På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Säkerhetspolis
Spela filmen

Säkerhetspolis

5 Lediga jobb

Gruppchef till fysisk säkerhet

Arbetsgivare / Ort: Säkerhetspolisen / Solna
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Är du en person med genuin förmåga att leda och utveckla andra och som med tillit skapar motivation och delaktighet i gruppen för att nå uppsatta mål? Vi söker nu en motiverad, erfaren gruppchef som vill leda och utveckla en grupp inom fysisk säkerhet.

Ort: Stockholm

Sista ansökningsdag: 2021-10-24

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Som gruppchef har du personalansvar för och leder det operativa arbetet inom fysisk säkerhet, medarbetarskydd och säkerhetsskyddad upphandling. Gruppen består av både handläggare och specialister som främst arbetar med rådgivning, samverkan, kontroll och uppföljning. Utöver det så handlägger gruppen även vissa typer av säkerhetsärenden.

Du värnar om en god arbetsmiljö och skapar teamkänsla, motivation och engagemang i gruppen. Tillsammans med gruppen arbetar du för ständiga förbättringar och effektivisering och tillvaratar medarbetarnas kompetens och idéer för fortsatt utveckling.

Du arbetar med att upprätthålla och utveckla interna och externa kontakter med samarbetspartners såväl nationellt som internationellt.

I rollen som gruppchef är du en del av enhetens ledningsgrupp som tillsammans verkar för att enheten som helhet ska utvecklas i enlighet med myndighetens övergripande mål och behov. Du arbetar med att upprätthålla och utveckla interna och externa kontakter med samarbetspartners, nationellt och internationellt.

Din placering är i Stockholm, men resor inom och utanför Sverige förekommer.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Du har följande kompetens:

 • Polisexamen eller annan för tjänsten relevant examen
 • Erfarenhet av direkt ledarskap
 • Erfarenhet av arbete med medarbetarskydd
 • Erfarenhet av arbete med fysisk säkerhet
 • Goda kunskaper om Säkerhetsskyddad upphandling
 • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i både tal och skrift
 • Körkort med B-behörighet

Du som söker kan också ha meriter som tillför bredd i våra arbetsgrupper. Kan du bidra med något eller flera av följande är det värdefullt:

 • Goda kunskaper om Säkerhetspolisens operativa verksamhet
 • Chefs- och ledarskapsutbildning på direkt nivå
 • Goda kunskaper om säkerhetsskyddsarbete
 • Goda kunskaper om Säkerhetspolisens interna regelverk

Det här är kollegan vi söker

Du är en ledare med hög integritet som ser ditt uppdrag och den egna verksamheten som en del av helheten. Du har lätt för att samarbeta och bidrar till ett gott arbetsklimat och en kultur som präglas av tillit, delaktighet och engagemang. Du ser möjligheter i förändring och genom dina goda ledaregenskaper får du andra att växa och utvecklas. Du är flexibel med förmågan att växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet. Du är lyhörd, har god kommunikativ förmåga och kan på ett naturligt sätt kan skapa och upprätthålla goda och förtroendefulla relationer inom och utanför myndigheten.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 76 20. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-10-24.

Arbetsgivare
Säkerhetspolisen
Bolstomtavägen 2
17169 Solna
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Gästrike Vatten söker Säkerhetschef

Arbetsgivare / Ort: Gästrike Vatten AB / GÄVLE
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 25 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-10-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Säkerhetschef

Om jobbet

Gästrike Vatten söker en Säkerhetschef

Vatten är världens äldsta dryck och vårt viktigaste livsmedel. Vatten- och avloppstjänster är en viktig pusselbit i en hållbar samhällsutveckling. Med fokus på hållbarhet och trygghet producerar Gästrike Vatten dricksvatten till nästan 155 000 invånare i sammanlagt fem kommuner.

Gemensamt för alla bolag inom Gästrike Vatten-koncernen är vårt uppdrag att arbeta för en trygg, långsiktig och god dricksvattenförsörjning samt en miljöanpassad avloppshantering. Vi tar även ansvar för en hållbar utveckling av våra VA-tjänster genom att aktivt delta i samhällsutvecklingen.

Vi har världens viktigaste jobb – att trygga ditt vatten nu och för kommande generationer!

Häng med oss på resan mot framtidens VA-lösningar.


Vi erbjuder dig ett arbete där du gör samhällsnytta varje dag

Hos oss får du ett utvecklande arbete med stor frihet och eget ansvar.

Vi arbetar aktivt för att våra drygt 115 medarbetare ska trivas och vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling. För oss är det viktigt att du kan ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla genom att värdesätta de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.


Din roll som Säkerhetschef

Som säkerhetschef hos oss kommer du att leda och samordna arbetet inom säkerhetsområdet inkluderat säkerhetsskydd samt krisberedskap och löser uppdraget i nära samarbete med företagets chefer.

I organisationen ingår IT-verksamhet, upphandling av fordon samt förvaltning av fastigheter, byggnader och lokaler. Enheten är under uppbyggnad och består just nu av fem medarbetare.

Du utvecklar verksamheten mot rätt nivå på säkerhet och implementerar ett ledningssystem för informationssäkerhet.

Säkerhetschefen är ett stöd både till linjeverksamhet och projekt och gör utredningar och hotbildsanalyser samt ansvarar för att upprätthålla en modell för riskanalysarbete.

Du beslutar om behörigheter till fastigheter och lokaler och ställer krav om säkerhet i upphandlingar och följer upp tjänsteleverantörer.


Utbildning och erfarenhet

Du har erfarenhet av arbete som säkerhetschef eller av funktionsansvar för ett eller flera säkerhetsområden. Du har erfarenhet av utvecklingsarbete och förstår vikten av ständiga förbättringar.

Du har relevant utbildning eller motsvarande yrkeserfarenhet. Önskvärt att du har viss erfarenhet av att utbilda andra och att du är bekant med arbete inom ledningssystem.

Tjänsten förutsätter svenskt medborgarskap.


Dina personliga egenskaper och förmågor

Du är en uppmärksam och noggrann person med en stark drivkraft att leverera resultat och hitta lösningar.


I jobbet kommer du att ha många kontakter med andra. Därför behöver du vara kommunikativ och ha en god förmåga att skapa och utveckla relationer, såväl inom som utanför den egna verksamheten. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du delar gärna med dig av din kunskap och dina idéer i gruppen. Du är bekväm med att arbeta självständigt och tar ansvar för att driva och utveckla arbetsuppgifter och arbetssätt.Anställning och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Individuell lönesättning. Kollektivavtal finns. Placeringsort är Gävle.

Din ansökan med personligt brev, CV sänder du via e-mail till [email protected] Din ansökan vill vi ha senast 2021-10-25

Kontakt

Vill du veta mer? Ring mig så berättar jag mer om jobbet och Gästrike Vatten.

Christian Lundback, telefon 070-414 08 77

Arbetsgivare
Gästrike Vatten AB
HAMNLEDEN 20
80641 GÄVLE
Ansökan
Ansök senast 25 oktober (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Safety And Health Manager

Arbetsgivare / Ort: Schindler Hiss AB / Danderyd
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 oktober (7 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Säkerhetschef

Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Schindler förflyttar mer än 1 miljard människor varje dag världen över - med hissar, rulltrappor och innovativa mobila lösningar. Över 60 000 anställda i mer än 100 länder över samtliga kontinenter ligger bakom denna framgång.

Schindler Hiss AB är det svenska dotterbolaget till Schindler AG i Schweiz, världens näst största koncern inom hissar och rulltrappor. Vi är rikstäckande med ca 250 anställda och har en omsättning på närmare 500 Mkr. För mer information se vår hemsida, www.schindler.se.

Vi erbjuder en varierande och spännande tjänst inom säkerhet och hälsa hos en stor aktör i hissbranschen.

Ditt nya jobb

Innebär att du är ledningens representant inom säkerhet och hälsa, men även:

− Du har ansvar för implementering, validering och vidareutveckling av verksamhetssystemet för att möta nya/förändrade krav.

− Vara utbildningskoordinator för Sverige

− Ansvarig för säkerhetsarbete och rapportering.

− Organisera säkerhetsutbildningar.

− Arbetsmiljöarbete så som samordna och ta fram riskbedömningar samt analysera tillbuds- och olycksstatistik, föreslå förbättringar.

− Sammanställa och rapportera utfallet av mätpunkter och verksamhetssystemets prestanda samt föreslå förbättringar.

− Genomföra och leda interna revisioner/granskningar samt planera och medverka vid externa revisioner.

− Att känna till de miljöaspekter som berör arbetet samt tillämpa rutiner för aktivt bevarande av hög miljömedvetenhet i befattningen.

− Hålla företaget certifierat enligt beslutna standarder.

− Vara företagets brandskyddsansvarige.

− Verka för att uppfylla företagets mål inom eget ansvarsområde.

Du kommer tillhöra den tekniska avdelningen och även ha samarbete med vår koncerns avdelning för säkerhet och hälsa. Visst arbete inom våra nordiska grannländer kan förekomma. Frekventa resor inom Sverige förekommer.

Vi söker dig som

Har Högskole-/universitetsutbildning eller motsvarande, helst inom teknikområde.

Vi ser gärna att du har kunskaper inom

− Styrning av produktkvalitet, process och yttre miljö (utföra utredningar, identifiera risker och aspekter)

− Ha kompetens att finna gällande lagar, föreskrifter och normer (främst för produktkvalitet, yttre miljö och arbetsmiljö) samt tolka dessa

−Goda kunskaper i entreprenadjuridik

− att kunna utföra interna granskningar och revisioner

− Certifieringsarbete och standarder (främst kvalitet/miljö)

− att kunna arbeta med förekommande IT system

− Du behärskar svenska flytande i tal och skrift och har en engelska på mycket god nivå då det är vårt koncernspråk.

Vi söker en driven person med en god förmåga att leda och engagera medarbetare inom organisationen. Vidare är du strukturerad, noggrann och självgående. Då rollen ställer höga krav på att samarbeta mellan olika delar av organisationen är det även viktigt att du har en god kommunikativ förmåga. Du har kundfokus (internt/externt) och en förmåga att se möjligheter och kombinera tekniska och kommersiella krav på ett rationellt och effektivt sätt. Du har förmåga att överblicka och utveckla företagets processer samt stimuleras av att ständigt identifiera förbättringspotential.

Kontaktperson och ansökan

För mer information och frågor om tjänsten kontaktaHR Support, [email protected]

Din ansökan med meritförteckning registrerar du på vår hemsida www.schindler.se så snart som möjligt. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Vi är ett företag som anser att mångfald leder till ökad produktivitet, högre innovation, bättre beslutsfattande, och högre medarbetarnöjdhet och mindre personalomsättning.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Denna rekrytering görs internt och vi avböjer vänligast samtal från bemannings- och rekryteringsfirmor.

Ansökningar tas enbart emot via vårat rekryteringssystem. Ansökningar via mail kommer inte att tas i beaktande.

Arbetsgivare
Schindler Hiss AB
Rinkebyvägen 25
18215 Danderyd
Ansökan
Ansök senast 31 oktober (7 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Gruppchefer till säkerhetsunderrättelseavdelningen

Arbetsgivare / Ort: Säkerhetspolisen / Solna
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 oktober (7 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vill du bidra till att skapa förutsättningar för ett fortsatt utvecklat arbete med att bedöma och reducera hotet från våldsbejakande extremism? Är du en ledare som lyfter fram dina medarbetares prestationer och får andra att utvecklas och växa? Då ska du söka tjänsten som gruppchef till säkerhetsunderrättelseavdelningen.

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Som gruppchef har du ansvar för verksamheten, personalen och arbetsmiljön samt för kompetensförsörjningsfrågor. Du leder och koordinerar gruppens arbete, ser till att medarbetarna trivs och upprätthåller den kompetens som behövs samt att gruppens resurser används på bästa sätt.

Ditt uppdrag har fokus på planering, genomförande och uppföljning av verksamheten. Du tar operativa beslut inom ditt område och skapar bästa möjliga förutsättningar för gruppens arbete med att bedöma och reducera hotet från våldsbejakande extremism.

Du deltar i möten och forum med kollegor och chefer från andra myndigheter, med olika perspektiv och uppdrag, för att bidra till konstruktiva lösningar som gynnar helheten. I din roll samverkar du även med samarbetspartners från andra brottsbekämpande myndigheter nationellt och internationellt.

Du ingår i enhetens ledningsstruktur och tillsammans med övriga gruppchefer arbetar du aktivt utifrån verksamhetens kompetensutvecklingsplan.

Din placering är i Stockholm, men resor inom och utanför Sverige förekommer.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Du har följande kompetens:

 • Akademisk examen eller polisexamen
 • God kunskap om eller erfarenhet av Säkerhetspolisens underrättelsearbete
 • IT-kunskap ur ett användarperspektiv
 • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift

Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Kan du bidra med något eller flera av följande är det meriterande:

 • Chefserfarenhet med arbetsmiljöansvar på direkt nivå
 • Erfarenhet av nationell och internationell underrättelseverksamhet eller brottsbekämpande verksamhet
 • Erfarenhet av att leda underrättelse- eller förundersökningsarbete
 • Erfarenhet av intern och extern samverkan
 • Erfarenhet av metod- och utvecklingsarbete
 • Fördjupad IT-kunskap

Det här är kollegan vi söker

Du utövar ett engagerat och prestigelöst ledarskap som bidrar till ett arbetsklimat där gemensam ansvarskänsla, förtroende och delaktighet värdesätts. Du skapar förutsättningar för dina medarbetares prestationer och får andra att utvecklas och växa.

Du ger handlingsutrymme inom gemensamt uppsatta ramar och inriktningar. Du förstår att tilliten till din grupp är viktig för att skapa trygghet och för att kunna utveckla och driva arbetet framåt. Dina mål och resultat har fokus på helheten, du drivs av utveckling och tar de initiativ som behövs för att driva frågor.

Du är kommunikativ och ser återkoppling som en naturlig del av ledarskapet. Du har en personlig mognad och ett genuint intresse för andra människor. Ditt arbete har både långsiktigt fokus och kan ibland prioriteras om med kort varsel. Det är viktigt att du är flexibel, kan tempoväxla och snabbt ställa om mellan planerad och händelsestyrd verksamhet.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som chef och medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 84 73. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

Vi värdesätter de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Vi eftersträvar även en jämn könsfördelning.

Läs mer om hur du ansöker på vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-10-31.

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Säkerhetspolisen
Bolstomtavägen 2
17169 Solna
Ansökan
Ansök senast 31 oktober (7 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Chef Säkerhet och kvalitet tillika Säkerhetschef på VO Investering

Arbetsgivare / Ort: Poolia Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 10 november (17 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Säkerhetschef

Om jobbet
Som Enhetschef för Säkerhet och Kvalitet är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Dina arbetsuppgifter i huvudsak Nu söker vi dig som vill kombinera ledarskap och intresse för samhällsutveckling för att vidareutveckla en verksamhet där säkerhet och kvalitet är i fokus. Är du den vi söker? Hos oss får du möjlighet att arbeta brett med många aspekter på säkerhet i Trafikverkets ombyggnadsåtgärder och nyinvesteringar. Verksamhetsområdets cirka 1 500 projekt omfattar allt från stora väg- och järnvägsprojekt till att bygga gång- och cykelvägar, skydd för vattentäkter, tågplattformar, busshållplatser och mycket mera. Som chef för Säkerhet och kvalitet ansvarar du för att leda, styra och driva verksamheten som har som uppgift att ge stöd till projekten och ledningen i såväl operativa frågor som strategiska frågor inom enhetens ansvarsområden: Arbetsmiljö byggherreansvar, kvalitet, riskhantering, elsäkerhet, trafiksäkerhet, kris och kontinuitetshantering, säkerhetsskydd och informationssäkerhet. Du samordnar hanteringen inom verksamhetsområdet Investering gällande ärenden från säkerhetsmyndigheter via säkerhetsfunktionen på Generaldirektörens kansli samt ärende från Internrevisioner. Vidare ansvarar du för samlad uppföljning och rapportering av brister och risker inom säkerhetsområdet till chefen för verksamhetsområdet Investering. Du medverkar aktivt till att proaktivt främja utvecklingen av det samlade säkerhetsarbetet samt bidrar till en god säkerhetskultur. Detta gör du genom att verka för ett systematiskt arbete där krav omhändertas, säkerhetsrelaterade risker är under kontroll och korrigerande åtgärder genomförs i verksamheten utifrån identifierade risker, brister och inträffade händelser. I rollen som enhetschef rapporterar du till chef för verksamhetsstyrning. Enheten har totalt cirka 45 medarbetare och du leder verksamheten genom 2 sektionschefer som du är personalansvarig för. I rollen som säkerhetschef är du direktrapporterande till verksamhetsområdeschef Investering. Du ingår i Verksamhetsstyrnings ledningsgrupp samt deltar regelbundet i verksamhetsområdet Investering ledningsgrupp. Dessutom ingår du i Trafikverkets säkerhetsråd. Vem är du? Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen inom relevant område alternativt annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har flerårig chefs- och ledarerfarenhet samt mångårig erfarenhet av kvalificerat arbete inom säkerhet. För att lyckas i rollen har du erfarenhet från verksamhet med hög säkerhetskomplexitet. Det är meriterande om du tidigare har lett och drivit arbete inom ex, Arbetsmiljö byggherreansvar, kvalitet, riskhantering, elsäkerhet, trafiksäkerhet, kris- och kontinuitetshantering, säkerhetsskydd och informationssäkerhet. Slutligen är det meriterande om du har erfarenhet från kritisk infrastruktur eller erfarenhet från anläggningsbranschen. Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år. Om verksamheten Inom Investering leder man de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Verksamhetsområde Investering arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdiga infrastrukturprojekt. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och aktiv beställarroll. Här arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar. På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Placeringsort: Det är en nationell organisation så det är möjligt med fler orter som Solna, Malmö, Kristianstad, Göteborg, Borlänge, Luleå. Övrig information Ansökan Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
Arbetsgivare
Poolia Sverige AB
Hemsida: http://www.poolia.se
Ansökan
Ansök senast 10 november (17 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.