På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

22 Lediga jobb

Nu söker vi en engagerad reporter till P4 Västmanland

Arbetsgivare / Ort: Sveriges Radio AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-11-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Journalist/Reporter

Om jobbet
P4 Västmanland är hela länets nyhetsförmedlare och vårt mål är att göra en aktuell, engagerande och underhållande radio för och tillsammans med lyssnarna. Vi på P4 Västmanland är unika utifrån vår lokala kännedom. Vi direktsänder hela dagen, är på plats där det händer och vårt mål är att beröra och släppa fram en mångfald av röster och perspektiv. Det som är gemensamt, oavsett var vi befinner oss, är att vi gör journalistik som utgår ifrån människorna som bor och verkar i Västmanland. Mitt i händelsernas centrum blir du en viktig del av ett företag som värnar om demokrati, det fria ordet och alla människors lika värde. Är du en skarpsynt journalist som drivs av att avslöja? Du har ett genuint intresse av lokal journalistik, drivs av att granska och har näsa för nyheter. Vi förutsätter att du brinner för starka berättelser som engagerar vår publik och vill avslöja missförhållanden och orättvisor. Du är självgående i researchen och har ett flexibelt förhållningssätt. Du förenklar krångligheter och gör nyheter och händelser begripliga, alltid med människan som utgångspunkt. I samarbete med nyhetschef håller du i hela publiceringen från ax till limpa; hitta nyheten, utveckla och paketera för flera plattformar, rapportera live, boka in uppföljningar och förbereda intervjuer till våra program. Vi söker en reporter som också kan komma att jobba helger och kvällar. Kvalifikationer: • Journalistisk utbildning eller motsvarande är ett krav. • Erfarenhet av digitala/sociala publiceringar är meriterande. • God lokalkännedom och kontaktnät i Västmanlands län är meriterande. • Erfarenhet från Sveriges Radios arbetsverktyg är meriterande. • B-körkort för manuell växel är ett krav. Ansökan och kontaktuppgifter Tjänsten är ett vikariat under perioden 10 januari – 30 november 2022 . Placeringsort Västerås. Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående, eftersom vi ser över ansökningarna löpande. Frågor om tjänsten: Kanalchef Lasse Eskelind, [email protected] och nyhetschef Maria Grandin, [email protected] Frågor om rekryteringen: HR-partner Jenny Jakobsson, [email protected] Fackliga kontakter: Samuel Sillén, SJF, [email protected] och Nabaz Moheden, Unionen, [email protected]
Arbetsgivare
Sveriges Radio AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Reporter till SVT Nyheter i Växjö

Arbetsgivare / Ort: Sveriges Television AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 9 december (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Journalist/Reporter

Om jobbet
Vad vi erbjuder dig Hos oss får du möjligheten att vara med och berätta historien om våra båda län – i realtid! I ständig dialog med vår publik letar vi efter berättelserna som berör och engagerar. Vi vill vara nära och göra den lokala publiken mer nyfiken och insatt. Vårt uppdrag är att bevaka, granska och rapportera och samtidigt lyfta områdets lokala frågor i SVT:s riksrapportering. I rollen som reporter kommer du att utvecklas som journalist och framförallt inom rörlig bild. Vi är en trevlig och nyhetsdriven redaktion med 20 medarbetare, varav fem reportrar är placerade i Kalmar. Din placering blir på redaktionen i Växjö. Vårt berättande är rörlig bild och vi gör det primärt för vår onlineplattform som är SVT Nyheters app, men också i våra dagliga TV-sändningar. Vem vi tror att du är Du är en driven nyhetsjägare som vill vara först med att berätta nyheter. För att söka den här tjänsten vill vi att du har:  - Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet. - God lokalkännedom kring länet du bor och verkar i.  - Erfarenhet av att arbeta med rörlig bild, filma och redigera för en onlinepublik.  - Körkort.  Det är meriterande om du dessutom har: - Kunskap om och nätverk bland det yngre segmentet av vår målgrupp (20-40 år)  - Viss publicistisk erfarenhet. - Erfarenheter som kan bidra till att vi kan ge en bredare bild av vårt bevakningsområde.  Vad den här tjänsten innebär  Som reporter på SVT Nyheter Smålands redaktion i Växjö bevakar du främst Kronobergs län. Du levererar nyheter från ax till limpa utifrån ett brett spektrum av ämnen och orter. Du tar initiativ till egen journalistik och driver din egen utveckling. Du är generös mot kollegorna och delar med dig i ditt arbete, som sker både i team och på egen hand. Arbetstiden är till stor del förlagd till kontorstid, men du kommer också jobba både morgon och kväll samt helger med viss regelbundenhet, arbetspass då du arbetsleds på distans. Anställningen är tillsvidare på heltid, provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde efter överenskommelse. Ansökan Du ansöker via länken nedan och i din ansökan vill vi att du skickar in CV där du kan styrka dina meriter samt ett personligt brev där du berör dina kunskaper och erfarenheter kring de egenskaper vi efterfrågar ovan i form av lokalkännedom, berättande i rörlig bild, kunskap om och nätverk inom målgruppen samt förmågan att bredda vår bild av vårt bevakningsområde.  Kontakt Har du frågor om anställningen kontakta redaktionschef Tomas Lundström. Fackliga frågor besvaras av Clary Kroon (SJF) och Danijel Ivic (Unionen). Samtliga nås via växeln 0470- 77 88 80.
Arbetsgivare
Sveriges Television AB
Ansökan
Ansök senast 9 december (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Journalist/chefredaktör

Arbetsgivare / Ort: Earton Media AB / Köping
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 11 december (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Journalist/Reporter

Om jobbet

Vi söker en journalist/chefredaktör alternativt endast en journalist på den digitala dagstidningen Magazin24.se samt den tryckta veckotidningen Magazin24 som utkommer i kommunerna Köping, Arboga, Kungsör, Hallstahammar och Surahammar. Som chefredaktör bör du ha ledarförmåga och kunna fördela och delegera det redaktionella arbetet. Vara stresstålig, strukturerad och lyhörd. Du arbetar direkt mot vd.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Earton Media AB
Stora Gatan 12
73130 Köping
Hemsida: www.magazin24.se
Ansökan
Ansök senast 11 december (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vikarierande reporter till Falu-Kuriren

Arbetsgivare / Ort: Bonnier News AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 december (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Journalist/Reporter

Om jobbet
Falu-Kuriren är Dalarnas största dagstidning. Lokaljournalistiken är grunden för vår tidningsutgivning och att finnas på plats är viktigt för oss. Vi har nu ett reportervikariat för bevakning av Rättvik. Vi söker en driven och nyfiken reporter som kan skriva snabba nyheter, fördjupningar och även leverera starka berättelser efter möten med människor. Redaktionen, som ligger i Leksand, består av två reportrar som bevakar både Leksand och Rättvik. Kommunerna ligger nära varandra och har en del gemensamma förutsättningar och utmaningar. Det är två expansiva orter där det händer mycket spännande att bevaka när det gäller både kommunala frågor, det lokala näringslivet och annat nära som berör och engagerar boende i kommunerna. Vi söker dig med journalistisk erfarenhet och förmåga att jobba självständigt. Vi förväntar oss en jämn och säker leverans av lokala nyheter från kommunen, såväl reportage som granskningar. På Falu-Kuriren har vi ett digitalt fokus, varför publiceringarna på sajten dt.se är prioriterade. Vi jobbar med text och bild och rörligt. Du ska kunna uttrycka dig väl i text, hantera en kamera och sända live från till exempel olyckor eller bränder. Dt.se är den ledande nyhetsförmedlaren i Dalarna med över 800 000 artikelvisningar per vecka. Falu-Kuriren har en prenumererad upplaga på nästan 18 000 med bevakning av Rättvik, Leksand, Falun, Gagnef, Vansbro och Malung-Sälen. Körkort är ett krav. Vikariatet löper från 1 januari 2022 (eller så snart som möjligt) till 31 augusti 2022. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och referenser. Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt men senast 12 december 2021. Arbetsintervjuer sker löpande. Rekryteringen sker i samarbete med bemanningsbolaget Marieberg Media. Frågor om tjänsten: Helena Nyman, chefredaktör och ansvarig utgivare Falu-Kuriren och dt.se – [email protected], 023-935 02. Facklig kontaktperson: Seth Jansson, [email protected] 023-936 36. Välkommen med din ansökan! Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.
Arbetsgivare
Bonnier News AB
Hemsida: https://www.bonniernews.se/bonnier-news-local/
Ansökan
Ansök senast 12 december (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

vikarierande reporter till Helsingborg

Arbetsgivare / Ort: Sveriges Television AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 december (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Journalist/Reporter

Om jobbet
Vad vi erbjuder dig  Alla som bor i Sverige ska ha tillgång till lokal journalistik om sin vardag. Som lokalreporter har du det viktiga uppdraget att skapa journalistik som engagerar och berör medborgarna i deras vardag. Du skapar innehåll till alla våra plattformar och får möjligheten att utveckla ditt journalistiska berättande för en stor publik. Du bygger relationer, tar fram egna nyheter och testar nya metoder som främjar medskapande från våra användare.   SVT Nyheter Helsingborg bevakar de elva nordvästra kommunerna i Skåne. I Helsingborg arbetar fem reportrar och en redaktör. SVT Nyheter Helsingborg ska vara en oumbärlig nyhetskälla för alla som bor i nordvästra Skåne. Därför prioriterar vi det egna nyhetsarbetet samt snabbhet och fördjupning vid nyhetshändelser. Vi levererar också till SVT:s riksplattformar som svt.se, Rapport och Aktuellt.   Redaktionen i Helsingborg är en del av SVT Nyheter Skåne som totalt har drygt 30 medarbetare i Malmö, Helsingborg, Kristianstad och Lund.  Vem vi tror att du är  För den här anställningen söker vi dig som har: -  Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet  - Erfarenhet av arbete på nyhetsredaktion - Körkort  SVT:s uppdrag är att spegla hela samhället och därför söker vi medarbetare som med sin bakgrund kan tillföra nya perspektiv och som har nätverk i olika delar av samhället.   Vad den här tjänsten innebär  I den här tjänsten kommer du att filma, redigera och ta fram innehåll både till vårt utbud online och till våra tv-sändningar.    Arbetstiden är dagtid, vardagar och du arbetsleds av redaktören i Helsingborg. Din närmsta chef är redaktionschefen för SVT Nyheter Skåne som sitter i Malmö.  Anställningen är ett vikariat på 5 månader med tillträde i februari 2022.  Ansökan Du ansöker via länken nedan och vi vill att du bifogar CV och personligt brev med din ansökan.   Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta redaktionschef Göran Eklund, 0709-646 822. Fackliga frågor besvaras Maria Fornemo, Unionen, och Erik Danielsson, SJF, som nås via växeln 08-784 00 00.
Arbetsgivare
Sveriges Television AB
Ansökan
Ansök senast 12 december (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.