På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Miljö- och hälsoskyddsinspektör
Spela filmen

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

33 Lediga jobb

Miljöinspektör, Förorenade områden

Arbetsgivare / Ort: Ronneby kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-05-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Miljöinspektör

Om jobbet
Hos oss i den moderna kurorten Ronneby kan du bli delaktig i utvecklingen av ett hållbart samhälle med människan i fokus. Ronneby kommun har 29 600 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg. Inom kommunen jobbar 2 300 anställda för att ge bästa möjliga service till våra invånare, besökare och företagare. Vill du bli en av oss? ARBETSUPPGIFTER Du kommer att arbeta med handläggning enligt miljöbalken, främst med tillsyn av förorenade områden och miljöfarliga verksamheter. Då vi är en medelstor kommun där varje handläggare har många olika arbetsuppgifter kommer du att få möjlighet att jobba med ett brett spektra av arbetsuppgifter. I ditt arbete ingår att ha mycket kontakt med företagare, andra myndigheter och allmänheten. Arbetet ställer krav på självständighet men du kommer att ingå i en arbetsgrupp med andra erfarna kollegor som ger stöd vid behov. KVALIFIKATIONER Du har högskoleutbildning inom miljö eller miljö- och hälsoskyddsområdet och har relevanta kunskaper i miljölagstiftningen. Flerårig erfarenhet av arbete med tillsyn och miljöfarliga verksamheter är meriterande. Du har även förmågan att förmedla och dela med dig av dina kunskaper till andra. Du trivs i mötet med andra människor och har lätt för att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Det är viktigt att du kan balansera myndighetsutövningens krav på rättssäkerhet med god service. Vi ställer stor vikt vid dina personliga egenskaper. Då arbetet innebär uppsökande verksamhet krävs körkort (klass B). ÖVRIGT Vi arbetar för en jämn köns- och åldersfördelning och för etnisk och kulturell mångfald i våra verksamheter. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ronneby kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande vill vi att du ansöker via den digitala länken. Tillsättning sker om erforderliga beslut fattas. Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag. Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista dag för ansökan. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Arbetsgivare
Ronneby kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Miljöinspektör

Arbetsgivare / Ort: Surahammars kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-05-31
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Hos oss får du 1000 kollegor inom 150 olika yrken som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi arbetar för att vara en attraktiv arbetsgivare och hos oss får du lära barn att läsa, vårda och stötta äldre människor samt människor med funktionsvariation, sprida glädje och energi med mat, hålla våra lokaler fräscha och mycket mer! Varje dag arbetar vi för Surahammars kommuninvånare, kom och jobba med oss! Surahammars kommun är finskt förvaltningsområde. Inom vår samhällsbyggnadsenhet har vi samlat många av de kommunala funktioner som huvudsakligen arbetar direkt mot företag och kommuninnevånare. Här finns medarbetare inom områdena plan, bygg, miljötillsyn samt energirådgivning. Hos oss får du vara med och främja en samhällsutveckling med jämlika och goda sociala levnadsförhållanden och en god och långsiktigt hållbar livsmiljö för människorna i dagens samhälle och för kommande generationer. Arbetsuppgifter Tjänsten kommer huvudsakligen att vara inriktad mot tillsyn och handläggning av livsmedelsärenden och enskilda avlopp. Arbete med övriga uppgifter inom miljökontorets verksamhet kan bli aktuell, exempelvis hälsoskydd, kemiska produkter och strandskydd. Arbetet innebär myndighetsutövning där du kommer att utföra inspektioner, upprätta beslut och rapporter utifrån lagtolkning och bedömningar samt upprätta beslutsunderlag och presentera ärenden i Bygg- och miljönämnden. I arbetsuppgifterna ingår även att handlägga anmälningar och klagomål. I rollen kommer du att ha mycket kontakt med företagare, allmänheten, myndigheter och kollegor. Kvalifikationer Vi söker dig som är högskoleutbildad inom livsmedel samt miljö- och hälsoskydd eller har annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har yrkeserfarenhet av myndighetsutövning, tillsyn samt tillämpning av gällande lagstiftning för arbetsområdet; förvaltningslagstiftning, livsmedelslagstiftning samt miljöbalken. Du har erfarenhet av arbete i en politisk styrd organisation. Arbete i IT-systemet Ecos samt Miljöreda och engagemang för verksamhetsutveckling och digitalisering är önskvärt. Vi söker en positiv, lyhörd och serviceinriktad miljöinspektör. Som person kan du kombinera service- och myndighetsrollen i dina kundkontakter. Detta förutsätter att du är utåtriktad och har förmågan att kommunicera ut ditt budskap på rätt nivå för den du har dialog med just där och då. Likaså förväntas du kunna kommunicera väl genom både tal och skrift i det svenska språket. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Villkor Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Rekrytering sker löpande under anställningstiden. Surahammars kommun har tobaksfri arbetstid. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Arbetsgivare
Surahammars kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Miljö- och hälsoskyddsinspektör till Bräcke/Ånge

Arbetsgivare / Ort: Bräcke kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
I Bräcke kommun i Jämtland är du alltid nära äventyr och smultronställen. Gnistrande vinterdagar på skidor såväl som heta sommardagar i båten är vardag för oss som bor här. I Bräcke kommun finns trygga skolor, personlig äldrevård och en mängd små och medelstora företag med idéer och kunskap som skapar värden lokalt och globalt. Goda kommunikationer i stråket mellan Sundsvall och Östersund och en fibertäckning på nära 90 procent gör det enkelt att bo, jobba och resa i vår kommun. Här finns en vilja att utvecklas och samtidigt en självklar mentalitet att värna om naturen, kulturen och människorna som bor här. Välkommen till Bräcke kommun – lite närmare! Bygg- och miljöförvaltningen i Bräcke och Ånge kommun skapades genom sammangående vid årsskiftet 2018. Vi ser positivt på framtiden med en pågående digitalisering och stora möjligheter att forma verksamheten. Hos oss värdesätter vi utveckling och att trivas på jobbet. Ta initiativ, ha roligt och våga göra fel är vårt motto. ARBETSUPPGIFTER Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att handlägga ärenden och utöva tillsyn enligt miljöbalken. Du planerar tillsynsarbete samt genomför kontroller och tillsynsbesök. Du handlägger självständigt arbetsuppgifter såsom utredningar samt förväntas kunna leda projekt. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och goda möjligheter till kompetensutveckling finns. Placeringsort Bräcke eller Ånge enligt överenskommelse. KVALIFIKATIONER Du har kandidatexamen inom miljö- och hälsoskydd eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig Meriterande är om du har erfarenhet av miljö- och hälsoskyddstillsyn i kommunal verksamhet Du innehar körkort för personbil och det är meriterande om du har goda kunskaper i Officepaketet och erfarenhet från Ecos 2 Du organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. Du sätter upp höga mål för dig själv och gör vad som krävs för ett gott resultat. Du anpassar dig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. ÖVRIGT Bifoga gärna CV och personlig brev och berätta om dig själv Vi kommer arbeta löpande med urval och intervjuer. Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden från bemannings- och rekryteringsföretag om annonserings- och rekryteringshjälp.
Arbetsgivare
Bräcke kommun
Hemsida: http://www.bracke.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Inspektör inom miljö- och hälsoskydd

Arbetsgivare / Ort: Kumla kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Kumla och Hallsberg har en samverkansorganisation för miljö- och byggverksamheten sedan 2015 . Personalen i samverkansorganisationen är anställd i Kumla kommun och ingår i Kumla kommuns samhällsbyggnadsförvaltning, men arbetar i båda kommunerna. Miljö- och byggverksamheten ansvarar för miljö- och livsmedelstillsyn, bygglov, fysisk planering och geodata och är uppdelade i tre enheter: bygglovenheten, plan- och geodataenheten samt miljöenheten. Kommunerna har tillsammans 37 000 invånare och erbjuder en god tillväxt och en bred flora av spännande utmaningar inom miljötillsynsområdet. En stor efterfrågan råder på både bostäder och plats för företagsetableringar. En av våra inspektörer ska vara föräldraledig och därför söker vi nu en inspektör inom miljö- och hälsoskydd. Du behövs för att hjälpa och stötta Kumlas – och Hallsbergs medborgare och företag i arbetet för en hållbar utveckling. VÅR ARBETSPLATS Vi är 12 inspektörer och en miljöchef på miljöenheten. Vi har våra kontor i Kumla stadshus som ligger på 5 minuters gångväg från järnvägsstationen. Bilparkering finns i anslutning till stadshuset. Du kommer att välkomnas till en prestigelös arbetsplats där vi tillsammans tar ansvar och hjälps åt att nå våra mål. ARBETSUPPGIFTER Som vikariarenade inspektör inom miljö- och hälsoskydd kommer du ta hand om ärenderegistrering på enheten, samt arbeta med tillsyn och handläggning av små avlopp och värmepumpar. Du ska ge råd och service till våra medborgare och företag. Vi har långtgående delegation från nämnderna. Som miljöinspektör kan du även komma att delta i kommunens samhällsplanering och strategiska miljöarbete. Organisationen förutsätter flexibilitet vilket innebär att arbetsuppgifterna med tiden kan förändras. Vår enhet genomgår ett förändringsarbete mot digitalisering, högre rättssäkerhet och effektivare arbetssätt som du kommer vara med och påverka. KVALIFIKATIONER Vi vill att du som söker har minst tre års högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskydd, miljövetenskap eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Det är viktigt att du är bekväm i en utåtriktad roll och har lätt för att uttrycka dig enkelt och rätt i tal och skrift. Du måste ha ett engagemang för arbetsuppgifterna. En viktig egenskap är att klara av balansen mellan myndighetsutövning och en mer rådgivande roll. Hos oss är kundbemötandet viktigt för att nå bra resultat på lång sikt. Vi lägger stor vikt till personlig lämplighet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du också har kunskaper inom andra områden som är viktiga för vår verksamhet, till exempel beteendevetenskap, kommunikation eller systemvetenskap. ÖVRIGT Du söker tjänsten via Offentliga jobbs elektroniska ansökningsblankett. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings- och rekryteringsföretag. Kumla kommun är en tillväxtkommun som ligger centralt i Örebro län och har snart 22 000 invånare. I kommunen finns framgångsrika företag, ett rikt kultur- och fritidsutbud, god kommunal service samt utmärkta kommunikationer. Kumlas Vision 2025 innebär att vi alltid strävar efter att vara lite bättre. Genom att växa smart, satsa på barn och unga, ta hand om våra invånare och att ta tillvara på den närhet som finns blir vi lite bättre. Vi känner oss stolta över vårat Kumla! För att se lite av det som hände under 2020 klicka här: https://youtu.be/_i0DprQ7-r4
Arbetsgivare
Kumla kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Miljöinspektör med inriktning hälsoskydd

Arbetsgivare / Ort: Järfälla kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Om jobbet
Bygg- och miljöförvaltningen, med drygt 240 medarbetare, ansvarar för verksamheten under miljö- och bygglovsnämnden och tekniska nämnden. På miljö- och hälsoskyddsavdelningen är vi för närvarande 25 personer. Vårt mål är att vara en effektiv och rättsäker myndighet som bidrar till god livsmedelssäkerhet, en god miljö och hållbar utveckling i kommunen. ARBETSUPPGIFTER Som inspektör arbetar du både självständigt och i grupp, vilket gör att du ska ha lätt att samarbeta med dina kollegor samt kunna driva egna projekt. Vi söker nu en miljöinspektör med inriktning mot hälsoskydd. Hälsoskyddsgruppen består idag av sex personer. Du kommer bland annat att bedriva tillsyn på skolor och förskolor, verksamheter med hygienisk behandling, vårdboenden etc. Du kommer även att utreda bostadsklagomål och arbeta med bullerfrågor. Arbetsuppgifterna kan anpassas efter tidigare erfarenhet. Du kommer att utforma skrivelser och beslutsunderlag samt självständigt fatta beslut på delegation. Som inspektör kan du komma att representera myndigheten i olika samverkansgrupper. Du kommer även att bidra till att uppfylla avdelningens tillsynsplan och att bedriva tillsynen så att lagstiftningens intentioner uppfylls med utlovade handläggningstider. Du kommer att bli involverad i avdelningens kvalitetsarbete. Vi använder Ecos 2 som ärendehanteringssystem. KVALIFIKATIONER Högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller annan likvärdig utbildning. Dokumenterad kunskap gällande miljölagstiftning är ett krav. Vi tror att du har förmåga att planera, att arbeta självständigt och att basera beslut på gott omdöme och god rättspraxis. Du ska vara strukturerad och serviceinriktad. Tillsynsarbetet kräver god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift. Då det är viktigt att skapa goda relationer är dina personliga egenskaper viktiga för oss. God kunskap i Officepaketet samt B-körkort krävs. Vi kan erbjuda dig trevliga kollegor, ett varierande och roligt jobb på en arbetsplats där vi jobbar med ständiga förbättringar. Välkommen till Järfälla! ÖVRIGT Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Arbetsgivare
Järfälla kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.