På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Mättekniker

Mättekniker

Vad gör en mättekniker? Arbetsuppgifterna kan variera beroende på arbetsplats, men oftast sköter man mätningarna, exempelvis på byggarbetsplatsen eller inom järnvägen, granskar de befintliga ritningarna och matar in de tekniska uppgifterna in i dataprogram samt ställer in olika verktyg och instrument.

I det här jobbet måste man vara oerhört noggrann och skärpt. Inte minst eftersom även väldigt små felaktigheter kan ha väldigt stor betydelse för många människors säkerhet. Mättekniker är ett mycket viktigt och ansvarsfullt jobb.

Utbildning

Passande utbildningsbakgrund för en mättekniker är utbildning från en yrkeshögskola.

Bra förberedande grundutbildning finns inom flera av gymnasieskolans program, exempelvis Teknikprogrammet, Industritekniska programmet, Bygg- och anläggningsprogrammet eller El- och energiprogrammet.

Motsvarande grundläggande tekniska utbildningar för vuxna kan finnas inom komvux.

Yrkesporträtt

Möt David, han började som mättekniker och har senare avancerat till en mätchef på Skanska.

Visa mer
Visa mindre

18 Lediga jobb

Mättekniker

Arbetsgivare / Ort: Scandinavian Internet Group AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 13 May (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Mätningstekniker
 • bygg

Om jobbet
Känner du att det är dags för en nystart i din karriär i en roll där du får bygga långsiktiga relationer samt utmana dig själv dagligen i ditt arbete? Om svaret är JA på dessa frågor kan du vara Rios nya konsult i rollen som mätningstekniker. Här får du möjlighet att utvecklas i din yrkesmässiga roll då du arbetar i olika projekt och möter nya kontakter dagligen. Låter detta som rätt möjlighet för dig? Läs vidare nedan och ansök redan idag! Arbetsuppgifter: Rollen som mätningstekniker på Rios Bygg & Anläggningsmätning AB innefattar ett stort eget ansvar där du arbetar som konsult mot externa beställare inom bygg- & anläggningsbranschen. Du arbetar tätt tillsammans med arbetsledare och platschefer samt är med i olika skeden av byggnadsprocessen. För att leverera på högsta nivå driver du ett projekt i taget ute hos kunderna. ·      I denna roll arbetar du som mätkonsult tätt tillsammans med andra yrkesgrupper. ·      Du arbetar både mot kommuner, stora byggentreprenörer och mindre projekt mot privatpersoner. ·      Huvuduppgiften är att se till att alla handlingar blir verklighet, där alla dokument och papper följer planerna.  ·      Du startar och slutar arbetsdagarna hos beställaren. Du erbjuds: ·      En position i en mindre och platt organisation under en stor tillväxt där det finns möjlighet till ledande position på sikt. ·      Plats i ett företag med mycket kunskap in-house där du får möjlighet att utvecklas och växa. ·      Tjänstebil, kollektivavtal, telefon & dator mm. ·      En roll där du får ta stort eget ansvar. Vi söker dig som: ·      Har cirka 2–3 års erfarenhet eller mer i rollen som mätningstekniker. Om du har en byggteknisk utbildning inom mätningsteknik är det meriterande.  ·      Är självgående i rollen och kan ta dig an egna projekt. ·      Talar & skriver svenska flytande. ·      Innehar B-körkort. Som person är du: ·      Kommunikativ, noggrann och ansvarsfull då du tar eget ansvar över projekten. ·      En problemlösare som lätt kan anpassa din kunskap till olika situationer. Om företaget: Rios är mätkonsulter inom bygg- och anläggningsbranschen. Med erfarenhet av diverse mätningsuppdrag som har genomförts år bygg- & anläggningsföretag, arkitekter, privatpersoner, projektörer mm. De erbjuder bland annat inmätning, projekteringsunderlag, volymberäkning, GPS-mätning, byggnät/stomnät, järnvägsmätning osv. Låter detta som rätt möjlighet för dig? Tveka då inte att skicka in din ansökan! I denna rekrytering samarbetar Rios med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av rekryterare Linnéa Gilliusson på mail [email protected] Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Din ansökan behandlas konfidentiellt.
Arbetsgivare
Scandinavian Internet Group AB
Hemsida: www.jobway.se
Ansökan
Ansök senast 13 May (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Senior Kalibreringstekniker

Arbetsgivare / Ort: The We Select Company AB / GÖTEBORG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 14 May (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

CBRE Integrated Laboratory Solutions, är en del av CBRE Global Workplace Solutions, och är en ledande global leverantör av Service, kalibrering och underhåll av teknisk utrustning inom Labb miljö.

Vi söker just nu en senior kalibreringstekniker att ansluta sig till vårt kalibreringsteam och ansvara för att säkerställa vår leverans operativt och strategiskt avseende tjänster och lösningar. Tjänsten är placerad, med resten av teamet, hos vår kund AstraZeneca i Mölndal, och som en integrerad del av den globala CBRE Integrated Laboratory Solutions organisation kunna nyttja dess utbildningar, supportfunktioner och nätverk.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvara för att planera och koordinera den dagliga leveransen av Kalibreringsenhetens uppdrag
 • Säkerställa att planerade kalibreringar och åtgärder utförs enligt avtalade service nivåer
 • Utföra och dokumentera egna kalibreringar enligt plan
 • Generera rapporter och kommunicera regelbundet leveransstatus till kund och medarbetare
 • Säkerställa att teamet har tillgång till rätt verktyg och resurser för att utföra sitt uppdrag, samt att samtliga är utbildade att utföra sitt arbete med kvalité och på ett säkert sätt
 • Ansvara för att dokumentation efterlevs enligt krav från CBRE och kund
 • Leda förändringsarbete & förbättringsarbete av processer och procedurer relaterade till kalibreringsleveransen
 • Supportera Finans och Operations managers med att driva tillväxtmöjligheter och kontrollera kostnader för att möta kontots och kalibreringslabbets finansiella mål
 • Följa upp kalibreringslabbets KPI och initiera åtgärder och förbättringsarbete vid behov.
 • Agera som QHSE och Compliance-ambassadör inom kalibreringslabbet och aktivt jobba med audit-förberedelser och åtgärder
 • Säkerställa att arbete som utförs, sker enligt gällande krav på arbetsmiljö och HSE. Aktivt driva rapportering av tillbud och actions för att hantera risker
 • Respektera och agera enligt CBRE´s regler, föreskrifter och värderingar RISE: Respekt, Integritet, Service & Excellence

Kunskapskrav

 • Relevant teknisk utbildning och minst 5 års praktisk erfarenhet
 • Erfarenhet av kalibreringsarbete inkl. Temperatur, fukt, tryck/flöde, varvtal, konduktivitet, kraft & massa.
 • Dokumenterad kalibreringsutbildning
 • Erfarenhet inom Life Science eller liknande hög reglerad sektor (GxP)
 • Goda datakunskaper inom Officepaketet
 • Lösningsorienterad och har god samarbetsförmåga
 • Är ansvarstagande och tar egna initiativ samt är bra på att slutföra arbetsuppgifter
 • Högt kundfokus och arbetsmoral
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Önskvärt/meriterande

 • Erfarenhet av att jobba med SAP och/eller CMX
 • Erfarenhet av förbättringsarbete och processutveckling (Lean)
 • Erfarenhet inom läkemedelsproduktion miljö
 • Ledarerfarenhet med eller utan direkt personalansvar
 • Erfarenhet av att planera och koordinera teknisk leverans

Vi erbjuder en omväxlande tjänst i en global organisation med stora utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du vara med på den spännande tillväxtresa och förändringsprocess som företaget för närvarande genomgår. Vi är stolta över att LinkedIn 2017 utsåg CBRE till ett av världens 20 bolag där talanger helst vill arbeta och att Forbes 2018 valde ut CBRE till en av de bästa arbetsgivarna för kvinnor. CBRE har också blivit rankad #1 inom Real Estate i Fortune Magazines World’s Most Admired Companies för 2019, vilket vi är mycket glada över. Vi tror att vårt medvetna arbete kring vår företagskultur och People Management bidragit till denna utnämning!

Känner du igen dig i ovan beskrivning? Bifoga ditt CV och en kort motivering till varför du söker denna tjänst! Vi arbetar löpnde med urval så tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag - den 14 maj 2021.

CBRE är världens största kommersiella fastighets- och investeringsföretag. På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrelaterade tjänster som bidrar till våra kunders framgång! Våra ca 100 000 anställda hjälper investerare, fastighetsägare och hyresgäster via våra cirka 530 kontor över hela världen och omsatte 2019 23,9 miljarder dollar. CBRE Global Workplace Solutions (GWS) är ett affärsområde inom CBRE som levererar integrerade tjänster inom facilities management, projekt och rådgivning.

Arbetsgivare
The We Select Company AB
Lilla Nygatan 2
41109 GÖTEBORG
Hemsida: https://www.cbre.se
Ansökan
Ansök senast 14 May (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Mättekniker till Älmby Entreprenad i Skåne!

Arbetsgivare / Ort: Älmby Entreprenad AB / Älmhult
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 14 May (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Mätningstekniker
 • bygg

Om jobbet

Söker du ett nytt utmanande arbete? Vi söker nu en duktig mättekniker till vår verksamhet i Skåneregionen! Hos oss blir du en del av ett drivet och engagerat gäng!


Älmby Entreprenad AB är en pålitlig och komplett samarbetspartner som erbjuder unika lösningar inom mark-, anläggning-, bygg- och rivningsbranschen. Tillsammans med kompetenta medarbetare och en modern maskinpark utför vi uppdrag på ett professionellt sätt, allt för att tillgodose våra kunders krav och önskemål.

En stor satsning som Älmby har gjort för att vidareutveckla dig som anställd är att starta upp Älmby-skolan. Där får du som anställd möjligheten att utöka din kompetens genom interna vidareutbildningar.


Arbetsuppgifter

Som mättekniker hos Älmby ingår du i drivet gäng där du i första hand kommer arbeta med inmätning och utsättning. Du kommer även att hantera mängdreglering, underlag till relationshandlingar och maskinstyrning.


Profil

Vi söker dig med relevant teknisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet att arbeta som mättekniker.

Vi ser gärna att du har erfarenhet att jobba med Auto-CAD och/eller GEO.

För att trivas i rollen som mättekniker hos oss har du ett trevligt bemötande mot andra, du är noggrann, villig att lära dig. För dig är lagarbetet lika viktigt som förmågan att arbeta självständigt.

Arbetsgivare
Älmby Entreprenad AB
Bäckgatan 28A
34334 Älmhult
Hemsida: https://www.almbyentreprenad.se/
Ansökan
Ansök senast 14 May (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Fiber/Optotekniker som vill utvecklas med ansvar sökes!

Arbetsgivare / Ort: Academic Work Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 16 May (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Mättekniker
 • metallprodukter

Om jobbet
Har du en utbildning inom fiberteknik eller arbetslivserfarenhet inom området? Vår kund söker dig som värdesätter ett fritt och ansvarsfullt arbete som Fiber/Optotekniker i Luleå med omnejd. Här erbjuder vi dig möjligheten att utvecklas inom området och arbeta hos vår kund inom eldistribution. Är du den vi söker? Tveka in att ansöka idag, vi går igenom ansökningarna direkt! OM TJÄNSTEN Vi söker en Fibertekniker/Optotekniker till vår kund i Luleå med omnejd. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Vår kunds intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet. Du erbjuds * Goda utvecklingsmöjligheter i en företagskultur med gott ledarskap. Här finns vidare en öppen stämning, en prestigelös inställning mellan medarbetarna samt en god balans mellan arbetsliv och privatliv. * Som konsult för Academic Work erbjuder vi även stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande här. ARBETSUPPGIFTER Vi erbjuder dig ett fritt och ansvarsfullt arbete som Fibertekniker / Optotekniker och du kommer att få stor möjlighet att styra och lägga upp ditt arbete. Ditt arbete är varierat och därmed ser dina dagar väldigt olika ut. För rätt person finns det goda möjligheter till fortsatt personlig och teknisk utveckling. I rollen kommer du att: * Medverka vid felavhjälpning på våra kunders fibernät * Svetsning av fiber * Utföra årliga underhållsmätningar * Utföra reparationer kabel och lina * Utföra mätningar enligt kunds önskemål t.ex. Otdr och effektmätning * Aktivt delta i och planera projekten tillsammans med projektledaren * Upprätta dokumentation på utfört arbete * Hantera leverantörs- och entreprenörskontakter Resor med övernattning ingår som en naturlig del av arbetet och antalet nätter ute i veckan varierar beroende på period och arbetsbelastning. VI SÖKER DIG SOM * Har i grunden en utbildning som fibertekniker och/eller en elkraftsutbildning, alternativt har du motsvarande praktisk erfarenhet som vi bedömer likvärdig. * Vi söker dig som har några års erfarenhet av arbete inom olika typer av fibernät och som behärskar skarvning av olika sorters fiberkablar. Du är van vid att dokumentera. * Du är säkerhetsmedveten och förstår vikten av att följa de regler och krav som finns för att förhindra olyckor. * Har goda kunskaper i Office-paketet. * Är flytande i svenska och engelska i tal och skrift då mycket av dokumentationen är på svenska. * Har B-körkort. Det är meriterande om du: * Är certifierad fibertekniker är detta starkt meriterande. Om du dessutom har mastintyg är detta ännu ett plus då vårt arbete till största del utförs på höga höjder (upp till 50 meter upp i luften). Som person är du: * Noggrann * Ansvarstagande * En lagspelare Då arbetet kommer innebära en hel del kontakt med kunder samt kollegor är det utav vikt att du har en god social kompetens och att du är kvalitetsmedveten. Eftersom företagskulturen präglas av prestigelöshet och samarbete gäller det att du kan identifiera dig med detta. Det är vidare högt till tak vilket ställer krav på dig att ha en öppen och ärlig inställning. * Vi kommer utföra registerkontroll samt drogtest för de kandidater som blir anställda. ÖVRIG INFORMATION * Start: Enligt överenskommelse * Omfattning: Heltid * Placering: Luleå med omnejd Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Arbetsgivare
Academic Work Sweden AB
Hemsida: http://www.academicwork.se
Ansökan
Ansök senast 16 May (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Mättekniker

Arbetsgivare / Ort: Skellefteå Kraft AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 16 May (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Eltekniker

Om jobbet
Vi söker en mättekniker till Elnät för anställning i Skellefteå.   Tjänsten Som mättekniker genomför du montage och felavhjälpning av elmätare, analyser av elkvalitét, verifiering av elmätare och mätsystem i fält samt kontroller av elmätare och instrument i vårt laboratorium.    Du kommer att ingå i ett SWEDAC-ackrediterat kontrollorgan med uppgift att säkerställa mätnoggrannhet i anläggningarnas mätsystem, inom låg- och högspänning över 10 MW. Det kräver noggrannhet och ständig uppdatering av teknikutveckling och metoder.    Vi är mitt inne i ett projekt att byta till nya smarta elmätare. Det innebär att fler parametrar samlas in och att allt högre krav ställs på att kommunikationen ska fungera. Den sker idag via radio, Ethernet och PLC.   Hos oss blir du en del av gruppen Mätservice på Skellefteå Kraft Elnät. Gruppens huvuduppdrag är att säkerställa att elmätning och leveranser av mätvärden från elmätare till faktura sker med rätt kvalitet och tillförlitlighet, från de minsta hushållskunderna till de största regionnätskunderna.    Vi är idag åtta mättekniker och en gruppchef som med effektiva arbetssätt och metoder utvecklar avdelningen och verksamheten framåt.    Arbetet genomförs inom hela Skellefteå Krafts område för distribution, vattenkraft och vindkraft vilket innebär att det kan förekomma arbete på annan ort.    Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100 % heltid. Tillträde sker hösten 2021 och enligt överenskommelse. Arbetet utförs den första tiden delvis parallellt med annan mättekniker.   Välkommen med din ansökan!   Intresserad? Vi söker dig som är nyfiken och framåt, systematisk, noggrann och en van problemlösare. Du är ansvarstagande, utvecklingsinriktad och trivs med att jobba både självständigt och i team.    Du säkerställer alltid hög kvalitet i dina uppdrag.   Krav • Minst 3 års gymnasial utbildning inom el, alternativt kompletterande utbildning i elkunskap eller erfarenhet av elarbete som bedöms som likvärdig • Datavana • Körkort B • Flytande svenska i tal och skrift   Meriterande • Utbildning inom elkraft • Erfarenhet av arbete inom elinstallation • Utbildning inom Elsäkerhetsanvisningarna, ESA • Laboratoriekunskap inom kontroll och kalibrering   Vilka är vi då? Skellefteå Kraft är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Vårt mål är ett Sverige som drivs av 100 % förnybar energi. Därför säljer vi bara 100 % förnybar kraft, och satsar så mycket vi orkar på investeringar och forskning.    Om rekryteringen Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering med syfte att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.   Frågor? Robin Sjöstedt, Gruppchef, 0910-77 27 27 Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43 Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71 Robert Ignberg, SEKO, 0910-77 26 62 Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40   Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.  
Arbetsgivare
Skellefteå Kraft AB
Hemsida: http://www.skekraft.se/
Ansökan
Ansök senast 16 May (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.