På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Hantverkspedagog
Spela filmen

Hantverkspedagog

2 Lediga jobb

Arbetsinstruktör till Lundaverkstaden

Arbetsgivare / Ort: Stockholms kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 28 oktober (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Hantverkspedagog

Om jobbet
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Stockholm är landets ledande tillväxtregion. Det kräver en arbetsmarknad där arbetsgivare kan rekrytera den kompetens de behöver och där stockholmarna har möjlighet att byta bransch, komma tillbaka i arbete eller studera vidare. Arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för stadens samlade arbetsmarknadsinsatser och vuxenutbildning - kommunal vuxenutbildning inklusive utbildning i svenska för invandrare, särskild utbildning för vuxna och yrkeshögskola. Arbetsplatsbeskrivning Lundaverkstaden är en verksamhet inom enheten Jobbstart. Verksamheten driver en arbetsplats dit personer anvisas som behöver praktisera, träna och motiveras för att gå vidare till en arbetsgivare och eller att komma igång i studier. På arbetsplatsen kan personerna praktisera, träna i arbetsuppgifter som finns inom, snickeri, cykelrenovering, textil, svets(kurser) samt möbelrenovering/tapetsering. Vi söker dig som specifikt har hantverksmässiga kunskaper inom snickeri -och verkstadsområdet men också har en socialpedagogisk förmåga. Arbetsbeskrivning Arbetsbeskrivning Som arbetsinstruktör kommer du att ansvara för att stödja, motivera och uppmuntra deltagare att gå vidare till studier eller arbete genom att pedagogiskt handleda och instruera dem i traditionellt hantverksarbete. I detta arbete kommer du att: - identifiera och tillgodose anpassningsbehov av arbetssituationen utifrån deltagarens individuella förutsättningar. - ansvara för att arbetet bedrivs i enlighet med stadens värdegrund. - samverka med beställande personal från uppdragsgivande organisationer såsom stadens Jobbtorg, Vuxenutbildning men även andra verksamheter inom staden. Du kommer tillhöra enheten Jobbstart som finns inom avdelningen Jobbtorg och verksamhetsområdet "Insatser". Inom Jobbstart finns även andra verksamheter, som tex Långholmen och Stockholmsvärdar som också arbetar med att tillföra arbetslivserfarenhet för att nå nästa steg till arbete eller studier. Kvalifikationer Du ska ha utbildning inom det praktiska/tekniska området på lägst gymnasienivå gärna eftergymnasial nivå. Då inom snickeri. Finsnickeri och kunskap i CAD är meriterande.  Det är också meriterande om du har utbildning och/eller erfarenhet inom socialt eller pedagogiskt arbete. Du skall vara flexibel och lösningsfokuserad och kunna motivera individer till förändring. Du är stabil och uthållig samt har lätt för att samarbeta. I det dagliga är du kreativ, inspirerande och har en empatisk förmåga. Du ser möjligheter istället för hinder. Övrigt B-körkort är ett krav då en del produkter ska levereras till olika verksamheter inom staden. Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Arbetsgivare
Stockholms kommun
Ansökan
Ansök senast 28 oktober (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Medarbetare till vår verkstad

Arbetsgivare / Ort: Fören Alla Kvinnors Hus / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 oktober (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Hantverkspedagog

Om jobbet

Alla Kvinnors Hus är en ideell förening med 500 medlemmar, 40 aktiva volontärer och 18 anställda. Föreningen verkar för ett samhälle där ingen ska behöva utsättas för våld, hot eller sexuella övergrepp i nära relationer. Vi på Alla Kvinnors Hus söker nu en medarbetare till vår verkstad.

VERKSAMHETEN BESTÅR AV FÖLJANDE DELAR:

• Tillhandahålla skyddat boende för våldsutsatta vuxna, företrädesvis kvinnor och deras barn. Vi har idag plats för 20 vuxna plus deras barn.

• Mottagning för stöd och rådgivning till våldsutsatta i nära relation, till dem som utsatt andra för våld i nära relation samt till sexuellt våldsutsatta.

• Utbildning och studiebesök.

• Den ideella delen med medlemmar, volontärer, att sprida information och påverka samhället för att undvika att fler utsätts för våld i nära relationer.

ALLA KVINNORS HUS SÖKER EN MEDARBETARE TILL VÅR VERKSTAD I VÅRT SKYDDADE BOENDE

ARBETSUPPGIFTER:

I denna tjänst kommer du främst att arbeta i vår verkstad med vuxna men även med barn i vårt skyddade boende. Syftet med verksamheten är att erbjuda de som kommer till oss en meningsfull vardag. Med vuxna arbetar du i verkstaden med olika former av skapande, såsom att måla, sy, sticka m.m. För skolbarnen har vi fritidsliknande verksamhet med kreativa sysselsättningar.

VI SÖKER DIG SOM:

• Är lyhörd och tycker om att arbeta med människor

• Är jordnära och praktiskt lagd

• Har lätt att samarbeta och knyta nya kontakter

• Är självgående och initiativrik

Din bakgrund kan vara ateljerista, hantverkspedagog, fritidspedagog/ fritidslärare eller annan likvärdig utbildning och/eller erfarenhet.

ANSTÄLLNIING

Vi söker en medarbetare på deltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse, snarast möjligt.

ANSÖKAN

Skicka din ansökan inkl. CV, personligt brev och gärna ett foto på dig själv till: [email protected] Välkommen med din ansökan senast den 31 oktober 2021.

FRÅGOR

Vid frågor kontakta: [email protected] eller besök oss på allakvinnorshus.org

Arbetsgivare
Fören Alla Kvinnors Hus
10261 STOCKHOLM
Ansökan
Ansök senast 31 oktober (6 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.