På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Verktygsmakare
Spela filmen

Verktygsmakare

24 Lediga jobb

Preciform söker verktygsmakare

Arbetsgivare / Ort: Randstad AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-11-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Arbetsbeskrivning

 Till Preciform AB söker vi en driven och noggrann verktygsmakare som vill arbeta på ett företag med hög utvecklingstakt och stora ambitioner. Preciform levererat formsprutade artiklar, formad plåt och systemmontage till framförallt fordonsindustrin. 

Vi söker dig som vill vara en viktig länk i vår produktion på verktygsavdelningen som är en avdelning som behöver och vill utvecklas för att möta nya utmaningarna vi ställs inför. 

Ansvarsområden

 I arbetsuppgifterna ingår det att: 

• Stötta produktionen
 • Planerad service på verktyg
 - Demontering/montering av verktygsdelar
 - Statusbedömning
 - Underhåll / utbyte av slitagedelar 

• Akuta verktygsreparationer vid haveri 
• Bedöma om reparationer behöver utföras av extern verkstad 
• Föreslå förbättringar på verktyg 
• Ändringar i verktyg i egen regi eller hos externleverantör 
• Delta i projekt och ge konstruktionskritik i 3d-miljö 
• Intrimning av nya verktyg tillsammans med företagets produktionstekniker 
• Beställa eller tillverka reservdelar 
• Även service på övrig produktionsutrustning kan förekomma 

Arbetstider

Anställningsform: anställning hos kund
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Dagtid 

Kvalifikationer

 Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som verktygsmakare i en mekanisk verkstad/tillverkande industri eller som har stort intresse och relevant utbildning. 

För att vara aktuell för tjänsten behöver du goda kunskaper inom: 
• Ritningsläsning
 • Manuell fräsning och svarvning
 • CNC programmering 
 • Solid Works

Det är meriterande om du har kunskaper inom: 
• Gnistning
• Pressverktyg
• Catia 
• Edge Cam 
• Formsprutningsverktyg 

Goda kunskaper i svenska är ett krav. 

Arbete som verktygsmakare är ett precisionsarbete och det förekommer perioder med tidspress, så för att lyckas i rollen tror vi att du är, noggrann, ansvarstagande, strukturerad och stresstålig. I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt på dina personliga egenskaper samt goda referenser från ditt yrkesliv. 

Du ska kunna arbeta i såväl grupp som självständigt. Du är en öppen, flexibel och noggrann person med en hög känsla för service och är kommunikativ. Du har en positiv inställning och har en god arbetsmoral. Tjänsten är placerad på vår fabrik i Eskilstuna och förlagd till dagtid. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. 

Erfarenhet

Att du har en mekanisk verkstadsbakgrund eller motsvarande erfarenhet.

Ansökan

 Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Emma Bergvall, konsultchef, [email protected] 

Om företaget

Calix AB och Preciform AB är två växande företag i den svenskägda koncernen CalixKlippan AB. Företagen är lokaliserade i samma lokaler i Eskilstuna och har gemensam ledning.

Preciform är en system- och komponentleverantör till fordons- och säkerhetsindustrin. Produktportföljen består i huvudsak av monterade produkter, formsprutade plastkomponenter samt formade plåtkomponenter. Vi har 120 års erfarenhet av arbete med plåtbearbetning och komponenter med fina synliga ytor för konsumentprodukter. Läs mer på www.preciform.se. 
Arbetsgivare
Randstad AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Beslag och Metall söker dig som vill arbeta som verktygsmakare!

Arbetsgivare / Ort: Lernia Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 december (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Verktygsmakare

Om jobbet
Beslag & Metall är ett familjeföretag i Ekenässjön som tillverkar och levererar komponenter främst till fordonsindustrin. Deras produktion är uppbyggd på avdelningar som pressning, svetsning, ytbehandling och montering. Beslag & Metall erbjuder och stödjer kunderna med att industrialisera deras produkter samt utför samtliga delar i produktionskedjan. Företaget grundades år 1938 och med 80 års erfarenhet har de byggt upp en stor kompetens inom plåtsegmentet. Denna grund tillsammans med engagerad personal och småländsk finurlighet har bidragit till företagets investeringar och tillväxt. Marknad och efterfrågan är det som styr, idag producerar beslag och metall komplexa artiklar i höga volymer i material som stål, aluminium, rostfritt och mässing. Arbetsuppgifter: Du kommer att ingå i ett team på ca 15 personer som arbetar i en modern maskinpark. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är tillverkning och service av följdverktyg och fixturer. Du kommer även att programmera CNC-maskiner. Kompetens: Vi söker dig som har erfarenhet av: • Ritningsläsning och mätteknik • Erfarenhet av Mastercam/Edgecam • Programmering av CNC-maskiner • Erfarenhet av pressverktyg/fixturer är meriterande Bakgrund: Vi söker dig som har tidigare erfarenhet som verktygsmakare eller är tekniskt intresserad och har viljan att arbeta som verktygsmakare. Egenskaper: Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är driven och tar egna initiativ. Du är händig och arbetar gärna praktiskt och är inte rädd för att ta i. Vi förutsätter att du är flexibel och ordningsam samt att du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Information: Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kommer tillsättas så snart vi hittat rätt person, så välkommen med din ansökan så snart som möjligt! Forma framtiden med oss! Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid! Läs mer på lernia.se.
Arbetsgivare
Lernia Bemanning AB
Ansökan
Ansök senast 6 december (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Verktygskonstruktör till Saab Dynamics i Malmslätt

Arbetsgivare / Ort: Skill Rekrytering & Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 10 december (9 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Verktygskonstruktör

Om jobbet
Är du en erfaren konstruktör som är intresserad av att arbeta inom ett unikt område på Saab? Har du tidigare erfarenhet av bred konstruktion och nu vill använda dina färdigheter till innovativa projekt? Till Saab Dynamics söker vi en verktygskonstruktör med start omgående, läs mer och ansök till tjänsten idag! Om företaget Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk. Verksamheten präglas av tillverkning av komponenter i komposit såsom utskjutningsrör, radomer, fenor etc. Kompositområdet är en kärnverksamhet för Dynamics. Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där mångfald ses som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Dina arbetsuppgifter Som verktygskonstruktör på Saab Dynamics kommer du tillhöra en avdelning som jobbar med mekaniska konstruktioner inom undervattensfarkoster. I rollen blir du tilldelad projekt och ansvarar för att ta en konstruktion från kravställning och konceptlösning till slutlig verktyg/verktygsfixtur. Arbetet innebär interaktion med interna som externa aktörer och du kommer samarbeta med bland annat inköpare, produktionstekniker och produktion. I arbetet förekommer i huvudsak följande arbetsuppgifter: • Hantera kravspecifikationer • Kommunicera med olika intressenter/kravställare i projektet • 3D modellering i CADverktyg Tjänsten är placerad i Malmslätt, Linköping. Din profil Vi söker dig som har ett intresse för teknik och goda kunskaper inom mekanisk konstruktion. Du är lösningsorienterad, självgående och nyfiken på ny teknik samtidigt som du trivs mycket bra med att samarbeta med andra. Då rollen innebär många kontaktytor förväntas du vara duktig på att kommunicera, både på svenska och engelska. För att lyckas i tjänsten som verktygskonstruktör vill vi att du har minst tre års erfarenhet inom verktyg eller mekanikkonstruktion. Vi vill även att du: • Har relevant utbildning inom relevant området på minst högskolenivå, till exempel inom maskinteknik eller produktutveckling. • Har erfarenhet av Solid Works, CATIA eller motsvarande CAD- verktyg för verktygskonstruktion. • God insikt i och erfarenhet av produktion och produktionsprocesser. Kunskaper inom kompositteknik är meriterande. Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. Ansökningsförfarande Tycker du att den här tjänsten passar dig och din kompetens? Vi är nyfikna på att läsa din ansökan! Vi arbetar med löpande rekrytering, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. För att ansöka till tjänsten skickar du in ditt CV samt ett personligt brev där du motiverar varför just du passar tjänsten som mekanikkonstruktör på Saab. Detta är initialt ett konsultuppdrag via Skill på 6 månader med mycket goda chanser till förlängning eller anställning direkt på Saab. Vi tar endast emot ansökningar via hemsidan. Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Isabelle Wallin via mejl, [email protected] Varmt välkommen med din ansökan! Om oss Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.
Arbetsgivare
Skill Rekrytering & Bemanning AB
Hemsida: https://skill.se/
Ansökan
Ansök senast 10 december (9 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Lernia söker Verktygsmakare för rekrytering till Profilgruppen AB

Arbetsgivare / Ort: Lernia Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 december (11 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Verktygsmakare

Om jobbet
ProfilGruppen är ett svenskt, noterat bolag som utvecklar och tillverkar kundanpassade komponenter och profiler i aluminium. Vår verksamhet kännetecknas av personligt engagemang, snabbhet, lyhördhet och professionalitet. Vi vill göra framsteg varje dag och är nu inne i en expansiv fas där företaget tas till nästa nivå. Idag har koncernen cirka 500 medarbetare, med huvudkontor i småländska Åseda. Våra kunder finns i en stor variation av branscher och främst på den nordeuropeiska marknaden. Omsättningen uppgår till cirka 1,4 miljarder svenska kronor och ungefär hälften av våra leveranser går på export. Vi söker Verktygsmakare Är du intresserad av teknik i olika former och har lätt för att se mekaniska samband? Vill du jobba i en produktion med en lagom mix av genuint hantverk i kombination med modern teknik? Om du svarar ja på dessa frågor och har en specialistkunskap inom verktygstillverkning är du nog den vi söker, så läs vidare! Vilka är vi? ProfilGruppen är ett svenskt, noterat bolag som utvecklar och tillverkar kundanpassade komponenter och profiler i aluminium. Vår verksamhet kännetecknas av personligt engagemang, snabbhet, lyhördhet och professionalitet. Vi vill göra framsteg varje dag och är nu inne i en expansiv fas där företaget tas till nästa nivå. Idag har koncernen cirka 500 medarbetare, med huvudkontor i småländska Åseda. Våra kunder finns i en stor variation av branscher och främst på den nordeuropeiska marknaden. Omsättningen uppgår till cirka 1,4 miljarder svenska kronor och ungefär hälften av våra leveranser går på export. Om rollen som Verktygsmakare Som verktygsmakare stöttar du produktionen med din tekniska kunskap och utförande. Du arbetar med nytillverkning, ombyggnation, underhåll och renovering av verktyg och fixturer. Du tillverkar även prototyper och/eller driver prototypframtagningar. För att kunna göra detta ställs höga krav på precision och exakthet. Verktygsmakare arbetar dagligen i CAD/CAM-program och deltar ofta i projekt eller delprojekt. Du arbetar med ständiga förbättringar tillsammans med andra avdelningar och funktioner inom organisationen. Att aktivt verka för en säker arbetsmiljö och rapportera in risker i HMS-system ingår också i arbetsuppgifterna. I rollen får du möjlighet att bredda dina redan befintliga kunskaper och det finns även utrymme för nya kreativa tankar och idéer som kan leda till förbättrade rutiner och processer inom aktuellt område. Vill du veta mer om hur det är att vara medarbetare på ProfilGruppen? Lyssna då in Magda och Semirs upplevelser! https://www.youtube.com/watch?v=F9E3n5AEc88 https://www.youtube.com/watch?v=p0A7aulH2bM Är du rätt profil? Vi tror att du har en yrkesteknisk eller teknisk utbildning på gymnasienivå med praktisk erfarenhet och vana av att arbeta med styrda bearbetningsmaskiner. Det kan innebära fräsning, trådgnistning, svarvning och slipning. Du har goda IT-kunskaper och kan rita i CAD/CAM. Du har god svenska i tal och skrift. Kunskap i Solidworks är meriterande. För att vi ska trivas tillsammans tycker du om att både arbeta självständigt och i team. Du är en individ som naturligt agerar på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet. Du besitter en specialistkunskap och ser till att själv underhålla den, men också att förmedla ut dina kunskaper på ett bra sätt till andra i organisationen. För att lyckas i rollen arbetar du strukturerat och noggrant och har ett högt kvalitetsfokus samt ett lösningsorienterat förhållningssätt. Stor vikt kommer läggas på att du lever upp till vår värdegrund som bygger på att vi är personligt engagerade, lyhörda, snabba, arbetar för ständiga förbättringar och att vi är professionella. Varmt välkommen med din ansökan via Lernias hemsida senast 2021-12-12. Kandidater kommer att utvärderas löpande så tveka inte över att skicka in din ansökan redan idag!
Arbetsgivare
Lernia Bemanning AB
Ansökan
Ansök senast 12 december (11 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Underhållstekniker till TitanX i Linköping

Arbetsgivare / Ort: Montico Hr Partner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 december (11 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Verktygsmakare

Om jobbet
* Om tjänsten Är du en driven person, bra på att hitta förbättringar i konstruktion och arbetssätt? Har du arbetat som verktygsmakare eller har du en verkstadsteknisk utbildning med praktisk erfarenhet? Då ska du söka jobbet som underhållstekniker pressverktyg på TitanX! TitanX Engine Cooling AB är en global leverantör av motor- och transmissionskylningslösningar till kommersiella fordon. Företaget omsätter 2 miljarder/år och har 800 anställda världen över. I Sverige finns kontor i Mällby samt i Linköping. Arbetsbeskrivning Som underhållstekniker pressverktyg ingår du i TitanX teknikorganisation på 14 personer. Ditt arbete består av underhållsarbete och felsökning på företagets verktyg för stansning och formning av tunnplåt, men även förbättringsarbete, att delta vid kravställning av nya verktyg samt konstruktionsgenomgångar. Du kan själv vara med att utveckla denna tjänst med exempelvis underhållsplanering, reservdelshantering eller enklare konstruktionsarbete. TitanX är en arbetsplats med bra sammanhållning och högt i tak. Företaget har korta beslutsvägar och ledare som kan teknik. Här kan du kan göra skillnad! Vi söker dig som Du är en person som har lätt att se helheten och förstår vikten av förebyggande arbete med ständiga förbättringar. Du är självgående och kan ta egna initiativ. I grunden har du en verkstadsteknisk utbildning, verktygsmakarutbildning är meriterande. Du vet hur stansning, formning och nitning fungerar och vilka krav det ställer på verktygen. Du behärskar grundläggande ritningsläsning och arbetar säkert och effektivt med manuella verktygsmaskiner. TitanX verkar i en rökfri miljö. VI ser gärna kvinnliga sökanden till tjänsten.
Arbetsgivare
Montico Hr Partner AB
Hemsida: http://www.montico.se/
Ansökan
Ansök senast 12 december (11 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.