På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Mättekniker

Mättekniker

Vad gör en mättekniker? Arbetsuppgifterna kan variera beroende på arbetsplats, men oftast sköter man mätningarna, exempelvis på byggarbetsplatsen eller inom järnvägen, granskar de befintliga ritningarna och matar in de tekniska uppgifterna in i dataprogram samt ställer in olika verktyg och instrument.

I det här jobbet måste man vara oerhört noggrann och skärpt. Inte minst eftersom även väldigt små felaktigheter kan ha väldigt stor betydelse för många människors säkerhet. Mättekniker är ett mycket viktigt och ansvarsfullt jobb.

Utbildning

Passande utbildningsbakgrund för en mättekniker är utbildning från en yrkeshögskola.

Bra förberedande grundutbildning finns inom flera av gymnasieskolans program, exempelvis Teknikprogrammet, Industritekniska programmet, Bygg- och anläggningsprogrammet eller El- och energiprogrammet.

Motsvarande grundläggande tekniska utbildningar för vuxna kan finnas inom komvux.

Yrkesporträtt

Möt David, han började som mättekniker och har senare avancerat till en mätchef på Skanska.

Visa mer
Visa mindre

29 Lediga jobb

Soukra Mätkonsult AB söker Mätingenjör/Mätningstekniker!

Arbetsgivare / Ort: Soukra Mätkonsult AB / Hägersten
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 17 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Meriterande
 • Engelska
 • Svenska

Om jobbet

Soukra Mätkonsult AB söker Mättekniker!


Soukra Mätkonsult AB är vår andra avdelning inom Soukra familjen. Soukra Mätkonsult AB tillkom 2013 och har sedan dess jobbat inom bygg- och anläggningsmätning runtom hela Stockholm. Vårt team består av flertalet duktiga mätare som utför ett noggrant och precist jobb. Vi söker nu en grym mätingenjör som kan hjälpa oss växa och utvecklas.

Vem är du?

Vi söker en erfaren mättekniker/mätingenjör som arbetat med praktisk mätning i ett par år och har relevant utbildning som grund.

Du ska vara självgående och arbeta strukturerat. Du ska kunna tillgodose att kunden blir nöjd med ditt arbete och arbeta med hög kvalitet i varje uppdrag. Då du kan behöva jobba i grupp är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga.

Till största del kommer du att arbeta med detalj-/projekteringsmätning, stomnät, drönarfotografering eller skanning. I rollen ingår det att agera rådgivare i mättekniska frågor inom uppdragen och direkt mot kund.

Krav

- Relevant utbildning inom mätteknik

- Mellan 1-5 års erfarenhet inom branschen

- Använda program som AutoCAD och liknande

- B- Körkort

- Kunna AMA

Vad kan Soukra Mätkonsult AB erbjuda dig?

Soukra Mätkonsult AB är en arbetsgivare som månar om sina medarbetare genom att erbjuda trygga anställningsvillkor och förmåner. Vi erbjuder en bra lön. Hos oss har du möjligheten att växa och utvecklas.

Ort: Stockholm med omnejd

Anställningstyp: Heltid, 40h

Märk ansökan med: Annons Mätkonsult Soukra Mätkonsult AB

För fler frågor kontakta [email protected]

Välkommen att ansöka till oss!

Arbetsgivare
Soukra Mätkonsult AB
Västbergavägen 4 4TR
12630 Hägersten
Hemsida: http://www.soukra.se
Ansökan
Ansök senast 17 oktober (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Specialist mätningsteknik

Arbetsgivare / Ort: Trafikverket
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 18 oktober (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Mätningstekniker
 • bygg

Om jobbet

Som Specialist mätningsteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Specialist mätningsteknik

Arbetsuppgifter

Som Specialist Mätningsteknik ingår du i en grupp som tillhandahåller expertstöd inom geodesiområdet. Gruppen ansvarar bl. a. för förvaltning av det geodetiska stomnätet, vilket är referensen för noggrann lägesbestämning i Trafikverkets järnvägsanläggning.

Vi är inne i ett expansivt skede med teknik- och metodutveckling. Som Specialist Mätningsteknik är du med och bevakar ny teknik och du bidrar till att hitta lösningar på de utvecklingsbehov gruppen står inför. 

I dina arbetsuppgifter ingår det 

. att vara teknikansvarig vid underhållsuppdrag av det geodetiska stomnätet

. att vara sakkunnig för kvalitetssäkring utifrån ett förvaltningsperspektiv. Det innebär att förvalta, planera och driva underhåll av stomnätet för järnväg

. att vara delaktig i att utfärda mätningsteknisk behörighet.

Du är med och representerar Trafikverket i kontakter med myndigheter och andra externa parter inom verksamhetsområdet.

Som Specialist Mätningsteknik arbetar du självständigt samtidigt som du ingår i ett nationellt team som har ett nära samarbete. Medarbetarna i gruppen sitter på olika orter. 

Placeringsort för tjänsten är: Gävle, Malmö, Göteborg, Solna, Borlänge Luleå, Umeå eller Jönköping.


Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen förväntas du ha mycket god förmåga att kommunicera och upprätthålla en bra dialog med andra myndigheter, organisationer och medarbetare i långsiktiga relationer. Du är noggrann och har en utvecklad analytisk förmåga samt att du stimuleras av att ha ett serviceinriktat förhållningssätt samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt. 

Vi söker dig som

 • är utbildad teknisk lantmätare eller mätningsingenjör eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har några års arbetslivserfarenhet inom geodesiområdet
 • har erfarenhet av att använda geodetiska program för beräkning och lagring
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av geodetiska mätningsuppdrag i järnvägsmiljö
 • har kunskap i användning av Topocad

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

Intresserad av verksamhetsområdet Underhåll? Läs mer om oss och våra lediga tjänster här!

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/Lediga-jobb/medarbetare-till-underhall/

Arbetsgivare
Trafikverket
Hemsida: www.trafikverket.se
Ansökan
Ansök senast 18 oktober (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Mätningskonsult/mätningstekniker Stockholm

Arbetsgivare / Ort: Exact Svenska Mätcenter AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 18 oktober (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Mätningstekniker
 • bygg

Om jobbet
Vi vill nu förstärka Team Stockholm med erfarna mätningstekniker. I teamet jobbar idag ett 14 mätningskonsulter med varierande uppdrag inom främst produktionsmätning på bygg- och anläggningsprojekt. Vi får också uppdrag inom stomnät, scanning, fotogrammetri med drönare och andra specialområden.  Våra konsulter varvar fältarbete med kontorsarbete för beräkningar och redovisningar. Du kommer att tillhöra ett fantastiskt team med kunniga och hjälpsamma kollegor som arbetar över hela Storstockholm. Vi söker dig med utbildning inom mätningsteknik eller motsvarande och som har minst 4 års erfarenhet av produktionsmätning. Ett plus om du har kunskaper inom stomnätsmätning, scanning, eller andra specialistområden. Du som är en noggrann, skicklig och en stolt yrkesutövare kommer att passa perfekt för detta jobb. På Exact vill vi ta tillvara på varje medarbetares förmågor och utvecklingspotential och erbjuder valmöjligheter och variation i arbetsuppgifter och yrkesutveckling. Välkommen att slå en signal, eller skicka in din ansökan direkt. Vi intervjuar löpande till denna tjänst, varför den kan bli tillsatt innan ansökningstiden löpt ut.  Passion for precision Vi är en komplett leverantör av högkvalitativa mätningstekniska tjänster i hela Europa. Vi vill skapa något som ingen annan gjort. Det gör vi genom att se nya möjligheter och genom att alltid jobba för att överträffa förväntningar. Byggbranschen är inne i en spännande tid med nya digitala arbetssätt. Och där vill vi ligga i framkant. På Exact arbetar vi uitfrån värdegrunden ANSVAR, SAMVERKAN och KUNSKAP. Våra anställda är vår viktigaste resurs och vi erbjuder en varierande vardag med spännande projekt i en internationell miljö. Vi har som ambition att ta tillvara på potentialen hos varje medarbetare och att matcha den enskildes utvecklingsmål med verksamhetens behov. Det är människor med rätt inställning och kunskap som gör den stora skillnaden hos oss. Välkommen till oss på EXACT. \\n
Arbetsgivare
Exact Svenska Mätcenter AB
Ansökan
Ansök senast 18 oktober (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Ledigt jobb som Mättekniker i Kungsör via Manpower

Arbetsgivare / Ort: Manpower AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 oktober (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vi på Manpower söker just nu nya stjärnor till jobb hos vår uppdragsgivare i industribranschen. Få ovärderlig arbetslivserfarenhet inför framtiden och upptäck hur utvecklande det är att arbeta i ett kreativt och hungrigt team. Låter det som något för dig? Skicka in din ansökan redan idag! Det här är ett konsultuppdrag som varar tillsvidare. Du kommer att vara anställd av Manpower men arbeta hos vår uppdragsgivare. Att jobba som Mättekniker Den här tjänsten innebär att du kommer att tillbringa dina arbetsdagar ute hos vår kund i Kungsör. Tjänsten är på heltid och arbetstiderna är förlagda på dagtid och skift. Du kommer att arbeta med olika mätuppdrag och agera som support inom området. Du kommer bland annat att arbeta med; * Handhavande av alla på företaget förekommande mätutrustningar * CMM, handhavande, skapa och ändra program * Produktionsstöd * Produktrevisioner * Mätsystemanalys, ta fram och förbättra mätmetoder * Granska och godkänna styrplaner * PPAP mätning och projektstöd * Inköp av mätutrustning och kalibrering Du kommer ansvara för; * Stoppa produktionen vid kvalitetsbrister * Avgöra huruvida en detalj är enligt specifikation eller ej * Ta fram ny mätmetoder/ ta bort mätmetoder eller mätdon som ej är tillförlitliga * Stoppa inkommande material vid kvalitetsbrister Är du rätt för rollen som Mättekniker? Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av Mätteknik. Du är väldigt tillmötesgående och professionell i din yrkesroll och arbetar troligen redan inom branschen. Vidare tror vi att du brinner för att leverera kvalitet i allt du gör. Om du stöter på något du inte redan kan, vill du nyfiket och målinriktat lära dig mer om det. Vi söker dig som; * Har en mätteknisk utbildning eller erfarenhet * Goda kunskaper i Office * Goda kunskaper i Svenska och engelska, såväl tal som skrift * Är strukturerad och metodisk Erbjudande Rent formellt bygger en anställning hos oss på samma lagar och regler som på den övriga arbetsmarknaden. Vi har kollektivavtal, med allt vad det innebär vad gäller försäkringar, tjänstepension och fackliga relationer. Det som skiljer sig är att du blir anställd hos oss, men arbetar på olika uppdrag hos våra kunder. Du får chansen att arbeta i olika branscher, med olika arbetsuppgifter och med olika människor. Som konsult erbjuds du även friskvårdsbidrag samt utöver det får alla Manpowers anställda fri tillgång till över 4500 interaktiva utbildningar via vår e-learningportal PowerYOU. Givetvis har du en konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela din anställningsperiod och som är ansvarig för dina uppdrag, att du trivs på din arbetsplats och att du utvecklas i din yrkesroll. Sök tjänsten i dag! För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Frida Pajala på e-post [email protected] Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post, utan du söker tjänsten med en registrerad profil på vår hemsida genom att följa ansökningslänken i annonsen. Vi kan komma att tillsätta uppdrag redan innan ansökningstiden passerat, så skicka in din ansökan i dag! Om Manpower Manpower är Sveriges ledande rekryterings- och bemanningsföretag med tiotusentals attraktiva arbetsgivare över hela landet som våra kunder. Med vårt omfattande nätverk, lokalt såväl som globalt, kan vi erbjuda mängder av spännande lediga jobb som hjälper dig att bygga din karriär, både på kort och lång sikt. Hos oss kan du söka heltidsjobb eller extrajobb vid sidan av studierna.
Arbetsgivare
Manpower AB
Ansökan
Ansök senast 19 oktober (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Mätrumspersonal sökes till Bodycote i Västerås

Arbetsgivare / Ort: Uniflex Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 oktober (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Jobbeskrivning Uniflex söker nu mätrumspersonal till Bodycote i Västerås. Bodycote är en ledande leverantör av tjänster för termiska processer världen över. Termiska processer omfattar teknik och specialiserade processer som bland annat förbättrar egenskaper hos metaller och legeringar och förlänger komponenters livslängd. Som mätrumspersonal utför du mätningar samt säkerställer att interna provrum har den kompetens som behövs. Arbetstiderna är dagtid. Krav för tjänsten: * Gymnasieutbildning eller motsvarande * Goda kunskaper i svenska och engelska språket, både i tal och skrift * B-körkort * Teknisk förståelse för maskiner och utrustning Arbetsuppgifterna omfattar bland annat; * Hårdhetsverifiering av metaller och legeringar * Kontrollera föreningszoner * Verifiera kolhalter * Arbete i analysprogram * Utföra undersökningar på uppdrag av beställare. * Rapportera resultat i affärssystem och sköta interna listor och uppföljningar. Personliga egenskaper Vi söker dig som är kvalitetsmedveten, flexibel och som kan ha många bollar i luften. Vidare bör du vara noggrann, självgående och stresstålig. Du måste trivas att arbeta mot deadlines och att arbeta främjande för samarbete inom organisationen. Låter detta som något för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan! Vi välkomnar sökande från hela Mälardalen och närliggande områden, t.ex. Västerås, Enköping, Uppsala, Kolbäck, Köping och Sala m.fl. Du skickar din ansökan via vår hemsida www.uniflex.se Se till att eventuella referenser som finns namngivna i dina ansökningshandlingar har kännedom om att de finns med där och att de eventuellt kommer att bli kontaktade vid en eventuell rekryteringsprocess. Uniflex är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med uthyrning och rekrytering. Uniflex finns i Sverige, Norge och Finland. I Sverige är vi drygt 3 000 anställda och finns på ett 40 tal orter. Vi är medlemmar i Almega Kompetensföretagen samt Byggföretagen och har kollektivavtal med LO, Byggnads, Unionen och Akademikerförbunden. Uniflex är kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöcertifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 samt ISO 45001. På Uniflex ser vi våra medarbetare som vår viktigaste tillgång och därför erbjuder vi följande: • Kollektivavtal • Tjänstepension • Friskvårdsbidrag och andra personalförmåner • Försäkringar • Marknadsmässig lön • Karriär och utveckling Vi söker ständigt efter nya kollegor som arbetar i enighet med våra värderingar affärsfokus, engagemang, glädje och ansvarstagande.
Arbetsgivare
Uniflex Sverige AB
Hemsida: http://www.uniflex.se
Ansökan
Ansök senast 19 oktober (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.