På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Brandteknisk utredare

Brandteknisk utredare

15 Lediga jobb

Trevlig och villig att lära

Arbetsgivare / Ort: G.L Brandskydd i Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Brandtekniker

Om jobbet

Vi söker en ny kille eller tjej som inte är rädd för att ta i. Behöver kunna vara bort hemifrån några dagar i månaden. Gilla att köra bil och kunna ta folk på ett trevligt sätt.

ska kunna jobba självständigt och lösa dom saker som uppstår hos kunderna. Måste inte vara en person med lång utbildning och erfarenhet utan personkemin är mycket viktigare. Behöver bo i eller runt Örebro.

Arbetsgivare
G.L Brandskydd i Sverige AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Risk- och Brandskyddstekniker

Arbetsgivare / Ort: Stora Enso AB / Fors
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 2 december (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-11-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vi söker en Risk- och Brandskyddstekniker med uppgiften att bidra till en risk- och brandsäker miljö genom att vårda och utveckla det systematiska brandskyddsarbetet i organisationen samt bidra till brukets övergripande riskhantering.

Din arbetsplatsplats kommer vara Fors Bruk och du kommer att arbeta i Divisionen Packaging Materials. Du kommer att rapportera till Säkerhetschefen och tillhöra avdelningen Säkerhet.

Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.

Om tjänsten

I denna roll kommer du vara övergripande ansvarig för brand och bevakning på bruket samt stötta avdelningschefen i dennes ansvar som säkerhetschef. Du kommer se till att fabrikens skalskydd och brandskyddstekniska utrustning är i funktion, samt underhålls och utvecklas. Du arbetar löpande med att minska brukets allvarliga och övergripande risker. Du företräder brukets intresse gällande säkerhet vilket innebär kontaktytor internt och externt som exempelvis försäkringsbolag och brandmyndigheten.


Andra arbetsuppgifter innefattar bland annat:

 • Övergripande samordna verksamhetens systematiska brandskyddsarbete (brandskyddsansvarig) samt utveckla systematiken, arbetssätten och metoderna.
 • Utveckla och underhålla brukets krisorganisation, inklusive nödlägesplan, insatsstyrka och kompetensutveckling
 • Vara regelbevakare för lagstiftningen rörande brandskydd och bevakning och dess krav på löpande uppdateringar och stötta anläggningsägarna i arbetet.
 • Koordinera och sköta alla aktiviteter kring portvakten tillsammans med bevakningsbolag samt även bedriva utveckling av portvaktens verksamhet.
 • Utföra praktiska vecko-och månadskontroller anläggningens sprinkleranläggningar i enlighet med krav
 • Vara verksamhetens kontaktperson mot brandmyndighet, försäkringsbolag samt andra intressenter inom arbetsområdet


Vad vi erbjuder

Vi tror att våra medarbetare är nyckeln till framgång, därför erbjuder vi ett komplett förmånspaket för att engagera och motivera våra medarbetare samt möjliggöra professionell utveckling, karriärsteg och välbefinnande. Som medarbetare, får du också vara med på resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender. Du kommer också ha möjlighet att arbeta i en verksamhet med stort fokus på säkerhet och möjlighet att utveckla ett säkerhetsarbete i världsklass.


Vem är du?

 • Du besitter en Brandförmansutbildning alternativt Brandskyddsföreningens Brandskyddsutbildning eller annan motsvarande erfarenhet.
 • Du har praktisk erfarenhet av sprinkler och brandlarm
 • Du har erfarenhet av skalskydd, riskbedömningar och riskhantering i allmänhet.
 • Du talar och skriver svenska och engelskaÖvrig information

Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2 december 2021. Frågor kan ställas till Rekryteringsspecialist Perwin Altun [email protected] Vi tar endast emot ansökningar som skickas via vårt rekryteringssystem.

Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.

Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.

Divisionen Packaging Materials är världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa, förnybara och återvinningsbara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper vi våra kunder att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga alternativ för deras dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och transportförpackningar. Ett brett sortiment av barriärskikt möjliggör designoptimering för mer krävande slutanvändningsområden.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Företaget har cirka 23 000 medarbetare och försäljning i över 50 länder. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).

Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.

Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t

Arbetsgivare
Stora Enso AB
Kopparforsvägen 3
77497 Fors
Ansökan
Ansök senast 2 december (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Brandskyddstekniker

Arbetsgivare / Ort: Presto Brandsäkerhet AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 2 december (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-06-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vill du vara med i vidareutvecklingen av ett av landets mest välrenommerade företag i branschen och arbeta som Brandskyddstekniker i en organisation med många trevlig kollegor och god stämning? Presto expanderar och söker därför en ny medarbetare. Har du viljan, ambitionen och drivkraften kan du mycket väl vara rätt person för bolaget. För dig som är ny i branschen kommer Presto utbilda dig inom området. Läs mer om tjänsten och sök redan idag! VILKA ÄR VI? Presto Brandsäkerhet AB grundades 1959 och är Nordens ledande aktör inom brandsäkerhet. Genom helhetslösningar, utbildningar och abonnemangstjänster skapar vi brandsäkra miljöer för små och stora företag i hela Norden. Varje år besöker vi 60 000 kunder, utbildar 40 000 deltagare och återvinner 100 000 brandsläckare vid vår anläggning i Katrineholm. Det är så vi skapar ett tryggt, modernt och hållbart brandskydd. Presto omsätter drygt 1 miljard kronor. VEM SÖKER VI? Som Brandskyddstekniker kommer du arbeta med att säkerställa funktionen av kundernas brandskydd. Det innebär exempelvis att du kontrollerar befintlig brandskyddsutrustning samt informerar kunden om eventuella brister efter utförd kontroll. I rollen ingår även att informera kunderna du träffar om företagets olika lösningar. I detalj innebär detta att du: - Ansvarar för att boka upp kunderna för genomgång av deras lokaler och befintliga brandskyddsprodukter. - Genomför kundbesök i syfte att presentera företaget, samla information och därmed indirekt arbeta med försäljning av Prestos tjänster och produkter. Det innebär att du säkerställer att arbetet utförs enligt upprättade instruktioner. - Dokumenterar kundbesök, lämnar offertunderlag samt utför andra administrativa arbetsuppgifter som uppstår efter kundbesök. Dessa registreras i din handdator som du har med ut på fältet. - Tjänsten passar dig som vill arbeta med brandskydd och trivs med att arbeta ute på fält. Våra uppdrag utförs oftast på annan ort än Storuman vilket innebär att resande och övernattningar både inom och utanför vår region är vanligt förekommande. VEM ÄR DU? Tidigare arbetat i ett serviceyrke och gärna med kundkontakt. Har avklarad gymnasieutbildning med godkänt resultat. Innehar B-körkort. Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Har god datorvana i Officepaketet. Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom branschen men det är inget krav för tjänsten. Som person gillar du att arbeta självständigt och du är duktig på att lösa problem som kan uppstå. Detta är inget säljjobb men du måste vara skicklig på att bemöta andra människor vilket innebär att du kan prata med dina kunder och informera dem om såväl brister som förbättringsmöjligheter. För att trivas i rollen är du som söker initiativtagande och händig. Du har ett strukturerat arbetssätt och du kan omsätta instruktioner i praktisk handling. Vidare har du som söker en ansvarskänsla och en stor portion vilja att lära dig mer om branschen. ÖVRIG INFORMATION Start: Enligt överenskommelse Omfattning: Heltid tillsvidare, provanställning tillämpas. Arbetstider: Vardagar mellan kl. 07:00-16:00. 40 timmar/vecka. Eftersom Presto utför uppdrag inom säkerhetsbranschen kommer vi kräva utdrag ur belastningsregistret, kreditprövning och drogtest utan anmärkning. Personalen som utgår från kontoret i Storuman utför uppdrag där godkänd säkerhetsklassning av personalen är ett krav.
Arbetsgivare
Presto Brandsäkerhet AB
Hemsida: http://www.presto.se
Ansökan
Ansök senast 2 december (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Brandtekniker med arbetsledaransvar sökes till

Arbetsgivare / Ort: Bol Säkerhet AB / Handen
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 3 december (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Svenska
Meriterande
 • Engelska

Om jobbet

Om företaget

BOL Säkerhet erbjuder kundanpassade larm- och säkerhetslösningar till företagskunder. Våra tre starka kompetensområden är säkerhet, brand och utbildning.

Vi är ett team på 10 personer som tillsammans arbetar för att leverera säkerhetstjänster med god kvalitet och ett gott bemötande till våra kunder.

Om jobbet

Jobbet innebär en kombinerad roll där du både arbetar som arbetsledare för Enhet Brand och Utbildning och som brandtekniker och utbildare.

Då rollen är ny så finns det möjlighet att vara med och forma rollen och innehållet.

Dina arbetsuppgifter

Som arbetsledare har du ansvar för samordningen inom Enhet Brand och Utbildning. Du ansvarar för schemaplanering av våra uppdrag inom Enheten som består av 2 medarbetare.

Som brandtekniker utför du service och underhåll och årlig service av brandsäkerhetsprodukter hos våra kunder. På vissa uppdrag kommer du också att få montera upp och installera brandsäkerhetsprodukter.

Som utbildare håller du i utbildningar för våra kunder.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:

· Arbetsledare med samordningsansvar för Enhet Brand och Utbildning.

· Schemaplanering av uppdrag för brandtekniker och utbildare.

· Utföra service och underhåll samt årlig service av brandredskap, hänvisningsskyltar och rökluckor.

· Montera och installera brandredskap och hänvisningsskyltar.

· Förvalta BOLnet verktyg för SBA.

· Utföra riskinventering för brandsäkerhet hos kund.

· Projektering och konsultation inom brandsäkerhet samt skriva offert till kund på nya uppdrag.

· Planera och leda genomförande av nya uppdrag hos kund.

· Utföra utbildningar inom brandsäkerhet, SBA och HLR för våra kunder.

Din profil

Skallkrav:

· B-körkort.

· God kommunikativ förmåga i svenska i tal och skrift.

· Van användare av verktyg i det dagliga arbetet.

· Van användare av dator, IT-system och Microsoft Office/365 som verktyg i det dagliga arbetet.

· Erfarenhet av arbete med brandsäkerhet eller motsvarande erfarenhet.

· Intresse av att utföra utbildningar till kunder.

· Godkänt utdrag från belastningsregistret.

Meriterande:

· Gymnasieutbildning inom El- och energiprogrammet eller motsvarande.

· Erfarenhet av arbetsledning och schemaplanering.

· Erfarenhet av arbete med svagströmsinstallationer.

· Sakkunnig inom brandsäkerhet.

Då arbetet innebär daglig kundkontakt och mycket frihet under ansvar så vill vi att du är noggrann, ansvarstagande och serviceinriktad samt har en god förmåga att samarbeta och vara självgående i ditt arbete.

Vi lägger stor vikt på hur du är som person.

Anställningsvillkor

Start: Omgående

Omfattning: Heltid

Arbetstid: 08:00 - 16:30, avvikelser förekommer beroende på kunduppdragets omfattning och plats.

Anställningsform: Anställningen börjar med provanställning i som längst 6 månader, därefter tillsvidareanställning.

Våra kunduppdrag finns främst inom Stockholms län men resor till uppdrag på andra orter utanför Stockholms län förekommer någon eller några gånger per månad.

Som anställd på BOL Säkerhet AB omfattas du av kollektivavtal och friskvårdsbidrag.

Har du frågor om jobbet är du varmt välkommen att kontakta Ove Karlsson på 010-211 50 83.

Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 3 december till [email protected] .

Vi ser fram emot din ansökan!

Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag.

Arbetsgivare
Bol Säkerhet AB
Träffgatan 2
13644 Handen
Hemsida: https://www.bol-sakerhet.se/
Ansökan
Ansök senast 3 december (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Anticimex Stockholm söker en brandskyddstekniker

Arbetsgivare / Ort: Anticimex AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 8 december (7 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Brandtekniker

Om jobbet
Anticimex är det moderna serviceföretaget inom skadedjurskontroll, matsäkerhet, fuktkontroll, husbesiktningar och brandskydd. Genom förebyggande åtgärder, ny digital teknik och hållbara lösningar skapar vi hälsosamma miljöer för både företag och privatpersoner runt om i världen. Med ca 7000 anställda i 19 länder, varav 1400 i Sverige, hade vi under 2020 en sammanlagd omsättning på ca 8 miljarder kronor. Anticimex Brandskydd Anticimex har arbetat med förebyggande brandskydd sedan 2005. Vi hjälper företag med sitt systematiska brandskydd i allt från dokumentationsstöd, inspektioner, utbildningar till kontroll service av brandsläckare, brandposter, fasta släcksystem och rökluckor. Vi delar lokaler med resten av Anticimex kompetensområden skadedjur, matsäkerhet och besiktning. Arbetsbeskrivning Ditt huvudsakliga ansvar blir att hjälpa våra kunder att säkerställa och upprätthålla ett systematiskt brandskyddsarbete samt skapa brandsäkra miljöer i olika företagsverksamheter. Genom förebyggande inspektioner kartlägger och riskbedömer du kundens verksamhet för att kunna ta fram en behovsanpassad brandskyddslösning och dokumentation. Efter inspektionen ska du på ett pedagogiskt sätt förklara för kunden vilka risker som finns i verksamheten, presentera lösningsförslaget samt skriva ett utförligt protokoll. Du kommer även att arbeta med tillsyn och montering av brandskyddsutrustning samt hålla i olika utbildningar inom brandskydd och HLR. Med tiden växer du med oss och blir fördjupad inom det ovannämnda samt skaffar dig kompetens inom andra delar av brandsegmentet där vi arbetar. Tjänsten är placerad på något av våra kontor i Västertorp eller Sollentuna. Titta gärna på filmen där Annelie beskriver delar av rollen! Vi erbjuder dig • En gedigen introduktion och utbildning - därefter arbetar du självständigt med bra stöd från dina kunniga kollegor • En stimulerande arbetsmiljö med goda möjligheter till personlig utveckling och fortlöpande intern utbildning • Frihet att ta ansvar och möjlighet att påverka • Tjänstepension, friskvårdsbidrag och ett förmånspaket från Benify Vi är stolta över våra värderingar, Trust, Innovation, Passion, de genomsyrar hela företaget och vi lever dem varje dag. Hos oss har vi en familjär stämning och alla är lika värda, oavsett ålder, kön och etnicitet. Vi vet att olika bakgrunder och erfarenheter är berikande för vårt dagliga arbete både internt och i mötet med våra kunder. Vem är du? • Du har en utbildning som brandman enligt MSB:s krav eller examen från SMO • Du trivs med att arbeta självständigt och är förtroendegivande • Du har en pedagogisk förmåga och känner dig bekväm i rollen som utbildare • Du är bra på att uttrycka dig muntligt och skriftligt • Du brinner för att ge service och för att skapa relationer • Du motiveras av utmaningar och problemlösningar • Du talar och skriver svenska samt engelska • Du innehar B- körkort Ansökan Din ansökan vill vi gärna ha så snart som möjligt då urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum 8/12-21. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Daniel Nilsson. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Anticimex AB
Ansökan
Ansök senast 8 december (7 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.