På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Lantbruksekonom
Miljövänlig gödning av grödor.

Lantbruksekonom

27 Lediga jobb

Gårdsmästare skoljordbruk Önnestadsgymnasiet

Arbetsgivare / Ort: Hushållningssällskapets Kompetensutveckling i Sy / ÖNNESTAD
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 10 december (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-10-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Lantbruksförvaltare

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Hushållningssällskapet Skåne är en medlemsorganisation med ca 7.000 medlemmar. Verksamheten består i huvudsak av fältförsök och rådgivningstjänster inom bygg, växtodling, ekonomi, miljö, ekologiskt lantbruk, husdjur, teknik, hydroteknik, landsbygdsutveckling, mat och hälsa samt trädgård. Till stöd för verksamheten driver Hushållningssällskapet två försöksgårdar samt skogsbruk. Fr o m höstterminen 2010 driver Hushållningssällskapet även Önnestadsgymnasiet. Antalet anställda är cirka 55 personer. Önnestadsgymnasiet är belägen 8 km nordväst om Kristianstad. Skolan bedriver bland annat naturbruksutbildning inom gymnasiet med inriktning mot jordbruk, skog, häst, naturvetenskap och djurvård samt Naturvetenskapsprogrammet. Driftsverksamheten omfattar ca 400 ha åker varav 70 ha Kravgodkänt, 65 ha bete, 150 ha skog, 65 mjölkkor, 126 suggor och 35 kravgodkända dikor.

Då vår nuvarande Gårdsmästare går vidare till annan verksamhet söker vi nu en ny kraft som kan ta över uppdraget. Som Gårdsmästare leder, fördelar och utvecklar du skolans växtodling, maskinverkstad, fordon- och maskinpark, fastighet mm. Arbetet sker i nära samverkan med parallella driftsområden och gymnasieskolan. Alla verksamheterna i företaget är anpassade för eleverna och deras utbildning mot yrkesroller inom de gröna näringarna.

Du ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD.

Vi söker dig med adekvat agrar högskoleutbildning samt lång erfarenhet av arbetsledning inom lantbruk. Du är positiv, flexibel och inspireras av arbete i team med elever och personal. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper.

Löpande rekrytering tillämpas.

Arbetsgivare
Hushållningssällskapets Kompetensutveckling i Sy
Skolgatan 37
29173 ÖNNESTAD
Hemsida: http://www.onnestadsgymnasiet.se
Ansökan
Ansök senast 10 december (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Serkon söker ekonom med kommunal erfarenhet

Arbetsgivare / Ort: Serkon i Vellinge AB / Malmö
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 10 december (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-12-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Ekonomikonsult

Färdigheter
Krav
 • Förvaltningsekonomi
 • Budgetuppföljning
 • Budgetkonstruktion
 • Ekonomiadministration
 • Bokslut
Meriterande
 • Verksamhetsanalys
 • Utredningsvana
 • Momsredovisning
 • Systemförvaltning

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Serkon är det ledande konsultföretaget inom kommunal ekonomi med konsultuppdrag av varierande art, längd och omfattning. Våra tjänster är mycket efterfrågade av kommuner och vi behöver fler kollegor för att kunna möta kundernas behov.

​Vill du prova på att arbeta som ekonomikonsult hos oss? På Serkon får du en unik möjlighet att som privatanställd arbeta med ekonomi mot kommunens alla verksamhetsområden i en utvecklande och varierande miljö med placering på vårt nya, kanonfina kontor i Hyllie. Samtidigt får du en trygg anställning med kollektivavtal, marknadsmässig lön m.m. Frihet med ansvar att själv planera och utföra sitt arbete så att det passar både kunden och dig bäst är något vi värderar högt.

Arbetsuppgifter​

Beroende på uppdragens karaktär kan du som ekonomikonsult komma att arbeta med redovisning, analys, budget- och prognosarbete, bokslut, verksamhetsplanering m.m. I arbetet ingår också att stötta kundorganisationerna med löpande rapporter och nyckeltal. Rollen innefattar extern rapportering och framtagning av andra beslutsunderlag där omvärldsbevakning en viktig del i arbetet.

​För att passa in i konsultrollen behöver du ha god social kompetens, vara lyhörd, flexibel och kunna arbeta mot givna deadlines. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Du har högskole- eller universitetsexamen inom ekonomi (civilekonom eller liknande) eller motsvarande och relevant arbetslivserfarenhet. Erfarenhet från arbete med kommunal ekonomi är ett krav.

​Tjänsten kräver ett tätt samarbete med företrädare för kundernas organisationer t.ex. ekonomi- och HR-avdelningar, chefer och andra relevanta funktioner. Vi förutsätter att du har god samarbetsförmåga, är lyhörd samt har lätt för att bygga förtroende och knyta kontakter. Du har god IT-vana och har gärna arbetat i verksamhetsstyrnings- och ekonomisystem. Meriterande, men inget krav, är om du har erfarenhet av något eller några av affärssystemen UBW (Agresso), Raindance, RoR, QlikView samt verksamhetsstyrnings-system som t.ex. Stratsys och Hypergene.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid eller deltid med placering i Malmö (Hyllie). Naturligtvis erbjuder vi marknadsmässig fast månadslön och är också anslutna till kollektivavtal. Tjänsten kräver B-körkort och tillgång till egen bil.

Ansökan

Välkommen med din ansökan till: [email protected]

(Märk din ansökan med referensen ”Ekonomikonsult Malmö”)

Arbetsgivare
Serkon i Vellinge AB
Arenagatan 8 B
21533 Malmö
Hemsida: http://www.serkon.se
Ansökan
Ansök senast 10 december (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Erfarna konsulter (Manager) till EY Forensic & Integrity Services

Arbetsgivare / Ort: Ernst & Young AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 december (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-12-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Ekonomikonsult

Om jobbet

På EY får du chansen att bygga en karriär som är lika unik som du. Vi stödjer din resa mot att bli ditt bästa professionella jag. Vi erbjuder globala möjligheter, ny teknik och en inkluderande kultur. Och vi räknar med din röst och ditt perspektiv för att hjälpa oss att bli ännu bättre. Bli en del av EY och bygg en unik upplevelse för dig själv och en bättre affärsvärld för alla.

Erfarna konsulter (Manager) till EY Forensic & Integrity Services

Vill du arbeta med att förebygga och utreda ekonomiska oegentligheter? EY:s specialistgrupp, Forensic & Integrity Services (”Forensics”) expanderar kraftigt och utökar vårt tjänsteutbud. Vi söker dig som brinner för att påverka samt har en vilja att utöka dina kunskaper inom korruption, penningtvätt, tvister och andra närliggande tjänster. Om detta stämmer in på dig - ta chansen och ansök idag!

Möjligheten

Forensics arbetar med utredningar av ekonomiska oegentligheter, åtgärdsprogram som förebygger ekonomiska oegentligheter s.k. Anti-Fraud, expertstöd vid revisionsuppdrag, stöd vid kommersiella tvister och mycket mer. Forensics är en del av EYs internationella satsning på rådgivningstjänster som erbjuds till svenska och internationella kunder.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Att arbeta inom Forensics innebär arbete hos våra kunder, i företag och organisationer i många olika branscher med många olika frågeställningar.

Som Manager kommer du att leda ett team i projekt med utredningar av misstänkta oegentligheter. Våra projekt består ofta av att utreda om kunderna har blivit utsatta för försök att kringgå de interna kontrollera i syfte att någon vill tillskansa sig ekonomiska eller andra tillgångar och/eller fördelar. Utredningarnas syfte är att ge kunden en adekvat bild av händelsen och därmed ett bra underlag för taktiska och strategiska beslut. Vidare kommer du och ditt team att arbeta preventivt i att bedöma effektiviteten i rutiner/processer och klargöra brister i den interna kontrollen i syfte att motverka ekonomiska oegentligheter i framtiden. I tjänsten kommer du även att involveras i att bistå våra kunder vid tvister med extern part.

Som Manager i ett konsultföretag ingår säljansvar i dina arbetsuppgifter, varför ett bra kontaktnät i näringslivet är viktigt.

För att lyckas behöver du

 • God förmåga att simultant hantera flera arbetsuppgifter med snäva deadlines för att tillgodose kundernas behov
 • Ha erfarenhet av att driva och handleda teammedlemmar
 • Ha erfarenhet av att arbeta som konsult och/eller projektledare
 • Ha god analytisk förmåga i syfte att identifiera misstänkta oegentligheter eller ovanliga förhållanden i finansiella rapporter
 • Kunna utveckla och upprätthålla våra kundrelationer genom att leverera tjänster med hög kvalité som kunden kan förlita sig på
 • Har lätt att knyta kontakter och bygga relationer med såväl kunder som kollegor Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i såväl skrift som tal, både på svenska och engelska
 • Stor integritet och förståelse för hur känslig information ska hanteras

Kvalifikationer för tjänsten

 • Civilekonomexamen och/eller juristexamen från högskola/universitet
 • 5-8 års erfarenhet från liknande eller närbesläktade arbetsuppgifter

Vi ser också gärna att du

 • Är nyfiken och har en stor vilja att lära och utvecklas
 • Arbetar bra i grupp
 • Är positiv och ser förändringar som något som ger möjligheter

Vad vi söker

Vi vill att våra medarbetare ska trivas och satsa på en fortsatt karriär inom EY. Det finns därför stora utvecklingsmöjligheter och du får möjlighet att styra din egen utveckling med en individuell utvecklingsplan. Du kommer tidigt få utmanande och utvecklande uppdrag med spridning på branscher och företag och du får redan från början en ansvarsfull roll. Då vi är ett internationellt företag med många globala kunder finns det möjlighet att arbeta utomlands och i internationella projekt.

Vad EY erbjuder dig

Vi erbjuder en utvecklande, social och internationellt präglad arbetsplats, och möjlighet att starta din egen professionella utveckling. EY är ett värderingsstyrt företag där laganda, respekt och integritet är viktiga ledord. Vid sidan av våra medarbetares engagemang och kompetens är det våra gemensamma värderingar som skapar framgång på marknaden.

 • Kontinuerligt lärande: Du utvecklar tankesätt och färdigheter som hjälper dig att navigera in i framtiden.
 • Framgång så som du definierar den: Vi ger dig verktygen och flexibiliteten, så att du kan göra skillnad på ditt sätt.
 • Transformativt ledarskap: Vi ger dig insikter, coachning och självförtroende för att bli den ledare som världen behöver.
 • Inkluderande kultur: Du kommer att accepteras för den du är och få möjlighet att använda din röst för att hjälpa andra att hitta sin.

Läs gärna mer om EY och vad våra kollegor säger om sin vardag på EY Careers, Karriärbloggen, och i sociala medier.

Om ovan stämmer in på dig, ser vi gärna att du skickar in din ansökan till oss.

Ansök nu.

Vi arbetar med löpande urval och intervjuer varför vi gärna ser din ansökan så snart som möjligt och senast den 12 december 2021. Vänligen bifoga cv, personligt brev samt betyg från universitet och tidigare arbetsgivare. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Peppi Jonsson på +46 8 520 594 54, eller [email protected]

Varmt välkommen med din ansökan!

The exceptional EY experience. It’s yours to build.

EY | Building a better working world

På EY arbetar vi varje dag för att uppfylla vårt syfte "Building a better working world" och skapa långsiktigt värde för våra kunder, medarbetare och samhället i stort.

Med stöd av data och teknik bygger vi förtroende på finansmarknader och hjälper våra kunder att växa och utvecklas.

Vi samarbetar inom våra tjänsteområden revision, redovisning, affärsrådgivning, skatt, strategi och transaktioner, så att vi kan ställa bättre frågor för att hitta nya svar på de komplexa utmaningar som världen står inför i dag.

Arbetsgivare
Ernst & Young AB
Jakobsbergsgatan 24
10399 Stockholm
Ansökan
Ansök senast 12 december (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Ekonom för uppdrag hos väletablerat företag i Örebro!

Arbetsgivare / Ort: Poolia Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 december (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Ekonomikonsult

Om jobbet
Har du ekonomibakgrund och tidigare erfarenhet av att arbeta med bland annat moms, inbetalningar och bokslut? Har du kanske till och med erfarenhet från fastighetsbranschen? Då kan vi ha nästa utmaning för dig! Just nu söker vi en Ekonom för uppdrag hos vår välkända kund i Örebro! Uppdraget är på heltid och förväntas starta så snart som möjligt. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, skicka därför in din ansökan redan idag! Om tjänsten Tjänsten som Ekonom är bred och omväxlande där du tillhör ett team kopplat till byggnation och BRF. Du kommer bland annat ansvara för: • Finansiering och kalkylering • Fakturor och inbetalningar • Bokslutsarbete och årsredovisning • Momshantering Du sitter tillsammans med två kollegor i Örebro och rapporterar till gemensam chef i Stockholm. Då rollen innebär mycket kontakt med bland annat kundansvariga, projektledare, förvaltare och bank läggs stor vikt vid att du är kommunikativ och trivs i en social roll. Vem är du? Vi söker dig med ekonomibakgrund och tidigare erfarenhet av ovan nämnda arbetsuppgifter. Du är van vid att arbeta med datorn som redskap och har god systemvana sedan tidigare. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska vad gäller såväl tal som skrift. Som person har du ett högt engagemang och driver ditt arbete framåt. Du är noggrann, analytiskt lagd och har god förmåga att hantera flera olika uppgifter samtidigt. Vidare är du prestigelös och ser fram emot ett uppdrag där du får bidra med din expertis. Om verksamheten Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.
Arbetsgivare
Poolia Sverige AB
Hemsida: http://www.poolia.se
Ansökan
Ansök senast 12 december (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Juniora ekonomer eller jurister till EY Forensic & Integrity Services

Arbetsgivare / Ort: Ernst & Young AB / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 december (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-12-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Ekonomikonsult

Om jobbet

På EY får du chansen att bygga en karriär som är lika unik som du. Vi stödjer din resa mot att bli ditt bästa professionella jag. Vi erbjuder globala möjligheter, ny teknik och en inkluderande kultur. Och vi räknar med din röst och ditt perspektiv för att hjälpa oss att bli ännu bättre. Bli en del av EY och bygg en unik upplevelse för dig själv och en bättre affärsvärld för alla.

Juniora ekonomer eller jurister till EY Forensic & Integrity Services

Vill du arbeta med att förebygga och utreda ekonomiska oegentligheter? EY:s specialistgrupp, Forensic & Integrity Services (”Forensics”) expanderar kraftigt och utökar vårt tjänsteutbud. Vi söker dig som brinner för att påverka samt har en vilja att utöka dina kunskaper inom korruption, penningtvätt, tvister och andra närliggande tjänster. Om detta stämmer in på dig - ta chansen och ansök idag!

Möjligheten

Forensics arbetar med utredningar av ekonomiska oegentligheter, åtgärdsprogram som förebygger ekonomiska oegentligheter s.k. Anti-Fraud, expertstöd vid revisionsuppdrag, stöd vid kommersiella tvister och mycket mer. Forensics är en del av EYs internationella satsning på rådgivningstjänster som erbjuds till svenska och internationella kunder.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Att arbeta inom Forensics innebär arbete hos våra kunder, i företag och organisationer i många olika branscher, med många olika frågeställningar.

Du kommer, som en del av ett projektteam, arbeta med utredningar av misstänkta oegentligheter. Våra projekt består ofta av att utreda om kunderna har blivit utsatta för försök att kringgå de interna kontrollera i syfte att någon vill tillskansa sig ekonomiska eller andra tillgångar och/eller fördelar. Utredningarnas syfte är att ge kunden en adekvat bild av händelsen och därmed ett bra underlag för taktiska och strategiska beslut. Projekten kan också innebära att projektteamet arbetar preventivt i att bedöma effektiviteten i rutiner/processer och klargöra brister i den interna kontrollen i syfte att motverka ekonomiska oegentligheter i framtiden. I tjänsten kommer du även att involveras i att bistå våra kunder vid tvister med extern part.

För att lyckas behöver du

God förmåga att simultant hantera flera arbetsuppgifter med snäva deadlines för att tillgodose kundernas behov

 • Ha god analytisk förmåga i syfte att identifiera misstänkta oegentligheter eller ovanliga förhållanden i finansiella rapporter
 • Leverera tjänster med hög kvalité inom bestämd deadline
 • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska
 • Stor integritet och förståelse för hur känslig information ska hanteras

Kvalifikationer för tjänsten

 • Civilekonomexamen och/eller juristexamen från högskola/universitet
 • Du har 2-3 års erfarenhet från liknande eller närbesläktade arbetsuppgifter

Vi ser också gärna att du

 • Är nyfiken och har en stor vilja att lära och utvecklas
 • Har ett kritiskt tänkande och analytiska färdigheter för att identifiera och lösa problem

Vad vi söker

Vi vill att våra medarbetare ska trivas och satsa på en fortsatt karriär inom EY. Det finns därför stora utvecklingsmöjligheter och du får möjlighet att styra din egen utveckling med en individuell utvecklingsplan. Du kommer tidigt få utmanande och utvecklande uppdrag med spridning på branscher och företag och du får redan från början en ansvarsfull roll. Då vi är ett internationellt företag med många globala kunder finns det möjlighet att arbeta utomlands och i internationella projekt.

Vad EY erbjuder dig

Vi erbjuder en utvecklande, social och internationellt präglad arbetsplats, och möjlighet att starta din egen professionella utveckling. EY är ett värderingsstyrt företag där laganda, respekt och integritet är viktiga ledord. Vid sidan av våra medarbetares engagemang och kompetens är det våra gemensamma värderingar som skapar framgång på marknaden.

 • Kontinuerligt lärande: Du utvecklar tankesätt och färdigheter som hjälper dig att navigera in i framtiden.
 • Framgång så som du definierar den: Vi ger dig verktygen och flexibiliteten, så att du kan göra skillnad på ditt sätt.
 • Transformativt ledarskap: Vi ger dig insikter, coachning och självförtroende för att bli den ledare som världen behöver.
 • Inkluderande kultur: Du kommer att accepteras för den du är och få möjlighet att använda din röst för att hjälpa andra att hitta sin.

Läs gärna mer om EY och vad våra kollegor säger om sin vardag på EY Careers, Karriärbloggen, och i sociala medier.

Om ovan stämmer in på dig, ser vi gärna att du skickar in din ansökan till oss.

Ansök nu.

Vi arbetar med löpande urval och intervjuer varför vi gärna ser din ansökan så snart som möjligt och senast den 12 december 2021. Vänligen bifoga CV, personligt brev samt betyg från högskolan/universitet och tidigare arbetsgivare. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Peppi Jonsson på +46 520 594 54, eller [email protected]

Varmt välkommen med din ansökan!

The exceptional EY experience. It’s yours to build.

EY | Building a better working world

På EY arbetar vi varje dag för att uppfylla vårt syfte "Building a better working world" och skapa långsiktigt värde för våra kunder, medarbetare och samhället i stort.

Med stöd av data och teknik bygger vi förtroende på finansmarknader och hjälper våra kunder att växa och utvecklas.

Vi samarbetar inom våra tjänsteområden revision, redovisning, affärsrådgivning, skatt, strategi och transaktioner, så att vi kan ställa bättre frågor för att hitta nya svar på de komplexa utmaningar som världen står inför i dag.

Arbetsgivare
Ernst & Young AB
Hamngatan 26
11147 STOCKHOLM
Ansökan
Ansök senast 12 december (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.