta för våra studerande med olika bakgrund blir vi glada. Fakta om tjänsten och ansökan Vår idrottsfolkhögskola finner du på Bosön vackert belägen på norra Lidingö vid Askrikefjärden, cirka 15 minuter med bil från centrala Stockholm eller 20 minuter från Ropstens tunnelbana. Viss helg- och kvällstjänstgöring kan förekomma i samband med samverkanskurser med idrottsrörelsen. Tjänsten är ett vikariat under vårterminen med start så snart det är möjligt. Goda möjligheter till förlängning. Tjänsten kan komma att bli allt från en mindre deltid till heltid beroende på omfattningen av din kompetens och erfarenhet av de aktuella ämnena. Om du har frågor är du välkommen att kontakta Liv Nordell, rektor tlf 070-530 57 44. Fackliga kontaktpersoner är Paul Westergren (Lärarnas Riksförbund) tlf 08-699 66 13 och Marie Hammar (Lärarförbundet) tlf 08-699 66 18. Vi vet att en jämställd och inkluderande arbetsplats med ett brett spektrum av erfarenheter och perspektiv bidrar till verksamhetens utveckling. Vi strävar efter att spegla hela idrottsrörelsen och vill därför utmana idrottens normer och se en stor bredd av sökande. Sista ansökningsdag är den 19 december. Välkommen med din ansökan! Läs mer om Bosön Idrottsfolkhögskola och våra utbildningar på www.boson.se/idrottsfolkhogskola SISU Idrottsutbildarna (SISU) är idrottens eget studieförbund. Vi arbetar med bildning och utbildning inom idrotten. Riksidrottsförbundet (RF) har till uppgift att stödja, företräda och leda idrottsrörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt. Tillsammans utgör vi ett gemensamt kansli som bildar, utbildar och utvecklar idrotten i förening. Vi, det gemensamma kansliet, stödjer våra distrikt samt 72 olika specialidrottsförbund som tillsammans organiserar fler än 250 olika idrotter.
Arbetsgivare
Sveriges Riksidrottsförbund
Ansökan
Ansök senast 19 december (10 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.