På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Personlig assistent
Spela filmen

Personlig assistent

3055 Lediga jobb

Kvinnlig personlig assistent till 32-årig kvinna i Malmö. Behovsanställning

Arbetsgivare / Ort: Kooperativet Vilja
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-12-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Personlig assistent

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som behovsanställd personlig assistent till en 32- årig kvinna med Retts Syndrom, boende i Malmö. Hon är rullstolsburen och det förkommer lyft i arbetet, det är därför viktigt att du som söker har god fysik. Till denna tjänst önskas endast kvinnliga sökande.

Brukaren har assistans dygnet runt, med vaken natt. Arbetsuppgifterna är varierande och styrs utifrån brukarens individuella behov, och arbetet är väldigt aktivt. Som personlig assistent till kvinnan kan dina arbetsuppgifter vara allt från hushållssysslor och personlig omvårdnad till att följa med till daglig verksamhet och diverse aktiviteter utanför hemmet.

Som person är du empatisk, lyhörd och ansvarsfull. Du har ett glädjefyllt humör, kan ta initiativ samt bjuda på dig själv. Du är icke rökare och behärskar svenska språket obehindrat i tal och skrift. Dokumentation ingår i arbetet.

Brukaren har intresse av kommunikation och kommunicerar med bilder och ögonpekning. Du har en vilja att lära dig mer om alternativa sätt att kommunicera och har ett stort intresse av att arbeta med människor.

Det är en merit om du har tidigare erfarenhet av personlig assistans och/eller pedagogiskt arbete.

För att ansöka till tjänsten maila ditt cv och ett personligt brev. Ange referensnummer "36" i din ansökan.

Arbetsgivare
Kooperativet Vilja
Hemsida: http://www.kooperativet-vilja.nu
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Personliga assistenter till 55-årig kreativ kvinna – flera tjänster

Arbetsgivare / Ort: Hela Sveriges Assistans AB / JÖNKÖPING
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2022-01-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Personlig assistent

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Som personlig assistent är du en mycket viktig del i Hela Sveriges Assistans verksamhet. Du bidrar till att en människa får möjlighet att leva efter sin vilja, att göra det den behöver, besöka de platser den önskar och vara med de människor den tycker om.

Inom Hela Sveriges Assistans har vi en hög professionell nivå och stort personligt engagemang. Vi är måna om att du i din roll som personlig assistent ska trivas och kunna arbeta under trygga förhållanden med goda villkor.


Vill du bli en del av teamet vi startar upp 1 februari?

Jag är en kvinna på 55 år med mycket humor som på grund av en nervsjukdom har personlig assistans sedan många år.

Jag är aktiv och kreativ. Musik, ljudböcker, konserter och konceptkonst är mina stora intressen.

Om din roll som personlig assistent hos mig

Som personlig assistent hos mig ska du ge mig stöd att klara så mycket jag kan själv. Du är en god, tålmodig lyssnare och kan hålla fokus då min sjukdom gett mig talsvårigheter.

Hemma kör jag själv min elrullstol men ute är det du som styr. Vid förflyttningar eller lägesändringar använder vi taklift och glidlakan.

Du får gärna ha tidigare vana av diabetes och insulinhantering.

Vart utförs assistansen

Assistansen utförs där jag befinner mig och ditt pass startar och slutar där jag är; hemma eller ute på stan.

Vem är du?

Du är gärna 40+, vaccinerad och ickerökare. Du ser, precis som jag, det här som ett långsiktigt samarbete. Förutom tålamod så har du humor och du får gärna dela något av mina intressen. För att vi ska kunna kommunicera behöver du tala och skriva flytande svenska.

Hur ser arbetstiden ut?

Nu söker jag både dig som vill arbeta enligt rullande schema men också dig som vill arbeta som timextra vid behov. För dig som vill arbeta extra finns möjlighet till 2-4 fasta pass per månad.

Jag har assistans dygnet runt och passen är 8-16, 16-23 och 23-08. Just nu söker jag främst dig som kan arbeta dag och kväll.

Vem är arbetsledare

En av assistenterna i uppdraget är även arbetsledare. I det dagliga arbetet finns arbetsbeskrivningar och rutiner att följa och vad vi utöver det hittar på under dagen styr jag utifrån dagsform, önskemål och behov.

Övriga krav

Vid en eventuell intervju visar du upp godkänt vaccinationspass.

Ansökan

Din ansökan mailar du tillsammans med personligt brev och cv till [email protected] och märker med 308.


Rollen som personlig assistent

Som personlig assistent företräder du Hela Sveriges Assistans.

I rollen som personlig assistent kommer du att göra en webbutbildning om hur det är att arbeta som personlig assistent.

Du ska tillsammans med kunden och dina kollegor verka för god kvalitet samt följa företagets värderingar och policys.

Som personlig assistent ansvarar du för att ta del av information som huvudkontoret skickar ut, samt vid behov söka information som finns tillgänglig på hemsidan. I övriga frågor vänder du dig till din arbetsledare eller huvudkontoret.


I din roll som personlig assistent ingår att:

  • alltid ha kunden i fokus.
  • vara uppdaterad om genomförandeplanen som kan ges muntligen av kund, alternativt finnas nedskriven på plats eller i HSA tid.
  • ta del av de arbetsbeskrivningar och rutiner som finns på plats och följa dessa.
  • dokumentera och läsa dokumentation enligt rutinen i uppdraget.

Vi utbildar våra medarbetare för att säkerställa kvaliteten i den personliga assistansen. Alla våra nyanställda genomför en webbaserad introduktionsutbildning för personliga assistenter innan första arbetstillfället, eller senast inom en månad efter påbörjad anställning.

Som personlig assistent hos Hela Sveriges Assistans AB omfattas du av Almega/Vårdföretagarnas kollektivavtal med avtalad tjänstepension, utbildning och förmånlig friskvård.

#jobbjustnu

Arbetsgivare
Hela Sveriges Assistans AB
55473 JÖNKÖPING
Hemsida: http://www.hsaab.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Världens bästa extrajobb som personlig assistent! Mitt i stan med flexibelt

Arbetsgivare / Ort: God Assistans i Mitt AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2022-01-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Är du studerande och vill arbeta extra under t.ex. eftermiddagar, kvällar och helger? Letar du efter ett extrajobb med mening? Vill du få goda lönevillkor, generöst friskvårdsbidrag och utbildning på plats? Vill du ha ett flexibelt arbete där du har inflytande över dina arbetstider? Och framför allt, vill du göra en meningsfull insats för en annan människa? Då ska du söka den här tjänsten IDAG! God Assistans söker nu en personlig assistent till vår härliga kund på 7 år, bosatt mitt i stan. Vill du hjälpa oss att göra hans liv bättre? Arbetstiderna är förlagda till eftermiddagar och kvällar, helgtider finns också om man önskar! Dessutom finns möjlighet att jobba natt om man vill jobba lite längre pass. Som personlig assistent är du vår resurs på plats, ett fantastiskt stöd för din kund där du finns behjälplig för alla möjliga situationer i livet, allt från matlagning och träning till att finnas med vid utflykter eller på kundens fritidsaktiviteter. Arbetet är varierat, roligt och meningsfullt, dessutom gör du som assistent skillnad för vår kille varje pass! Är du en person som beskriver dig som lyhörd, glad och gillar att hitta lösningar i tillvaron?  Ansök redan i dag, intervjuer kommer ske löpande! Varmt välkommen!     Du blir av God Assistans som: -Tillämpar individuell lönesättning -Erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag -Erbjuder dig som anställd att delta gratis i Glädjeruset varje år -Satsar på utbildning och välmående på jobbet -Givetvis följer alla kollektivavtalets lagar och regler
Arbetsgivare
God Assistans i Mitt AB
Hemsida: www.godassistans.nu
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Stödassistent, 85%

Arbetsgivare / Ort: Motala kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2022-01-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Stödassistent

Om jobbet
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns. Sociala Resursverksamheten med drygt 400 tillsvidareanställda är en utförarverksamhet riktad till barn, ungdomar och vuxna. Vi styrs bl.a. av LSS, SoL och HSL och har verkställighetsansvar för insatser reglerade av dessa lagar. Verksamheten genomsyras av att vi sätter individen i centrum och att vi samverkar för att kunna tillgodose individens behov. Verksamheten har ett stort kundfokus, god serviceanda och ger förutsättningar för ett gränsöverskridande arbete som är både inspirerande och kompetensutvecklande. ARBETSUPPGIFTER Vi söker en medarbetare som till en början kommer att arbeta på två olika LSS-boenden. Både på Tegelviksvägens serviceboende och på Norra Kanalvägens gruppbostad. Tjänsten är till en början en fördelning där man kommer att ha sin arbetstid, 60 % förlagd till gruppboendet och övriga 25% förlagd till serviceboendet. Totalt 85% Som stödassistent är du intresserad av ett utvecklande och mångsidigt arbete, där vi är med och skapar och upprätthåller förutsättningar för trygghet, självbestämmande, livskvalitét och glädje för våra brukare. Arbetet går ut på att ge stöd och service till de boende, för att bidra till en fungerande och stimulerande vardag. Arbetsuppgifterna består av t ex personlig omvårdnad, socialt stöd, alla i ett hem förekommande arbetsuppgifter som städning, laga mat, tvätta och handla. Även medicinhantering ingår i uppgifterna. Likaså att stötta vid utåtriktade fritids-och kulturaktiviteter. Vi arbetar efter varje enskild individs behov och förutsättningar och utifrån ett lösningsfokuserat arbetssätt med brukarens fokus. I tjänsten ingår att arbeta målinriktat, utforma genomförandeplaner och att arbeta med dokumentation, förbereda och planera aktiviteter. Du kommer att arbeta enligt schemalagda tider med varannan helg, dagar och kvällar. Även sovande jour eller vaken natt kan förekomma. KVALIFIKATIONER Gymnasial utbildning, examen från omvårdnadsprogrammet alternativt barn- och fritidsprogrammet med inriktning funktionsnedsättning eller annan utbildning som arbetsgivaren prövar likvärdig. Som person är du intresserad av skapa goda relationer med brukare och andra aktörer. Du ska ha ett professionellt bemötande och har god samarbetsförmåga. Du är trygg i din yrkesroll, lyhörd, ansvarstagande och positiv. Har erfarenhet av personer med funktionsnedsättning och god kunskap om neuropsykiatri och autism. Har en förmåga att vara flexibel och ställa om, hitta nya lösningar och se utmaningar. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. God fysik är en förutsättning för arbetet. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. ÖVRIGT Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut. Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.
Arbetsgivare
Motala kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Boendestödjare till Råd och stöd

Arbetsgivare / Ort: Vadstena kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2022-01-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare

Om jobbet
Vadstena är en attraktiv kommun belägen på den vackra Östgötaslätten, med utsikt över Vättern. Här finns en unik historisk miljö med anor från medeltiden. Kommunen har cirka 7.500 invånare och erbjuder hög kvalitet på kommunal service, bra boende och fantastiska kultur- och naturupplevelser. Helt enkelt en plats man längtar till. Vadstena kommun är en av kommunens största arbetsgivare med 600 medarbetare inom ett hundratals yrken. Inom verksamhetsområdet Råd och Stöd finns verksamheterna boendestöd, stödboende, bostad med särskild service, daglig sysselsättning, beroendemottagning samt familjemottagning. Råd och stöd är organiserat under Individ- och familjeomsorgen där samtlig myndighetsutövning bedrivs enligt SoL, LVU, LVM, LSS, Färdtjänst och Bostadsanpassning. Enheten för Råd och stöd består av 11-12 medarbetare och en enhetschef. Kompetensen i gruppen består av socionomer, beteendevetare, socialpedagoger, behandlingsassistenter/pedagoger samt undersköterskor. Enheten arbetar med vissa serviceinsatser, men huvuddelen består av biståndsbedömda insatser enligt SoL. Arbetsgruppen har även i uppdrag att arbeta uppsökande. Tillsammans med enhetschef ska arbetsgruppen utveckla metoder och arbetssätt för att på bästa sätt kunna stärka individens egna resurser för att få ett så självständigt liv som möjligt. Även utveckling av hemmaplanslösningar ligger inom arbetsgruppens uppdrag. ARBETSUPPGIFTER Som boendestödjare behöver du vara flexibel och kunna arbeta utifrån insatserna boendestöd, stödboende och bostad med särskild service. Även daglig sysselsättning kan bli aktuellt. Du behöver ta stort eget ansvar samt kunna ställa om vid nya förutsättningar. Arbetet är i huvudsak att arbeta med vuxna , 18 år och uppåt, men i särskilda fall kan insatsen stödboende verkställas från 16 år. Insatserna innebär att stödet utgår från handläggares beslut och uppdragsbeskrivning, där du tillsammans med den enskilde upprättar en genomförandeplan. Du och i vissa ärenden tillsammans med en kollega, har ansvar för den enskildes hela insats. Dokumentation sker löpande i varje ärende. Som medarbetare förväntas du aktivt medverka i arbetsgruppens och verksamhetens utveckling genom att bidra med din specifika kompetens. Vi försöker möta individens behov och önskemål i så stor utsträckning som möjligt vilket innebär att både kvälls- och helgtjänstgöring förekommer. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta inom socialpsykiatrin och tidigare erfarenhet av journaldokumentation. Du är undersköterska eller har socialpedagogutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift. Du är mån om ett bra samarbete och gott bemötande såväl i det direkta klientmötet som i samverkan med andra yrkesutövare internt och externt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet såsom hög grad av självständighet, samarbetsförmåga, flexibilitet samt stresstålighet. Erfarenhet av att ha arbetat inom boendestöd, verksamhetssystemet Viva och att ha arbetat utifrån MI och lågaffektivt bemötande är meriterande. B-körkort är ett krav. ÖVRIGT Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem som du når via länken under "ansökan". Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryterare. Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera relevant information för tjänsten i ditt CV.
Arbetsgivare
Vadstena kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.