På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Mätningsingenjör och mätningstekniker

Mätningsingenjör och mätningstekniker

Om du tycker om att arbeta med siffror, ha datorn som hjälpmedel och en växling mellan sysslor inomhus och utomhus, så kanske mätningsingenjör eller mätningstekniker är yrket för dig!

Mätningsingenjörer och mätningstekniker utför mätningar i många olika sammanhang.

Kanske ska ett nytt bostadsområde eller en ny väg byggas. Kanske behövs en ny och bättre karta över ett område. Om t ex två markägare är oense om var gränsen mellan ägorna går kan mätningsingenjören/mätningsteknikern göra en noggrann uppmätning och gränsdragning.

Utbildning

Till mätningsingenjör utbildar man sig på högskola/universitet.

Utbildning till mätningstekniker kan finnas inom Yrkeshögskola.

Grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

58 Lediga jobb

Kart- och mätingenjör

Arbetsgivare / Ort: Söderköpings kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-12-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Mätningstekniker
  • bygg

Om jobbet
I Söderköpings kommun vill vi skapa Livsglädje. Alla dagar. Det är vår vision och något vi strävar efter. Här finns möjligheter och utmaningar i en attraktiv kommun, strategiskt belägen med närhet till universitetsstäderna Norrköping och Linköping. Delaktighet och närheten till beslut ger stora möjligheter till yrkesmässig och personlig utveckling. Genom medskapande formar vi en attraktiv arbetsplats, där vi bidrar till ett fortsatt växande Söderköping. Vår värdegrund: helhetssyn, nytänkande, engagemang och tydlighet berättar om hur vi som organisation vill vara och uppfattas. Välkommen att skapa framtiden tillsammans med oss! Som kart- och mätingenjör hos oss kommer du att ingå i plan- och bygglovskontoret, som är en del av samhällsbyggnadsförvaltningen. Inom kontoret arbetar planarkitekter, bygglovshandläggare, stadsarkitekt samt GIS-samordnare.  Arbetsbeskrivning Då vi är en liten kommun kommer ditt arbete vara varierat och bestå av både mätningsuppdrag, ajourhållning av geografiska databaser samt andra uppgifter kopplade till geografisk information. Du kommer att ansvara för upprättande av nybyggnadskartor, utstakning och lägeskontroller samt andra mätuppdrag. I ditt arbete ingår även att ajourhålla kommunens geografiska databaser, administrera kommunens adresser samt stötta andra förvaltningar med geografisk information. Då ditt arbete är varierat lägger vi stor vikt vid din flexibilitet, självständighet och nytänkande. Att lösa utmaningar ser du som en självklarhet. Du kommer vara kommunens enda kart- och mätingenjör, vilket innebär att du måste vara självgående i din yrkesutövning. Däremot kommer du inte vara ensam då du är en del av plan- och bygglovskontoret där kollegorna inom andra yrkesgrupper finns tillgängliga som bollplank och stöd. På samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med ständiga förbättringar och i ditt arbete ingår att ta fram och förbättra rutiner som rör ditt ansvarsområde. Kommunen hanterar all sin geografiska information i GEOSECMA för ArcGIS och har idag instrument från Trimble som mätutrustning, men framöver behöver mätutrustningen bytas ut. Kvalifikationer Du har en ingenjörsutbildning inom mät- och kartteknik eller annan utbildning eller erfarenheter som vi anser är likvärdig. Vi ser att du har flerårig arbetslivserfarenhet av praktisk mätningsverksamhet samt är van att arbeta självständigt. Meriterande med erfarenhet från motsvarande arbete på kommun. B-körkort är ett krav. Erfarenhet av att köra båt är meriterande då skärgården är en del av din arbetsplats. Du har god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Söderköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Inför rekryteringsarbetet har Söderköpings kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 
Arbetsgivare
Söderköpings kommun
Hemsida: http://www.soderkoping.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Mätningsingenjör

Arbetsgivare / Ort: Göteborg Energi AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 27 januari (1 dag kvar)
Publicerad: 2022-01-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Mätningsingenjör/MBK-ingenjör

Om jobbet
Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi! Nu söker vi ytterligare en kollega till enheten Karta och Rättigheter som är en del av avdelningen Projekt. Avdelningen ansvarar för Projektledning, projektering, entreprenadjuridik och besiktning. Avdelningen ansvarar också för koncerngemensamma funktioner såsom remisshantering, fastighetsjuridik, inmätning och dokumentation. Ditt uppdrag Som mätningsingenjör kommer du att arbeta med inmätning, anvisning, utsättning och dokumentation av Göteborg Energis nätinfrastruktur för el-, gas-, fiber-, fjärrkyla- och fjärrvärmenät. Utöver våra egna nät kommer du även att ha ansvar för inmätning av Trafikkontorets belysningsnät. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för den lägesrelaterade dokumentationen i vår geografiska databas bl.a. genom att komplettera data med externt mottagna mätningsfiler. I vårt arbete med att underhålla och utveckla våra nät utifrån en växande stads behov genomför vi en rad större och mindre projekt. Du kommer ingå som projektmedarbetare i detta arbete och ansvara för lägesdokumentationen, samt utföra specialmätningar och avvägningar. Du kommer även bidra i vårt löpande arbete med att anpassa och utveckla våra arbetssätt. Tjänsten är en tillsvidareanställning som är placerad på enheten Karta och Rättigheter.  Dina kvalifikationer För att trivas i rollen som mätningsingenjör är du noggrann och kan arbeta självständigt och flexibelt med olika arbetsmetoder inom utsättnings- och mätningsteknik. Du är driven och håller ledtider. Vi är en liten grupp så det är viktigt att du är prestigelös och har god samarbetsförmåga. Du har högskolexamen som mätnings- eller lantmäteriingenjör eller annan motsvarande teknisk utbildning på högskolenivå, alternativt  treårigt tekniskt gymnasium och minst 2-3 års arbetslivserfarenhet inom området. Du har god kunskap om ESA, arbete i trafik och spårområden samt kännedom om lednings- och kabeldragning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av GPS-mätning. Även om vi är en cykelfrämjande arbetsplats så krävs för denna tjänst B-körkort och körvana. Låter det här som en intressant tjänst för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan! Urval kommer att ske löpande, skicka oss därför gärna din ansökan redan idag. Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.   Välkommen med din ansökan!   Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.  
Arbetsgivare
Göteborg Energi AB
Hemsida: http://www.goteborgenergi.se
Ansökan
Ansök senast 27 januari (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

JR Testingenjör till innovativt test-team inom fordon

Arbetsgivare / Ort: Framtiden i Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 28 januari (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-12-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Är du nyexaminerad inom Elektroteknik och vill ta chansen att bli en del av ett team som utvecklar framtidens tekniklösningar inom fordon? Vill du vara med och föra industrin framåt på en spännande innovativ resa? Passa då på att söka denna högteknologiska tjänst! OM FÖRETAGET Vår kund är ett stort globalt företag som befinner sig i en spännande utvecklingsresa mot en teknik som skall underlätta och öka tillfredställelsen men också säkerheten hos sina kunder. Mer information om vår kund fås vid intervjutillfälle. DINA ARBETSUPPGIFTER Som JR testingenjör hos vår kund kommer du bli en del av ett hög-kompetent team, där du kommer få arbeta med testning av kapacitet, testa kravuppfyllelse, utvärdera tester, testa ramverk. Du kommer utföra tester både in-house men också utföra tester i riggar. Du skall sätta dig in i och förstå kraven för att sen utvärdera dem. Du behöver ha en förståelse för hur man testar mjukvara, känna dig bekväm med Phyton. DIN PROFIL Vi ser att du är en person som avslutat sin högskoleutbildning inom elektroteknik eller liknande, vi söker någon som förstår mjukvaru-testning och brinner för problemlösning, som vill arbeta med inbyggda system. Vi söker en person som har god samarbetsförmåga, vill nätverka och vågar att kommunicera. Du behöver vara driven, nyfiken och noggrann. Intresse för hur komponenter ”pratar" med varandra, känna dig trygg i att kommunicera på engelska och ett brinnande intresse för Teknik. Du behöver också känna dig trygg i Phyton, gärna också CAPL och C++. Skallkrav •Relevant högskoleutbildning inom exempelvis Elektroteknik •Körkort B (svenskt) •Engelska obehindrat i tal och skrift Meriterande •Arbetslivserfarenhet inom relevant område •Erfarenhet av testning •Erfarenhet av att arbeta Agilt OM OSS Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats. Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo. För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget. VILLKOR Startdatum: Omgående enl. överenskommelse Placeringsort: Göteborg Omfattning: Heltid, 100 %
Arbetsgivare
Framtiden i Sverige AB
Hemsida: http://www.framtiden.com
Ansökan
Ansök senast 28 januari (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Mätningstekniker till Västlänken

Arbetsgivare / Ort: NCC AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 29 januari (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-12-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Mätningstekniker
  • bygg

Om jobbet
Mätningstekniker Västlänken Vi har fått förmånen att bygga flera etapper av Västlänken – några av de mest komplexa och tekniskt utmanande anläggningsprojekten i modern svensk historia. Vi söker nu flera mätningstekniker som vill bli en del av ett team där vi utmanar oss själva för att leverera de bästa hållbara lösningarna i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Här är dina nya utmaningar Som mätningstekniker är du den som både planerar och driver mätningsarbeten i projektet, har koll på att ritningar och mätdata sköts på rätt sätt och ser till att toleranser och krav efterlevs. Framtagande av modeller för utsättning och mängdreglering är en viktig arbetsuppgift som hanteras av dig. Inom NCC strävar vi efter att arbeta mer och mer i 3D, vilket även gäller inom mättekniken. Dina erfarenheter och egenskaper  Vi söker dig som har en byggteknisk utbildning inom mätteknik, alternativt motsvarande kunskap med erfarenhet från utsättning/mätning inom mark-, väg- och anläggningsprojekt. Du har några års erfarenhet som mätningstekniker och vi ser gärna att du har kunskaper i AMA och MER. Som person är du kommunikativ och trivs i att vara en del i ett lag. Du trivs i en miljö med snabba förändringar där du självständigt och strukturerat driver dina arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du även har ett stort intresse för detaljer, siffror och beräkning. Ytterligare information: Anställningsform är tillsvidare med 6 månaders provanställning och placering på projekt i centrala Göteborg.  Vid frågor är du välkommen att höra av dig till Sebastian Hårdh, HR-Partner via [email protected] Urval och tillsättning sker löpande så registrera gärna din ansökan så snart som möjligt dock senast den 2021-11-30 Här på NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare stora utvecklingsmöjligheter i en trygg arbetsmiljö. Vi har en bra variation på arbetsplatser där du kommer att möta olika typer av utmaningar och snabbt få möjlighet till ansvar.
Arbetsgivare
NCC AB
Hemsida: www.ncc.se
Ansökan
Ansök senast 29 januari (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Kalibreringsingenjör till Nordtec

Arbetsgivare / Ort: Nexer Recruit AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 29 januari (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Mätningsingenjör/MBK-ingenjör

Om jobbet
Nordtec är leverantör av ledande mätinstrument och mätsystem till proffsanvändare i många olika branscher. Företaget befinner sig i en expansiv fas och söker nu en kalibreringsingenjör för att serva kunder i Mälardalen. Är du en social och nyfiken problemlösare med teknisk bakgrund? Då kan det här vara ett perfekt jobb för dig. Intervjuer sker löpande, skicka in din ansökan redan i dag! Din vardag Som kalibreringsingenjör kommer du att bidra med att ytterligare stärka Nordtecs position som rutinerade och kunniga mätspecialister. Du blir en nyckelperson under företagets satsning på etablering i norra Stockholm för att hjälpa kunder i Mälardalen med mätlösningar. Det råder en stor efterfrågan på just kalibreringstjänster i nämnda område. Jobbet innebär mestadels kalibrering av mätinstrument på plats hos kunderna. Mätstorheter som du primärt kommer att arbeta med är temperatur, fukt och tryck. Du kommer att ha ett nära samarbete med Nordtecs erfarna kalibreringsgäng. Det blir en gedigen introduktion för att ge dig bästa tänkbara förutsättningar och du kommer att få en mentor. I tjänsten ingår även det här: - Ordermottagning och registrering - Kundkontakt och support - Justering och dokumentering - Mappning och validering - Installation av mätprodukter Vem är du? Du är nyfiken och flexibel, ser lösningar i alla lägen. Gillar att lära dig nya saker. Är social och bra på att ta människor. Har inga problem att ta egna initiativ och säga din mening, men är samtidigt en bra lyssnare. Precis som gänget på Nordtec vill du ha kul på jobbet. Och om en kollega behöver assistans så ger du denne en hjälpande hand eller två. Det krävs att du: - har teknisk utbildning på lägst gymnasienivå - är tekniskt kunnig och intresserad - är praktiskt lagd - talar och skriver svenska obehindrat samt har goda kunskaper i engelska - har B-körkort Det är meriterande om du: - har arbetat med kalibrering - har jobbat några år inom t.ex. livsmedel, life science (bioteknik) eller oljeindustrin - har erfarenhet av ISO 17025 eller annan reglerad verksamhet - tidigare jobbat i renrum eller labb med fasta metoder Vill du veta mer? Den här rekryteringsprocessen hanteras av rekryteringskonsult Christian Nodelijk på Nexer Recruit. Om du har några frågor, tveka inte att mejla till [email protected] alternativt ringa 073-085 23 31. Välkommen med din ansökan på nexerrecruit.com/jobb. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att skicka din ansökan så snart som möjligt. Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att du kommer anställas av Nordtec.
Arbetsgivare
Nexer Recruit AB
Hemsida: nexerrecruit.com
Ansökan
Ansök senast 29 januari (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.