På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Sherpa

Sherpa

Sherpa är en bergsguide. Sherpan arbetar i en av världens tuffaste miljöer där kunskap, erfarenhet och rätt utrustning ofta kan utgöra skillnaden mellan liv och död för både sherpan och de bergsklättrare som denne guidar i bergsmiljön.

Sherpan tar människor upp på och ner från olika berg och bergmassiv, bland annat till världens högsta och mest utmanande toppar - däribland Mount Everest, som är världens högsta berg med 8 848 meter över havet.

Sherpan kan också delta i byggandet av klätterleder samt underhåll av bergsleder och stigar.

Utbildning

Vilken utbildning som en sherpa har varierar kraftigt från ett land till ett annat, beroende på vilken lagstiftning som gäller i det aktuella landet. Det finns exempel på att en sherpa kan vara i princip helt självlärd, utan att ha någon formell utbildning, över huvudet taget.

Visa mer
Visa mindre

9 Lediga jobb

Kajakguide & friluftskock: Gräsö Kanotcentral, på ön Rävsten

Arbetsgivare / Ort: Båt&Kajak Boden / Gräsö
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 juni (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Meriterande
 • Naturguidning
 • Enklare matlagningskunskaper
 • Turism- och konferenstjänster
 • produktkunskap
 • Sportfiske
 • instruktör
 • Fisketurism
 • ledarerfarenhet

Språk
Krav
 • Svenska
Meriterande
 • Engelska
 • Tyska
 • Franska

Om jobbet

Gräsö Kanotcentral bedriver till största delen sin verksamhet här på ön Rävsten, strax sydost om Gräsö. Här utgår du med fördel, om du på ett snabbt och smidigt sätt vill upptäcka Gräsö rofyllda skärgård. Med hundratals öar och ytterskärgården alldeles runt knuten.

Verksamheten består av uthyrning av kajaker, paddelbrädor, båtar, tält- och fiskeutrustning.

Vi anordnar nybörjarkurser i kajakpaddling, och guidade paddlingsturer, samt kör båttransporter.

Dessutom säljer vi kajaker, kajaktillbehör, kartor & sjökort via butik och Internet.


Därför kan vi erbjuda dig en riktigt spännande och variationsrik arbetsplats, i unik skärgårdsmiljö. Där du får goda möjligheter till att skaffa dig breda erfarenheter inom turismverksamhet, och att arbeta konstruktivt och självständigt.

Du bör vara servicevänlig, bekväm i att prata inför folk, och självgående.

Erfarenheter inom havskajakpaddling, SUP, naturguidning, och/eller friluftsmatlagning är önskvärda.


Du bor med fördel i närområdet, samt känner till omgivningen i den närliggande skärgården.

Du bör kunna ta dig med bil, moped eller cykel till Äspskärets brygga, södra Gräsö. Båt finns tillgänglig.

Enklare övernattning på plats, kan vid behov vara möjligt. Anordna guidade turer i havskajakpaddling, för mindre grupper, i olika omfattning med eventuell övernattning.

Instruera gäster i havskajakpaddling eller stå-upp-paddling.

Friluftsmatlagning över öppen eld.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Båt&Kajak Boden
Rävsten
74296 Gräsö
Hemsida: http://www.grasokanot.se
Ansökan
Ansök senast 30 juni (13 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

SOMMARGUIDE 2021

Arbetsgivare / Ort: Emåns Ekomuseum / Bodafors
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 15 juli (28 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Svenska
Meriterande
 • Engelska
 • Tyska

Om jobbet

Vi söker två personer som vill jobba med att möta och guida våra besökare under denna sommar. Du som söker är gärna naturintresserad och gillar att informera/samtala med människor. Här får du träna och utveckla ditt kundbemötande i en servicesituation. Arbetsuppgifterna varierar mellan både historie- & naturguidning, försäljning i vår butik och servering.

Om anställningen

Uppdraget innebär att jobba från 10.30-17 tisdag- söndag fr o m 29 juni- 15 augusti med tillägg för helgerna 21-22 och 28-29 augusti. Ersättningen är i form av timlön.

Om oss

Emåns Ekomuseum är en ideell förening som bildades i början av 1990-talet. Vi är en partipolitiskt obunden ideell förening . I verksamheten representeras flera olika kompetens- och ämnesområden. Det finns en lokal historisk dimension i våra byggnader, där Jönköpings läns Museum svarar för en bred historisk kompetens. Vi har fokus på området vatten och biologi bl. a genom naturskolan och kopplingar till Bodafors fiskevårdssällskap . Vi är lokalt förankrade i dagens Bodafors genom ivrigt frivilligarbete. Nässjö kommuns Kultur- och Fritid bidrar på den kommunala nivån och slutligen har vi många sponsorer som ber bidrag både i form av arbete och pengar . I en värld där ”allt fler kan allt mer om allt mindre” har Emåns Ekomuseum här en viktig uppgift när det gäller att förklara olika övergripande orsakssammanhang. För mer information se www.ekomuseum.nu

Hör av dig till oss via telefon 0706392233 (Maj-Inger) eller 0704023860 (Ugne)

Maila: [email protected]Arbetsgivare
Emåns Ekomuseum
Dammgatan 15
57162 Bodafors
Hemsida: https://ekomuseum.nu
Ansökan
Ansök senast 15 juli (28 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Guider

Arbetsgivare / Ort: Uppsala Vatten och Avfall AB / UPPSALA
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 1 augusti (1 månad 15 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Guide

Om jobbet

Vi söker engagerade guider som vill bidra till ett mer hållbart samhälle!

Vi på Uppsala Vatten ger barn och vuxna mer kunskaper kring vatten, avlopp och avfallsfrågor. Vi vill inspirera och underlätta för Uppsalaborna att leva mer hållbart och ge kunskap om hur vi får vårt dricksvatten, hur vi tar hand om vårt avloppsvatten och vårt avfall.

Nu behöver vi dig som är intresserad och gärna kunnig inom nämnda områden och som har en pedagogisk förmåga att berätta och visa för barnfamiljer och andra besökare. Vi söker fyra personer som vill guida och bemanna på Pumphuset. Är det du eller någon du känner?

Vi behöver hjälp med det här:

Vi söker fyra personer som kan bemanna och guida under söndagsöppet på Pumphuset, i ett lag av fyra. Ni arbetar i par och bemannar varannan söndag med start september 2021.

Vi söker dig som känner igen dig i det här:

Du har ett genuint intresse för hållbarhet och att förmedla kunskap. Du tar ansvar och kan ta egna initiativ. Du har lätt att prata med nya människor och tycker det är roligt att berätta och visa. Kanske går du en naturvetenskaplig eller pedagogisk utbildning? Det är meriterande om du har kunskap inom något av våra kompetensområden och pedagogisk erfarenhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vi vill att du är lyhörd, framsynt och nyfiken.

Det här är vi:

Uppsala Vatten är ett kommunalt bolag som med högt tekniskt kunnande och stort engagemang levererar dricksvatten, renar avloppsvatten, hämtar hushållsavfall, producerar biogas och återvinner avfall. Vi arbetar aktivt för att kommunicera vad vi gör och öka kunskapen om kretslopp och hur man kan leva mer hållbart. Ett sätt för oss att göra det är att ta emot studiebesök på våra anläggningar. Vi visar upp vattenverk, reningsverk, biogasanläggning, avfallsanläggning med deponi samt återvinningscentraler. Vi har också Uppsalas första vattenverk Pumphuset som är ett museum med en interaktiv utställning om vatten och avfall. Under veckodagarna håller vi i bokade besök av framför allt skolklasser, men på söndagar och vissa särskilda tillfällen har vi öppet då allmänhet kan besöka utställningen.

Övriga upplysningar

I denna rekrytering kan olika typer av personlighets- och färdighetstester samt bakgrundskontroll komma att användas som ett komplement i urvalsprocessen.

För närvarande pågår ett arbete med att anpassa bolagets verksamhet till ändrade omvärldsförutsättningar. Detta medför att tjänsten kan komma att inplaceras i säkerhetsklass, viket då innebär att du kan behöva genomgå en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585).


Har du några frågor är du välkommen att kontakta Stina Bengtsson 018-7279237 eller [email protected] Facklig kontakt är Björn Nilsson, SACO, 018- 727 94 38, Ida Vikström, VISION, 018-7279414, och Anders Ferm, Kommunal, 018-7279498.

Arbetsgivare
Uppsala Vatten och Avfall AB
RAPSGATAN 7 UPPSALA BUSINESS PARK
75144 UPPSALA
Hemsida: https://www.uppsalavatten.se/om-oss/foretaget/jobba-hos-oss/
Ansökan
Ansök senast 1 augusti (1 månad 15 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Upzone Oxelösund söker en till Rescuer

Arbetsgivare / Ort: Upzone Äventyrsparker AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 11 augusti (1 månad 25 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Att arbeta som Rescuer hos oss på Upzone innebär många gånger fartfyllda dagar. Du arbetar utomhus i våra höghöjdsbanor och att klättra på hög höjd blir din vardag. Arbetet består till stor del av att coacha och instruera våra gäster i hur man använder vår utrustning och tar sig igenom våra banor. Ett stort ansvar du som Rescuer har är att vid behov hjälpa de deltagare som behöver, att ta sig ner eller att fortsätta banan genom räddningsarbete. Hos oss får du chansen till ett aktivt arbete utomhus och att arbeta med människor som vill utvecklas och utmana sig själva med din hjälp. Rescuer är ett krävande arbete både fysiskt och psykiskt. Vi söker därför dig som är ansvarsfull, trygg och gillar att arbeta med människor. Du behöver ha ett högt säkerhetstänk, vara positiv och gilla att ge det lilla extra för en bättre upplevelse. Vi söker dig som kan tänkas jobba både vardagar och helger, i alla väder. Det är en timanställning där det delas upp i 2 delar. Mellan Maj-Juni och September-Oktober är det lågsäsong vilket ger lite mindre timmar men under Juli-Augusti kommer det finnas upp till 80% i timmar per person.
Arbetsgivare
Upzone Äventyrsparker AB
Hemsida: http://www.upzone.se
Ansökan
Ansök senast 11 augusti (1 månad 25 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Äventyrsguide i Tänndalen

Arbetsgivare / Ort: Grönklittsgruppen AB (Publ)
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 5 september (2 månader 19 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Vildmarksguide

Om jobbet
Tänndalen är en av Sveriges större skidanläggningar och ingår som en del i Skandinaviens största skidområde Funäsfjällen. Tänndalens skidområde består av 12 liftar och 53 nedfarter. På området finns ett flertal restauranger, caféer, värmestugor, skiduthyrning med sportbutik samt livsmedelsbutik. Hamrafjällets Lift även kallat Tänndalen ingår i Grönklittsgruppen som är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag som omfattar anläggningar inom camping, temaparker och skidanläggningar. Tänndalens skidanläggning söker nu äventyrsguide till vintern 2021/22   Vi söker dig som vill leda våra gäster ut på turer och äventyr som de sent ska glömma. Du jobbar med Tänndalens Guidebyrå, här hyr våra gäster skidor, köper kläder i butiken, bokar skidskola och även turer och äventyr. Tänndalen är en del av Funäsfjällen, Skandinaviens störts skidområde och med 60 toppar över 1000möh. Jobbet innefattar allt ifrån guidning både utför och på längden med skidor eller snöskor under fötterna. Tidigare erfarenhet inom guidning är meriterande, stegutbildning och lavinutbildning är ett krav och b-körkort och skoterkort krävs.   Rekrytering sker löpande och kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.   Som Äventyrsguide i Tänndalen bör du kunna tänka dig att kombinera din tjänst med en annan tjänst på anläggningen.   Krav: Körkort: * B (Personbil)
Arbetsgivare
Grönklittsgruppen AB (Publ)
Hemsida: http://gronklittsgruppen.se
Ansökan
Ansök senast 5 september (2 månader 19 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.