På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Ekonomichef
Spela filmen

Ekonomichef

124 Lediga jobb

Interim Head of Accounting

Arbetsgivare / Ort: Serveoffice AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 22 January (1 månad 8 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-13
Källa: Arbetsförmedlingen
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Redovisningschef

Om jobbet
Interim Head of Accounting / Interim Redovisningschef Söker för kunds räkning efter en interim Redovisningschef / Head of Accounting till ett internationellt bolag med huvudkontor i Stockholm. Konsultuppdraget är tilltänkt att påbörjas 1:a februari 2021 och sträcker sig ca 4-6 månader tills dess att rekryteringen är på plats och överlämningen utförd. I rollen som Head of Accounting följer att vara ansvarig för att definiera och utveckla processer och riktlinjer gällande bolagets lokala redovisning. Du är ansvarig för och har kontakt med din personal som sitter lokaliserade på olika platser i världen.Det rör sig om ca 30 direktrapporterande fördelat på 6 länder. Du kommer inte att agera operativt i din roll, utan mer agera som en projektledare/koordinator. Du rapporterar till bolagets Head of Finance Operations. För att lyckas i denna roll behöver du besitta en gedigen erfarenhet ifrån: Större internationella koncerner, Ledarskap, Redovisning (K3 & IFRS), Controlling. Är detta en beskrivning som matchar din kompetens? - hör gärna av dig så berättar jag mer… Med vänlig hälsning Åsa Ollert [email protected] 070-752 48 16
Arbetsgivare
Serveoffice AB
Hemsida: http://www.serveoffice.se
Ansökan
Ansök senast 22 January (1 månad 8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Redovisningschef

Arbetsgivare / Ort: Michelsens Bil AB / Tomelilla
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2021-02-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Redovisningschef

Om jobbet

Redovisningsansvarig hos Michelsens Bil.

Vill du arbeta i ett starkt team och tillsammans med dina kollegor bidra till vår fortsatta framgång? Då är du välkommen att söka tjänsten som Redovisningsansvarig.

Vem är vi?

Michelsens Bil är återförsäljare av Volkswagen, Audi, Skoda och Volkswagen Transportbilar.

Våra verkstäder är auktoriserade serviceanläggningar för Volkswagen, Audi, Skoda och Volkswagen Transportbilar. Vi omsätter ca 400 Mkr och är idag 65 anställda och finns med våra anläggningar i Tomelilla och i Ystad.

Vad söker vi?

Som Redovisningsansvarig ansvarar du för den löpande redovisningen samt för framtagande och kvalitetssäkring av bokslut. Du arbetar också med budget och prognoser. Du arbetar löpande med vidareutveckling av våra rutiner inom ekonomi och redovisning.

Du ansvarar för framtagande och avstämning av månadsbokslut, rapportering av moms-/ arbetsgivardeklarationer mm. Du medverkar i projekt inom verksamhetsutveckling av företaget i form av investeringskalkylering, ekonomistyrning mm.

Du rapporterar direkt till Ekonomichefen, men arbetar även nära ledningsgruppen i redovisningsfrågor inom våra försäljnings- och servicemarknadsavdelningar.

Du utgör ett stöd till hela organisationen i redovisnings- och ekonomifrågor.

Vem söker vi?

Vi ser gärna att du är civilekonom eller motsvarande med arbetslivserfarenhet som är relevant för tjänsten.

Du är strukturerad, noggrann, analytisk och har goda IT-kunskaper. Du har ett stort intresse av att utveckla och effektivisera processer och det är meriterande om du har drivit förändringsprojekt och med inriktning på digitalisering och automatisering. Du har B-körkort och behärskar flytande svenska och engelska i tal och skrift.

Du är självgående och trygg i din roll, samtidigt som du tar initiativ och är drivande till utveckling och förbättring. Du är affärsmässig i ditt sätt att tänka samt agera och tycker om att arbeta i en affärsnära funktion samtidigt som du har god kännedom om regelverk, lagstiftning och praxis inom redovisning, skatter och bokslutsarbete.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder en roll med stort ansvar och stora möjlighet till personlig utveckling i ett framgångsrikt företag i en bransch under spännande utveckling och med flera av marknadens starkaste varumärken.

Vår värdegrund står på fyra ben. Det är engagemang, respekt, kundfokus och hållbarhet som kännetecknar oss på Michelsens och vi ser såklart att vår värdegrund är något som du också står för.

Tjänsten är heltid med placering i Tomelilla. Tveka inte att söka tjänsten om den passar in på dig. Vi går igenom ansökningarna löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan ansökningstidens slut.


Ansökan skickas in via formulär på michelsensbil.se senast den 14/2 -2021.

Arbetsgivare
Michelsens Bil AB
Simrishamnsvägen 46
27322 Tomelilla
Hemsida: www.michelsensbil.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

CFO till Tegner Spirits & Wine

Arbetsgivare / Ort: Needo Recruitment Group AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2021-02-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Ekonomichef

Om jobbet
Tegnér Spirits & Wine - CFO För Tegnér Spirits & Wines räkning söker vi en driven och resultatorienterad CFO. Vi söker dig som presterar som bäst där tradition och anor möter utveckling och nytänkande. På kontoret i centrala Stockholm kommer du sätta strukturer och skapa förutsättningar för bolagets fortsatta expansion. Du rapporterar direkt till bolagets styrelse och kommer arbeta koncernöverskridande.  Din roll som CFO I rollen som CFO är du en viktig kugge för hela koncernen som består av Tegnér Wine & Spirits, Wine Detectives AB och Wiltshire Group. Du är en del av den strategiska ledningen och har ett helhetsansvar över finanserna i koncernen. I rollen sätter du upp strukturer och strategier samtidigt som du kan göra punktinsatser på en operativ nivå. I rollen som CFO är du insatt i skatteregler, speciellt inom import och export samt vinsthantering. Du bidrar med kunskap och strategi vid händelser som nyförvärv eller nyemission. Du säkerställer även valutakurs vid internationella affärer. Som CFO rapporterar du direkt till styrelsen. Dina arbetsuppgifter innebär även: Affärsutveckling ur ett strategiskt perspektivInternkontroll av utbetalningar till och från leverantörer och andra samarbetspartnersAvtalshantering mot externa parter Dina kvalifikationer Kandidatexamen från universitet inom ekonomiMinst 5 års erfarenhet av Financial Controlling/Business Controlling/AuditErfarenhet av finansiell prognostisering och uppföljningErfarenhet av nyemissioner och företagsförvärvTidigare erfarenhet inom snabbrörliga entreprenörsmiljöerErfarenhet från branscher som FMCG eller Dryckesbranschen anses meriterande Som CFO på Tegnér Spirits & Wine är du prestigelös och vill vara med och utveckla företaget för att etablera sig ännu tydligare på marknaden. Du är flexibel i ditt arbetssätt och har en förmåga att vara nytänkande samt besitter en problemlösningsförmåga. Du har en vana av att se strategiskt- Vad Tegnér Spirits & Wine erbjuder dig Som CFO på Tegnér Spirits & Wine erbjuds du att komma in i en expansionsfas i en koncern som är nytänkande i en traditionell bransch. Du erbjuds även att få arbeta med ledningar för de olika bolagen i koncernen med välkända namn som Stefan Persson. I fräscha lokaler på Kungsgatan kommer du att vara med och sätta strukturer och förutsättningar för den expansion och resa som bolaget kommer göra såväl nationellt som internationellt. Praktiska detaljer Omfattning: Heltid Start: Omgående Plats: Stockholm, Kungsgatan Lön: Enligt överenskommelse Låter rollen som CFO till Tegnér Spirits & Wine intressant? Vi på Needo träffar kandidater löpande så tveka inte på att skicka in din ansökan så snart som möjligt. I denna process kommer stor vikt att läggas på dina personliga egenskaper.
Arbetsgivare
Needo Recruitment Group AB
Hemsida: http://www.needo.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Ekonomichef till nytt affärsområde hos Fueltech i Ronneby

Arbetsgivare / Ort: Experis AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2021-02-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Ekonomichef

Om jobbet
Är du en självgående ekonomichef som söker nya utmaningar? Vill du vara med på vår utvecklingsresa inom ett helt nytt affärsområde i SAG koncernen? Vi befinner oss nu i en utvecklingsfas där du utgör stommen, som ekonomichef med personalansvar. Du rapporterar direkt till VDn i Fueltech Sweden AB. Fueltech Sweden AB ligger i Ronneby och producerar idag bränsle-, urea- och hydrauloljetankar till tunga fordon, samt energisystem under namnet ECOScience. Från 2016 utökade vi vår verksamhet med aluminiumgjutning och hybridprodukter. Våra största kunder är bl.a. Volvo och Scania. Vi ingår i den Österrikiska koncernen SAG, som är Europas största leverantör av bränsletankar till tunga fordon. Tillverkningskapaciteten utgörs av 8 produktionsanläggningar runt om i världen och SAG:s huvudkontor ligger i Wien. Vår omsättning kommer under 2021 att vara ca 200 MSEK och vi är idag ca 70 anställda. Om rollen I detta nya affärsområde kommer du få vara med att bana väg för en resa med stor framgångspotential. Du bör därför ha en entreprenörsanda och ett starkt driv av att vilja nå framgång. Du kommer sitta tillsammans med kollegorna i systerbolaget Fueltech och har därför möjlighet att byta erfarenheter, bolla ideér samt få stöd i specialist-frågor. Dina medarbetare kommer att befinna sig på resande fot under större delen av deras arbetstid. Huvudsakliga arbetsuppgifter * Löpande bokföring * In- och utbetalningar * Bokslut - avstämningar, periodiseringar * Månadsbokslut, kvartalsbokslut samt årsbokslut * Skattedeklarationer - moms- och inkomstskatt * Löpande förbättringsprojekt * Digitalisering inom det nya affärsområdet * Erfarenhet av personalansvar inkl. lönehantering Din bakgrund För att lyckas i rollen bör du ha en akademisk eftergymnasial utbildning i ekonomi. Du besitter minst två års erfarenhet av kvalificerade redovisningsuppgifter och känner dig trygg med redovisning fram till färdigt bokslut och efterföljande arbetsuppgifter med deklarationer etc. Vidare har du goda kunskaper i Excel och behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift. Som meriterande ses vana i Fortnox och en generell god kompetens i system samt erfarenhet av förändringsarbete, till exempel som projektledning. Som person är du intresserad av din omgivning, tar kontakt med andra och har god samarbetsförmåga. Du bidrar i gruppen med energi och skapar engagemang. Grundläggande för att lyckas i rollen är att du är noggrann och ordningsam samt har en trygghet och ett lugn, där du hanterar att allt inte är på plats än. Du tycker genuint om att arbeta med projekt, förändring och vara med och påverka. Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med och sätta struktur och stabilitet, bli en del av ett erfaret team på en vänlig arbetsplats där värderingarna är viktiga. Eftersom bolaget befinner sig på en tillväxtresa är det av största vikt att du förstår vikten av ett gott samarbete, att laget före jaget är en självklarhet för dig. Du kommer att vara högst delaktig i att vara mottagare för ett nytt fakturahanteringssystem och dels aktivt arbeta med att utveckla och dokumentera processer och rutiner anpassade till de nya digitala lösningarna. Erbjudande Heltid med start så snart som möjligt. Urval sker löpande. I den här rekryteringen samarbetar Fueltech Sweden AB med Jefferson Wells AB. Frågor besvaras av ansvarig Konsultchef Jonathan Gärdh på telefon 0455-302782. Ansökan sker genom att registrera ditt personliga CV på www.jeffersonwells.se Är du intresserad av att anta denna spännande utmaning? I så fall vill vi ha din ansökan senast 20210228 men urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med att ansöka.
Arbetsgivare
Experis AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Chef Koncerncontrolling

Arbetsgivare / Ort: RISE Research Institutes of Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2021-02-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Ekonomichef

Om jobbet
Är du en ledare som drivs av ständiga förbättringar, en vilja att utveckla affärs- och ekonomistyrning genom att leda ett starkt team? Vill du bidra till ett proaktivt arbetssätt med starkt kund- och verksamhetsfokus? Då kan du vara personen vi söker! Som chef koncerncontrolling ansvarar du för koncernövergripande ekonomifrågor innefattande såväl projektcontrolling som mer traditionell bolagscontrolling, framåtblickande analysarbete, riskhantering och därtill kopplad systemförvaltning. Rollen är en del av RISE koncerngemensamma funktion Ekonomi och verksamhetsstöd vars uppdrag är att stötta kärnverksamheten genom att styra och stödja inom områdena; bolagsjuridik, ekonomi, fastighet, hållbarhet och kvalitet, inköp, IT och säkerhet. Funktionen ansvarar även för att implementera, leda och förvalta verksamheten vad gäller systemstöd och förnyade arbetssätt med målet att förenkla och förbättra för koncernen som helhet. Om rollen I rollen ansvarar du främst för att säkerställa en långsiktigt hög effektivitet för koncernen (inom definierade mål) genom stark kostnadskontroll, kvalitetskontroll och fokus på ständiga förbättringar. Genom att arbeta systematiskt och strukturerat bidrar du och ditt team till att koncernen har tydliga processer som optimerar och minskar affärs- och ekonomiska risker. Tjänsten innebär särskilt ansvar för processen ”Planering till utfall” på koncernnivå. Dina viktigaste arbetsuppgifter är främst att: - Leda och utveckla enhetens verksamhet i enlighet med funktionens mål och uppdrag, ägarnas krav, kundernas förväntningar och lagar, avtal, policyers samt verka för en positiv utveckling för koncernen som helhet. - Vara en proaktiv del av organisationen och stötta ledningen för koncernen, både som bollplank och som internkonsult inom ramen för enhetens uppdrag. - Medverka aktivt i CFO ledningsgrupp och i styrgrupp för controllerchefer och vara engagerad i funktionen EoV:s övergripande frågor och strategier. - Utmana och ifrågasätta organisationen och driva förändring inom affärs- och ekonomiområdet. - Förklara och föra fram på ett pedagogiskt och enkelt sätt såväl finansiella/ekonomiska frågor som, KPI:er och prestationsmått. - Utveckla, införa och förvalta koncerngemensamma modeller, processer och metoder som utvecklar koncernens verksamhet. - Tillsammans med chefen för koncernredovisning säkra införande och förvaltning av koncernens processer för ekonomisk internkontroll inom respektive verksamhetsområde. - Sätta ramar genom att både stödja och styra för att skapa enhetlighet och ordning och reda utifrån ett koncernperspektiv. Vem är du?  Som chef koncerncontrolling tror vi att du är en person med ett tydligt ledarfokus, du leder ditt team i rätt riktning och säkrar att ni på ett engagerande och professionellt stöd lever upp till målbilden. Att vara chef inom RISE innebär att vara visionsdriven, ha en domänförståelse, vara resultatinriktad och modig samt samverkande och ha en tillit våra medarbetare och våra kollegor. För att lyckas i rollen tror vi även att du har hög integritet, är extremt uthållig samt har en förmåga att lyfta blicken och se helheten och utifrån den göra prioriteringar. Du har akademisk utbildning inom ekonomi (minst civilekonom) och har du kompletterat detta med en civilingenjörsexamen så är det meriterande. För att lyckas i rollen är det viktigt med flera års erfarenhet från rollen som ledare för kvalificerade ekonomifunktioner i en större organisation. Vidare ser vi även att du har minst sju års erfarenhet från rollen som kvalificerad business controller i ledande befattning i en större organisation. Du har även erfarenhet av ledningsgruppsarbete, projektstyrning, processarbete samt av att jobba i olika planerings- och uppföljningssystem. Har du jobbat med offentlig finansiering är det en fördel. Då RISE är inne i en stor förändringsresa som koncern så ser vi det som väldigt värdefullt om du har erfarenhet av att driva och leda förändringsarbete inom ekonomiområdet. Att du ser detta som en spännande utmaning är en förutsättning för att lyckas. Eftersom rollen innebär en del rapportering, presentationer för såväl koncernledning som styrelse så är det av stor vikt att du har en kommunikativ förmåga. Du har en vana av att förmedla budskap både muntligen och i skrift. Är vi rätt för varandra?  Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. Vill du veta mer? Välkommen att kontakta Robert Casselbrant, CFO, 073-661 72 42. Sista ansökningsdag är den 3 mars 2021. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden. Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis 010-516 62 21 och Linda Ikatti, 010-516 51 61. Chef, ledare, koncerncontrolling, ekonomi, civilekonom, civilingenjör, Göteborg, RISE
Arbetsgivare
RISE Research Institutes of Sweden AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Ekonomiansvarig till framgångsrika Sandéns i Eslöv

Arbetsgivare / Ort: Standby Workteam AB / ESLÖV
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 4 March (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-02-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Ekonomichef

Färdigheter
Meriterande
 • Ekonomistyrning
 • Redovisningsansvar
 • Bokslut
 • Budgetansvar
 • Ekonomiska prognoser
 • Reskontrabokföring
 • Momsredovisning
 • Löneadministration
 • Personaladministration
 • Microsoft Navision
 • affärssystem
 • MS Office

Språk
Meriterande
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet


Sandéns Security Printing AB är en av Skandinaviens största tillverkare av lotterier, bingobrickor och telefonkort. Företaget trycker även ett stort antal special- och reklamlotter enligt kundernas önskemål. Produktionen sker i stor skala med modern teknik. Tryckeriet har högsta säkerhetsklass vilket innebär att Sandéns är godkända för att trycka lotter av högsta vinstklassen i Sverige och övriga Europa. En stor del av produktionen exporteras och försäljning sker genom återförsäljare. Företagets omsättning ökade med ca. 20% förra året. Sandéns har ca. 45 medarbetare och verksamheten finns i Eslöv. Läs gärna mer på https://www.sandens.se/Ekonomiansvarig till Sandéns i Eslöv


Vill du jobba i ett familjärt och framgångsrikt bolag, med stor vi-känsla? Är du en självgående ekonom som brinner för ordning och reda? Blir du sugen på att bli del av ett väl sammansvetsat gäng som tar ansvar och visar engagemang? Då letar vi efter dig! Du rapporterar till företagets VD.Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Löpande redovisning och bokslut för gruppens 6 bolag
 • Löpande betalningar och likviditetshantering
 • Upprättande av budget och prognoser tillsammans med ledningsgruppen
 • Kund- och leverantörsreskontran
 • Momsrapportering
 • Hantering av företagstekniska uppgifter t.ex. gentemot myndigheter
 • Ansvar och hantering av delar av löne- och personaladministrationen tillsammans med personalsadministratör
 • Fungera som kontaktperson för bolagets externa revisorer


Dina kvalifikationer

Du har universitet/högskoleutbildning inom ekonomi eller redovisning och minst 5 års arbetslivserfarenhet. Vi förutsätter att du har erfarenhet av något affärssystem - gärna MS Dynamics Navision - och har goda kunskaper inom MS Office. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du strukturerad och noggrann med god kommunikationsförmåga. Du är självgående men gillar även att jobba i team. Du är analytisk och kan planera och organisera ditt arbete i god tid. Du är prestigelös och tycker att målet och laget går före individen. Du trivs i en föränderlig växande organisation.


Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75-100% med start efter överenskommelse.


I denna rekrytering samarbetar Sandéns Security Printing med Standby Workteam. Vi rekryterar löpande och du är välkommen med din ansökan snarast via länken. För mer information kontakta gärna Kristian Berglund, Standby Workteam, 0709 605 372.


Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Standby Workteam AB
24138 ESLÖV
Hemsida: http://www.standbyworkteam.se
Ansökan
Ansök senast 4 March (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Redovisningschef till Fastighetskontoret

Arbetsgivare / Ort: Göteborgs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 4 March (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-02-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Redovisningschef

Om jobbet
Fastighetskontoret är arbetsplatsen för dig som vill vara med och påverka utvecklingen av Göteborg. Med rollen som markägare skapar vi förutsättningar för framtidens boende och näringsliv i vår stad. Fastighetskontoret verkar under fastighetsnämnden som ansvarar för Göteborgs mark- och bostadspolitik och har en central roll i stadens tillväxt och utveckling. Vi är cirka 260 anställda och vårt kontor är centralt beläget nära Brunnsparken och Centralstationen. Arbetsplatsen kännetecknas av öppenhet, god stämning och engagemang. Vi har spännande uppdrag och medarbetare med bred erfarenhet och stor kunskap. Hos oss får du stort ansvar och kan aktivt bidra till stadens utveckling. Anta utmaningen, tillsammans bygger vi staden! ARBETSUPPGIFTER Är du vass på redovisning, ekonomisystem och har bra ledaregenskaper? Vill du vara en del av en avdelning som präglas utav serviceanda, samarbete och utveckling? Vi är en ekonomiavdelning på 12 personer som arbetar med förvaltningens planering, budget, redovisning, uppföljning och inköpssamordning. Det är stort fokus på ekonomifrågorna i stadsutvecklingen och vi genomgår en mindre organisationsförändring inom ekonomifunktionen för att stärka upp. Vi förstärker nu ekonomiavdelningen med en enhetschef med ansvar över redovisning och eventuellt inköp. I din roll kommer du vara direkt underställd vår ekonomichef och du ingår i ledningsgruppen för verksamhetsstyrning. Fastighetskontoret har ett brett förvaltningsuppdrag och har en driftomsättning på ca 1,9 miljarder och investerings- och exploateringsomslutning på ca 2 miljarder. Som redovisningschef kommer du arbeta både operativt med drift- och investeringsredovisning, avstämningar, analyser och månadsavstämningar samt strategiskt med att vidareutveckla processer och rutiner samt säkerställa en effektiv och ändamålsenlig redovisning i verksamheten. Till din hjälp kommer du ha 7-8 medarbetare.Du leder bokslutsarbetet tillsammans med medarbetarna, och du ansvarar för våra ekonomi- och stödsystem, såsom Agresso och Proceedo. Du ansvarar också för att vidareutveckla rutiner och processer för redovisningsarbetet. Som nära stöd i arbetet har du en redovisningssamordnare för gruppen. Du har också möjlighet att ingå i olika nätverk, vilket gör att du får ett brett kontaktnät inom staden. Du trivs i en ledarroll där du leder med engagemang och med ett coachande förhållningssätt stödjer du dina medarbetare i deras uppdrag och utveckling, och du verkar för en god arbetsmiljö. Vad kan vi erbjuda? På fastighetskontoret har Du möjlighet att påverka Göteborgs framtid! Vi kan erbjuda en modern och flexibel arbetsplats med flexibla arbetstider och möjlighet att arbeta hemifrån. Vi erbjuder en arbetsplats med ett hållbart miljötänk, fokus på hälsa och välmående samt en kreativ miljö bland kompetentera kollegor. Vi har som mål att ligga i framkant vad det gäller ett hållbart arbetsliv med balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta kan vi erbjuda intressanta, komplexa och mångfacetterade arbetsuppgifter. KVALIFIKATIONER Du har minst en treårig högskoleutbildning inom ekonomi, offentlig förvaltning eller motsvarande. Du har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, framförallt inom redovisning och därigenom har du förståelse för rättvisande resultat, perioder och flöden i olika processer. Du har givetvis goda IT-kunskaper och god förmåga att lära dig nya system. Vi ser att du har goda ledaregenskaper samt erfarenhet i form av tidigare chefskap alternativt att du har dokumenterad erfarenhet från en samordnande roll. För oss är det av stor vikt att du trivs med, samt har en fallenhet för att leda andra. Det är meriterande om du har erfarenhet från offentligt styrd organisation och/eller erfarenhet av investeringsredovisning, projektredovisning, fastighetsrättsliga frågor, exploatering och stadsutveckling. Erfarenhet av budget och prognosarbete är också meriterande. Det är dessutom ett plus om du har erfarenhet av offentliga inköp och kunskap om LOU. Du ska ha ett strategiskt förhållningsätt och ha helhetsperspektiv samtidigt som du har förmåga att kunna gå ner på detaljer vid behov. I tjänsten ingår att driva och fatta beslut i både operativa och strategiska frågor vilket betyder att du ska vara bra på att kommunicera och skapa dialog samt kunna samarbeta både internt och externt. Det är viktigt att du kan kommunicera obehindrat på svenska i såväl tal som skrift. För att lyckas i arbetet hos oss krävs att du är ansvarsfull, prestigelös, bra på att samarbeta, strukturerad, analytisk och pedagogisk samt har förmåga att kommunicera och skapa goda relationer med andra. Du ser möjligheter och drivs av att bidra till utveckling. Du har förmåga att arbeta självständigt och samtidigt konsultativt. Du har förmågan att se helheten, att tänka långsiktigt och strategiskt men också kunna gå ner på detaljnivå vid behov. Vi vill också att du kan arbeta långsiktigt och metodiskt med förändrings- och utvecklingsfrågor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser fram emot att få träffa dig, så tveka inte med din ansökan! ÖVRIGT Som medarbetare på fastighetskontoret i Göteborgs stad får du en trygg anställning med många karriärvägar och möjligheter till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter. På fastighetskontoret arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Tillsammans med vår idrotts- och friskvårdsförening erbjuder vi både träning och trivselaktiviteter, exempelvis hälsovecka, kräftskiva och bowlingturnering. Som anställd erbjuds du friskvårdsbidrag, cykelförmån, massage på arbetstid och träning på idrottsanläggningar till rabatterat pris. Till rekryteringsföretag och annonsörer Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Arbetsgivare
Göteborgs kommun
Ansökan
Ansök senast 4 March (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

CFO till snabbväxande fastighetsbolag

Arbetsgivare / Ort: Vindex AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 4 March (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-02-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

För kunds räkning söker vi på Vindex nu en CFO för hyrrekrytering. Du kommer initialt att gå som konsult under sex månader och därefter är syftet att du övergår i en fast anställning hos kunden, förutsatt ett fungerande samarbete. I rollen kommer du att ansvara för att bygga upp ekonomiavdelningen och sätta nya rutiner och processer. Det ingår även att rekrytera in anställda och på sikt ha personalansvar för ca fem-sex personer.

Placering: västra Stockholm

Huvudsakliga arbetsuppgifter för rollen som CFO till snabbväxande fastighetsbolag

 • Bygga upp ny ekonomiavdelning
 • Ta hem redovisningen från byrå
 • Projektleda implementering av nytt ekonomisystem
 • Löpande redovisning
 • Bokslut och årsredovisning
 • Successiv vinstavräkning
 • Vara delaktig i förvärv
 • Likviditetsprognos
 • Förekommande controlling-uppgifter
 • Hantering av strategiska frågor
 • Personalansvar för fem-sex anställda

För den här rollen söker vi en resultatdriven och engagerad person som trivs i en roll där du får ta mycket ansvar och bygga upp avdelningen från grunden. Du är proaktiv och handlingskraftig med tydliga ledaregenskaper. I tillägg till detta ser vi gärna att du är bredd att hugga i där det behövs och vill vara med och driva bolaget framåt.

Kvalifikationer för rollen som CFO till snabbväxande fastighetsbolag

 • Civilekonomexamen eller motsvarande
 • Minst 3-4 års erfarenhet i rollen som CFO/ekonomichef
 • Mycket goda redovisningskunskaper i grunden
 • Tidigare varit delaktig i uppbyggnaden av en ny ekonomiavdelning
 • Erfarenhet av personalansvar
 • Mycket goda systemkunskaper
 • God Excelvana
 • Flytande i engelska och svenska, både muntligt och skriftligt

Vid intresse, skicka gärna ditt CV i word-format till oss på Vindex och ange ref RPCFO1047. Tveka inte att kontakta ansvarig rekryterare Rolf Pettersson (070-340 78 03 eller [email protected]) vid fler frågor kring rollen.

Vad vi erbjuder

Under din anställning som konsult hos Vindex får du alltid fast månadslön och omfattas av både olycksfallsförsäkring och livförsäkring.

Som en del av processen för varje roll utförs en bakgrundskontroll på de aktuella slutkandidaterna som då kommer att informeras i förväg. Professionella underkonsulter fakturerar via eget bolag.

Vindex tillsätter CFO:er i Stockholm. Vi är en rekryteringsbyrå som arbetar med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som redovisningsekonom? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.

Arbetsgivare
Vindex AB
Kungsgatan 44
11137 Stockholm
Hemsida: www.vindex.se
Ansökan
Ansök senast 4 March (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Chief Financial Officer / CFO till Tegner Spirits & Wine

Arbetsgivare / Ort: Needo Recruitment Group AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 4 March (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-02-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Ekonomichef

Om jobbet
Tegnér Spirits & Wine - CFO För Tegnér Spirits & Wines räkning söker vi en driven och resultatorienterad CFO. Vi söker dig som presterar som bäst där tradition och anor möter utveckling och nytänkande. På kontoret i centrala Stockholm kommer du sätta strukturer och skapa förutsättningar för bolagets fortsatta expansion. Du rapporterar direkt till bolagets styrelse och kommer arbeta koncernöverskridande.  Om företaget Familjen Tegnérs vinhandel grundades 1880 av Esaias Adolf Tegnér. Under ledning av Esaias Tegnér utvecklades AB Tegnér & Wilcken till ett av landets största vin- och sprithus. Passion för utveckling, kvalitet och ädla drycker har präglat bolaget i fem generationer. Bolaget arbetar idag med import, export samt förädlande av varumärken och produkter, med målet att bli ett av branschens ledande bolag i Sverige. På Tegnér Spirits & Wine är det inte bara ett jobb, det är tradition. Din roll som CFO I rollen som CFO är du finansiellt ansvarig i koncernen (Tegnér Wine & Spirits, Wine Detectives AB och Wiltshire Group) samt kommer verka och bidra i koncernens strategiska ledningsgrupp.I dagsläget är bolagets redovisning outsourcad och din uppgift blir att bygga en optimal ekonomifunktion för att matcha bolagets nuvarande och framtida expansion. Du ansvarar även för: Affärsutveckling ur ett ekonomiskt och strategiskt perspektivEtablera/vidareutveckla bolagets finansiella processerKontroll av in-/utbetalningarAvtalshantering mot externa parterBidrar med kunskap och strategi vid förvärv och nyemissionDu ansvarar för finansiella frågor kopplade till import/export (skatteregler, vinsthantering etc.)Arbeta nära affären för att förstå dess möjligheter och stötta övrig organisation Dina kvalifikationer Magisterexamen i ekonomiMinst 6 års erfarenhet av Financial Controlling/Business Controlling/AuditErfarenhet av finansiell prognostisering och uppföljningErfarenhet av nyemissioner och företagsförvärvTidigare erfarenhet av snabbrörliga entreprenöriella miljöerMeriterande med erfarenhet från FMCG eller dryckesbranschen Som CFO på Tegnér Spirits & Wine är du prestigelös och flexibel i ditt arbete. Du är nytänkande och ser möjligheter i de utmaningar du ställs inför. Du jobbar med affärsutveckling utifrån ett ekonomiskt perspektiv och gillar att vara nära affären. Praktiska detaljer Omfattning: Heltid Start: Omgående Plats: Stockholm, Kungsgatan Lön: Enligt överenskommelse Låter rollen som CFO till Tegnér Spirits & Wine intressant? Vi på Needo träffar kandidater löpande så tveka inte på att skicka in din ansökan så snart som möjligt. I denna process kommer stor vikt att läggas på dina personliga egenskaper.
Arbetsgivare
Needo Recruitment Group AB
Hemsida: http://www.needo.se/
Ansökan
Ansök senast 4 March (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Ekonomichef

Arbetsgivare / Ort: adding PEOPLE AB / JÖNKÖPING
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 4 March (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-02-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

VILKA ÄR VI?

BUBS Godis är ett svenskt familjeföretag med bas i Jönköping. Vi har funnits sedan 1992 och som namnet antyder kretsar vår vardag kring fantastiskt gott godis – som till exempel den legendariska hallonlakritsskallen, en av Sveriges mest sålda och omtyckta godisbitar. Vårt mod och vår känsla för smak i kombination med vår toppmoderna produktion gör att vi kan utmana godisbranschen på vårt eget unika sätt. Vi älskar det vi gör och vi bryr oss om miljön, medarbetare, kunder, konsumenter och samarbetspartners.

BUBS ett högteknologiskt företag och vi tillverkar vårt godis i en av Nordens modernaste godisfabriker med avancerad och automatiserad utrustning. Fabriken är troligtvis den enda godisfabriken i landet med förarlösa truckar. Fabriken är igång dygnet runt och vi tillverkar flera miljoner kilo godis varje år. Omsättningen uppgår till 160 miljoner och vi är ca 40 anställda. För mer info www.bubs.se.

VAD ERBJUDER VI?

Vem vill inte tillhöra en pionjär med legendstatus? Vi pratar hallonlakritsskallen!

BUBS har sedan sin start haft en fantastisk resa med ett godissortiment som ständigt ökat i både form och smaker. Vi söker nu en ekonomichef som vill vara med och bidra till vår fortsatta tillväxtresa! Rollen innebär att skapa en plattform för gemensamma analyser, kalkyler, processer och struktur så att vi kan möta framtida mål och visioner.

För att lyckas i denna roll är det viktigt att du trivs med att arbeta verksamhetsnära. Du arbetar både operativt och strategiskt. Din kunskap finns från producerande miljö och du har kompetens inom kalkylering, investeringar och analyser. Du stöttar ledningen med dina kunskaper och fungerar som ett aktivt stöd ut i organisationen.

Din roll innebär också att utveckla arbetssätt och processer som budget och prognoser. Parallellt med detta har du naturligtvis kunskaper och ansvar för resultat, uppföljningar och rapportering. Till din hjälp har du ett team bestående av en redovisningsekonom och en ekonomiassistent. Du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen.

DETTA KAN DU.

Vi tar ansvar för våra områden men vi gör det tillsammans och för oss är det viktigt att vi vågar utmana varandra och tänka nytt när vi bygger vår organisation.

 • Ekonomisk högskoleutbildning eller motsvarande genom arbetslivserfarenhet.
 • Minst fem års erfarenhet med liknande arbetsuppgifter, av både strategisk och operativ karaktär.
 • Arbetat med ekonomiska analyser och uppföljning, med fördel från tillverkande industri.
 • Svenska och engelska i tal och skrift.

DETTA ÄR DU.

Du är en person med affärsmässighet, strategiskt intresse och nyfikenhet där du bidrar med idéer till affärsverksamheten. Din kommunikativa förmåga gör att du skapar mervärde ut i organisationen med idéer, struktur och processtänk. Du trivs i förändringsarbete och vill finnas i en organisation som är på sin nästa tillväxtresa!

BRA ATT VETA.

 • Du rapporterar till VD.
 • Placering i Jönköping.
 • Tillsvidareanställning.
 • Urval sker löpande, för mer information kontakta Anette Beckman 072-500 30 23.
Arbetsgivare
adding PEOPLE AB
Betavägen 4
55652 JÖNKÖPING
Ansökan
Ansök senast 4 March (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.