På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Byggnadsantikvarie

Byggnadsantikvarie

29 Lediga jobb

Projektörer inom VA, väg & mark

Arbetsgivare / Ort: Professionals Nord Rekrytering AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 8 oktober (9 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-08
Källa: Arbetsförmedlingen
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Civilingenjör
  • byggnadskonstruktion

Om jobbet
Ta chansen och bli en del av WSP samhällsbyggnad i Karlstad där högt engagemang och bred kompetens kännetecknar gruppen. Här får du möjlighet att vara med och leverera högkvalitativa produkter till WSP´s kunder och fortsätta utvecklas med ett företag i teknikens framkant. Information om tjänsten WSP Samhällsbyggnad har en bred inriktning inom hela samhällsbyggnadssektorn - från vägar, järnvägar och ledningar till bostäder, kontor och industri - i alla faser som utredning, planering, projektering, byggande och förvaltning, med stora resurser och en bred geografisk spridning. " Vår ambition är att ständigt utveckla våra konsulttjänster. Nyckeln till vår framgång är våra medarbetare och vi lägger stor vikt vid både kompetens- och teknikutveckling, där våra entusiastiska medarbetare bidrar till att vidga våra kunskaper. Genom värdefulla idéer utvecklas teknik, nya lösningar och affärsmöjligheter, som kan tillfredsställa såväl befintliga kunder, som nya kunder på nya marknader." - www.wsp.com Kontoret i Karlstad rankas som WSPs 4e största kontor med 160 stycken medarbetare. Nu vill WSP förstärka teamet i Karlstad och därför söker Professionals Nord för WSP räkning en projektör inom VA, väg & mark. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos WSP. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och WSP önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till [email protected] Arbetsuppgifter: Som projektör på WSP ges du möjlighet att arbeta i olika sorters uppdrag, från mindre begränsade projekt till stora projekt gentemot olika typer av kunder. Du kommer medverka i olika typer av skeden, från skissfas till bygghandlingar och uppföljning av byggskede. Samt från översiktlig projektering till detaljprojektering. Arbetet sker såväl självständigt som i tätt samarbete i grupp och projekteringsverktygen som används är Civil 3D och NovaPoint.  WSP har medarbetarens utveckling i fokus. Här ges du möjlighet att utveckla dina förmågor i en verksamhet där arbetsmiljö och goda samhällslösningar står i fokus. Vem är du? Vi tror att du som söker idag arbetar med projektering inom VA/väg/mark men känner att du fastnat i din utveckling och vill vidare i karriären. Här välkomnas du av en miljö där du får tänka fritt och driva frågor som kan skapa ett smartare och kostnadseffektivare samhälle.  Skallkrav för tjänsten är minimum YH-utbildning inom samhällsprojektering. Extra plus i kanten är om du har tidigare erfarenhet av att samarbeta internationellt, exempelvis projekteringsuppdrag med kollegor utanför Sverige.    START: Omgående med hänsyn till uppsägningstid OMFATTNING: Heltid PLACERINGSORT: Karlstad (OK med distansarbete) KONTAKT: Rebecca Bly, konsultchef, 070-8110809   Sök tjänsten idag, vi behandlar ansökningar löpande.
Arbetsgivare
Professionals Nord Rekrytering AB
Hemsida: https://professionalsnord.se/
Ansökan
Ansök senast 8 oktober (9 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Konservator vikariat

Arbetsgivare / Ort: Lunds Universitet
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Konservator

Om jobbet
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 44 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material. Biblioteket erbjuder också en studiemiljö med cirka 400 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda. Anställningen är knuten till avdelningen för Specialsamlingar. Arbetsuppgifter Du kommer att ha en nyckelroll i det löpande bevarandeverksamheten. Fokus kommer vara att arbeta med preventiv konservering, IPM, med tillståndsinventering och aktiv konservering av äldre material, samt med konservering och rådgivning inför digitalisering. Du kommer att som konservator delta i utställningsarbete samt vara rådgivande i bevarandefrågor för verksamheten i stort.  Arbetet kan vara fysiskt krävande vid lyft och flytt av tunga bokpaket och lådor. Även andra arbetsuppgifter inom avdelningen kan bli aktuella.   Kvalifikationer Du har högskoleutbildning i konservering eller annan utbildning och erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Meriterande är att du har dokumenterad erfarenhet av förebyggande och praktisk konservering av böcker samt yrkeserfarenhet inom konservering. Vi förutsätter också att du har god kommunikativ förmåga i svenska och engelska i tal och skrift. B-körkort är meriterande, men inte ett krav.   Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är kommunikativ, har lätt för att samarbeta och medverkar till ett öppet och generöst arbetsklimat samtidigt som du är självgående. Du är strukturerad, analytisk och effektiv i ditt arbetssätt, samt utvecklings- och lösningsorienterad. Du är kvalitetsmedveten, initiativrik och uppnår resultat. Du ser möjligheterna i en föränderlig verksamhet och kan anpassa dig efter rådande situation. Som person är du stabil, har god samarbetsförmåga samt är serviceinriktad och har god förmåga att bemöta människor i olika situationer. Tjänsten är ett vikariat på ca 5 månader.   Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.   Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.
Arbetsgivare
Lunds Universitet
Ansökan
Ansök senast 19 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Konservator

Arbetsgivare / Ort: Lunds Universitet
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Konservator

Om jobbet
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 44 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Historiska museet vid Lund universitet är Sveriges näst största arkeologiska museum. Här finns föremål från Skånes sten-, brons- och järnålder. Museet förvaltar även ett myntkabinett, medeltida kyrklig konst, etnografiska föremål samt stora antik- och anatomiska samlingar. Historiska museet har även accessionsansvar för större delen av de arkeologiska fynden som grävs ut i Skåne. Verksamheten befinner sig nu i en spännande utvecklingsfas. Tillsammans med Skissernas Museum är Historiska museet nu i färd med att skapa ett nytt gemensamt magasin för arkeologi och konst som planeras att stå färdigt inom några år. På grund av en topp i arbetet söker vi förstärkning av ytterligare en kulturhistorisk konservator. Din placering kommer att vara på Historiska museets magasin där fynd tas emot, registreras, konserveras och magasineras. Arbetsuppgifter Som konservator arbetar du aktivt och preventivt med att skapa förutsättningar för ett långsiktigt bevarande av museets föremål. Du gör tillståndsbedömningar, utför konserveringsåtgärder, packar om föremål samt är behjälplig med föremålsmontage inför utställningar. Du sammanställer konserveringsrapporter och dokumenterar ditt arbete i museets föremålsinformationssystem. I arbetsuppgifterna förekommer handledning av konservatorspraktikanter samt medverkan vid forskarbesök och provtagningar på föremål.  Även uppdragskonservering ingår i de löpande arbetsuppgifterna. Du arbetar i ett team med tre andra konservatorer och ingår i Historiska museets museinämnd där ärenden tas emot och beslutas om. Lyft av tunga föremål förekommer. Kvalifikationer Tjänsten kräver minst en kandidatexamen i kulturhistorisk konservering med inriktning mot arkeologiskt material alternativt konservatorutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.  Meriterande är studier i arkeologi. Du ska ha minst ett års branscherfarenhet från museum eller motsvarande samt erfarenhet av att arbeta med dokumentation i föremålsinformationssystem. Din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska är mycket god. Som person är du strukturerad och bra på att planera ditt arbete då du kan komma att arbeta med flera projekt parallellt. Du har god samarbetsförmåga, är noggrann och självgående. Du får gärna ha erfarenhet av magasinsflytt samt av arbete med utställningsproduktion. Truckkörkort och B-körkort är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Krav - Kandidatexamen i kulturhistorisk konservering eller motsvarande. - Branscherfarenhet med vana att arbeta med föremål - Erfarenhet av registrering och dokumentation i föremålsinformationssystem. - Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Meriterande - Studier i arkeologi - Särskilda kunskaper om konservering av arkeologisk metall - Erfarenhet av magasinsflytt - Erfarenhet av arbete med utställningar - Truckkörkort - B-körkort Övrigt Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på ett år med start snarast eller enligt överenskommelse. Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.     Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.
Arbetsgivare
Lunds Universitet
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Akustiker till Göteborg

Arbetsgivare / Ort: Envoke Talent AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 25 oktober (7 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Civilingenjör
  • byggnadskonstruktion

Om jobbet
Har du några års erfarenhet inom akustik och vill bli en del av ett mindre bolag med en familjär stämning där utveckling, samhörighet och trivsel är prioriterad? Sök då tjänsten som Akustiker till ACAD i Göteborg. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Arbetsuppgifter: Tjänsten passar dig som vill arbeta på ett mindre bolag där ansvaret är brett och arbetsuppgifterna varierande. Rollen innebär att du kommer att arbeta i befintliga projekt där du kommer att ha kund-och resultatansvar. ACAD är ett mindre bolag och du kommer därför att få möjlighet att vara med och utveckla företaget samt påverka din roll. Vi söker dig som: - Har 2-5 års erfarenhet som akustiker. - Har en civilingenjörsexamen inom akustik. - Svenska och engelska i tal och skrift. - B-körkort. - Är resultatinriktad och har en förmåga att ta egna initiativ. - Är en lagspelare. Om kunden: ACAD är ett konsultbolag som specialiserat sig inom ljud och vibrationer och erbjuder sina kunder alla typer av tjänster inom akustik såsom byggnadsakustik, rumsakustik, samhällsbuller, industriakustik och produktutveckling. Företaget är litet och familjärt men ändå en av Sveriges största fristående akustikkonsulter. ACADs konsulter har en hög utbildningsnivå inom akustik. Samhörighet är ett ledord och trivseln är prioriterad. Information: Start: Enligt överenskommelse. Omfattning: 100% Placering: Göteborg
Arbetsgivare
Envoke Talent AB
Hemsida: https://www.envoketalent.com/
Ansökan
Ansök senast 25 oktober (7 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Nyexaminerad Akustiker till Göteborg

Arbetsgivare / Ort: Envoke Talent AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 25 oktober (7 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Är du nyexaminerad inom akustik och vill bli en del av ett mindre bolag med en familjär stämning där utveckling, samhörighet och trivsel är prioriterad? Sök då tjänsten som Akustiker på ACAD i Göteborg. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Arbetsuppgifter: Tjänsten passar dig som vill arbeta på ett mindre bolag där ansvaret är brett och arbetsuppgifterna varierande. Du får möjlighet till nya erfarenheter inom akustiken och utvecklas snabbt tillsammans med dina kollegor. Rollen innebär att du kommer att arbeta i befintliga projekt där du kommer att ha kund- och resultatansvar för dina projekt. Du kommer att få upplärning av en mer senior kollega och arbeta tätt tillsammans med erfarna kollegor i dina projekt. ACAD är ett mindre bolag och du kommer därför att få möjlighet att vara med och utveckla företaget samt påverka din roll. Vi söker dig som: - Har en civilingenjörsexamen inom akustik. - Svenska och engelska i tal och skrift. - B-körkort. - Är resultatinriktad och har en förmåga att ta egna initiativ. - Är en lagspelare. Om kunden: ACAD är ett konsultbolag som specialiserat sig inom ljud och vibrationer och erbjuder sina kunder alla typer av tjänster inom akustik såsom byggnadsakustik, rumsakustik, samhällsbuller, industriakustik och produktutveckling. Företaget är litet och familjärt men ändå en av Sveriges största fristående akustikkonsulter. ACADs konsulter har en hög utbildningsnivå inom akustik. Samhörighet är ett ledord och trivseln är prioriterad. Information: Start: Enligt överenskommelse. Omfattning: 100% Placering: Göteborg
Arbetsgivare
Envoke Talent AB
Hemsida: https://www.envoketalent.com/
Ansökan
Ansök senast 25 oktober (7 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.