På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Optotekniker/fibertekniker
Spela filmen

Optotekniker/fibertekniker

22 Lediga jobb

Fibertekniker

Arbetsgivare / Ort: Btp Sweden AB / Malmö
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 4 december (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Fibertekniker/Optotekniker

Om jobbet

Till en kund söker nu Boost Technical Power en erfaren fibertekniker som vill jobba på ett företag med god teamkänsla och högt i tak!

Om tjänsten

Du kommer ha ett varierande arbete där du utför arbetsuppgifter som fastighetsinstallation, fibersvetsning, kabeldragning, tekniska installationer, mätning, felsökning mm. Du kommer att jobba i ett team med härliga kollegor där alla jobbar för samma målsättning.

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid med möjlighet att du efter en period som anställd via Boost, får erbjudande att gå över till anställning direkt hos kunden. Tillträde: Enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns.

Om dig

Vi söker dig med relevant yrkesutbildning eller vana av kabel- och installationsarbete med fiber och koppar. Du har ett brinnande intresse för tekniken och en stor vilja av att lära dig. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Du gillar att träffa människor och har en god känsla för service och kundkontakt.

· Erfarenhet som fibertekniker, certifiering är meriterande

· God social förmåga för arbete i team och kundkontakter

· Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

· Körkort B

Ansökan

Skicka ditt CV och personligt brev till oss där du talar om varför just du passar för den här tjänsten till: [email protected] Vi arbetar med löpande urval så skicka din ansökan så fort som möjligt. Vid ansökan var god ange referens: Fibertekniker - Malmö

Om oss

Boost är ett tjänsteföretag som verkar inom sektorerna fastighetsnät, kommunikation, säkerhetsteknik och elinstallationer. Inom Boost kör vi med schyssta anställningsvillkor och kollektivavtal. Vår verksamhet finns där du finns oavsett geografi.

Arbetsgivare
Btp Sweden AB
Sallerupsvägen 92
21228 Malmö
Hemsida: www.btp.se
Ansökan
Ansök senast 4 december (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Fibertekniker med placering Årjäng

Arbetsgivare / Ort: Arvika kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 5 december (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Fibertekniker/Optotekniker

Om jobbet
Vi är väldigt stolta över våra cirka 2 700 medarbetare som gör skillnad i människors liv varje dag. Vi söker fler engagerade och kompetenta medarbetare. Är du en av dem? Beskrivning Teknik i Väst är en del av Arvika kommunkoncern och vi har cirka 150 medarbetare. Vi är ett resursbolag för drift och skötsel inom områdena gator och vägar, vatten och avlopp samt renhållning för Arvika och Eda kommuner. Dessutom hanterar bolaget verksamheterna elnät, fjärrvärme och kraft för Arvika samt fibernäten för Arvika och Årjäng. Vår vision är att vara ett föredöme som samhällsnyttigt bolag och vi får fina resultat i både medarbetar- och kundundersökningar, vilket vi är mycket stolta över. Tillsammans bidrar vi till en bekväm vardag för dem som verkar och lever i Arvika, Eda och Årjäng. Vi söker nu en strukturerad och flexibel fibertekniker som kan vara med och förstärka vår organisation i Årjäng. Arbetsuppgifter I tjänsten som fibertekniker ingår drift, underhåll, felsökning och felhantering av fibernätverk. Arbetet innehåller även driftsättning av nya förbindelser, kunder och aktiv utrustning. Tjänsten är placerad i Årjäng och vid behov kan det även förekomma arbete i Arvika och Eda kommun. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten. Kvalifikationer Vi söker dig som har gymnasieutbildning alternativt erfarenheter som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga. Du är utbildad fibertekniker eller har tidigare erfarenhet av yrket och vi ser det som extra meriterande om du har utbildning inom el, tele, data eller liknande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper där kvalitetsmedvetenhet och en förmåga att vara strukturerad är av stor betydelse. Du är flexibel och självgående i ditt arbete samtidigt som du gillar att samarbeta med andra. Vi förutsätter att du kommunicerar väl på svenska i tal och skrift och att du är en van datoranvändare. B-körkort krävs. Övrigt Arvika kommun samarbetar med Varbi i rekryteringsärenden och det är också vårt rekryteringsverktyg för att hantera ansökningar samt ett led i att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. Du söker jobbet genom länken i annonsen. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av säljbolag.
Arbetsgivare
Arvika kommun
Ansökan
Ansök senast 5 december (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Fibertekniker till Elajo Linköping

Arbetsgivare / Ort: Elajo El & Energiteknik AB / LINKÖPING
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 5 december (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vi erbjuder - Ett öppet arbetsklimat med stark laganda där vi stöttar varandra och har kul tillsammans - Möjlighet att kunna jobba lokalt eller på flera orter - Trygghet och stabilitet - Kollektivavtal, personalrabatter, friskvårdsbidrag och personalportal Elajo4U - Bred kunskap inom bolaget med fokus på teknikutveckling - En gemenskap och ett starkt affärsmannaskap - Stora möjligheter till personlig utveckling Om tjänsten Som fibertekniker kommer du att arbeta med installation av fiber och LAN-nät. Tjänsten är varierande och omväxlande där du kommer att få jobba mot en mängd olika kunder och företag. Både inom industri, kommun och fastighet. Vi söker dig med en stark ambition att utvecklas inom vår organisation och inom teknikområdet säkerhet då det är ett av våra största tillväxtområden under de närmsta åren. I rollen som fibertekniker kommer du självständigt att få planera och utföra arbetet, där du förväntas kunna skapa och bibehålla goda kundkontakter. Du kommer att få en viktig roll i vår fortsatta satsning och vi kommer erbjuda dig både trygghet och stora möjligheter till personlig utveckling. Bakgrund och Kompetenser Vi söker dig med: - Fullgjord gymnasieutbildning inom el - Ett par års erfarenhet av en roll som fibertekniker - Certifikat som fibertekniker (meriterande) - B-körkort Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du har ett strukturerat arbetssätt. Du har god social kompetens och är lyhörd för verksamhetens och kundens behov. Som person söker vi dig som är tekniskt intresserad, nyfiken och serviceinriktad. Du är öppen, positiv och social och värdesätter, och bidrar till, ett trevligt arbetsklimat. En förutsättning för anställning till denna tjänst är godkännande vid kontroll hos Rikspolisstyrelsen samt att du har B-körkort. Vi värdesätter Att din personlighet stämmer överens med vår värdegrund, där våra värdeord är Engagemang, Utveckling, Öppenhet och Förtroende. En rimlig balans mellan arbete-, privat- och familjeliv. En jämställd personalgrupp där mångfald råder. Det innebär för oss att alla medarbetare ska ha lika möjligheter och att olikheter ska finnas representerade, erkända och bejakade inom organisationen. Vi hoppas, och vill, att du delar den företagskultur som vi står för. Ansökan Vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt, intervjuer sker löpande under tiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är 2021-12-05. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta: - Martin Magnusson marknadsområdeschef på 0370-374159 Välkommen med din ansökan! Inför denna rekrytering har Elajo tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför vänligt men bestämt kontakt från mediesäljare, rekryteringsbolag och liknande.
Arbetsgivare
Elajo El & Energiteknik AB
Kolfallsgatan 3 A
58273 LINKÖPING
Tel: 013-374300
Ansökan
Ansök senast 5 december (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Bli fibertekniker hos MW Group!

Arbetsgivare / Ort: Military Work i Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 10 december (9 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Fibertekniker/Optotekniker

Om jobbet
MW Group levererar tjänster som stärker samhällsviktiga funktioner. Våra kunder verkar huvudsakligen inom försvars-, säkerhets- och industrisektorn. Vi förser våra kunder med tjänster där alla våra medarbetares säkerhetsuppfattning tillsammans med deras områdeskompetens och en god ledning utgör vår konkurrensfördel. Vi finner en drivkraft i att skapa och underhålla det som är viktigt för vårt samhälle och vi förstår vikten av att både system och medarbetare är robusta. En stor andel av våra medarbetare växeltjänstgör i de nordiska försvarsmakterna, vilket skapar ett fortsatt lärande och bidrar till en god förmågenivå över tid med internationella perspektiv. MW Group letar efter nya förmågor att stärka vårt tjänsteområde MW Field Service. Har du kompetens inom fiber och vill arbeta för ett nordiskt förvars- och säkerhetsföretag är du välkommen att ansöka! Om MW Field Service Vi på MW Field Services levererar installations-, service- och underhållsarbete inom områdena Telekom, Datacenter, Kraft och Infrastruktur samt Säkerhet och Övervakning. Vi har valt dessa områden för att aktivt kunna bidra till ett robustare och tryggare samhälle. Vi vet att ett aldrig vikande fokus på kunskap, kvalité och säkerhet skapar kundnöjdhet och samtidigt minskar risken för störningar eller intrång som påverkar vår digitala vardag. Våra kunder är verksamma inom branscher som skapar förutsättningar för att vårt moderna samhälle skall fungera och i såväl fred, kris och under yttre påverkan. Vår strävan är att bli världsledande på tjänster inriktade på samhällskritisk infrastruktur samt tekniska system för samhällsviktiga funktioner. Att arbeta på MW Field Service är inte som att arbeta någon annanstans! För att trivas hos oss skall man vilja vara en del av laget och tycka att omväxling är stimulerande. Vi bygger MW Field Services långsiktigt med en övertygelse om att bidra till ett robustare samhälle är viktigt för framtiden. Med detta kommer uppdrag med en stor variation, från installation av laddstolpar, utbyggnad av fibernät till att arbeta med den senaste mobilteknologin och säkerhetsklassade installationer hos myndigheter. När vi växer är dynamik ett ledord, detta innebär att vi gärna anställer personer med rätt attityd och inställning som är i början av sin karriär men som är villig att jobba hårt för att lära sig jobbet. Eller du som har yrkeskunskaper och är etablerad inom ditt område, som delar vår vision om att det behövs ett tjänstebolag med fokus på kunskap, kvalité och säkerhet för skapa ett robustare digitaliserat samhälle. Dina arbetsuppgifter Att arbeta som fibertekniker hos MW Group innebär att arbeta med spännande uppdrag i varierande miljöer där du får möjlighet att bidra till viktiga samhällsfunktioner. MW Group har flera kunder som vill använda våra tjänster då våra medarbetare är säkerhetsmedvetna och flexibla. Då vi är under uppbyggnad kommer du ha en stor påverkan i organisationen att forma processer och rutiner för att utföra ett lyckat arbete. Vanliga förekommande arbetsuppgifter är: • Förläggning av fiber inomhus och utomhus med tillhörande moment. • Inkoppling av fiber. • Borrning av fiber. • Blåsning av fiber. • Skarvning och svetsning. • Dokumentation av utfört arbete. • Service och underhåll av befintliga nät. Resor kommer att förekomma i tjänst. Initialt kortare och färre resor men i takt med att våra affärer växer kommer det också bli fler resor. Vem är du? Du har erfarenhet av att arbeta som fibertekniker och är motiverad av att tillhöra en organisation med framåtanda inom försvar- och säkerhetsbranschen. Du är självgående och behärskar flera moment inom fiberinstallation. För att lyckas i rollen behöver du känna stora grad av eget ansvar och vara duktig på att hantera kunder/beställare. Du kan arbeta självständigt men också i grupp, både kollegor och partnerföretag. Krav • Erfarenhet av att arbeta som fibertekniker • B-körkort • Möjlighet att resa i tjänsten Meriterande • Certifierad fibertekniker • Certifikat från Robust fiber eller motsvarande • BE-körkort • Yrkesbevis (BYN och TYA) • Erfarenhet av BAS-U och BAS-P • Bakgrund från svenska Försvarsmakten
Arbetsgivare
Military Work i Sverige AB
Hemsida: https://mwgroup.se/
Ansökan
Ansök senast 10 december (9 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.