På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Textilingenjör

Textilingenjör

2 Lediga jobb

Certifieringsspecialist

Arbetsgivare / Ort: The We Select Company AB / GÖTEBORG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 10 december (10 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Om oss

Alligo är ett affärsområde inom Momentum Group och är mest kända på marknaden genom våra starka konceptvarumärken Swedol, TOOLS, Grolls och Univern. Sammantaget omsatte Alligo 8,1 miljarder kronor 2020 och har cirka 2300 anställda. Tillsammans riktar vi oss i första hand till företagskunder inom industri & verkstad, bygg & anläggning, offentlig verksamhet, åkeri & transport eller jord- & skogsbruk. Vi vet att de efterfrågar högsta kvalitet på produkter, tjänster och rådgivning. För att möta det har vi en kompetent säljkår, nära samarbete med marknadsledande leverantörer och ständig utveckling av egna varumärken och sortiment. Hos oss kan man handla verktyg, förnödenheter, arbetskläder och skydd och man kan göra det i butik, på nätet eller direkt från någon av våra inne- eller utesäljare. Vi har webbhandel och cirka 200 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland.

Om tjänsten

Vi söker en vikarie för en av våra certifieringsspecialister på Alligo. Du kommer arbeta med våra egna varumärken inom arbetskläder, handskar, skor och tekniskt skydd på vår certifieringsavdelning i Göteborg.

Som Certifieringsspecialist arbetar du nära våra produktutvecklare och produktchefer med ansvar för certifieringsprocessen, både inom PPE och OEKO-TEX®. Du utför även textil provning i vårt interna laboratorium enligt standardiserade testmetoder och har daglig kontakt med leverantörer, producenter och certifierings-/testinstitut.

I vårt arbete vägleds vi av tre gemensamma värderingar – Engagemang, Samarbete och Kompetens.

Arbetsuppgifter

 • Stötta övriga funktioner gällande specifika standarder inom PPE, OEKO-TEX® och textil provning
 • Säkerställa kvalité på material genom textil provning inklusive dokumentation samt granskning av externa testrapporter
 • Löpande begära in OEKO-TEX®-certifikat från våra leverantörer
 • Sammanställa nödvändig dokumentation, genomföra ansökningar och hantera certifikat inom PPE och OEKO-TEX®
 • Löpande se över befintliga produktcertifikat inom PPE

Som person

För att trivas i rollen behöver du vara bekväm med att ta eget ansvar, vara noggrann och arbeta systematiskt. Du är engagerad i din roll och har en positiv och lösningsorienterad inställning. Du är öppen, har lätt att kommunicera och delar gärna med dig av din kunskap.

Lämplig bakgrund

 • Högskoleexamen på grundnivå (Kandidat alternativt yrkesexamen), Textilingenjör eller likvärdigt
 • 1-3 års arbetslivserfarenhet inom kvalitetsarbete/provning i textilt laboratorium, produktcertifiering främst inom PPE och OEKO-TEX® samt vana att läsa och tolka testrapporter, standarder och certifikat

Kunskaper och färdigheter

 • God datorvana
 • Goda kunskaper i engelska
 • PDM/PLM-system är meriterande

Ansökan

Vänta inte med att skicka oss din ansökan då vi rekryterar fortlöpande och tillsättning kan ske innan ansökningstiden löpt ut. Sök via vår hemsida, vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Vikariatet är på heltid och sträcker sig över 1 år. Vi ser gärna att du kan börja hos oss runt den 10 januari 2022.

I rekryteringsprocessen kan vi komma att tillämpa personlighetstest, bakgrundskontroll, kreditupplysning samt utdrag från belastningsregistret.

Arbetsgivare
The We Select Company AB
41263 GÖTEBORG
Hemsida: https://www.alligo.com/
Ansökan
Ansök senast 10 december (10 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Textilingenjör Automotive, Göteborg

Arbetsgivare / Ort: I3Tex AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 december (12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Textilingenjör

Om jobbet
Trivs du i gränslandet mellan material, design och teknik och att tillsammans med kollegor från olika discipliner verka för att hitta den optimala lösningen? Kanske är du idag en erfaren textilingenjör redo för konsultrollen eller så vill du ta klivet in i den tekniska textilsektorn? I rollen som textilingenjör kommer du bland annat ansvara för att leda och driva projekt samt mottag och adressera design-tekniska frågeställningar. Du kommer även samarbeta med externa parter, t ex leverantörer. Värdefulla erfarenheter för tjänsten; - Akademisk utbildning inom relevant område, t ex materialteknik, textilingenjör, produktutveckling m.fl. - Erfarenhet och kunskaper inom olika material, främst textil, inkl. kvalitets- och miljöstyrning. - Projektledarerfarenhet och erfarenhet från att arbeta tvärfunktionellt i en internationell miljö. - Kännedom om produktutvecklings- och designprocessen. - Erfarenhet från fordonsbranschen är starkt meriterande. - Goda språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Som person tror vi att du är en framåt och proaktiv kommunikatör som strävar efter struktur och effektivitet i projekten genom goda samarbeten! OM OSS i3tex är ett visions- och värderingsstyrt tekniskt konsultbolag inom produktutveckling och tillsammans med våra kunder utvecklar vi framtidens produkter för en bättre värld. Vi tror på en stark företagskultur, att hjälpa varandra att lyckas och att ha roligt tillsammans! Idag är vi 170 medarbetare fördelat på 6 kontor runtom i Sverige. Våra kunder återfinns inom Automotive, Medical Technology, IT & Digital Solutions, Aerospace och Industry. De tre i:en i i3tex står for Innovate, Implement, Improve! Vill du ställa frågor om tjänsten eller om oss som företag kan du kontakta affärs- och medarbetaransvarig Björn Aiff och har du fackliga frågor kan du kontakta någon av våra fackliga representanter via växeln 031-589700. Vi ser fram emot din ansökan! Kontakt ???? Björn Aiff, 0708- 357 292
Arbetsgivare
I3Tex AB
Ansökan
Ansök senast 12 december (12 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.