På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Processtekniker
Spela filmen

Processtekniker

31 Lediga jobb

Driftingenjör till Kretslopp och vatten Göteborg

Arbetsgivare / Ort: Randstad AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 9 augusti (1 månad 17 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-19
Källa: Arbetsförmedlingen
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Processtekniker
 • vattenrening

Om jobbet

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är driftingenjör med erfarenhet från processövervakning. Har du erfarenhet från en liknande roll inom livsmedelsproduktion, kommunal förvaltning eller kommunalt bolag? Då finns din nya möjlighet på Kretslopp och vatten i Göteborg. 

Ansvarsområden

Avdelningen Dricksvattenproduktion svarar för dricksvattenberedningen för Göteborgs stad på de båda vattenverken Alelyckan och Lackarebäck. På avdelningen arbetar ungefär 70 personer.

Vattenverken är inne i en period med stora projekt för att trygga göteborgarnas tillgång till rent och gott dricksvatten nu och i framtiden. För att säkerställa dricksvattenproduktionen behöver vi förstärka vår organisation med en nyfiken och intresserad driftingenjör till Lackarebäcks vattenverk. Hos oss har du möjligheten att arbeta med vårt viktigaste livsmedel, dricksvatten, tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor i en teknikintensiv anläggning.

Reningsprocessen på Lackarebäcks vattenverk styrs ifrån kontrollrummet och som driftingenjör hos oss kommer du vara den person som periodvis leder driftteamet bestående av tekniker, ingenjörer och elektriker. I driftteamet kommer ni aktivt arbeta tillsammans med kvalitetssäkring av dricksvatten i den dagliga driften. Optimering och styrning av processen såväl som felavhjälpning och problemlösning kommer att vara en del av dina uppgifter. Att vi har tillräckligt med processkemikalier på plats och att ställa av utrustning så vi kan utföra underhåll ser du till.

I rollen ingår även att dokumentera och ta fram underlag för rutiner, planer och övningar. Du kommer att delta i utvecklingen av dricksvattenprocessen samt ha en nyckelroll genom din tekniska kompetens och din lokala kännedom i olika projekt som bedrivs på vattenverket.

Vad du som medarbetare får
Vi arbetar aktivt med att göra det möjligt för våra medarbetare att ha en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är en god och hälsofrämjande arbetsmiljö viktig och erbjuder därför bland annat friskvårdstimma, friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Hos oss får du kollegor med hög kompetens som har kul ihop och bryr sig om varandra. Vi har viktiga arbetsuppgifter där vi gör nytta för göteborgarna. Göteborgs Stad är en stor arbetsgivare. Hos oss får du en trygg anställning och möjlighet till utveckling och karriär.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med normalarbetstiden mån-fre 07-15:30. Beredskapstjänstgöring kommer ingå i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med inriktning mot process, drift och underhåll eller motsvarande. Du har sedan tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och erfarenhet från processövervakning. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom livsmedelsproduktion, kommunal förvaltning eller kommunalt bolag.

Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du som person för ett respektfullt arbetsklimat på arbetsplatsen. Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra arbetsuppgifter och bidrar till helheten.

Vi ser att du som söker tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamheten i fokus och är mån om att slutföra det du påbörjat. I rollen som driftingenjör har du förmågan att agera på egen hand utifrån vad situationen kräver, du har förmåga att ta beslut inom ramen för ditt uppdrag och är handlingskraftig och trygg med hur du agerar utifrån de besluten.

Tjänsten är säkerhetsklassad nivå 2 och förutsätter godkänd registerkontroll från Säpo och svenskt medborgarskap. För tjänsten krävs även att du har B-körkort.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan

Ansökan
Välkommen med din intresseanmälan på randstad.se så snart som möjligt, dock senast den 9 augusti. Du skickar in din ansökan på randstad.se med CV och personligt brev eller enkelt med din LinkedIn-profil. Tänk på att din LinkedIn-profil behöver vara uppdaterad innan ansökan görs med relevant information. I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta gärna rekryteringskonsult Victoria Reeve [email protected] 
Fackliga företrädare
Maria Lidberg, Saco 031-3687331
Pär Falk, Vision 031 - 368 73 01


Om företaget

Kretslopp och vatten är till för göteborgarna. Vi ansvarar för att några av Göteborgs viktigaste samhällstjänster fungerar, alla dygnets timmar, hela året runt. Genom arbetet med avfall, vatten och avlopp bidrar Kretslopp och vatten till att skapa ett kretsloppssamhälle och göra det lättare för göteborgarna att leva hållbart. Vår vision är "Vi gör det lätt att leva hållbart" och vårt jobb är viktigt på riktigt.
Idag växer Göteborg som aldrig förr. Vi arbetar med att säkra dricksvattenförsörjningen till den växande staden genom att bland annat bygga och underhålla staden under marken där vi har ett långsiktigt och hållbart perspektiv på minst 100 år framåt i tiden. Vi arbetar även med att se till att det avfall som staden genererar samlas in och behandlas på rätt sätt. Vi påverkar och planerar för byggandet av ett Göteborg som ska klara morgondagens klimatutmaningar. Exempel på detta är vårt arbete med hanteringen av skyfall och dagvatten men även arbetet med att påverka göteborgarens medvetenhet och beteende kring avfall.
Vi är en taxefinansierad förvaltning med stor fackkunskap med cirka 500 anställda. Inom organisationen har vi kompetens för att lösa vårt uppdrag - både när vi planerar och utför arbetet. Under våren 2020 har vi flyttat in i nybyggda lokaler vid Alelyckans vattenverk, men den aktuella tjänsten har sin huvudsakliga arbetsplats på Lackarebäcks vattenverk. Här kommer vi vidareutveckla staden för framtiden och våra samarbeten med andra aktörer under många år framöver.
Delar du vår vision och vill veta mer om oss? Besök gärna vår hemsida www.goteborg.se/kretsloppochvatten och följ oss på Facebook eller Linkedin.
Arbetsgivare
Randstad AB
Ansökan
Ansök senast 9 augusti (1 månad 17 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Drifttekniker inom vatten och avlopp

Arbetsgivare / Ort: Orust kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Processtekniker
 • vattenrening

Om jobbet
Orust är västkustens största ö belägen cirka 6 mil norr om Göteborg. För oss står medborgarens behov och intressen i fokus och vi strävar alltid efter att leverera insatser av hög kvalitet utifrån perspektivet ”de vi är till för”. För detta krävs att vi har engagerade och kompetenta medarbetare som trivs med sitt jobb, vilket vår medarbetarundersökning visar att vi har. Orust kommun har de senaste åren varit högt placerade i flera utmärkelser så som den mest spännande arbetsgivaren inom offentlig förvaltning och bästa skolkommun. Välkommen till oss och ett meningsfullt arbete! Vi söker en vikarierande drifttekniker till vår vatten och avloppsverksamhet, då ordinarie drifttekniker går på föräldraledighet. Ett spännande och omväxlande jobb där förutsättningarna kan ändras snabbt. Vi är nu inne i en intensiv utbyggnad och digitalisering av våra Styr- och övervakningsystem för vatten och avlopp. Vi söker dig som kan hantera både skiftnyckel och dator, gillar automatiserade processer, med den senaste tekniken och längtar efter ett arbete där du bidrar till vår gemensamma vackra miljö. Är det du? Då hoppas vi att du skickar in en ansökan! Dina arbetsuppgifter Du kommer att ingå i en grupp av personer som ser till att våra kunder får rent vatten från vattenverket samt att ta hand om avloppsvattnet i något av våra 7 st. avloppsreningsverk och över 100 st. pumpstationer. Du tar hand om den dagliga driften, och får, med stöd av gruppen, ansvar för ett eller flera reningsverk samt pumpstationer. Du har även möjlighet att utvecklas inom IT och lära dig mer om PLC och SCADA, då dessa system till stor del används i det dagliga arbetet. Vikariatet vi nu tillsätter gäller västra Orust, dvs Hälleviksstrands, Barreviks och Mollösunds avloppreningsverk, med tillhörande pumpstationer. Det innefattar även att vara ersättare på Tuvesviks reningsverk då ordinarie drifttekniker där är frånvarande. Beredskap kan förekomma. Om dig Vi ser gärna att du har någon form av el/instrument/processteknisk bakgrund, gärna med erfarenhet från processindustrin då förståelse för processer är viktig och många gånger är jämförbara. Driftteknikerutbildning är meriterande. Har du dessutom sysslat med förebyggande underhåll och planerat underhåll tidigare så är det en merit. Övrigt För Orust kommun är det en självklarhet att mångfald och jämställdhet gynnar arbetsgruppen, arbetsplatsen och arbetsgivaren. Vill du veta mer om Orust kommun som arbetsgivare och de förmåner vi erbjuder kan du läsa mer på vår webb: www.orust.se Anställningsform: Vikariat Varaktighet: 2021-11-15 - 2022-11-13 Arbetsomfattning: Heltid Placering: Samhällsutveckling/Affärsdrivande vht Lön: Fast månadslön Sista ansökningsdag: 2021-09-27 Körkort: Krav på Körkort B Orust kommun tillämpar rökfri arbetstid. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Arbetsgivare
Orust kommun
Hemsida: http://www.orust.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

CAD ritare/Konstruktör till C & D Snickeri Falköping

Arbetsgivare / Ort: Nexer Recruit AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 29 september (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Processtekniker
 • tillverkningsindustri

Om jobbet
Vem är du? C&D Snickeri söker dig, konstruktör, som är självgående och har god kommunikationsförmåga. Som konstruktör hos C&D kommer du tillsammans med projektledare, utgå från arkitekthandlingar och konstruera och ritar inredning på ett kostnadseffektivt och produktionsvänligt sätt. Du kommer att ha nära kontakt med våra projektledare, säljare och produktion. Viss del av tjänsten kommer även innefatta inköp och beredning. Utöver detta förekommer viss kontakt med kund och underleverantörer. I denna tjänst arbetar du primärt från kontoret men är beredd på visst resande när behov uppstår. I övrigt söker vi dig som - Har flerårig erfarenhet i 3D-CAD - Är tekniskt intresserad - Strukturerad - Har god samarbetsförmåga - Har goda kunskaper i Microsoft Office - Talar och skriver svenska och engelska obehindrat - B-Körkort Meriterande är: - Erfarenhet av affärssystemet Monitor - - Erfarenhet av Topsolid - Materialkännedom inom såväl trä, metall, komposit, sten och andra material Vill du veta mer? I den här rekryteringen samarbetar C&D Snickeri med Nexer Recruit och du kommer att bli anställd hos C&D Snickeri. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Stefan Larsson på telefonnummer: 0730–846816 eller via e-post: [email protected] Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt. Dock senast 2021-09-29.
Arbetsgivare
Nexer Recruit AB
Hemsida: nexerrecruit.com
Ansökan
Ansök senast 29 september (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Teknisk Beredare

Arbetsgivare / Ort: Hp-Etch AB / Järfälla
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 september (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Processtekniker
 • tillverkningsindustri

Språk
Krav
 • Engelska
 • Svenska

Om jobbet

Teknisk Beredare

Som teknisk beredare är du en nyckelperson där du får en bred roll och verkligen kommer känna att du bidrar till företagets utveckling. Du kommer jobba i ett litet duktigt team med nära relation till alla avdelningar på företaget och även har externa kontakter med kunder och leverantörer. För rätt person finns stora möjligheter att påverka sin egen roll. Du ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Arbetsuppgifter:

Arbetet innebär ett helhetsansvar för produktionsteknisk beredning, produktionssättning, och kvalitetssäkring av nya produkter inkluderande framtagning av CAD-underlag.

Bistå säljare och kvalitetsavdelning vid tekniska frågor och granskning av tekniska specifikationer samt verka som kontaktperson mot kund i tekniska frågor.

Arbeta med processförbättringar och rationaliseringsarbete tillsammans med produktionsledning.

Bistå vid tillverkning av specialprodukter.

Din profil:

Du är troligen högskoleingenjör eller civilingenjör och har arbetat inom tillverkande industri med nära koppling till produktion, gärna inom underleverantörsledet. Som person är du noggrann, prestigelös, och tar stort ansvar för ditt arbete. Du har lätt för att ta egna initiativ och kan arbeta med stort eget ansvar.


Erfarenhet från Cad program, företrädesvis Autocad och SolidWorks

Du behärskar engelska i tal och skrift

Erfarenhet från arbete i Monitor ERP är en merit

Tidigare erfarenhet från tillverkande industri är ett krav

Om företaget:

HP Etch AB är en av världens främsta tillverkare av högprecisionsetsade detaljer.

Våra kunder finns framför allt inom elektronik- och medicinindustrin, varav många utanför Sverige.

Företaget omsätter ca 50 miljoner kronor årligen och har dryga 40 medarbetare.

HP Etch ingår i Wickeder Group GmbH och kontor och tillverkning är beläget i Järfälla i västra Stockholm. Mer information finns på hemsidan: www.hpetch.se


Tillsättning sker så snart lämplig kandidat hittas.

Arbetsgivare
Hp-Etch AB
Elektronikhöjden 6
17526 Järfälla
Hemsida: www.hpetch.se
Ansökan
Ansök senast 30 september (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vi söker engagerad drifttekniker som vill bidra till ökat samhällsvärde!

Arbetsgivare / Ort: Sydvatten AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 september (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Processtekniker
 • vattenrening

Om jobbet
Vatten är världens äldsta dryck och vårt viktigaste livsmedel. Med fokus på säkerhet och hållbarhet producerar Sydvatten dricksvatten till nästan en miljon skåningar. Sydvatten är en av Sveriges största dricksvattenproducenter. Vi äger och driver Bolmentunneln, de två vattenverken Ringsjöverket och Vombverket samt huvudledningssystemet för distributionen av dricksvatten. Dricksvattenproduktion är en vital samhällsnytta och genom samarbete kan de 17 delägarkommunerna garantera sina invånare, skolor, sjukhus och företag en trygg och kostnadseffektiv dricksvattenförsörjning in i framtiden. Var med och bidra till att producera människans viktigaste livsmedel dricksvatten! Tycker du det är givande att arbeta med drift- och processövervakning? Är du en person med helhetssyn och förmåga att ta ansvar för ditt arbete samtidigt som du trivs med att vara del i ett team? Då kan du vara vår blivande drifttekniker hos oss på Sydvatten! Vi erbjuder Hos oss finner du en kultur som präglas av långsiktighet, affärsmässighet och samhällsnytta. Du får goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Ansvarsområden och arbetsuppgifter Vi söker en skiftgående drifttekniker till Ringsjöverket i Stehag. Det dricksvatten som Sydvatten producerar renas i våra vattenverk, Ringsjöverket och Vombverket, som ligger vid Ringsjön respektive Vombsjön. Att rena vattnet är en omfattande process. Ringsjöverket producerar vatten till Eslöv, Helsingborg, Höganäs, Kävlinge, Landskrona, Lomma, Lund, Svalöv, Ängelholm samt delar av Malmö och Staffanstorp. Rollen innebär att du är en del i ett team på 10 drifttekniker som jobbar femskift med två personer på varje skift, där dina huvuduppgifter är att se till att produktionen fortlöper. Rollen innebär också att du är delaktig och engagerad i helheten på Ringsjöverket och Sydvatten. Som drifttekniker kommer du att biträda vakthavande drifttekniker med drift- och processövervakning som ditt huvudsakliga uppdrag. I rollen ingår även tillsyn och till viss del underhåll och reparation av processutrustning. Du deltar i processoptimering och kontinuerlig uppföljning av vattnets kvalitet och kvantitet från råvatten till överlämningspunkt mot kommuner. Beredskapstjänstgöring och vikariat som vakthavande drifttekniker kan ingå i tjänsten. Du kommer att vara en viktig del i arbetet att producera människans viktigaste livsmedel, dricksvatten, till närmare en miljon människor. Vi söker dig Du är drift- eller processtekniker med teoretisk och praktisk kompetens inom maskin, kemi, svagström eller liknande. Körkort är ett krav och erfarenhet från processindustri eller vattenverk är en merit. Vi tror att du har tidigare erfarenhet av skifttjänstgöring och trivs med det sättet att arbeta. Som person tar du stort eget ansvar och vill utvecklas i arbetet. Du är självgående, lugn, bra på att kommunicera och har lätt för att samarbeta. Du tänker rationellt och har övergripande förståelse för hur saker hänger ihop. Du är lösningsorienterad och tycker om att arbeta med ständiga förbättringar. Du är lösningsorienterad och tycker om att arbeta med ständiga förbättringar. Du har lätt för, och tycker om, att ta till dig ny teknik och information och är intresserad av dela detta till dina kollegor. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Anställningsvillkor Tillsvidareanställning. Anställning vid Sydvatten AB är säkerhetsklassad varvid en registerkontroll kommer att utföras innan anställning. Kontaktpersoner Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Per Johansson, produktionschef Ringsjöverket tfn 010-515 10 70. Övrigt Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster Sydvatten AB gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Ansökan Välkommen att ansöka senast den 2021-09-30.
Arbetsgivare
Sydvatten AB
Hemsida: http://www.sydvatten.se
Ansökan
Ansök senast 30 september (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.